Detské nohavice s voľnou gumou v páse (neprišitou)
Dievcata, prosim vas, neviete o nejakej znacke detskeho oblecenia (velkosti na 2-3 rocne dieta), ktora by vyrabala take nohavice ako boli bezne kedysi, ze gumicka v pase nie je napevno prisita v tuneli, ale sa da cez dierky vytiahnut a upravit podla potreby. Urcite viete co myslim. Ja uz som na nervy z tych prisitych gumiciek, to je asi jeden z najnepraktickejsich “zlepsovakov” aky kedy vymysleli 🤦♀️ Dakujem za tipy, ja som este take gate nenasla…
Nie uplne take ako myslis ale ciastocne robi Lindex, ze vies gumicku vytiahnut, zapnut o gombik a zmensit tak obvod. Hlavne teda ak mas stihlejsie dieta. Robi aj teplaky aj leginy.
@petamich ano taketo jedny mame, myslela som ze super kupa, ale nie je to ono
@modrahruska česká značka Amálka vyrába také rastúce tepláky, ale musíš si tam urobiť dierku a gumu buď vyberieš alebo zúžiš. Alebo si daj ušiť niekomu na Sashe s takouto požiadavkou na reguláciu gumy
Napr h&m niekedy mava tu gumicku s gombikom. Tam kde nie je zvyknem to presite vzadu prestrihnut a natiahnut gumu. Moj maly je utly a vzdy mu vsetky gate padaju..
@modrahruska Podľa mňa také nohavice robí už skoro každá značka. Pridávam fotku, či myslíš klasickú regulovateľnú gumu. Ak áno, tak určite zn. H&M, Next, Lindex, Zara, Gap, Benetton, C&A, Impidimpi... Určite nie každý model má tú regul. gumu, ale na väčšine nohavíc týchto značiek tá guma určite je. Ja som teraz pozrela, že ja mám v bazáriku asi tak 2/3 detských nohavíc s regul. gumou. A tu na bazáriku ich nájdeš kopu. Daj si do lupy - regulovateľná guma a hľadaj.
Tepláky odporúčam Gusto kids. Žijú na východnom Slovensku. Ja som od nich kupovala na jarmoku, bohužiaľ k nám už nechodia ale dá sa u nich objednať cez eshop
@modrahruska nenasla som taketo, mam jedno veeeelmi stihle dieta a jedina moznost je usit mu take. Tie ma veru najradsej, ine nenosi tak rad. Takze mozne je dat si take usit, ak sama nevies. Ale tazke to nie je. Hlavne na zizaly sa sije dobre 🙂.
@modrahruska Podľa mňa také nohavice robí už skoro každá značka. Pridávam fotku, či myslíš klasickú regulovateľnú gumu. Ak áno, tak určite zn. H&M, Next, Lindex, Zara, Gap, Benetton, C&A, Impidimpi... Určite nie každý model má tú regul. gumu, ale na väčšine nohavíc týchto značiek tá guma určite je. Ja som teraz pozrela, že ja mám v bazáriku asi tak 2/3 detských nohavíc s regul. gumou. A tu na bazáriku ich nájdeš kopu. Daj si do lupy - regulovateľná guma a hľadaj.
@sovica ona nemysli toto.
@sovica toto urcite pozna. A aj keby, davaju to iba na gate, nie na teplaky. Ona mysli klasicke teplaky s neprisitou gumou. Tiez som z toho bola na nervy, vsetky veci iba pre obezne deti vyrabali.
@sovica ja nehladam toto, taketo mame, ale nie je to nic moc. Hladam teplaky s gumou, ktora sa da povytiahnut a zaviazat podla potreby, urcite si to pamatas ked sme boli male deti take vyrabali.
@modrahruska nenasla som taketo, mam jedno veeeelmi stihle dieta a jedina moznost je usit mu take. Tie ma veru najradsej, ine nenosi tak rad. Takze mozne je dat si take usit, ak sama nevies. Ale tazke to nie je. Hlavne na zizaly sa sije dobre 🙂.
@nevenka no ved obavam sa ze to bude jedine riesenie, ale este skusam ci niekto nepozna take ako hladam, vidim ze asi fakt neexistuju, skoda
@sovica ja nehladam toto, taketo mame, ale nie je to nic moc. Hladam teplaky s gumou, ktora sa da povytiahnut a zaviazat podla potreby, urcite si to pamatas ked sme boli male deti take vyrabali.
Ty si autorka príspevku @modrahruska? No, rozmýšľa som, či myslíš tú klasickú socíkovskú gumu alebo regulovateľnú, preto som dala tú fotku. Za mňa je regulovateľná guma top. Nemusím na páse robiť diery, aby som vytiahla gumu na požadovanú šírku, ale si ju proste vyregulujem. Čo je na tej regulovateľnej gume podľa teba zlé? Lebo natiahneš ju presne tak isto ako tú klasickú, ale už tam máš gombíky (nemusíš v páse robiť diery) a len zapneš, na akú šírku potrebuješ. A tepláky s tou regulovateľnou gumou robí Lindex. Ale vidím, že to nechceš.
