icon

Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?

20. apr 2024

Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu

mircalla
20. apr 2024

@jednoduchomaria89 Kravata do pol pupka a kosela natrieskana a drziaca silou vole na obrovskom bruchu je tiez cool

evaachesa
20. apr 2024

Ja som vždy ako obarená keď niekde na verejnosti vidím ľudí v teplákoch ... A rozhodne nehovorím o fitku a športových podujatiach. Je to vrchol nevkusu a je jedno či sú to tepláky za 5 alebo 50€. Stále to pôsobí rovnako otrasne. 😱

zmrzlinka2021
20. apr 2024

@mircalla inak tie veci s mega logom akože značky 😂😂😂

terezka1947
20. apr 2024

@scorpionflower1 ja sa tiež pohybujem v spoločnosti úspešných ľudí a tiež sama chodím bez kilá make-upu upu,bez umelin,nepotrpim si na značkové oblečenie,nepotrebujem sa oblečením zviditeľňovať.
Tu nejde o vysuchane rifle,ide o niečo úplne iné....a myslím,že mnohí pochopili.

mircalla
20. apr 2024

Ja teda obcas vidim daku svadbu, svate prijimanie ci promociu v meste, kedze byvam v centre....Nechcem sa hrat na daku modnu policiu, ale mam pocit ze 90% ludi vytiahne oblecenie, co mali v skrini 20-30 rokov. A teda aj mladi ludia, hoci to oblecenie v skrini tolko rokov mat nemohli, vyzera to tak
Malokedy vidim ozaj pekne saty ci oblek

mischy00
20. apr 2024

Ja mam prácu, kde chodím slušne a zensky oblečená a viackrát sa mi stalo, že ma aj ženy pochválili, ze vy ste vždy taká elegantná a štýlová🙂Tak áno, nieje to prežitok, vedieť sa správne obliecť a ľudia si to všímajú a vedia oceniť. Aj napriek teplakovej a leginovej dobe, alebo žeby práve preto?

minenkak
20. apr 2024

@annm81 ale môžem ,vieš aké má môj muž montérky riflové ,krajšie ako niektoré rifle

maciatkolulu
20. apr 2024

@zeldia škoda,že nemôžeš v tom západní svete byť pred školou každý deň a Nemo cumiet,čo majú ti "vyspelí" na sebe,akou farbou im hraju vlasy a o cigaretách a redbulloch v ruke nehovorím,pri tehotenským bachore a malých deťoch. Takže zase nerobme zo Slovenska zaostalý dieru.

terezka1947
20. apr 2024

@maciatkolulu presne tak.

mircalla
20. apr 2024

@maciatkolulu Tak Rakusko tiez nikdy v mode zrovna nevynikalo....Ale podla mna horsie ako u nas to urcite nie je. Neviem ako skoly a mladez, ale co si vsimam dospelych ludi napriklad vo Viedni, vedia sa lepsia nahodit ako my

minenkak
20. apr 2024

@stanulienkat a čo je zlé na teplákoch u lekára,montérky u lekára sú úplne normálne a tepláky,nie a úrad ako čo je iné však to je uplne čistí pre ľudí idem si vybaviť niečo na úrad kôli ,živnosti ,potvrdenie o trvalom pobyte tak sa asi nebudem obliekať ako na svadbu,však idem z práce ,s dieťaťom cestou na Ihrisko

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Uplne vsetko. Si leniva sa prezliect? Ja teplaky nosim doma a na sport. Inde sa nehodia. Ani na ihrisko som nechodila v teplakoch, ale v rifiach si dakych casual volnejsich nohaviciach.
Takisto si dat smradlave monerky, v ktorych chodim na sichtu lekarovi? Wtf

maciatkolulu
20. apr 2024

@mircalla vo Viedni vidíš všetko,od des,po luxus. Ale v bežnom provinčnom meste,je teda des väčší ako na sk. Úprimne to píšem. Lebo to čo dokáže poniektoré matere je neuveriteľné.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla absolútne som není lenivá aj tepláky ani nenosím ale je choré si myslieť,že tepláky sú čisto športové oblečenie a v dnešnej dobe

luccija
20. apr 2024

@simsalabim áno, tak to bolo voľakedy.My, keď sme sa pýtali babky čo chce na sviatok tak pekný sveter, alebo blúzku k lekárovi🙂mala pekne tielka, ktoré tiež boli len k lekárovi.

