Ako riešiť nevhodné oblečenie dcéry?
Baby, pristála mi na edupage poznámka od triednej mojej dcéry. Má 15, je prváčka na SŠ. Dostala ju ešte včera a teda za nevhodné oblečenie. Dcéra si oblečko nakupuje viac menej sama, ráno chodím do práce skôr ako ona vôbec vstane takže sa priznám, že veľmi nemám prehľad o jej outfitoch. Pravdaže, keď periem tak vidím čo je jej, ale ten kúsok čo mala na sebe, si "skrývala", aby som to nevidela. Na sheine som našla presne také isté bodyčko, pravdepodobne ho má odtiaľ. Dám vám nižšie aj fotku, tak posúďte samé. Neviem teda. Nie je doma a vráti sa až zajtra... Kričať sa na ňu neoplatí, skôr ma, ale mrzí, že nepomohol žiadny z rozhovorov, ktorý sme spolu viedli. X-krát som jej vysvetľovala ako veľa mužov rozmýšľa a, že by mala byť opatrná... A dať si to do školy mi príde už úplne cez. Neviem čo si myslela, keď si to ráno dávala. Zakázať jej to nosiť? Porozprávať sa s ňou o tom? Ja už sama neviem. Keď si pomyslím čo som nosila a robila v jej veku ja tak nemám pocit, že mám právo po nej kričať...
Na mesiac jej stopni vreckové, zober mobil a má zaracha. Kde je teraz? Dva dni preč? Má 15r... to len tak medzi nami.
@anonym_506bd5
Boze mozno u otca.
@anonym_506bd5
Boze mozno u otca.
@svetlonos tak ak by bola u otca, tak mu zavolam, poviem mu, co je vo veci a nahuci na nu on a ked pride domov, tak bude biela ako stena, to ti garantujem.
@anonym_autor veď si jej mama, tak sa s ňou porozprávaj o obliekaní, povedz jej to, čo si tu napísala, že si myslela, že je zodpovedná, že teraz to tak nevyzerá, nech ti vysvetlí, čo tým chcela dosiahnuť, veď hádam vie, že toto do školy nepatrí...píšeš, že máte pekný vzťah, tak to predsa nebude problém, len teraz musíš byť viac matka ako kamarátka a vychovávať...len jej pekne povedz, že si jej dôverovala, ale, že si z jej správania prekvapená - sklamaná a...nech sama rozhodne, čo si za toto zaslúži...
No esteze si nepamatate modu 70tych rokov 20. storocia. Garantujem vam, ze dnes by ste dievcata v tych ultraminisukniach a chlapcov s tymi obtiahnutymi vajciami do skoly nepustili😃
Kolegyna mi hovorila, ze bola v tych rokoch na birmovke a vsetky dievcata minisukne v kostole. Hovorila, ze nechape, preco im to vtedy nikto nezakazal. No ale ked moda kaze minisuknu, tak minisuknu.
Toto nie je vhodne nikam na verejnost a uz vobec nie pre 15 rocne decko.
No esteze si nepamatate modu 70tych rokov 20. storocia. Garantujem vam, ze dnes by ste dievcata v tych ultraminisukniach a chlapcov s tymi obtiahnutymi vajciami do skoly nepustili😃
Kolegyna mi hovorila, ze bola v tych rokoch na birmovke a vsetky dievcata minisukne v kostole. Hovorila, ze nechape, preco im to vtedy nikto nezakazal. No ale ked moda kaze minisuknu, tak minisuknu.
@anonym_3e1fb9
😁
@anonym_autor a presne pre "toto" by maki mat na skolach uniformy, sme tu sto rokov za opicami a vzdy aj zial budeme
Hodila by som s ňou reč, nie o tom, že jej niečo zakazujem ale vysvetlila by som jej trošku etiketu, trošku viac v nej prebudila princessu a dámu, nech nechodí ako lacná lubňa, je to skôr nechutné, než sexy.
