Čo nosia oblečené vaši prváci?
Ahojte . Syn bude nastupovať do prvého ročníka ZŠ . Do školky stále nosil teplácky a mikina . Nohavice minimálne takze nie je nejak naučený a prekážajú mu . Je vhodné mu nakupit nejaké teplakove súpravy ? Vôbec nemám aktualne prehľad čo teraz detičky nosia . Kedysi sme nosili len rifle a menčestráky tak preto sa pýtam 😅 vďaka
@zuzanka66 Náš malý bude druháčik, ale v prvej triede mal tepláky len na športovom dni. Nosí nohavice alebo rifle. V taške mal každý deň na prezlečenie aj tepláky, ale možno dvakrát sa prezliekol 🤦♀️ Zelené kolená som vyprala a na dieravé sme dali nažehlovačku 😉 Zakázala by som nosenie teplákov v školách... Ale to je môj názor...
No aj o Tom je škola, že si musia zvyknúť na nohavice.. my máme v školskom poriadku že nemôžu byť tepláky.. malé deti to zväčša v pohode akceptujú, horšie to je s pubertakmi 😉 riešim to čiernymi jogermi zo sinsay, sú pohodlné a nevyzerajú ako tepláky.. občas majú rifle, ale zase chodia bicyklom, to je dosť nepohodlné.. a keď je teplo, nosia kraťase..
V našej škole vyše 80% detí nosí tepláky, dievčatá tiež alebo legíny.Mam okolo seba 4 školy a všade podobne.
Poznám osobne jednu matku je tu na MK ktorá minule písala v podobnej diskusii že jej deti nikdy nemali tepláky v ZŠ.A viem že tak chodia denne.
Moj chodi v teplakoch. Rifle neznesie. To je cirkus na hodiny. Nevydrzi mi v tom🤷 tak ma teplaky. Ja to uz kaslem. A vela spoluziakov chodi prave v teplakoch.
Tiež mám budúcich prvákov a čo som pozerala fotky zo školy väčšina má tepláky . dievčatá nosia legíny a teda aj krátke tričká ktomu väčšinou
@zuzanka66 kopec detí nosí tepláky, vrátane môjho syna. V podstate všetci chalani začali s riflami, po niekoľkých dňoch mali všetky zelené, deravé kolená a postupne čoraz viac detí prešlo na tepláky.
Cez prestávky sa hrajú na koberci, v družine v piesku, futbal...
Táto téma je tu už pár rokov vždy pred začiatkom školského roka. Niektoré mamičky z toho robia zbytočnú vedu.
Ak je dieťa čisté a slušné, tepláky žiadnu normálnu učiteľku nepohoršia.
@scila no u nás tak pohorsovali, až to ukotvili v školskom poriadku 🤷🏻♀️ nerozumiem tomu, lebo teraz sa dajú kúpiť pekne tepláky, nie rozgajdane, ale tak.. ako vravím, dá sa aj medzi gatami najst pohodlné ktoré nikto nerieši ani u nás... Len mi príde nespravodlivé že dievčatá majú pohodlné legíny a chalanom sa ťažšie hľadá..
Prvy stupen, kym chodi do druziny, tak zasadne teplaky.. kazdy bozi den spinave nohavice, co sa hraju na zemi, lezu medzi kriky, hraju futbal, rozne hry s vychovavatelkou.. nohavice nemaju vyznam... vyhodaje, ze nasa skola nie je taka upata
Nosil nohavice, tepláky iba na športové akcie,branné.samozrejme málokedy ich nal viac ako jeden deň, keďže najmä poobede v družine sa váľa v piesku, tráve. Niekoľko spolužiakov chodilo v teplákoch celoročne.
V našej škole vyše 80% detí nosí tepláky, dievčatá tiež alebo legíny.Mam okolo seba 4 školy a všade podobne.
Poznám osobne jednu matku je tu na MK ktorá minule písala v podobnej diskusii že jej deti nikdy nemali tepláky v ZŠ.A viem že tak chodia denne.
@bosorkabb preco by niekto kvoli teplakom klamal? 😂
@bosorkabb preco by niekto kvoli teplakom klamal? 😂
@jablkovastrudla netuším. To nie sú len tepláky pri nej.
Ja som osobne za uniformy školské. Ale to neprejde 😂
@jablkovastrudla netuším. To nie sú len tepláky pri nej.
Nosi tepláky a bude ich nosiť aj naďalej. Nikto mi na to nic nepovedal,že nesmie a chcem,aby sa počas vyučovania cítil pohodlne. Rifle nosi veľmi minimálne na oslavy alebo nejaké vystúpenia
@jablkovastrudla ja by som brala hneď. Nemusím riešiť nákup kopec oblečenia.
