icon

Koľko miniete na oblečenie a obuv pre seba?

22. jún 2023

Ideálne tie, ktoré chodíte do práce, predsa je rozdiel riešiť oblečenie na HO alebo materskej a keď je treba sa každý deň obliecť do práce. Ďakujem

lujza123
23. jún 2023

Niektoré mesiace nič a niektoré veľa... Myslím ze okolo 1000 rocne...
Do práce nosím montérky, doma teplaky, s normálneho oblečenia mam par kúskov ktoré mam roky rokuce. Celkovo nám minimum oblečenia

Aaaale.... Behám, turistikujem, bicyklujem + zimné športy, kupujem kvalitné funkčné oblečenie a to niečo stojí...

Obuv na tieto 3 sporty ani nehovorím, to sú riadne palky a aj sa rýchlo zniči keď sa intenzivne pouziva

sulavikova
23. jún 2023

“Radšej hladná ako holá”😂… ale nie, žiaľ VŽDY sa mi niečo páči a už mám dôvod to mať a neskôr predať🤦🏻‍♀️

dsc
23. jún 2023

Fuha… ja sa stretávam s klientmi, ale ani náhodou nekupujem oblečenie každý mesiac. Raz za čas kúpim peknú vec, oblečenie zvyčajne zo sashe, väčšinu po mne budú mocť aj dediť. ☺️ Radšej menej, ale kvalitne a na marketing, že nemôžem mať to isté oblečené v rôznych frekvenciách, úprimne kašlem. Niekedy ani každého polroka… dámy, nepreháňate to zbytočne? Preplnené šatníky nemajú dopad len na peňaženky.

empafi
23. jún 2023

Aj keď som není na to odkázaná,nakupujem najradšej v humanne v sekaci...mesačne tam nechám na seba 50€

ivanna1
23. jún 2023

Zvyčajne dokupujem nadčasové kúsky v second handoch, milujem ich 😁 ale šatník mam stále na prasknutie, aj keď pravidelne triedim... Takže veľa neminam, možno v priemerne 20€ mesačne?

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
23. jún 2023

Veľmi máličko...alebo skôr vobec ,málokedy si niečo kúpim...

euka210
23. jún 2023

Nove topanky mozno tak 1x za rok
Oblecko ked ide sezona a treba dokupit tricka, rifle...niekedy nic a teraz ked ide leto tak za jun zatial asi 30e...detom na topanky ide veru viac ked sa meni rocne obdobie.

ptvw
23. jún 2023

Ja som si napr 3 roky nič ale ze vážne nič nekúpila nepotrebovala som 🤷‍♀️

espeo
23. jún 2023

Tento rok priemerne 100 eur za mesiac, z toho 2x topánky za stovku. Zvyšných 400 som minula hlavne preto, že som pribrala 😪. Ináč nemám potrebu nakupovať handry.

dadkadadus
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jún 2023

Tak asi to so mnou nie je najhoršie.. 🙂 ďakujem všetkým

lacibo
24. jún 2023

@beata_k to mas pravdu..aj ja keby si zredukujem satnik len na to, co rada nosim..mam z neho 3/4 fuč..aj tak si vzdy vyberiem medzi ludi to najlepsie a najstylovejsie co mam..v com sa citim sebavedome..ja nosim lezernu minimalisticku modu..tricka, saty, nohavice a sukne neznackove vo.vypredajoch, ked su dobre ceny a hodi sa mi to do satnika..ale tenisky, kabelka, bundy...musia byt naozaj kvalitne, obuv a kabelka vylucne kozena..a potrpim si, aby vyzerali stale ako.nove..znosenejsie uz von nenosim, ale vymenim, to su dlhsie premyslene investicie..momentalne mam 3 kabelky a jeden ruksak a staci mi, hlavne vsetko nadcasove..postava sa mi nezmenila za 30 rokov..radsej par kvalitnych stylovych kuskov ako 100 lacnych

blackcat8885
24. jún 2023

Za mesiac? Niekedy 3€niekedy 10€ úplne vážne viac nie keďže nakupujem 90% len v second hande. Tento mesiac som minula 2,65 za sukňu. Raz za čas kúpim topánky to je max 10-20€ lebo kupujem vo výpredaji sinsay deichmann (tenisky 12,90) a pod. Ešte aj zimné kabáty mam sekac alebo burza. Viac miniem na nechty 20€ mesačne a fitko ako na oblečenie

