icon

Nevhodné oblečenie do práce

25. aug 2023

Zdravím žienky chcem počuť váš názor.. Pracujem v jednej firme kde sa vyrábajú farmaceutické pomôcky a pracujem tam ako operátor výroby..Kolegyne a aj z rodiny majú stále problém s tým že chodím oblečená elegantné atď., že či robím v banke keď sa tak obliekam do obyčajnej roboty kde robím za pásom.. Vadí im to ako sa obliekam.. Nevravím že chodím v kostýmoch ale prosté vždy sa mi páčila elegancia a tak celkovo a vždy každý týždeň počujem nejaký koment na môj outfit že už ide ,, Páni pravnička"🙈 atď.. Už niekedy fakt premýšľam o tom že radšej budem chodiť len v legínach v mikine a podobne ako ostatný🤔...Od malička som sa nie pekné obliekala keďže sme na tom finančné dobré neboli atď..Odkedy som zárobkovo činná tak sa chcem konečne pekne obliekať a prosté keď počujem tie názory ostatných tak sa cítim dosť blbo

kate_cs
25. aug 2023

Úplne ti rozumiem, tiež by som sa nad tým pozastavovala. Ja som sa tiež vždy rada obliekala do práce pekne, nosila som hlavne šaty. Aj keď som sa potom v práci prezliekala do “rovnošaty”.
Závidia ti. Nič iné. A ty si užívaj, že ich provokuješ 😉

katkaseiner
25. aug 2023

Nič nemen. Tvoj styl si ty, nikomu sa nemusi pacit, resp.nemusi sa pacit kazdemu. Mne to vsak zaváňa závisťou.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
zaba21
25. aug 2023

Nerieš iných ľudí, obleč sa ako ti vyhovuje. V každom prípade je to pre teba veľké plus, že sa pekne a vkusne obliekaš. Ja pracujem vo veľkej inštitúcii, zástupkyňa šefa nemá problém prísť do práce v krátkych šortkách, tričko na ramienka, ruksak...čo sa fakt už nehodí.
Ale teda čo sa týka obliekania, v MHD som jeden čas stretávala pani v kostýme, opätkoch a na hlave účes a klobúk ako anglická kráľovná...to už bolo občas úsmevné. Ale tak dáma je dáma 🙂

sulavikova
25. aug 2023

Nosím iba šaty, občas sukne. 🥰 rifle nikdy a legíny sú pre mňa hlboko pod úroveň. Oblečte sa tak, ako sa vám páči. Názory ostatných sú len sprostá závisť

tinka_1807
25. aug 2023

Haha, asi ti kolegyne závidia :D Vôbec by som sa neriadia kolegyňami a ich narážkami ... Prečo by si sa nemohla pekne obliecť? ... Ja som sa tiež snažila pekne obliekať do práce. A dodávalo mi to energiu a sebavedomie. Momentlane som na materskej, ale keď mám príležitosť rada sa vyparadim a hneď sa cítim ženskejšie. ☺️

judar
25. aug 2023

ono nieje problem stym ze by ti nieco zavideli len proste asi nerozumeju tomu ze je to praca pri pasy a naco vlastne do takej roboty pri pas si davat elegantne pekne oblecenie na turnus vacsinou do roboty-z roboty

bagre
25. aug 2023

Obliekaj sa ako ty chceš - nemám pocit že by to bolo nevhodné. A tie poznámky ber ako pochvalu že zrejme dobre vyzeráš a pristane ti to. Ľudia sú takí - vždy si nájdu niečo čo budú riešiť... ale to je ich problém nie tvoj

euka210
25. aug 2023

Ako pisu...vymykas sa priemeru a to im vadi, kedze do prace sa netreba elegantne obliekat, tak ostatni chodia "bezne" obleceni. Bud to ustojis a zvyknu si, ze proste toto je tvoj styl, lebo sa ti paci...alebo sa prisposobis ty ich stylu.
Dolezite je stale vnutro a nie obal.
U nas je to s nadavanim...ja ani moj manzel ziadne nadavky nepouzivame a ako u nich, aj u nas sa v strese vie poriadne nadavat...u manzela si zvykli, ze je taky a mna este testuju a cakaju ci "zapadnem" 😁

domak2
25. aug 2023

No ja neviem, mňa to vždy motivuje sa krajšie obliekať keď mam kolegyne co sa pekne obliekajú. Nikdy by mi nenapadlo si z nich robiť srandu.