Tepláky? Jedine na telesnú a doma. Ale inak normálne nohavice rifle. Tričko, pulóver. Ešte som nikoho nevidela v replakoch skole. Možno nejaké sedliace puberťaci
Iba take zamyslenie nad tym, ze dieta nevydrzi v inom nez teplakoch… to vase deti nikdy za +- 7 rokov nemalo nikdy nic ine ako teplaky? Oslavy, lekar, svadba, navstevy atd… to vsade len teplaky? Moje deti odmalicka nosili na vyssie spomenute prilezitosti (vacsinou ked sme isli aj do mesta-mimo ihriska, tak mali ine ako teplaky) nohavice-rifle alebo chino… proste nie teplaky… to sa len tak zamyslam.., ved prvaci maju kolko? 4 hodiny… to vazne 7 rocne dieta nevydrzi v nohaviciach?
Akoze ja neriesim kto co ma. Mne nevadia ani pekne teplaky v skole (moj ich ale do skoly nenosi). Ked je dieta ciste a nedotrhane. Lebo presne ako bolo spomenute, u dievcat leginy nevadia?
Ale teda zaraza ma argument: nevydrzi, nie je zvyknuty atd… lebo mi pride zvlastne, ze za 7 rokov dieta nemalo nic ine na dlhsiu dobu ako teplaky
@mirkabr2 konečne to niekto napísal. Presne tak, dnes považujeme rifle za kultivované oblecenie, pritom to niekedy boli monterky. Všetko je len o nastaveni noriem/pravidiel v spoločnosti. Rifle nie sú žiadne terno.
@anonym_866dbe nesúhlasím. Sama si radšej oblečiem tepláky. Určite sú pohodlnejšie a zdravšie na nosenie ako rifle. Prvé čo spravím po prichode z práce, menim rifle za tepláky. Čiže ak dieťa celú škôlku nosilo tepláky, nečudujem sa, že sa nestotožňuje s riflami. Preco by sme mali deti nútiť nosiť nepohodlne oblečenie? Ale súhlasím, že sa dajú kúpiť aj pohodlnejšie nohavice, resp. imitacia rifli (teda aspoň pre deti), ktoré pôsobia kultivovanejsie ako tepláky. Tiež súhlasím, že škola je inštitúcia, v ktorej by mala byť nejaká norma obliekania. Na svadbu tiež neprídem v plavkách a na futb. zápas vo fraku.
Ak dieťa/rodič považuje školu za holubnik a nie za inštitúciu, ku ktorej by mal mať aspoň nejakú úctu, tak to potom tak aj vyzerá. Veď ide len do školy, tepláky stačia...a potom vidíme osmakov behať po skole vo vytahanych teplakoch.
Takže asi voliť zlatú strednú cestu a pohodlie + formalita.
Tepláky 🙂. V treťom ročníku si vypýtal rifle. Ale mal ich iba pár krát. V rifliach sa zle hrá futbal 😁. Teraz mu zase kúpim zo dvoje nohavíc, ktoré budu opäť ležať nedotknuté v skrini. Dcéra v ôsmej triede tiež nosí tepláky. Leb tepláky už dávno nie sú oblečenie iba na šport a ani tak nevyzerajú. Má aj tepláky s pukmi 😁.
A viete, že aj rifle boli voľakedy do školy zakázané? Nosili ich iba rebeli alebo kto. Boli to vlastne robotnícke nohavice pôvodne. A rovnako sa vtedy rodičia rozčuľovali ako rodičia teraz nad peknými teplákmi.
@mirkabr2 konečne to niekto napísal. Presne tak, dnes považujeme rifle za kultivované oblecenie, pritom to niekedy boli monterky. Všetko je len o nastaveni noriem/pravidiel v spoločnosti. Rifle nie sú žiadne terno.
@anonym_866dbe nesúhlasím. Sama si radšej oblečiem tepláky. Určite sú pohodlnejšie a zdravšie na nosenie ako rifle. Prvé čo spravím po prichode z práce, menim rifle za tepláky. Čiže ak dieťa celú škôlku nosilo tepláky, nečudujem sa, že sa nestotožňuje s riflami. Preco by sme mali deti nútiť nosiť nepohodlne oblečenie? Ale súhlasím, že sa dajú kúpiť aj pohodlnejšie nohavice, resp. imitacia rifli (teda aspoň pre deti), ktoré pôsobia kultivovanejsie ako tepláky. Tiež súhlasím, že škola je inštitúcia, v ktorej by mala byť nejaká norma obliekania. Na svadbu tiež neprídem v plavkách a na futb. zápas vo fraku.
