icon

Kupujete látkové podprsenky pre 5-ročné dievčatá?

10. jún 2024

Dobry den, chcem sa Vas spytat, ci malym 5 -6 rocnym detom kupujete take tie latkove topy-podprsenky. Dnes ma dcera zaskocila, vravela, ze 3 jej kamosky v skolke take nieco majú. Videla to, lebo ked sa prezliekaju spinkat. No a pytala sa ma odkedy zeny nosia podprsenky, ci aj ona nemoze nosit take. Akoze som chalajuca matka, ale toto ma soklo, ze 5 rocne nosia. Ved tam nemaju co dat :D ale asi som prespala dobu. Dakujem za odpovede.

Strana
z3
yanni
12. jún 2024

@haley7897 a kto tu sexuaizuje spodne pradlo? Tiez nik nehovori ze v horucom lete ma niekto nosit dve vrstvy. Ale v tom si odporujes. To "tielko", aj ked polovicne, je vrstva navyse. A 5 rocnemu dietato to v lete fakt netreba. Ma predsa tricko/saty/top klasika, nechodi po meste hole. Ak keby aj, co je na tom? 5 rocny chlapec moze a 5 rocne dievca nie?A inak, to pique Polo, do pol pasa drazdi a od pol pasa dole nie? Tiez si odporujes.

yanni
12. jún 2024

@domak2 a vadi, ze nemaju pod trickom nic? Ved maju na sebe tricko. To s tymi nohavickami mas pravdu, moje nosia po satami kratke leginy. A ano, hlavne z toho ihriskoveho dovodu. Inak, neviem aka si stara, ale za mojich detskych cias, co uz je fakt velmi davno, sme ziadne leginy v lete pod suknami nenosili. A prezili sme.

jana_eyre_2
12. jún 2024

Moja 10r dcéra lambady začala nosiť tento rok a to preto, lebo jej rastu prsia a musia sa stále prezliekať v triede s chlapcami na telesnú, čo naozaj považujem za nedostatok rešpektu voči deťom.. v skolkarskom veku nás také niečo nenapadlo, ani sme nevideli.. na druhej strane - neviem čo je na tom vlastne vulgárne ako tu zaznelo, asi nemám dostatok fantázie.. 🤔

domak2
12. jún 2024

@yanni ono prežili sme aj bez internetu, takže som nemala ani potuchy koľko uchylakov sa medzi nami bezne pohybuje. To ze nemajú nic pod tričkom mi nevadí vôbec, tak ako keď tam majú tielko/lambadu.

haley7897
12. jún 2024

@yanni OK, čiže tebe treba písať "po lopate", tak teda otvorene. Polo košele ktoré majú do školy jej dráždia bradavky. Mala ich boľavé a začervenane z toho ako sa jej materiál o ne pri pohybe suchal. Ono aj malé bradavky sú bradavky. A dokážu rovnako bolieť. Okrem materiálu ma na koseliach aj vyšité školské logo ktoré nieje zrovna príjemné na pokožku. Je rozdiel mat krátky top - "lambadu" a celé tielko. Vyskúšaj v lete ci spozorujes rozdiel.

feb13
12. jún 2024

Nie, nevidim toho ziaden prinos. V zime nosia tielko, aby mali teplo aj na driek a v lete nic pod tricko, zbytocne to hreje. Navyse ak tam nemaju co dat, sa to aj tak posuva hore a zavadzia.
Ale ako vidim tie baculky v 1-2. rocniku, tak tie prsnicky aj maju, im sa to mozno hodi.

mantilka
12. jún 2024

@jana_eyre_2 My sme to prezliekanie riešili na školskej rade a od vtedy sa prezliekaju dievčatá a chlapci zvlášť na striedačku.

sofia1979
12. jún 2024

Nie

basska_b
12. jún 2024

V skolke maju jednu 5rocnu dievcinku, ktora nosi. Je teda jedina, ale sak preco nie. Ona chce vraj byt ako starsia sestricka

lenka.25
12. jún 2024

Kúpila by som 2 lambady a keď bude chcieť ráno dcéra do škôlky , tak nech si dá . Jednoducho to videla u kamarátok , tak aj ona chce , nič iné za tým netreba hľadať

sasesoe
12. jún 2024

Ahoj, ja som mojej kúpila ako 6rocnej, lebo tiež volakto na telesnej, či tanečnej mal... Pár dní ju to bavilo, potom prestala nosit, resp veľmi výnimočne, keď si na to spomenie...

simonaveselovska
13. jún 2024

Pre maminky ako som ja to je normálne. Však podporujete v tej malej ženskosť a keď sme už pritom je to obyčajné tielko len je polovičné, ale tá radosť z toho stojí zato. Vôbec mi to nepríde z cesty aj u nás u v škôlke to má v triede každé dievča.

bolcari
13. jún 2024

dcera ma 6,5 roka, je v predškolskej triede a ano svokra jej kupila minulý rok lambady, len nedávno ich mala prvýkrát v škôlke a vraj aj iná spolužiačka nosí také 🙂 ja by som jej ich ešte nekupovala, nenapadlo by mi to v takom veku ale ked ich má tak ich občas vezme. ale ona je väčšia na svoj vek, nosí už veľkosť 140

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jún 2024

Ženy ste úžasné, ďakujem za diskusiu. V mojich časoch take nič nebolo, alebo mi mama nekúpila...nábodou nie je nič na tom zlé, veď dievčatká sa chcú podobať mamám...😊😊😊

vuvu163
13. jún 2024

@syslik81 keď sa hanbí, že ide o dieťa, ktoré je už v škole či niekde na výlete atď úplne v pohode aj na 7-8 rokov. Ale tu ide o 5 ročne. To sa určite nehanbí. Ide skôr o to, že všetci to majú tak chce byť "in" a napodobňujú dospelých. A tak ako niekto vyššie písal, ide o to, že sa v tom len potí a nemá to zmysel a je to o tom, že si popýta a ma to, miesto toho, sby jej niekto vysvetlil, že to nepotrebuje a je to zbytočnosť. Tak to niekto písal vyššie a súhlasím s tým. A autorka sa pýtala na názor tak som napísala ten svoj. No 5 ročnému by som nekúpila. Hotovo.

syslik81
13. jún 2024

@vuvu163 vobec sa v tom nepoti a ano aj 5 rocne sa hambia alebo chcu byt "dospele" tak ako ked sa hraju na mamicky ci ucitelky a podobne .. len chora hlava s prepacenim v tom vidi daco ine 😉

Strana
z3