icon

Ako obliecť novorodenca v júni?

1. máj 2024

Ahojte žienky a mamičky.
Ako ste obliekali svoje deti narodené v júni? Prvá dcéra sa narodila v decembri a tak nemám vôbec žiadne malé oblečkov na leto…za každú radu ďakujem ❤️

heln
•
1. máj 2024

body s kratkym rukavom, tenka ciapka, ponozky.... lenze moze sa stat, ze babo bude zmrzlos, ako to moje a budes musiet poriadne poobliekat aj ked bude teplo, dupacky, svetrik, a zakryt. nikdy som to nechapala ked som to videla, az ked som to zazila.

thereisabear
•
1. máj 2024

Kúp overalové pyžamká, body s dlhým aj krátkym rukávom, tenké tepláky, tenší svetrík pre istotu, ponožky. A uvidíš podľa počasia a dieťaťa, či bude viac v dlhom alebo krátkom.

autor
•
1. máj 2024

@heln aj keby boli horúčavy tak treba čiapku? 😧

pribinak
•
1. máj 2024

Nie. Však nežijeme na Sibíri

Kúp bodynka s krátkym rukávom, v júni môže byt aj viac ako 30C.

bolarazjedna
•
1. máj 2024

Ja som prvého rodila v júli a teda ja som mu obliekala aj dlhý rukáv v lete, pančušky alebo nohavice a ponožky a ešte som ho prikrývala tenkou dekou. Keď boli vyslovene horúčavy, dávala som aj krátky rukáv, kratasky, resp opalovačky s ponozkami. Podľa mňa novorodenec ti znesie vo vnútri dlhý rukáv, tam tak teplo nie je, ako vonku.

A čo sa týka čiapky, kamarátka pediatricka mi prízvukovala, že čiapku určite treba u malých detí vždy.... Ze by som neverila, koľko detí chodí so zápalom ušiek na pohotovosť, aj v lete, že malé bábätká sú na to veľmi náchylné... Takže ja som
čiapku dávala vonku vždy, aspoň takú tenkú, letnú aj prvé aj druhé leto, keď mal už rok.

uhnakova
•
2. máj 2024

Záleží, kde bývaš. My v BA a tu bývajú niektoré letá naozaj extrémne horúčavy. Môj syn sa narodil v júni v najväčších horúčavách, bolo vtedy 38 stupňov. Pediater mi prízvukoval, že ho mám obliekať veľmi naľahko, lebo mu hrozí prehriatie. Takže cez deň nosil len body s krátkym rukávom, žiadne gate ani čiapky. Keď spinkal v kočíku, zakryla som ho bavlnenou plienkou, nie kvôli zime, ale aby sa nespálil od letného slnka a podvečer zase, aby ho niečo neuštiplo. Na noc som ho dávala do bavlnenej úplne tenučkej zavinovačky, takej ulitky, lebo sme mali aj v byte 29 stupnov. Čiapočku som mu dávala až neskôr v auguste, keď trochu popršalo a potom nosil aj opaľovačky a ponožky, postupne aj gate, ako sa ochladzovalo.

kiki68
•
2. máj 2024

Nas mal dlhy rukav a take velmi vzdusne nohavice. Ponozky a tiez ciapku sme davali, ale iba taku tenku. Narodil sa v Juli, bolo 28 stupnov