Ak dieťa/rodič považuje školu za holubnik a nie za inštitúciu, ku ktorej by mal mať aspoň nejakú úctu, tak to potom tak aj vyzerá. Veď ide len do školy, tepláky stačia...a potom vidíme osmakov behať po skole vo vytahanych teplakoch.
Takže asi voliť zlatú strednú cestu a pohodlie + formalita.
@karolsisa nesuhlasis s cim? Ja sa iba zamyslam, ze ako je mozne, ze za 7 rokov nemalo dieta nic ine na sebe ako teplaky.. pre mna je to teda nepochopitelne… inac, neviem kde vy nakupujete rifle, ale dnes uz snad ani nevyrabaju take tie pancierove, co boli kedysi 😂
A teda dat medzi teplaky a rifle znamienko rovna sa mi pride tiez zvlastne. Predsa cierne, ci tmavomodre rifle su podla mna vhodnejsi odev do “spolocnosti” ako teplaky (samozrejme nie do divadla ci operu)🤷♀️
Aj u nas to bolo tak, ze prechodom do skoly skoncila teplakova era. Este obcas mat take despacito teplaky, tak to sme ponosili, ale inak presiel na sirsie, pohidlne nohavice. A prisposobovali sme aj tomu, ci mali telesnu a bolo treba sa prezliekat
@karolsisa nesuhlasis s cim? Ja sa iba zamyslam, ze ako je mozne, ze za 7 rokov nemalo dieta nic ine na sebe ako teplaky.. pre mna je to teda nepochopitelne… inac, neviem kde vy nakupujete rifle, ale dnes uz snad ani nevyrabaju take tie pancierove, co boli kedysi 😂
A teda dat medzi teplaky a rifle znamienko rovna sa mi pride tiez zvlastne. Predsa cierne, ci tmavomodre rifle su podla mna vhodnejsi odev do “spolocnosti” ako teplaky (samozrejme nie do divadla ci operu)🤷♀️
@anonym_866dbe nesúhlasím s tým, ze rifle sú rovnako pohodlné ako tepláky. Teda ja osobne som ešte také na sebe nemala. I keď pravda je, že pre deti sa dajú zohnať pohodlnejšie rifle ako pre dospelých. Moja dcéra (skolkarka) mala na sebe rifle 1x a to sa vyjadrila, že ju tlačia. Zatiaľ sme to riešili...šaty + leginy (napr. k dr.). Deti majú mať najmä pohodlné oblečenie.
Rifle sú vhodnejšie do spoločnosti, pretože sme tak nauceni. Je to len spoločenská norma. Preto som napísala vyššie, že treba hladat kompromis. Chlapcom sa dajú kúpiť pohodlné nohavice a nemusia to byť zrovna rifle. A u dievčat na 1. stupni šaty s leginami (ja osobne na tejto kombinácii nevidím nič zlé a nepovažujem to za tepláky ako uviedli niektorí v príspevkoch vyššie).
@anonym_866dbe nesúhlasím s tým, ze rifle sú rovnako pohodlné ako tepláky. Teda ja osobne som ešte také na sebe nemala. I keď pravda je, že pre deti sa dajú zohnať pohodlnejšie rifle ako pre dospelých. Moja dcéra (skolkarka) mala na sebe rifle 1x a to sa vyjadrila, že ju tlačia. Zatiaľ sme to riešili...šaty + leginy (napr. k dr.). Deti majú mať najmä pohodlné oblečenie.
Rifle sú vhodnejšie do spoločnosti, pretože sme tak nauceni. Je to len spoločenská norma. Preto som napísala vyššie, že treba hladat kompromis. Chlapcom sa dajú kúpiť pohodlné nohavice a nemusia to byť zrovna rifle. A u dievčat na 1. stupni šaty s leginami (ja osobne na tejto kombinácii nevidím nič zlé a nepovažujem to za tepláky ako uviedli niektorí v príspevkoch vyššie).
@karolsisa ved pisem, ze dnes sa daju zohnat rifle na gumu, makke… taktiez nohavice. Ved neexistuju len “tvrde” rifle a teplaky. Ze nic medzitym… uz nie sme v roku 82, ze boli na vyber 2 druhy,.. taktiez pisem, ze mne osobne teplaky nevadia. Neriesim to. Len ma zaraza argumet, ze doteraz nosil teplaky, nic ine neznesie. Ze proste dieta za 7 rokov nemalo nic ine… nic viac, nic menej
Podla mna, ak su teplaky slusne, tak preco nie. Dievcata nosia leginky. Moja dcera dokonca vytiahla adidas teplakovu supravu a tu nosila lebo sa jej pacila, teraz si vybrala zas supravu teplaky a mikinku.