kornelies
26. aug 2023

Bohuzial robis s primitivnymi ludmi.

babulkomale
27. aug 2023

@1ryba ono to bude tym, ze to nie je ziadne podradne povolanie, ako sa svojim akoze pasivne agresivnym chvalenim jej outfitu snazis naznacit.
Cize v podstate akoby si hovorila ze je cudne, ze niekto ako upratovacka sa tak oblieka.
Je to nieco podobne, ako ked povies: aha Rom, ALE vzdelany a ako cisto maju doma.
Predsudky a rasizmus 🙂

babulkomale
27. aug 2023

@janulka1802 ano to je tym, ze teraz sa pekne ľudia oblecu len na tie udalosti co pises, ak vobec...
Takze niekto pekne obleceny je raritou.
Potom ked vidim na svadbach zeny potkynajuce sa na platformach alebo ihlach, v nevkusnych kratych satach ktore nevedia nosit, vsade sa im vsetko prelieva, potahuju vrch hore, spodok dole, uplne vidno ze niektore maju saty na sebe prvykrat a to niekedy vratane nevesty 😂
Proste si ich ani nevedia vybrat aby im sadli a o zakazkovom krajcirstve asi nikdy nepoculi.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
27. aug 2023

Koles ich do oka. Si pekne oblecena, tak Ta chciu zneistit, lebo ony su lenive pekne sa obliect. Kasli na ne, buranky to su

nwnw
28. aug 2023

Typicke zeny... Budu mat sproste komentare aj keby si si obliekla jej veci. Kludne si nos svoje a ked budu mat blbe poznamky, jej povedz ze teplaky nosis iba na sport.

kamilkak
29. aug 2023

@alexandraas 👍👍👍

miui
29. aug 2023

Ja som si toto vypocula este na MD na ihrisku lebo som chodika v satach (normalnych bavlnenych, ziadne plesove kreacie) a na ruke som mala hodinky 🙂...casto som len pocula herecka ide, na co sa hra...a ja pritom len nemam rada na bruchu nohavice lebo sa v tom necitim pohodlne 🙂 tolko k ludom, jednym uchom dnu a druhym von, nos co sa tebe paci

nyusika
29. aug 2023

@beata_k a prečo by jej mali závidieť ??

hanaxxx
29. aug 2023

Ty sama iste vies, ze to, ako sa obliekas je iba tvoja vec. A aj ked ti tu napise 50 zien, ze je to len tvoja vec a vyjadria ti podporu, teba budu podla vsetkeho stale mrziet tie reci, co pocujes v praci. Bud ich prehltnes, alebo trochu zmenis styl obliekania, zavisi od toho, na com ti viac zalezi. A som si ista, ze aj ked ta tu 50 zien podpori, tak v skutocnosti, keby boli tvojimi kolegynami, niektore z nich by ta skritizovali, tak ako tvoje skutocne kolegyne.

tetaandulkova
29. aug 2023

U mňa podobne ako u teba, do práce 10 minút autobusom a po príchode do práce sa prezliecť do uniformy. Tiež sa obliekam podobne ako ty, často som mala šaty, sukne, opätky, keď som prišla koľkokrát sa smiali na tom, keď počuli opätky, mysleli že nejaká kontrola prišla 😀 a to len ja...ale nikto nikdy nič nehovoril, nemal poznámky. A to som mala kolegyne, čo prišli rovno oblečené, neprezliekali sa. Každého osobná vec ako chodí oblečený vo voľnom čase. Mne prídu tvoje kolegyne jednoduché, keď majú potrebu toto riešiť. Alebo druhá možnosť...závidia 🤔

charlotte911
29. aug 2023

Je to len závisť, idú puknúť od zlosti, že vyzeráš dobre, proste jednym uchom dnu druhým von a pekný úsmev na priblblé húsky, v dnešnej dobe ich je ako maku, čo neriešia seba, ale druhých. A tie leginy nos radšej do fitka alebo po dome, hlavne sa obliekaj ako sa tebe páči a v čom sa cítiš dobre, veď aj kokegyne sa presne tak obliekajú. Určite sú šťastné, že za pásom máte každá oblečenie firmy. Proste kašli na takýchto ľudí, sú to ženy, ktoré závidia a sú zakomplexované a nešťastné, také nájdeš v každej práci...