Čo sa týka detí to su ine sumy ale tiež oblečenie sekac väčšinou vtedy ked dostanú nový tovar. Topánky spodné prádlo samozrejme nové. Tento mesiac zatiaľ som minula na deti 10€ spodné prádlo a syn kratasy a rifle dokopy 7€ sekac a burza.
Mladší ma po staršom vela veci

mk1111111111
24. jún 2023

Dost zavisi aj od toho, ake ma kto aktivity. Kto aktivnejsie zije, viac minie My, okrem toho, ze sa musime obliekat do prace - praca so zakaznikmi, dodavatelmi, tak chodime aj za kulturou, na turistiku, lyze, fittnes, dovolenky pri mori a pod., tak to nakoniec vzdy zhltne nejake peniazky naviac, ono pri tych aktivitach sa aj cosi casom znehodnoti, ci uz oblecenie alebo naradie a ked je tych aktivit viac druhov, tak stale nieco treba dokupit, aj ked by sme nechceli zbytocne minat.

mmt11
24. jún 2023

Sú mesiace keď miniem 500, ale sú aj keď viem minút 2000 🤦🏻‍♀️ mením ale komplet cely šatník momentálne lebo mám polročne babo doma a kupujem o číslo väčšie veci 😆 ak sa do toho majú ratat aj kabelky, tak viacej, ale tie mi kupuje stále priateľ, pre potešenie 😄

mykka
24. jún 2023

Neviem to vypriemerovat, ale ak chces konkretne sumy, tak tento mesiac nasledovne: vcera (piatok) pred polnocou som si objednala kabelu za 59€, v utorok sandale za 10€, tyzden dozadu boty za takmer stovku, min. tyzden odtialto z bazaru 2ks oblecenia (bluza&saty) za 5,10€... A akonahle je v outletovych appkach (alebo aj v normalnych) nieco zn. Nike, Liebeskind, Vero Moda (tento mesiac tiez objednavka za 70€) alebo Mango, uz aj tukam cislo karty, a to su niekedy sumy ze dovidenia, hlavne za ten Liebeskind 🙈🤦🏼‍♀️
Ale potom su mesiace ked je nemam potrebu, teda moje druhe ja by aj malo, ale Irena povie ze ne 🤣🤣... Cize tento mesiac si prislo na chut moje druhe ja 😂😂🤷🏼‍♀️
Berem to tak, ze ked sa da, tak sa potesim ☺️

beata_k
24. jún 2023

@lacibo Veru, ja ked som sa uprimne zamyslela, co nosim, tak to bolo zopar oblubenych kuskov. Tie mi sedia a citim sa v nich dobre. Zvysok si obleciem iba obcal lebo mam v skrini. Keby som to tam nemala, tak mi nechybaju.

lakebabe
24. jún 2023

Ja som na ho a minam viac ako ked som chodila do prace. Pretože mám veľa voľného času a aj čas nakupovať a chodiť kade tade cez deň. Záleží od mesiaca co mi treba ci aj vlasy kozmetické zákroky niekedy sto eur mesačne keď len oblečenie niekedy aj 500 keď je v tom kaderníčka a kozmetický zákrok. A viac asi aj keď sa mení ročne obdobie a menim šatník letný za zimný a tak predsa zimné bundy topánky atď sú cenovo drahšie položky ako letne šaty

gaabriela2212
24. jún 2023

Každý týždeň niečo a to som na materskej🙈 Ked som chodila do prace objednavala som menej 😂Oblecenie riešim ale cez eshop ,keďže neznášam chodiť a skúšať to po obchodoch je to dosť na nervy😬

obleckodogymu
24. jún 2023

Pracujem už veľa rokov, takže outfitov mám už doma az až. Už sa v nakupovaní pre seba moc nevidím, väčšinou si aj tak kupujem športové veci na voľný čas a v tom som totálny maniak 😆ale teda aktuálne som tehotná takže sebe už kupujem len nutnosti kvôli väčšiemu bruchu, ostatné všetko iba pre malého.
Ale teda aby som odpovedala-ked som si pravidelne kupovala veci do práce, bolo to tak 100-150€ mesačne 😊
Pravidelne míňam aj na kozmetiku, ale nie je to zas tak horibilné. Ku kadernícke moc nechodím, vlasy si farbim doma keďže s mojou farbou a dĺžkou má farbenie vyjde tak 100€ ..
Kozmetické zákroky a zlepšenia žiadne, všeobecné som schopná si väčšinu výplaty odložiť😊
Skôr odkladám na výlety, dovolenky a zážitky. Majú pre mňa väčšiu cenu ako materiálne veci.

mamina7070
24. jún 2023

3 osoby z toho 1 vysokoskolacka a na oblecko obuv kozmetika tak priemerne 200€ na mesiac

hladamematku
24. jún 2023

Moja obuv sa pohybuje od 70 do 160 eur odevy kupujem v sekaci do tých 2 eur za kus..

