Je bezpečné kúpiť bundu zo second handu?
Kupili by ste bundu zo sekaca,nemôžu v tom byt roztoče a iná zver?
Tak snáď každý normálny človek, keď kúpi nejaké ,, nové " oblečenie ho operie najprv
vsak ju daj do mrazaku . Roztoce mas aj vo svojich veciach
Tak snáď každý normálny človek, keď kúpi nejaké ,, nové " oblečenie ho operie najprv
@doriiis ved to je samozrejme ze to opečieme,ale už to doveziem domov
@doriiis ved to je samozrejme ze to opečieme,ale už to doveziem domov
@anonym_autor doma roztoce mas uz ajtak teraz
@anonym_autor kupujem stále z druhej ruky ,veď to sú najlepšie kúsky
@anonym_autor kupujem veci a stale ich vyperiem. Keby sa nedalo vyprat, tak nekupim.
@anonym_autor kupujem veci a stale ich vyperiem. Keby sa nedalo vyprat, tak nekupim.
@euka210 vypraniu sa roztoc akurat potesi. Na zabitue sa musi uvarit (>70 C) alebo vymrazit. Obe po niekolko hodin
@anonym_autor vsetko oblecenie sa uz v sklade dezinfikuje, bundu si vyperies este aj doma alebo das do cistiarne a isto tam nic mat nebudes. By sa niektori cudovali ako vyzeraju sklady fast fashion a podobnych znaciek🤣
mám 90% veci zo sekáču a teda nikdy som nemala ani vyrážku, ani nejaky hmyz z toho. oni to tiež dezinfikujú a ja to doma tiež vždy najprv preperiem. netreba z toho robiť kovbojku.
@anonym_autor vsetko oblecenie sa uz v sklade dezinfikuje, bundu si vyperies este aj doma alebo das do cistiarne a isto tam nic mat nebudes. By sa niektori cudovali ako vyzeraju sklady fast fashion a podobnych znaciek🤣
@anonym_5a4477 presne ,to je iný hnus
veci davam do sekaca a su ciste pouzitelne ..len mi je to luto vyhodit ... oni to dezinfikuju a ciste predaju .... ziadne roztoce ani nic podobne ... bakterii a zvieratok sa mozes bat aj vtedy ked sedis v autobuse.ides na verejne wc,chytas veci po druhych.. prechadzkou v parku ...
@anonym_autor vieš čo máš v matraci?🤪alebo niekde na dovolenku kde spis
Mám secondhandy nikdy ale nikdy sa nestalo aby som nejaku haved v oblečeni privliekla s centralneho skladu.MY čo mame secondhandy mi musime mať papier od centralneho skladu kde nakupujem tovar na žL že to bolo očistene akým prípravkom koľko sa to pralo.Nikdy som nič nedoniesla zo skladu žiadnu haved.Takže tvoja otazka je úplne zbytočna.Tým že to vystrelizuju chemicky alebo termicky pri vysokom stupni horujcej vriacej páry tak nič tam nedonesieš.Bez toho papiera čím to bolo čistene je od hygieny pokuta 5 tisic eur.A čo si myslíš že ked kúpiš nove od činana tak nič nedostaneš.A okrem toho ak sa kúpi tovar zo sekaču každý človek si to operie.
Mám secondhandy nikdy ale nikdy sa nestalo aby som nejaku haved v oblečeni privliekla s centralneho skladu.MY čo mame secondhandy mi musime mať papier od centralneho skladu kde nakupujem tovar na žL že to bolo očistene akým prípravkom koľko sa to pralo.Nikdy som nič nedoniesla zo skladu žiadnu haved.Takže tvoja otazka je úplne zbytočna.Tým že to vystrelizuju chemicky alebo termicky pri vysokom stupni horujcej vriacej páry tak nič tam nedonesieš.Bez toho papiera čím to bolo čistene je od hygieny pokuta 5 tisic eur.A čo si myslíš že ked kúpiš nove od činana tak nič nedostaneš.A okrem toho ak sa kúpi tovar zo sekaču každý človek si to operie.
