Môžem dcére obliecť do škôlky oblečenie po synovi?
Pekný deň, zaujímajú ma vaše skúsenosti, ak máte chlapca a dievča, či ste dcéram obliekali do škôlky veci po bratovi? mám plno zachovalých veci po synovi, niektoré typické chlapčenské s bagrami napr. ale aj plno neutrálnych napr. hnedé so zvieratkami a pod...ja osobne oblečenie neriešim, kľudne by som jej dala aj tričko s bagrami 😃 ale keďže ide o deti, tak ma zaujíma aj iný pohľad
@anonym_autor jasne, aj ja som tak robila… pravdaze mala dcera aj svoje princeznickovske veci, ale kludne som dala po synovi oblecko. Ked som jej to nakombinovala s niecim, tak bola aj ona uplne spokojna.
@anonym_autor neutralne po synovi dcere odkladam a typicke chlapcenske posuvam dalej, aj topanky som schvalne kupovala neutralne a bez vzorov
Pokial je dieta s tym vysporiadane(s pripadnymi posmeskami) kludne by som dala, ved su to len veci
@anonym_autor nie ja by som neobliekla ani malej nič chlapčenské, všetko som po malom zlikvidovala a ani opačne.. Presne pre to, že minulý rok sa mi stalo, že som takto chlapčeka, ešte mal aj dlhé kučeravé vlásky rozpustené, oslovila ako dievčatko lebo bol ešte aj oblečený v dievčenských farbách 🙄🫣 mne to príde trošku cez neviem 😏 aby potom 4-5 ročné deti museli upozorňovať, čo vlastne sú 🫤
neutral kludne ale chlapčenske nie..neber to v zlom ale dievča ma byť dievča a chlapec chlapcom..na základe aj týchto " malých" veci vznikajú tie velké...ja sa citim chlapcom a som dievča a podobne..... Proste ako neutral v pohode..ale dat chlapcovi napr barbie tričko , alebo babe tričko spiderman či autičko asi ok nie je....
@anonym_autor dcéra chcela byt spiderman od 2r do 4r, nikdy sa jej nesmiali ked nemala typické dievcenske oblecenie 🙂
@anonym_autor viem co myslis a u nas tie mladsie rocniky to neriesia, u nas dievcata nosia vacsinou saty, moja tricko a leginy, a zatial neprisla s tym, ze aj ona chce saty, lebo ostatne maju - oblieka sa aj tak sama - cize ak by to bol problem a niekto sa jej smial, predpokladam, ze by si rano zacala obliekat tutu sukne a saty, aby "zapadla" alebo to minimalme spomenula.
Kupujeme bežne aj v chlapčenskom oddelení, hlavne neutrálne veci a tematické tričká.
@anonym_autor áno, dávam dcére veci po synovi, a nielen do škôlky. Neutrálne sa ani nepýtam. Keď sú vyslovene chlapčenské s bagrami, autami, tak sa jej pýtam, či to chce nosiť. A vždycky chce, sama si žiada policajné, hasičské, hot wheels, ona nie je na sukničky a typicky dievčenské oblečenie. Po lete som vyradila asi 15 šiat, ktoré nikdy nemala oblečené. Takže sa nebojím toho, že by sa jej niekto smial, sama si vie obhájiť, čo sa jej páči (ale vždy pri nákupoch jej ukazujem aj volániky, keby náhodou zmenila názor).
@anonym_autor pyzamka som nechala po synovi.triciek par,ale viac menej si dcera vybrala co chce a co nie.jej sa pacia babske veci,takze take typicky chlapcenske by si ani neobliekla :D a asi ani by som jej nedavala..ak je to jedno ale tebe aj jej nikto to riesit z uciteliek nebude.
A dievcatka v tom veku si uz nechcu vyberat oblecko same? 🙂 bagre a podobne veci by som asi na doma, ale neutralne so zvieratkami preco nie, take obliekam mojej malej aj teraz. Moja nocna mora, co sa tyka obliekania, ze raz pride a bude chciet nosit minie a mickey veci, tie z duse neznasam.
A my tu odkial mame vediet ako zareaguju deti v skolke tvojej dcery?
@anonym_autor nie lebo sa mi chlapčenské veci nepáčia, som rada že mám dievčatko 😀🩷
@anonym_autor ja tiež neriešim oblečenie , dala by som
@lienka.7 a presne kvôli takýmto predsudkom dospelých sa deti potom vysmievajú tým, ktorým to je úplne jedno akú farbu majú na sebe,alebo obrázok. Dúfam, že aspoň deti vedieš k tomu,že nech si každý nosí to,čo chce.
@anonym_d8c60e predsudky??? Ty si riadne mimo. Neviem, ty asi nosíš vyslovene mužské oblečenie a tvoj muz ženské? Ja teda nie.
