icon

Koľko miniete na oblečenie a obuv pre seba?

22. jún 2023

Ideálne tie, ktoré chodíte do práce, predsa je rozdiel riešiť oblečenie na HO alebo materskej a keď je treba sa každý deň obliecť do práce. Ďakujem

mell27
22. jún 2023

V priemere do 10€ mesačne za obuv a oblečenie. 😊

babulkomale
22. jún 2023

@rebrambora moja rec ta posledna veta 👍
Viac som kombinovala prave na RD, ked som mala na to viac casu. Do prace kde som sa prezliekala do gala som len rano hodila rychlo nieco na seba, ale tiez nie len rifle a tricko, len tie prilis kombi outfit.
A na HO clovek chodi nakupovat a pre deti do skolky ak ich ma samozrejme.
Poznala som jednu pani na vysokej pozicii, ktora vo volnom case nosila take okydane tricka, co by som si v zivote na MD nenechala na sebe. Je to hlavne o osobnej miere a vkuse.

barborachors
22. jún 2023

Mna nakupovanie brutálne ze nebavi, navyse si aj tak nikdy nic nevyberiem, v reťazcoch je to vsetko bud hnusne, alebo z polyesteru. Basic alebo spodne veci bud bepon alebo Slovenka. Ked je treba, tak idem max 3-4x do roka a kúpim na takýchto vyjazdoch 1-2 veci za 400-600 eur....ale to su prevažne butiky alebo zahraničie.

dilino
22. jún 2023

Tým že mám second hand ked mi príde tovar tam si vždy niečo vyberiem.Každý mesiac však nakupujem nohavičky, podprsenky, a ponožky.To fakt každý mesiac ale ináč podľa toho čo sa mi páči si vezmem s tovaru ktorý si objednam pre obchod hlavne letné šaty na tie som maniačka mám okolo 50 ks doma.

lukasinko
22. jún 2023

Mesačne 100-150€ odevy,obuv a kozmetika tiež cca
100€

lelelienka
22. jún 2023

Menej ako na listky do divadla 😁 oblecenie nekupujem casto a vyberam si za rozumne ceny, nemam prilis vela veci a v podstate do prace nosim aj tak stale tie iste oblubene kusky dokola, kym ich netreba vymenit za nove. Ak netreba akurat ten rok lyziarsku vystroj alebo nieco velke specificke, tak odhadom do tych 150-200€ za rok sa urcite zmestim.

slniecko5
22. jún 2023

Ja som si urobila v máji veľký nákup cez Tchibo a k tomu zopár ďalších ľanových veci, na to som úplne zaťažená v lete a som vybavená na celé leto. To isté urobím na jeseň.

riamia91
22. jún 2023

Ja ti to tak neviem napísať. Ak niečo potrebujem kúpim alebo ak sa mi niečo extrémne páči. Ale teda už som vyrástla z toho, že musím mať preplácaný šatník. Kupujem si kombinovateľné a funkčne veci a aj obuv. Napríklad teraz som si kúpila športové sandále za 30 eur, minulého roku mokasíny a elegantné sandále. Lodičky som nekupovala už ani nepamätám... načo? Keď mi stále tie, čo mám slúžia. A teda nie sú predpotopné, keď vyberám, vyberám tak aby boli nadčasové. Vždy mám dvojo džínsov a 1 čierne nohavice, čo sa zničí dokúpim. Šiat mám viacero, ale teda využiteľné... tie už tiež nepamätám kedy som naposledy kúpila. Bundy takisto... riflovku mám už hádam 8 rokov. Čiže nekupujem veci a obuv mesačne, ale podľa potreby.

hortenziaj
23. jún 2023

@mischap som na Tom podobne 🙂 oblečenie minimálne,prípadne bazár, ale knihy 🙂 aj keď teraz som objavila čaro knižníc a bazárov,ale zato teraz míňame značnú časť peňazí na spoločenské hry a veci na cvičenie.

selenka7
Odpoveď bola odstránená
alana1
23. jún 2023

...malo, lebo nepodporujem konzumny sposob zivota...akurat cez vikend sa mi rozpadli na ture 13 rocne mamuty 🙂 ale kupim si len jedny nove za 200eur a budem ich mat znova na 10rokov...

lenkakravcova
23. jún 2023

@beata_k chcela by som.mat tvoju pevnú vôľu. Ja vidím výpredaj a hneď obzerám či sa mi niečo nehodí 😀 blbé je ze vo výpredajoch majú väčšinou také xs, čo nosím.. Takže sa mi často niečo hodí 😂

linalinabizu
23. jún 2023

Fuu tak teraz som sa ozaj zamyslela kedy som si kúpila niečo "nové "..... Tak to bolo asi vo februári keď som bola na swape a v rezke čo bolo dokopy 50€ a inak nové spodné prádlo to som minula 100€ ,inak mám šatníky stále preplnené a to uplne bez srandy dokážem týždenne vytriedit tašku veci ktoré nenosím 😑. Tento rok som začala s tým že mám obrovsky prebytok veci ktoré nenosím ,tak buď Ich posúvam ďalej,predávam,alebo začínam nosiť.

