Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?
Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu
@klementinka58 mne to je jasne, že to nebude rok, ani dva, ale keď sa zo bude skôr omieľať, aj v školách, pracoviskách, tak sa niečo musí zmeniť, ľudia aspoň nad tým porozmyslaju. Vieš kolko veci ovplyvnilo u mna napr aj takéto fórum? Že som si zrazu začala uvedomovať niektoré chyby v čomkoľvek a začala som sa ja meniť.
Nečítala som všetko, stačilo mi niekoľko príspevkov...
Možno ten chlapík v zmolkovych teplákoch a moletka v kvetovych leginach mala problémy, ktoré im nedovolili sa zamýšľať nad tým, čo majú oblečené...
nevidíte nikomu do hlavy a ani do duše...
žite a nechajte žiť, sú na svete iné veci,voči ktorým nemajú byť ľudia ľahostajní...
Môj muž nosí len tepláky.. výnimkou je práca samozrejme, tam nosí nohavice.. a my asi pôjdeme tiež zlým príkladom, lebo keď idem von s malým, tiež mam len legíny a tričko, pripadne rifle a tričko keď ideme len na prechádzku..neviem si predstaviť naháňať sa v sukni a opätkoch po malom..a čo sa lekára týka.. nesúdila by som..par krát sa nám tiež stalo, že muž z fušky musel odbehnúť, nestíhal a išiel za*ebaný a v špinavom len aby nás zobral k lekárovi..a keďže som mala po pôrode ťažkosti a malého by som neuniesla, musel s nami 🙏 a neriešil či je pekný, či si správy hanbu alebo čo povedia ľudia.. išlo o malého, neriešil pohľady ľudí..
Tvoj názor a nedotkla som sa len poukazujem na povrchnosť ľudí ale už to je jedno.
@bloger Nikto tam žiadnu módnu prehliadku nespomenul...Čisté oblečenie, mladý pán a nie deravé tepláky! Ty zrejme budeš tiež "teplákový typ", lebo si hneď prvý zagágal🙈
@michbel dedinský pôvod má každý a keď už riešime dedinu,až tak by som nevysmievala dedinčanov.
Vkus nie je otázkou pôvodu -bohuzial,či chválabohu?🤔
Či vo Švédsku nemajú dedinčanov?či v čom je problém?
Pochodila som trošku svet,no nemyslím si,že Slováci sú na tom najhoršie.
Ja ti takto napisem co teba vobec do toho co maju ini na sebe, pokial tam vyslovene nesedi clovek nahy tak mi to úplne je ukradnuté, mozno nemaju na lepšie oblecenie, takze nesud a staraj sa o seba,
@terezka1947 Tiez som trosku pochodila svet, myslim, ze slovaci su na tom dost zle a to najma na dedinach. Jednoducho je tu malo ludi, co maju nejaky vkus. A nie je to otazka penazi, da sa obliect aj lacno a zaujimavo. Slovaci na seba bud kaslu, alebo potom druhy extrem, prehanaju to s umelymi vylepseniami a fakt nevkusnym az gycovym stylingom (drahe neznamena, ze nie gycove, ak sa to zle skombinuje).
@mircalla nemyslím,že by dedina zaostávala za mestom.
@terezka1947 Tak s tym nesuhlasim. Ak vidim nieco fakt vkusne, nie je to na dedine.
No trebárs naposledy u urológa čo som videl starších ľudí, aj páry, bolo mi trochu smutno ako boli žalostne oblečení, radšej som sa díval do plafóna...Mladí majú svojú "módu", či je zima či leto tenisky a mikina, ale to je už taký folklór a ich vzory asi žijú v Kalifornii. Čo sa mi nepáči je ten trend(?) obaliť sa celý do čierneho. Ale asi aj to má pre nich nejakú symboliku.
@mandarinka555 Máš nejaký problém s tým, že som sa zastal chorých ľudí? Kde si ma ty videla v teplákoch.
@bloger Zena co ma horucky a taha dvanastky? Ma byt rada, ze dokraca lekarovi....Toto bol nezmysel dna, pretoze zena, co ma horucky ak taha 12tky, uz lekarovi dokraca. Takze tie dvanastky netaha s horuckou, to je nezmysel. Inak vies co ja ak ked mam horucky sa premozem a natiahem si rifle a nejdem lekarovi v pyzame, leginach ci teplakoch, deravych ponozkach atd.
To by si sa dosť čudovala. Okrem toho nie vždy dá lekár PNku. Pokiaľ mu nestrčíš pod nos 10 eur. Si myslíš, že si ju má napísať a vytlačiť z počítača a poslať na poisťovňu a zamestnávateľovi?
Mne je to totálne fuk kto ako chodí oblečený. Ja sa starám o to aby som bola ja, moje deti a manžel pekne, čisto a voňavo oblečení. Aa inak ja by som v leginach nespala. Mám lepší pocit keď to u mňa ,,dole'' dýcha v noci 😃😃
No vidíš, aspoň si mala o čom rozmýšľať. Nabudúce si vezmi knižku ako ja a priznám sa ti, že vôbec nemám tušenia, kto má čo oblečené v čakárni u lekára. Alebo u pediatra mastím s malým Uno a tiež nemám šajn 🤭. Ale tak aspoň si zabila čas. Hlavne že nesmrdeli, to by mne vadilo viac, to sa nedá knižkou odignorovať 🙈.
@mircalla Ja som nikdy nedávala dr. pri PN 10eurovku, to by som sa aj hanbila ju uraziť takou sumou.
@petronelag Ja lekarov nepodplacam, kedze vidia, ze sme chori, daju mi PNKu uplne prirodzene je to ich povinnost a moje pravo a nikdy som nepocula o tom, ze ak si chora mas ich podplacat, aby si PNku dostal
V Rimini bol dedulo v tricku Wild animal. Sme sa nasmiali, ze strhol vnukovi zo snury a nevedel, co nosi. Potom mi napadlo, co ked dedus vie presne, co ma na tricku a este je rad za interakciu, ze ludom vyludi usmev🤣😅🌞

@zeldia by si sa čudovala. Pár rokov dozadu som bola v Kanade. Tam je ľuďom úplne jedno, čo majú oblečené, chodia bežne v teplákoch a vo vyťahanom oblečení, vyblednutom... Keď som sa vrátila na Slovensko, mala som pocit, že Slováci sú oveľa viac upravení ako Kanaďania. Nehovorím, že sa to týka každého jedinca, ale vo všeobecnosti tu o seba ľudia viac dbajú.