Môžem dcére obliecť do škôlky oblečenie po synovi?
Pekný deň, zaujímajú ma vaše skúsenosti, ak máte chlapca a dievča, či ste dcéram obliekali do škôlky veci po bratovi? mám plno zachovalých veci po synovi, niektoré typické chlapčenské s bagrami napr. ale aj plno neutrálnych napr. hnedé so zvieratkami a pod...ja osobne oblečenie neriešim, kľudne by som jej dala aj tričko s bagrami 😃 ale keďže ide o deti, tak ma zaujíma aj iný pohľad
Ano obliekam. Ale nie typicky chlapcenske. Skor to neutralne jej dam aj do skolky. Chlapcenske jej dam na doma.
Ja mam tiez najskôr syna a potom dcéru. Modré veci som dávala v pohode ale veci s chlapčenskými vzormi som posunula ďalej.
Urob ako chceš ty a tvoja dcéra.
A z čoho máš obavu? Že ucitelka bude volať socialku? Alwbo že nejaká Emka či Tobias budú pohoršení?
@anonym_e992c1 deti sú všelijaké, takže napadlo mi aj to, či by sa jej nahodou nesmiali, alebo zazerali 🤷🏽♀️
Áno, obliekam. Dokonca niektoré chlapčenské,na tých trvá,že si chce obliecť. Čiže kľudne si oblečie aj tričko s opicou a futbalovou loptou 😀
@anonym_e992c1 deti sú všelijaké, takže napadlo mi aj to, či by sa jej nahodou nesmiali, alebo zazerali 🤷🏽♀️
@anonym_autor naozaj si myslíš že Emka a Tobinko sa budú pýtať či má tričko po Miskovi? Alebo či tu mikinu už niekto pred ňou nosil?
Si smiešna
typické chlapčenské by som nechala na doma, aj baby v škôlke žial už riešia oblečenie ako kto ma vlasy a podobne a ty sa len pozeraš ,,boha to má len 4 a rieši toto???
dospeláci nebudu mat s tým problém ale tie baby malé žial ano , aspon u nás v triede pri každom jednom synovi ešte aj do jeho oblečenia sa starali
učitelky aj rodička to zlahčovali že deti ... a vybavené ..
Syn nosil ružové papuče s donutmi, lebo chcel 🤷🏼♀️. Ale jemu je jedno, čo si myslia ostatní, jemu sa to páči a bol s tým okey, keď sa niekto smial. Vždy sa obrániť, že nosí čo sám chce 🙂
Mame iba dcery, ale mali aj vyslovene chlapcenske tricka, kupene v chlapcenskom "oddeleni". Ninjago, dinosaurov a podobne. Aj to manzelka obcas v obchode "ofrflala" ze zase "chlapcenske", ale uznala ze pekne a sa da a malej ide, tak nebol problem. Aj to rady nosili. Ale jednu nevyhodu to mozno malo, teraz ked uz "vyrastla" mi "kradne" moje tricka 😀
@anonym_autor nie, s chlapcenskymi vzormi by som neobliekala nič. Presbe ako chlapcovi by som tiež nedala modré tričko s babikou...
@anonym_autor nie, s chlapcenskymi vzormi by som neobliekala nič. Presbe ako chlapcovi by som tiež nedala modré tričko s babikou...
@lienka.7 a presne kvôli takýmto predsudkom dospelých sa deti potom vysmievajú tým, ktorým to je úplne jedno akú farbu majú na sebe,alebo obrázok. Dúfam, že aspoň deti vedieš k tomu,že nech si každý nosí to,čo chce.
V skolke sa este nebudu smiat. To zacne v skole. V siestich rokoch si deti uvedomia MY a ONI. V troch rokoch riesia len ja a ty
Možno by sa na niektoré dali dat dievčenské nážehľovačky. Teraz sú také pekne, moderne obrázky. Len to asi závisí od konkrétneho oblečenia, či sa to tam bude dať nažehlit.
Mojej dcére som raz obliekla flanelovú košeľu po synovi. V ten deň sa v škôlke fotili /nevedela som/ a máme milú spomienku na ten deň. 🙂
A ona sa k tomu ako stavia? Mala som žiačku, čo nosila futbalový dres - všetci sme to brali v pohode. Tiež takú, čo nosila Elsa šaty vždy v piatok ☝️ Nikto to neriešil. Ak by predsa len chcela byť viac za dievčatko - kombinujte s ružovou 🤷
S chlapčenskými vzormi by som nedala ale napr nejaké neutrálne farby bez vzoru kľudne béžovú, hnedú, žltú, čiernu....
Dcére sa pred 15 rokmi smiali že mala tielko so Spidermanom a nie s princeznou. Veľmi však dúfam, že doba pokročila:D
@anonym_autor moja si do skolky vyberala od 2,5 roka veci sama a boli to sukne saty takze max cisto farebne natelniky tielka .po doma co som neposunula to nosila aj po synovi
U nas je to trochu inak. Ja dcére kupujem spidermana . Mozno si niekto myslí že to oblecenie dedi po bratovi ale ten fičí na labkovej patrole😂
V škôlke by mi to bolo jedno
@anonym_autor ale áno, riešiš to ty, nikto iný, deťom je to v škôlke šumafuk.
Ja mam už predškoláčku ale bežne nosi nejaké veci po bratrancovi-napr gumáky s dinosaurami, softshell bundu a pod. Teraz už je taka že si vyberá skôr šaty a sukne ale nemám problém jej dat aj niečo chlapčenské
To je ťažko. Niektore deti riešia niektore nie. Niektore su samé sebou a je im jedno aký majú názor iné deti ale sú aj deti co im záleží na názore iných a áno riešia to už v skolke. Mam chalana babu a chalana. Nosia po sebe veci ale vždy im dám na vyber.nech sa rozhodnú ci to chcú.
@anonym_autor ahoj ja obliekam moju dceru tiez tak takze za mna v pohode, tricka s dinosaurami nosi a jeden den ju obleciem dievcensky
Ak je s tym tvoja dcera ok, tak jej daj co chces.....videla som aj chlapca vo vyslovene dievcenskom tricku (mal starsiu sestru, takze asi po nej) a nijak ma to nepohorsilo.....:D
@anonym_autor neutrálne úplne v pohode
@anonym_autor Tie, ktoré sú skôr neutrálne kľudne dávaj ale vyslovene chlapčenský vzor by som nedávala. Deti vedia byť kruté a detská dušička je krehká. Moju dcéru si iné dievčatko v škôlke doberalo pre tepláky s autíčkom. Odvtedy si ich odmietla obliecť. Pre nás prkotina ale detí sa to vie dotknúť.
@anonym_autor mali by sa jej smiať kvôli hnedému tričku so zvieraťom? A to prečo? Že nie je ružové?
Ak je s tym v pohode dcera tak by som dala aj chlapcenske. Ale napriklad nase baby si vyberali oblecko snad od troch rokov a chlapcenske by si nedali ani za svet.

A z čoho máš obavu? Že ucitelka bude volať socialku? Alwbo že nejaká Emka či Tobias budú pohoršení?