Nevsimala som si chalanov, ze v com chodia, ale ked dievcata nosia leginky (tiez rifle nechcu a sediet vtok cely den, jedine tie siroke volne), aj chlapci nech maju pohodlie.
Pokial je dieta ciste, tak to je dolezite
@zuzanka66 neviem ako inde, ale dokonca aj na športovom gympli pri dvojfázových tréningoch mali decká zakázané nosiť tepláky na vyučovanie. Kúp mu také mäkšie nohavice na gumu radšej.
U dcéry v škole boli tepláky zakázané ,rovnako nám povedali, že legíny pod šaty a sukne sú ok, ale je nevhodné keď ich dievčatá nosia k tričkám , lebo sú často priesvitné atď.... Tak sme sa zariadili. Ja mám teda dcéry, ale mladšia ani tepláky nemá a ani do škôlky ich nikdy nenosila a staršej sme kúpili tepláky nedávno, lebo boli súčasťou zoznamu do školy v prírode. Mňa by ani nenapadlo im ich obliecť do školy.
@zuzanka66 Syn nastupuje do prípravnej triedy a jemu som nakúpila mäkšie rifle na gumu, lebo má problém s gombíkmi ešte, mám aj pár teplákov v zálohe - na tv plus, ak by chceli aby sa v družine prezliekali a uvidíme, čo povie jeho učiteľka v septembri, v prvý deň školy, ale väčšinu detí som nevidela na tej škole nosiť počas vyučovania tepláky. Potom mu počas roka dokúpim ešte aj iné nohavice, na zimu menčestrové, na jar tenšie bavlnené. Ale on je zvyknutý nosiť aj iné ako tepláky od mala, tak snáď nebude mať problém vydržať v nich.
Na rovnakú školu chodí aj staršia dcéra a legíny môžu dievčatá nosiť, ale musia mať sukňu alebo šaty, prípadne pod rifle - nemôžu len tak legíny a tričko...berie sa to ako pančušky.
A tá tepláková móda je hrozná, čo mám známe personalistky tak bežne sa im stáva, že na pracovný pohovor prídu niektorí kľudne v teplákoch - otáčajú ich vo dverách 🙈
@scila no u nás tak pohorsovali, až to ukotvili v školskom poriadku 🤷🏻♀️ nerozumiem tomu, lebo teraz sa dajú kúpiť pekne tepláky, nie rozgajdane, ale tak.. ako vravím, dá sa aj medzi gatami najst pohodlné ktoré nikto nerieši ani u nás... Len mi príde nespravodlivé že dievčatá majú pohodlné legíny a chalanom sa ťažšie hľadá..
@jana_eyre_2 tak na našej škole to nikto nerieši (len u vyšších ročníkov v prvý školský deň čo je teda jasné), malé deti si môžu chodiť v čom chcú, pohodlie je prvoradé za čo som vďačná. A aj preto, že syn je veľmi chudý plus má atopický ekzém a zohnať mu nohavice zo 100% bavlny, ktoré sú mu dobré je umenie. A pri teplákoch taký problém nemám.
A osobne keď vidím tie došklbané rifle, niektoré akoby postriekané farbou alebo savom čo dávajú niektorým deťom, lebo veď je to moderné, tak to vyzerá oveľa horšie ako tepláky...
Škola je vzdelávacia inštitúcia. V teplákoch sa tam už nechodí. Tie patria len na hodiny telesnej výchovy. Sú rôzne pohodlné nohavice.
Na jednej strane poddajné pohodlné tepláky, na druhej nohavice. Nohavice sú väčšinou rifle a to nie sú najpohodlnejšie. Dieťa je celý deň postláčané v rifliach v sede a následky sa ukážu neskôr. Podľa najnovších výskumov generácia 50 -nikov a 60- nikov sú tí, čo viac používali rifle ako nohavice a následkom je zvýšená neplodnosť mužov a v neskoršom veku nádory prostaty,... Predtým to až také nebolo. Slušné oblečenie si vypýta aj nebezpečné následky. To, ako sa mamičky rozhodnú a čo si pre svoje deti do budúcna želajú je len na nich.

@zuzanka66 kopec detí nosí tepláky, vrátane môjho syna. V podstate všetci chalani začali s riflami, po niekoľkých dňoch mali všetky zelené, deravé kolená a postupne čoraz viac detí prešlo na tepláky.
Cez prestávky sa hrajú na koberci, v družine v piesku, futbal...
Táto téma je tu už pár rokov vždy pred začiatkom školského roka. Niektoré mamičky z toho robia zbytočnú vedu.
Ak je dieťa čisté a slušné, tepláky žiadnu normálnu učiteľku nepohoršia.