jabuducanevesta
23. jún 2023

Mám toľko veci že mesačne neminam...ked mi skončia ponožky alebo spodné prádlo alebo topánky, tak vtedy kúpim...nie som maniačka nakupovacia ale aj v robote mám uniformu,čiže tam usetrim

marca12
23. jún 2023

Ja velmi malo. Kupujem si len obcas a skor veci,ktore vydrzia roky a su jednoduche,nadcasove. Nemam rada preplnene skrine a aj tak nosim stale dookola to iste,tie iste oblubene kusky.

stanka562
23. jún 2023

Je to individuálne niekedy len 30€, inokedy aj 300€ a to hlavne pred sezónou 🙂

marylin84
23. jún 2023

50€ mesacne v priemere, niekedy aj dva mesiace nic a potom sa rozbehnem 😂 ale 50ka staci, nakupujem v Orsay, aj cez aboutyou, topanky lasocki, niekedy Garfield, športové vyhradne Adidas, cize nie najlacnejšie a myslím, ze som k svetu ohaknuta, aj mi chváli okolie

chillibubble
23. jún 2023

na kusy malo, na € aj dost, kedze sa snazim kupovat od slovenskych vyrobcov a nie vo fast fashion. cize saty aj okolo 100€, naposledy culotky za 80€... teraz aktualne na leto mam v plane kupit jedny biele kratasy a mozno nejake 2 tricka(lebo mam pocit, ze triciek mam malo). inak mam toho v satniku na leto dost.

luba28
23. jún 2023

na oblecenie skoro nic,kedze chodim autom a v praci sa prezliekam,,ale za parfemy dam vela ,,

romana1110
23. jún 2023

Predtým som nakupovala stále lebo som sa stále motala niekde v nákupných centrách . Korona má stopla. Ale odkedy som bola tehotná a mám dieťa 2 a pol roka doma tak som za ten čas minula tak cca 400€ a v Tom mám len kvalitné zimné topánky , kvalitnú zimnú bundu , pár ks legín a teplach ale hlavne spodné prádlo .
Ku kadernícke chodím tak raz za 2-3 mesiac(tam tak 30€) e a ku kozmeticke tak 2 krát do mesiaca na obočie(tam nechám 20€ ) . To je celé . Už som sa poučila aj tak nosím stále tie isté kúsky lebo sú moje obľúbené

lullu86
Odpoveď bola odstránená
beata_k
23. jún 2023

@lenkakravcova Ja by som chcela kapsulovy satnik. Tak budem vacsinu vyhadzovat a postupne kupovat nove. Ja som tiez davno kupovala, ze akcia...no to tam predsa nemozem nechat 😃 Ale je pravda, ze som nosila aj tak iba oblubene veci.

nikoletah
23. jún 2023

Medzi 0 a 50€ mesačne.

leskovael
23. jún 2023

Schválne som si tento mesiacen tak narýchlo prerátala a vyslo to 370 ale idem ešte objednať niečo 😁 takže to bude cca do 500eur.. Sú mesiace kedy je to o dosť menej, sú mesiace kedy viac. To sa nedá povedať všeobecne že koľko podľa mňa..

olivka84
23. jún 2023

Teraz už podstatne menej .zistila som že som dušou minimalistka a nakupovat oblecenie ma nijak neteší . Predtým som stále kupovala a nikdy som nebola spokojná a ani ma to netešili.teraz si vyhliadnem pekný kvalitnejší kus ktorý naozaj využijem a mám s toho oveľa lepší pocit. A pri deťoch detto

astonka
23. jún 2023

Ono zaleži aj kde človek pracuje ja nemám záľubu v nakupovaní nemám zamestnanie (aj keby som také mala) kde je nutnosť mať “veľký” šatník a ani celkovo som toho nepotrebovala nejak veľa ale oblecenie kupujem take kde viem pokombinovať poriadne využit veci ktoré nie su moderné len par mesiacov ale kúsky ktoré ponosím -vyjosím čiže ti neviem odopovedať na tvoju otázku. Ja stalé nejak nedokažem pochopiť zmysel toho nakupovania a kabeliek a iých vecí.

pikachu999
23. jún 2023

Maximálne 50€ mesačne..ale ja som ten typ že nosím veci do zodratia ;)

dominikamacakova
23. jún 2023

Keď spriemerujem celý rok tak cca 100€ mesačne

natalka13
23. jún 2023

ja mozem minut ovela viac, ale naco? Nosim veci kym sa neznicia. V zime mi staci 3-4 nohavic a par bluzok do prace. K comu viac?
Spravam sa eko. Snazim sa co najmenej podporovat textilny priemysel /je druhy najspinavsi/podobne aj muz a aj deti.
Svet je zasypany zbytocnymi handrami.

natalka13
23. jún 2023

@lullu86 keby vyhadzovalo, ale kolko sa toho spali a my aj nase deti to dychame.