@anonym_autor podľa mňa to patrí do kategórie spodná bielizeň... je to nevhodné medzi ľudí,👉
@anonym_7907d8 No netuším čo robiť. Zakázať jej samej nakupovať oblečenie? Každé ráno jej volať a kontrolovať či sa to neopakuje? Máme pekný vzťah a myslela som, že je zodpovedná a môžem jej veriť, takže toto ma prekvapilo/sklamalo...
@anonym_autor mám 16r a 18r ani jedna nechodí takto sporo oblečená. Netvrdím že dcera nemá odvážnejšie kúsky ale nechodí v nich do školy.
No ako štetka , čo Ti poviem , A ak chcete aby aj dopadla ako štetka tak len tak ďalej premýšlajte ako s ňou ťuťuli muťuli.
@anonym_autor mám 16r a 18r ani jedna nechodí takto sporo oblečená. Netvrdím že dcera nemá odvážnejšie kúsky ale nechodí v nich do školy.
@anonym_916f8c
@anonym_autor Dnešné holky s holými pupkami v mínusových mrazoch si koledujú o kadejaké zápaly, ale niektoré majú na háku upozornenia od pedagógov a asi aj od rodičov. Je to nevhodné i nezdravé. Výchova začína v rodine, treba pritvrdiť! Aj v škole by som, len nie všade majú odvahu a energiu sa s nimi naťahovať, viď prípad z Brna , tuším, kde škola nakoniec nemala právo kecať do dress codu školy!🙂)
Ty nevieš,čo máš robiť?to už kde sme,že sa rodičia boja niečo povedať 15r dieťaťu?....alebo....inak....ako sme vychovávali,že sa teraz bojíme 15r dieťaťu niečo povedať?
Ťažko máš,autorka,dobrú vzťah s dcérou....či myslíš,že jej všetko dovolíš a mas od nej pokoj?
Rodič je v prvom rodič,až potom kamarát.
Ucitelka sa musela asi premahat, aby to napisala cez kvetinu a nenapisala … dosla oblecena ako k … …no mlada dala to na „socialnu pracovnicku z vypadovky na dialnici z 90 tych rokov. ma iba 15 … takze nejaky Eppstein a spol, by sa vytesoval. Proste jej musis vysvetlit, ze aj ked telo a hormony predbehli rozum, toto sa do skoly ani medzi ludi, ktory neocakavaju sexualne sluzby nehodi. Jednoduch v jej reci jej vysvetli, ze je este mlada a ma sancu nieco dosiahnut hlavou a toto oblecenie je vhodne na verejnost len pre slecny/ damy, co sa zivia otrcanim chachary … pokial ma v hlave vykradnute … je to zbytocne a casom si zvyknes, aj take zeny su
@anonym_916f8c
@anonym_autor Dnešné holky s holými pupkami v mínusových mrazoch si koledujú o kadejaké zápaly, ale niektoré majú na háku upozornenia od pedagógov a asi aj od rodičov. Je to nevhodné i nezdravé. Výchova začína v rodine, treba pritvrdiť! Aj v škole by som, len nie všade majú odvahu a energiu sa s nimi naťahovať, viď prípad z Brna , tuším, kde škola nakoniec nemala právo kecať do dress codu školy!🙂)
@anonym_b6443c v čom sa ma tvoj komentár týka?
Tak neviem , ale moda mladych su pre mna baggy a crop tricka ..sudiac podla mojej dcery v pododobnom veku..ale toto je outfit pre vyzitu 40tnicku po rozvode( mam 38 a este prezivam s mojim muzom 😂) , co chyta druhy dych na miestnych diskotekach 😂, alebo este pre influencerky-ale tie su mimo normal zivot , tam mi to nevadi
@anonym_b6443c v čom sa ma tvoj komentár týka?
@anonym_916f8c asi omylom označená
@anonym_autor Treba dcére povedať, že každé oblečenie je určené na nejakú príležitosť a toto nie je do školy, to je skôr spodná bielizeň. Iste ani ostatné dievčatá takéto do školy nenosia.