Textile house nedezinfikuje
@anonym_autor netrep blbosti beriem od nich a vždy mi daju papier o dezinfekci pre hygienikov za to je pokuta. Veľke sklady ktore predavaju maloobchodním prevadzkám oblečenie musia tak isto dodržiavať hygienicke čistenie tak isto su kontrolovane hygienou. A je to viazany veľkoskald na živnostenský list.Tak isto pokiaľ viem maju predajne a tam pre nich plati to čo pre bežneho podnikateľa secondhand takže neviem odkiaľ máš taku informáciu. TY mne ideš písať ved mám roky sekáč a druhy som otvorila pred rokom.Určite by som nekupila tovar bez certifiaktu ked je za to obrovska pokuta od hygieny.Takže tvoja informácia nie je pravdiva.
@anonym_autor a ty si myslis ,že nové oblečenie je čisté ,veď to sa váľa po zemi,nahádzané to je kade tade a tie smradľavé látky,čo sa dovezú na strihanie do krajčírstiev ,zaprášené ,stojí to v skladoch
@anonym_autor zrovna textile house ma obrovsku triedicku v Senci, kde podla mojich info (som len obycajny zakaznik, co sa snazi uz vobec nepodporovat fast fashion) sa veci niekolkonasobne triedia, dezinfikuju, balia, nepredatelne kusky sa dalej recykluju atd. Za to veci usite niekde v Bangladesi su urcite uz rovno z vyroby vyzehlene, navonane a pridu rovno do obchodu prvou triedou letecky zavesene na vesiaku 🤣 ked nechces nakupovat v sekacoch, tak tam nenakupuj, nikto ta nenuti.
Čítala som článok že to predtym ako ide do predajne čistia presne kôli tomuto a každý normálny človek si veci pred nosením aj tak vyperie
Zo sekáča, alebo nemenovanej appky mám tie najlepšie veci. Kvalitné vlnené kabáty a svetre, hodvábne šaty a blúzky, ktoré by stáli stovky €. Vyperiem alebo dám do čistiarne.
ziadna haved tam nebude, veci striekaju pesticidmi....
Minulý týždeň som si kúpila sako , úplne nové , ešte gombíky malo zabalené v papieri. Operiem.vzdy. Nekupujem iba v sekači, voľakedy som tam kupovala viacej , výber bol lepší. To je tak malomeštiacky názor , že nikdy by som nekúpila v sekači.
Zo sekáča, alebo nemenovanej appky mám tie najlepšie veci. Kvalitné vlnené kabáty a svetre, hodvábne šaty a blúzky, ktoré by stáli stovky €. Vyperiem alebo dám do čistiarne.
@mameha7 presne tak.
@anonym_autor zrovna textile house ma obrovsku triedicku v Senci, kde podla mojich info (som len obycajny zakaznik, co sa snazi uz vobec nepodporovat fast fashion) sa veci niekolkonasobne triedia, dezinfikuju, balia, nepredatelne kusky sa dalej recykluju atd. Za to veci usite niekde v Bangladesi su urcite uz rovno z vyroby vyzehlene, navonane a pridu rovno do obchodu prvou triedou letecky zavesene na vesiaku 🤣 ked nechces nakupovat v sekacoch, tak tam nenakupuj, nikto ta nenuti.
@anonym_5a4477 robí mi to.kamoska ano v Senci majú triedenie ale nedezinfikuju na 100percent....nasla v mech párkrát aj potkana ci iné havede
@alickapusinka Ahoj, zaujala ma info o pokutach. Charity shopy teda nespadaju medzi second handy? Oni vykladaju veci hned na vesiak, ked im niekto prinesie a rovno predavaju.
A potraviny v obchode pred jedlom dezinfikujes? Lebo aj po pecive, konzervach,ovoci,zelenine..behaju mysi, potkany,pavuky.
kupujem v sekáči,ale málokedy tam nájdem niečo vhodné pre seba
Dúfam, že najpohoršenejší a najviac fujkajú hlavní objednávači z Temu a Shein. 🫣

@anonym_autor nekúpila by som zo sekáča nič, fuj