kikuska555
29. aug 2023

Ja pracujem v lekarni, 12 hodin ale vzdy sa rano obleciem pekne, sukne, saty, bluzky… v tomto obleceni som asi tak 30 min z celeho dna (cesta do prace a z prace) inak mam tiez uniformu. A ani by ma nikdy nenapadlo ist v leginach, teplakoch 🙈 nos to v com sa citis dobre a kasli na ostatnych

dominikac321
29. aug 2023

@nataly420 na uradoch je to este horsie aj pohladmi aj zavistou

karolina196
29. aug 2023

@autor Ja ti iba napisem..Urcite nemeň svoje oblecenie kvoli druhym!Ziadne prisposobovanie!Je to tvoj styl a ty sama vies v com sa citis dobre a zensky!Mne sa napr. nepaci,ked niektore chodia doobliekane ako muzatky.Ale proti sportovemu stylu nemam nic.Maloktora zena ma vkus a preto vedia byt niektore fakt hnusne,pretoze to v nich vyvolava taku malu zavist.A v praci mas rovnosatu,takze ti mozu vyliezt akurat tak na hrb...Ja by som sa nad ich recami iba zasmiala,teba to nema preco škriet.Skor je smutne,ze sa vacsina zien o seba absolutne nestara-tym nemyslim gelove nechty,umele mihalnice alebo napichane pery...Riad sa len sebou a tym ako sa ty citis 💛

dominikac321
29. aug 2023

@hanaxxx na tom co si myslia ludia by jej nikdy nemalo zalezat, nezivia ju, nie su jej zivotni partneri, neporusuje ziaden kodex ani predpisy...

jance333
29. aug 2023

Kasli na nich. Ked zacujes podobne poznamky typu "uz ide pravnicka.."., urob im pózičku - pohod vlasmi, daj elegantnu otocku, uklon sa a so ziarivym usmevom povedz "ano, osobne" 💁 Prip.ked bude niekto vyslovene neprijemny, povedz mu s usmevom, ze ho/ju rada vezmes nakupovat.

vanilkovazmrzka
29. aug 2023

Obliekaj sa tak, ako sa ti paci, a komentare jednym uchom dnu druhym von.

0_0
29. aug 2023

🙂 Tiež si myslím, že ti závidia.
Tvoj štýl nijako nesúvisí s tým akú pozíciu zastávaš vzhľadom na to, že máte určené pracovné oblečenie a čo nosíš vo svojom voľnom čase je tvoja vec.
Spoločnosť dokáže byť veľmi kritická zvlášť, keď disponuješ niečím čo oni nemajú - štýl, postava, financie, sebavedomie, sebaúcta,..
Absolútne sa tým nezapodievaj.

fineta
29. aug 2023

Keby sa stará každý sám o seba, o každého by bolo postarané. 😉 Mne sa veľmi páči, keď sa žena pekne oblieka a chodí upravená. Normálne ma z takého estetického pohľadu zahreje pri srdci. 😁🤩 Len problém je vieš v čom? Že niektorí ľudia sa nepozerajú na to rovnakou optikou ako my. Možno si myslia, že sa predvádzame, chceme si tým a hlavne im niečo dokázať atď. A pritom to vôbec nie je pravda. Stojí to za to, niekoho presviedčať o svojej pravde a svojom prístupe k samej sebe? Určite nie. Takže pekne sa naďalej obliekaj, finti sa čo ti hrdlo ráči a vždy poďakuj s úsmevom na tvári za ich názor. Ich to omrzí, zvyknú si, že iná nebudeš. 😊