Ty si tá 15 ročná a len skúšaš, aké budú reakcie, keď si to oblečieš v pondelok do školy, však?🤣
@anonym_autor skola to poriesila a poriesi aj nabuduce. Takze ked chce zbierat poznamky, je na dobrej ceste. Ja by som ju zo skoly poslala prezliect a cas co by chybala, by mala ako neospravedlnenu hodinu. Mozno by rano tuhsie rozmyslala, co na seba.
Takže sa oblieka uz dlhsie dost nevhodne, vyzyvavo? Ked pises, ze vela rozhovorov nepomohlo. Vôbec ta nerespektuje a kvoli niečomu potrebuje byt v spoločnosti stredobodom. Tým, ze sa na nu nahnevas, nevyriesis nic aby nenosila take veci, ked si ich sama objedna a skryva, ale aspon bude vedieť, ze fakt prestrelila, v takychto veciach bud viac mama ako kamoška. Škrtni jej vreckové a nejaky nalezity trest, aj to dodrz.
@anonym_autor to sa tu fakt pýtaš? Tvoja dcéra prišla do školy jak taká k......? Peniaze by nedostala do ruky a sla by som s ňou nakupovatlen ja...
@anonym_autor pockaj do zajtra kým príde a uvidíš čo ti povie a potom sa rozhodneš co robiť. Mam dvoch synov tak takéto riešiť nemusím (ale neboj riešim iné 🤣 starší ma tiež 15) Držím palce je to občas na facku s týmito našimi pubertiakmi.
Ja som taka stastna, ze moje deti mali do 16r uniformu v skole. A teda handry si nezacali kupovat same az od nejakych 16-17 aj to vedeli, ze take veci su do skoly proste nepripustne. Inak tuez nechapem ako si moze 15r dovolit kupit same - ma pristup ku karte, tak jej zrus kartu a kontroluj pristup k peniazom a znemozni kupu na shein.
@anonym_autor no do skoly sa obliekla ako taka flandra. Ja byt tebou, neviem co spravim
Úplne cez čiaru. Toto by som si na seba nedala ani ja ako dospelá. Ani som si nikdy nedala. Áno v puberte som nemala potrebu vyzerať ako k***a. Určite sa s ňou o tom porozprávaj znova a normálne jej to zákáž. Škola je škola a nie erotický salón.
Aky je problem? Normalne dcere vysvetli, ze eroticke spodne pradlo na verejnost nepatri a do skoly uz vobec nie. Ze to nosia na ulici len lahke zeny a ak sa neprestane tak obliekat, tak jej stopnes vreckove.
U nas by ju asi v ten den vyhodili a mala by neospravdlnene hodiny. Fakt by sa s nou nehrali a este by mi volali aby som si po nu prisla ja - cize problem aj pre mna
@anonym_autor Kto nespravil niekedy nejaku hovadinu v puberte? Hadam ju teraz nezbijes a nezavries do komory. Pochopila som, ze mate pekny vztah a bavite sa spolu aj o tom, aka lahka moze byt zena korist pre chlapov. Zjavne ta pochopila a preto tento kusok pred tebou skryvala, vedela, ze je to presne ten, v ktorom by si ju urcite nepochvalila. Podla mna potrestana bola, kedze poznamka dosla tebe, pred ktorou to skryvala. Ja by som sa jej opytala len jedno, ked sa doma zjavi, ze preco si to vobec kupila. Ci kvoli drazdeniu chlapov, alebo ci sa jej to naozaj paci. 🫣

Zakazom nic nevyriesis. Len jej dohovorit,ze takto sa do skoly a do prace nechodi. Je to oblecenie na party. Proste to musi pochopit. A nejako jej vstepovat,aby si vazila samu seba a nebola lahkym tercom pre chlapov. Je v citlivom veku. Baby sa chcu pacit a maju este skreslene predstavy o sebe a sexualite.