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Tak ked povazujes sa normalne chodit lekarovi v teplakoch ci dokonca v monterkach, len to zodpoveda mojmu nazoru, ze nevieme, co ano a co nie a nikdy sa to asi nenaucime. Cest vynimkam

andulka1988
20. apr 2024

@simona20201309 súhlasím s vami tiež si hocičo všimnem aj veľa vecami som sa stretla ale akosi ma nenapadlo to zdieľať s internetom a zvyšovať si sebavedomie

mischy00
20. apr 2024

@minenkak áno, ty nemusíš ale akosi prirodzene očakávas, že tam bude sedieť človek, čo je čistý a nemá staré, sprate tepláky. V banke, v butiku, na úrade, v škole nikto nechce vidieť a rozprávať sa s človekom co smrdí a je špinavý!! Vtedy máme iný pohľad ale sami na seba nie, vtedy sme veľmi nekonvecny a moderný 🫣🫣a co koho do toho. Chod si kúpiť drahé auto a tam ti ho bude prezentovať typek s mastnou hlavou, špinavý od oleja. .....ved čo, alebo choď ku kozmeticke, čo má špinavé nechty, špinavé topánky, vlasy zanedbané.....otočís sa na päte. Ibaže úradník, lekár, predavačka musí obslúžiť všetko ....

minenkak
20. apr 2024

@mircalla uf tu si pracujúcich ľudí vážia a nik sa nepozerá na ľudí v špinavých montérkach krivo,je normálne ísť hneď z práce k lekárovi môj muž má pravidelné termín i pol siedmej u lekára a ide rovno z prace,ja tak isto

mircalla
20. apr 2024

@minenkak A ti co nenosia monterky, ti nepracuju, ci ako? Nebudeme si klamat, polovica tych monterkovych navyse smrdi ako tchor. Je to taky mix potu, nedostatku hygieny, piva a cigariet.
Pre mna za mna ok, nech si kazdy oblecie, co chce, ale nech ma neobtazuje svojim smradom a takych chlapov je kvantum

maciatkolulu
20. apr 2024

Takto,ja osobne chodím k dr oblečená slušne. Aj donporadni som chodila. Ale keď tam sedí niekto v teplákoch,či kvietkovanych legínach,neriešim. Nie som v ich koži,nemám obuté ich topánky,nemám ich život a ani nepoznám. Príde mi trochu zvláštne riešiť takéto veci. Pokiaľ neobťažujú,nepoburuju,nesmrdianextremne,tak akože čo ?

minenkak
20. apr 2024

@mircalla teda ty v tých montérkach ,ani jeden čo ja poznám nesmrdi,sú to všetko čistý a slušní ľudia

terezka1947
20. apr 2024

@minenkak nemyslím,že tu ide o ponižovanie ľudi,či v montérkach,či bez nich,či riešení ľudí,kt.pridu na pohotovosť tak,ako a kde sa im úraz stal.
Nehrotme.
Ale tu už do divadla sa chodí v teplákoch....lebo veď prečo nie.
Čiže nemyslím,že aj v tejto diskusii ide o nejake vyvysovanie sa,či naopak, ponižovanie niekoho.
Ale niečo sa so spoločnosťou deje,no a čo sa obliekania a jeho vhodnosti týka,je to záležitosťou prevažne žien,aby to ustriehli.
Jednoducho to buď v človeku je alebo nie je.

kp7333
20. apr 2024

@minenkak vazit si pracujuceho cloveka a akceptovat monterky alebo teplaky v ambulancii su dve rozne veci. Slusne oblecenie je tiez jednym z prejavov ucty - napr. k lekarovi.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla a to som kde napísala ,že ty čo niesu v montérkach nepracujú ,len píšem,že nie je nič le na tom ísť v montérkach na úrad a aj lekárovi

mircalla
20. apr 2024

@minenkak To si ma pobavila. Nasi byvali na Zahori, chodila som vlakom a prestupovala v Malackach na bus. To osadenstvo vo vlaku, na stanici, nasledne v buse VZDY smrdelo takmer vsetko a boli to prave taki monterkovi a teplakovi. Isla som tam do potravin - rovnaka skusenost...

klementinka58
20. apr 2024

neviem ale moj otec pracoval cely zivot v monterkach ale prezliekal sa vzdy v praci, z domu siel normalne kosela, nohavice

minenkak
20. apr 2024

@mircalla ja s takými ľuďmi žijem a pracujem a toto som nepostrehla

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Neverim. Alebo proste asi nemas cuch. Prepac. To mna napina aj v MHD v Bratislave skoro zakazdym.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla neprepacim,mám čuch a až hnusne dobrý ,ale asi mám šťastie na ludi,v autobuse a vo vlaku som nesedela strašne veľa rokov a ani vtedy keď som sedela nie každý v montérkach smrdel