@lienka.7 je to predsudok - áno. kedysi aj muži nosili sukne a ženy nenosili nohavice - a v niektorých kultúrach je to aj doteraz tak ...
neverím že nemáš doma ani jedny nohavky ...
@biba_18 nosím muzove trenky predstav si. Ma na nich ružových parašutistov 😉
A nie, nie je to žiadny predsudok. Jednoducho nebudem obliekať dievča do chlapčenských a chlapca do dievčenských veci, len preto, že to mám doma po mladšom súrodencovi. Teraz stoja tričká ci tepláky uplny bágatel. Ako som napisala, ešte doma, na záhradu, budis, ale ani do skolky ani von.
Áno v škôlke to dcéra neriešila a nosila veci po bratovi.. aj s bagrom či dinom.. po dcére som mala ešte jedneho syna a on zase nosil veci aj po dcére - ale nič vyslovene dievčenské, ale neutralne..
Aj teraz nosia veci po sebe, dcéra pubertacka si dá aj chalanske tričko ak sa jej zdá cool, najmladší syn si dá tiež niečo čo predtým nosila ona.. ale stále nič vyslovene dievčenské..
Môj syn 5,5r nosí ZÁSADNE len červené plavky a má k nim ružovo-fialové plavecké okuliare....Občas to riešia deti okolo neho ale on je stým úplne ok (sám si tie veci a farby vybral). Ja som silný zástanca toho, že sú to len farby a ak má rád červenú a fialovú tak čo...Takže by som sa spýtala dcéry či jej bágre vadia a zistíš.
@anonym_autor a oblecie si to dcera? lebo moja nosi od 2 a pol len sukne a saty a vsetko princeznove, volanove, cipkove, kvietkove, bodkovane, moja si neoblecie ani jednofarebne tricko a ani vo sne by si neobliekla tricko s bagrom. ani na doma, ani na spanie, nie to do skolky.
@anonym_d8c60e predsudky??? Ty si riadne mimo. Neviem, ty asi nosíš vyslovene mužské oblečenie a tvoj muz ženské? Ja teda nie.
@lienka.7 jedine vyslovene ženské a mužské sú oblek,šaty,sukne a spodné prádlo. Čo už oblek vie byť aj ženská verzia.Takže asi tak
@biba_18 proste za mna nie..deti vedia byť od mala zlé povedzme si tak ako to je....a tak ako písala @lienka.7 dnes su tie veci či už trička leginy teplaky sukne za bagatel.......nebudem dievčatu obliekať chlapčenske trička po bratovi len preto ze mi je to luto vyhodiť...darujem chlapcovi ktory využije..
@biba_18 proste za mna nie..deti vedia byť od mala zlé povedzme si tak ako to je....a tak ako písala @lienka.7 dnes su tie veci či už trička leginy teplaky sukne za bagatel.......nebudem dievčatu obliekať chlapčenske trička po bratovi len preto ze mi je to luto vyhodiť...darujem chlapcovi ktory využije..
@edinka126 ak je nejake dieťa "zle" za oblečenie, tak tento predsudok má od rodičov, ktorí v Tom vidia niečo nevhodné..
pozri ja len vyslovujem svoj názor. ak sa hrá ok. .ak chce nosiť tričko so spidermanom nech ho nosí 🙂 moja dcéra by nenosila, prečo by mala? veď je to chlapčenský motiv a ja mám doma dievča..a take reči typu ale ona ho chce....no keď mi bude chcieť skočiť po hlave len preto že to ONA chce tak jej to nedovolím.....tým nikoho neurážam len som chcela uviesť príklad......moja dcéra hráva s kamosom my craft to však neznamená že si oblečie také tričko , ktoré je vyslovené chlapčenske..tak isto by bolo dosť blbé keď si chlapec oblečie tričko s unicornom...netreba viesť odmalička deti k tomu že je to v pohode potom sa z toho stávaju veci, kedy su úž deti oblbnute a myslia si že je ok aj ked ma banán medzi nohami ale citi sa ako dievča lebo odmalička k tomu inklinoval a páčili sa mu napr dievčenské šaty, bábiky a podobne...
Ja som už ani do školy nekupovala chlapcovi bagre 😃 ešte tak do škôlky. Vyslovene chlapčenské veci by som nechala už len na doma
Hnedé so zvieratkami a neutrálne by som dala

môj syn v pohode nosil topánky s ružovým vzorom - lebo si ho taký vybral ... sama som ho odhovárala že čo ak sa mu budú posmievať v škôlke - že tam sa nikto nikomu neposmieva. nosil ich až kým mu nevyrástla noha ...
tutu sukničku by som mu asi do škôlky nedala, ale ružové boty a ružové tričko ak by ho sám chcel tak áno ...