Čo si obliecť na letný pohreb?
Poraďte prosím, sakra teplo juh svk o dve hodiny pohreb čo si obliecť? Nie som statívy tip...
tuto kombinaciu kludne môzes mat, cierne topanky a kabelka.
Bola som na 2 pohreboch tento rok, zomrela moja teta a jej manžel jeden za druhým. Ich vnučka (cca 30 ročná) mala na oboch pohreboch šaty na špagetové ramienka, ale boli čierne. Nikto z toho vedu nerobil.
Čierne sako nemáš? Na to tričko s ramienkami? Alebo svokra nemá náhodou?
čo si dala posledný obrázok je úplne ok. Ja čiernu v civile nenosím, mám len 2 nohavice, 1 tričko, 1 rolák, topánky len tmavé-nie čierne, no ked mi v zime zomrela starká mala som problém čo navrch, mala som o 3 čísla väčšiu maminu bundu, kedže ja si nekúpim čiernu zimnú bundu čo mi bude plesnivieť v skrini. Je toto problém pre nás čo čiernu nemusíme. Nie ako stará generácia, čo v pohrebnom čiernom chodí celý rok.
Ta bluzka je podla mna ok....ja som na poslednych pohreboch videla take farebne kreacie a aj nevhodne saty typu ze som si povedala ze to skor na ples si mala pani obliect ....cize ta bluzka je za mna uplne v pohdoe vhodne
Ale teda ani nič tmavomodré v šatníku nemáš? Veď čierna a tmavomodrá sú základné farby. Vždy treba mať oblečenie aj na takúto príležitosť, nikdy nevieme, čo sa stane... presne,ako teraz ty.
uz som sa stretla na pohrebe aj s tym, ze ludia mali tmavomodre oblecenie. je to uplne normalne, z toho sa vobec nestriela.
A čo máš doma, čo je čierne, aspoň trošku elegantné? Daj si čierne nohavice, čiernu blúzku, lodičky. Toľko vydržíš.
Hocičo čierne či tmavomodré a keď máte dlhu cestu, obliekla by som si to pred pohrebom a nie už doma.
To čo si dala si pokojne môžeš obliecť, na blbu poznámku, že je to moc svetlé treba odpovedať, že nabudúce treba dať vedieť včas aby sa vedel človek zariadiť a nie na poslednú chvíľu. Inak ja by som nešla, kľudne mohol ísť iba muž s rodičmi.
@vkatush toto ma aj mama učila tlačila do hlavy - neznášam čiernu a iné tmavé farby, ale už som sa poučila. mužovi som narýchlo kúpila čiernu polokošeľu v sport direkte, ja som si úplne náhodne v stave núdze kúpila v CaA čierne s drobným bielym vzorom. tak už mám pokoj na dlho. ja som sa leno dnes doobedu dozvedela , že kamoškina mama má pohreb popoludní, smola, nestihla som z práce vybaviť voľno a utekať domov na sídlisko a potom do krematória
Silonky si nedaj, uvaríš sa v tomto teple. Hocijaké tmavé krátke nohavice alebo sukňu a čierny top, alebo blúzku. Tam ľudia budú mať väčšie problémy, ako pozerať ako si oblečená.
@matullienka asi tak, nie vždy sa dá takto narýchlo odísť z práce, ked neviem vopred´a nemám pripravené veci kým čas tlačí. nie je to moja teta, nevedela som, nemôžem.
@sisska96 aj ja som mala začiatkom augusta capri nohavice čierne a blúzkotričko s drobunkým čiernym vzorom, keby ste videli ako boli poniektorí účastníci doobliekaní...uff
@cacianka v čase korony moja mama chodila spievať na pohreby (kantorka), ona mala už v aute zbalené oblečenie, lebo pomaly každý deň nejaký pohreb, tak nech nemusí behať hore dole z práce domov pohreb.
Ale áno. Nás to neučili rodičia, nás to naučil život, že proste smrť a pohreb je súčasť života, nikdy nevieš, kedy príde, aspoň jedno vhodné oblečenie treba mať (ja mám zväčša problém s topánkami v lete 🙈)
@sisska96 krátke nohavice sú na pohreb totálne nevhodné.
Rovnako ako minisukne.
@lenkakravcova Tak ak ti je príjemné môžeš byť oblečená od hlavy po päty, ale normálne ľudia to neriešia, kto čo si oblečie
Teplo neteplo.saty po kolena zahalene ramena a topanky s uzavretou spickou je zaklad.ziadne sandale saty na ramienka kratasy a podobne skvosty tam nepatria..
@saxana000 kľudne dodržuj hoc aj prezidentský protokol, ale ja sa oblečiem vhodne ale neprotokolárne. na bežnom pohrebe sa neriešia plné špičky, silonky, v takomto hice nereálne , ale celkový dojem ,aby sme neboli oblečení ako papagáje alebo do cirkusu.
@sisska96 nohavice nad kolená nie, pomaly aby stehná svietili , ale capri ok, alebo teda pod kolená
@sisska96 zijem v normalnom svete dakujem.je snad nejaky bonton vseobecny..pravidla slusneho spravania a ucta k zosnulemu.. za mna je sedlak ten kto toto neovlada.
Strasny problem najst v skrini cierne saty po kolena a cierne silonky s topankami co nevyzeraju ze idem z kupaliska.alebo lahka satka cez ramena ked vlezem do kostola/marnice
autorka, to, čo si dala na obrázku, je úplne vyhovujúce
@sisska96 no ja ti neviem neviem čo by ľudia hovorili keby si oblecieš na pohreb minisukne alebo šortky, čo trčí žene polka stehna.
Áno, ja sa zahalujem viac než zvyčajná populácia. Ale ísť v krátkych nohaviciach alebo minisukni nie je len prejavom vlastnej hrubosti ale aj nerešpektu voči pozostalým.
@lenkakravcova kto hovorí o minisukni a šortkach preboha živého 🤣🤣🤣🤣
@lenkakravcova ja s tebou suhlasim. Ale podla mna nie je probkem cestou autom zbehnut do obchodu a kupit hocaku tmavu bluzku k tym ciernym nohaviciam co autorka na.
Pohrem je ucta k zosnulemu a pozostalym.
Mala by byt podla spravnosti aj nieco na hlavu, klobuk.... Ale tak to uz by som neriesila.
@cacianka Myslíš, že ti pomôže keď sa budeš snažiť má ponížiť tým, že tu budeš splietať niečo o habite? 🙂 Habit nosia mníšky, a veru nie je voči nim uctive si robiť z ich odevu srandičky.
Určite okrem toho vieš, že existuje mnoho ďalších kúskov, ktoré si nemuslimky môžu na pohreb obliecť aby vyzerali slušne a rešpektujúco pozostalých - mimo šortiek, krátkych nohavíc..

Čisto bielu blúzku nemáš. Biela môže byť tiež, lepšie, ako čierna vzorovaná. A tie čierne nohavice k tomu.