Tak ako som písala značka Gusto kids majú take socikovske tepláky a ešte aj strihy majú 2 na klasik a Slim na žižaly
NKD, Tchibo a este HM maju tento system co popisujes
@kiki68 Ona práveže nechce regulovateľnú gumu v páse, ona chce klasickú socíkovskú gumu v nohaviciach, kde si spraví vo vnútri pása dierku a gumu môže vytiahnuť a stiahnuť tak, ako jej to vyhovuje. Nechápem to síce🙈, ale ak jej to tak vyhovuje...
@kiki68 Ona práveže nechce regulovateľnú gumu v páse, ona chce klasickú socíkovskú gumu v nohaviciach, kde si spraví vo vnútri pása dierku a gumu môže vytiahnuť a stiahnuť tak, ako jej to vyhovuje. Nechápem to síce🙈, ale ak jej to tak vyhovuje...
@sovica kto nemá také deti, ktorým ani regulácia nepomôže, nepochopí.
Pozri name it teplaky, su uzke, ze ani nepotrebuje nase dieta tu regulaciu, ktoru bezne pri hm a lindex treba aby bola, inak by mu to popadalo
https://www.aboutyou.sk/p/name-it/nohavice-1385...
Leginy su tieto slim uzke a baba sije aj teplaky, ze maju gumu, mozes si overit s nou ako to mysli
https://www.nadrobky.cz/leginy-basic-slim/
@sovica kto nemá také deti, ktorým ani regulácia nepomôže, nepochopí.
@hygienka OK, asi nie, nepochopím, aj keď mám pomerne štíhle deti. Lebo mne sa zdá, že tak isto, ako tú klasickú (socíkovskú) gumu, tak aj regulovateľnú gumu si viem natiahnuť tak, ako chcem. Ale možno sa fakt mýlim a mne úplne super vyhovuje tá regulovateľná.
@modrahruska naucila som sa to cele presivat a aj sit. Mas YT videa k tomu. Lebo zial moj syn štíhly ako prútik. Nastastie uz ma 12 rokov a sice je stale štíhly ale uz mu aspon sedi reserved znacka nohavic.
@sovica asi si sa narodila po sociku, ak take teplaky nepamatas. Tenka guma sa navlekala zicherkou tunelikom dookola. Tunelik bol siroky asi 1,5 cm. Bolo to jednoduche. Ja presivam na tento sposob teplaky mojim vnukom
Ty si autorka príspevku @modrahruska? No, rozmýšľa som, či myslíš tú klasickú socíkovskú gumu alebo regulovateľnú, preto som dala tú fotku. Za mňa je regulovateľná guma top. Nemusím na páse robiť diery, aby som vytiahla gumu na požadovanú šírku, ale si ju proste vyregulujem. Čo je na tej regulovateľnej gume podľa teba zlé? Lebo natiahneš ju presne tak isto ako tú klasickú, ale už tam máš gombíky (nemusíš v páse robiť diery) a len zapneš, na akú šírku potrebuješ. A tepláky s tou regulovateľnou gumou robí Lindex. Ale vidím, že to nechceš.
@sovica ano ja, prepac omylom som dala anonym. Mne sa ta guma s gombikmi nepaci lebo tam za mna zavadzia ten gombik a zhrci sa to tam, skusali sme a jednoducho to nebolo dobre
@sovica asi si sa narodila po sociku, ak take teplaky nepamatas. Tenka guma sa navlekala zicherkou tunelikom dookola. Tunelik bol siroky asi 1,5 cm. Bolo to jednoduche. Ja presivam na tento sposob teplaky mojim vnukom
@oli18 no ano, presne taketo co sa prevlecie guma myslim 🙂 zial ja sit neviem, inak by som to uz mala usite 😁
Tak ako som písala značka Gusto kids majú take socikovske tepláky a ešte aj strihy majú 2 na klasik a Slim na žižaly
@hygienka super, dakujem krasne, uz pozeram ich stranku a vyzera, ze to su presne take, ako potrebujem 🙂
@modrahruska ja kupujem tuto "dierkovanu" gumu v galanterii, odkedy som ju tam pred par rokmi objavila, uz som jej kupila veela metrov ☺️ zvnutra pasa urobim noznickami zastrih, prisijem po gombicke z kazdej strany a tak si viem urobit z kazdych nohavic utahovacie. syn ma 7 r a to uz tazko take nohavice najst, tak to riesim takto.
@oli18 no ano, presne taketo co sa prevlecie guma myslim 🙂 zial ja sit neviem, inak by som to uz mala usite 😁
@modrahruska sit vediet nemusis. Daj fotku, poradim ti.
Dobrý deň ja šijem legíny, tepláky tak že guma nie je pevne zasita na fb Všetko pre detičky
https://www.facebook.com/share/17uynSA81h/
@modrahruska mini me , sije jedna pani, mame sofshell zatepleny, gumicka je na volno

Nie uplne take ako myslis ale ciastocne robi Lindex, ze vies gumicku vytiahnut, zapnut o gombik a zmensit tak obvod. Hlavne teda ak mas stihlejsie dieta. Robi aj teplaky aj leginy.