Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?
Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu
Obhajovať neschopnosť sa prezliecť na stretnutie, o ktorom dopredu viem, je len výhovorka. Neprezliekame sa hodiny, je to 5 minútová záležitost. Aj môj muž pracuje v montérkach, ale vždy keď sme boli dohodnutý po práci ísť niečo vybaviť a podobne si zobral do auta čisté oblečenie. Vždy!! Lebo vedel, že ja tiež neprídem v ogrcanom tričku a so špinavymi rukami. Stále hovorím, ľudia majú právo vyzerať akokoľvek ale ak by ich vybavoval zubár v tričku, kde ma grcku od svojho dieťaťa, lebo však sa nestihol prezliecť, boli by sme rovnako tolerantní? Prečo ja musím vetrať pol hodinu kanceláriu po klientovi a on príde do čistého, voňavého prostredia kde ho vybavuje čistá a slušne oblečená žena??? Tiež môžem smrdiet cigaretami, tiež môžem mať oblečenie zo záhrady ale ako by to vnímal klient? Chcel by so mnou vôbec komunikovať? Podpísal by mi niečo? Páčilo by sa mu, ak by som tak vyzerala?
@minenkak V ramci smeny ano. Rozumiem.
Ale ty pises, ze vsetci su cisti mimo prace a zaroven zahlasis, ze manzel chodi lekarovi spinavy a neumyty, lebo sa nema kde (udajne). Trosku si odporujes. Ono vies, ked niekto manualne pracuje cely den a ma to iste oblecenie, ide takto lekarovi a neumyje sa, ver tomu, ze to citit.
Najma si ale odporujes
@aurora33 mne to nepride moc, mne to pride take zo zivota. Matka oblecie dve male deti, potom seba, detom da bundy a kym si dava capicu, mensie sa pokaka, treba ho cele umyt a prezliect. Starsiemu je teplo a krici, ze uz chce ist, matka spotena robi co moze, oblieka druhe dieta, to nespolupracuje.. Medzitym starsie chce cikat a kym ho zapravi, mladsie si da dolu topanky.. Dlho to trva, uz 10 minut mali byt na ceste, dalsie oblecenie pre seba nema nachystane, to nachystane si obliekla pred 15 minutami, deti uz potrebuju ist von a aj cas tlaci, tak cert to ber trochu spotene triko, odchadzame... podla mna toto zazila uz kazda matka a nie raz 🙂
@minenkak no dobre, dajme tomu. A keď už teda ide k tomu doktorovi z prace takú veľkú vzdialenosť (teda asi nebeží k nemu na poslednú chvíľu), veď musí mať dáku časovú rezervu na presun, tak kde je problém sa už za tu 1 minútu prezliecť? Nemusí sa sprchovat, to predsa nik tu nevraví, ide len o to normálne oblečenie, nie špinavé montérky a umastene spotené tričko?
@katuska93 tu brdo,až ma striaslo,pripomenula.si mi moje materské začiatky s čerstvo národnou druhou dcérou🤣🤣🤣,akoby si o nás v tom novembri 2000,písala. A mne bolo fakt úprimne jedno,či mám umyté vlasy,bola som rada,že sme vonku🤣🤣🤣.
@marcellka32 super
@jaskolka môj muž má pracovnú dobu ako stihnú robotu,preto si dáva lekára večer väčšinou ak sa dá , zubár to objednávame kontroly tri štyri mesiace dopredu,berieme si dovolenku,ale napríklad mal teraz určite zdravotné problémy,ktoré bolo treba riešiť rýchlo,tam sa dávali termíny v priebehu pár dní a nedalo sa zobrať voľno ,spravil sa termín večer a snažil sa aspoň na ten termín, byť u doktora,má kolegu ktorý napríklad pár mesiacov absolútne nestíhal termín a len posúval u lekára
podla mna by konik mali zrusit, naco su dobre tie diskusie? Ludia sa teraz urcite nebudu kvoli diskusii chystat a paradit 🙂 Osem stran o uplnej blbosti. 🙂
@katuska93 áno zažila to každá matka, mám 2 maličké deti, ale na druhej strane hádam to nie je stále tak, ze jedno dieťa sa pokaka a druhe chce v tom momente cikať a just práve keď ideme von. Môže sa to stať, isteže áno, ale z vlastnej skúsenosti viem, ze to nie je tak pravidelne, ani nemá byť a z duše neznášam keď niekto to používa ako vysvetlenie ci výhovorku, ze" mam deti, tak chronicky budem chodiť všade neskoro, špinavá a mastná a všetci to majú tolerovať ". Veď ak poznám svoju rýchlosť prípravy, viem, koľko času potrebujem na presun do toho ktorého miesta, tak aj začnem sa podľa toho chystať plus dám časovú rezervu.
@minenkak nechajme to, ty očividne nevies alebo nechceš rozumieť, o com ti tu píšeme viaceré, ze aj keby mal termín o 19.00 večer a z roboty teda kvôli tomu šiel o 18.00, alebo neviem kedy, proste tak, aby stíhal, tak neexistuje, aby nedokázal si nájsť 1 minútu na prezlecenie, ak by fakt chcel, hoci aj v tom záchode u doktora.

@minenkak ale čo tým chceš povedať? Že nemôže ísť k lekárovi? Alebo ze chodí k tomu lekárovi stále len a len z roboty tak vzdialenej? Alebo ze chodí tak často, ze si už minul za 2 mesiace všetky "P" cka? A teda nemôže už ísť normálne z domu, ale musí letieť 80km z roboty? Alebo ze musí prejsť stále tu veľkú vzdialenosť, aby k nemu mohol ísť? Však aj keby to tak bolo (a nechce sa mi veriť, ze by fakt dennodenne toľko musel cestovať) tak skutočne si nenájde ani 1 minútu (hoci aj na WC u toho lekára) sa prehodiť do čistych gatí a trička? A opláchnuť si tam ruky a tvár? To fakt dakomu chceš takú blbosť nahovoriť? 🙈🙈
Nehnevaj sa, ale celkovo tvoje príspevky) aj v iných diskusiach) mi prídu buď máš "divný" pohľad na svet alebo si robíš srandu.
Však aj tu píšeš raz, ze všetci sú okolo aj v robote ste strašne špinavi ale zároveň každý je čistý a voňavy, pýtajú sa, v com peries, ze si taka voňavá a muž chodí vlastne zaprášeny a zababrany. Veď to samo sebe odporuje...