blackcat8885
24. jún 2023

Mňa zaráža hlavne konzumný spôsob života nakupovať veľa čokoľvek hlavne nech mame plne skrine a byt hlúposti. Som veľmi ekologicky zameraný človek nechcem sa nikoho dotknúť to bolo myslene celkovo ked vidím ako ľudia stále kupujú hlava nehlava potraviny, oblečenie kozmetiku atď a 70%veci z toho nepotrebujú

leskovael
24. jún 2023

@blackcat8885 ale to že je to pre teba niečo čo nieje potrebné je ok, rovnako ako pre iných potrebné je. Áno žijeme konzumný život, rovnako ako sú ľudia ktorí ho nežijú. Mna osobne (keď už je diskusia o oblečení, tak sa budem držať iba toho) by taký kapsulovy šatník zabil, je to nuda.. Obliekať sa pekne ma baví, v sekačoch mi to smrdí a veci sú tam pre mňa maximálnej nemoderné. No tiež je rozdielne kúpiť za 200eur jednu vec alebo za 200e tričká odniekiaľ z hmka.. To že niekto minie veľa, ešte neznamená že nakupuje len veľa lacných handier.

zuzandela
24. jún 2023

vacsinou kusky do 50€ za mesiac
vynimocne ak je nieco za vyssiu cenu zvazim ci je to ozaj potrebne a akej kvality
rovnako ako zeny spominaju naucila som sa nakupovat z eshopu,mam pocit ze je tam vacsi vyber a nemusim sa tlacit pomedzi ludi a v kabinke 😂
vratit a vyreklamovat dnes cez eshop tiez nieje nic zlozite
mam rada zaujimave kusky,inspiraciu zbieram asi ako vacsina z netu,nemam rada take tie veci ze pride nieco do mody a hned to ma kazdy 🥴
hlavne zvazujem ci je ten kusok ozaj potrebny a nositelny a kombinovatelny,snazim sa kupovat len to co treba,neminat peniaze a potom lutovat ze mohli ist radsej do niecoho krajsieho/potrebnejsieho,radsej drahsi kusok ale kvalitny materialovo co vydrzi roky
kazdy cca treti nesiac kadernictvo,farbenie a semtam strih koncekov,mam to rada 🙂 no a klasika gellak nechty cca raz za 3 tyzdne co je najviac 25 - 30 €

katuskamala1
24. jún 2023

Po dlhhhyych rokoch som nastupila po materskych do prace,tak som sla na nakupy a este na jesen a zimu pojdem a odhadujem ze teda za tento rok miniem na mna asi dokopy cca 300-400eur.
Ked som bola na materskej,tak to bolo rocne maxinmaaaalne 200e.

Podedila som vela oblecenia po sestre,ktora je shopoholicka,tak vyhoda pre mna :D

natasha1988
24. jún 2023

Nenakupujem pravidelne mesacne ale ked sa mi nieco zapaci tak si kupim. Ale iba veci ktore naozaj stoja za to. Kvalitne materialy veru v bežnych fast fashion shopoch nenakupujem uz davno. Proste žiadna lacna zara a podobne.. Kupujem kusky ktore vydržia roky v skvelom stave.

barumienka
24. jún 2023

@leskovael môžme to ospravedlňovať kolko chceme, toto co tu mnohé ženy píšu je čistý konzum. Akoby si vôbec neuvedomovali, že väčšinu tých vecí čo "nakúpia len pred sezonou" realne farbia deti 10+, realne šiju dievčatá ktoré žijú v rovnakej miestnosti ako robia, že podporujú 2. Najspinajvsi priemysel...
Kupujeme bio paradajky, ale v druhej taške mame 10 handier ktoré oblečieme 3x a smarime ich na skládku.
Jasne, každý sa musí nejako obliecť. Ale mozno 10% ľudí zaujíma aby sa osatili co najviac šetrne k prírode. Ostatných 90% "jednoducho nemôže nechať tie zľavnené kúsky v obchode" ... smutné.

blackcat8885
24. jún 2023

@barumienka moja reč. Ja fast fashion nepodporujem a učím to aj deti. Asi 2x do rola si kúpim tričko v pepco alebo takko a inak sekac a aukcia tu na MK. Ale nech každý robí podľa svedomia. Ja celkovo radšej dam peniaze na výlet alebo kúpalisko ako na handry. Ale prišlo to u mňa vekom. Tiež som kedysi kupovala blbosti vo vypredaji ale začala som sa zaujímať viac o ekologiu a tiež pozadie výroby oblečenia tak ma to prešlo. Organizujem swapy chcem zmenit názor ľudí na nosené veci