Obliekli by ste túto súpravu chlapčekovi?
Ahojte baby, mam túto súpravu viď. foto. Doteraz som bola presvedčená, že pre chlapčeka v pohode, ale teraz si už nie som úplne istá...🙈. Strašne sa mi páči tento motív, ale ak je moc dievčenský, tak to asi nebudem siliť 🫤. Ďakujem za názory!

@barbora0308 tiež si myslím žev pohode. A tomu dieťaťu je to aj tak jedno. Je ešte malé
@barbora0308 presne tú máme doma, drobec ju nosil až kým z nej nevyrástol 😄
Úplne v pohode. Hlavne, že mu bude pohodlne. Ja mám syna škôlkara a deti takéto veci vôbec neriešia. To väčšinou len rodičia
Ja môjmu úplne v pohode. Ale u nás sa na "dievčenské" a "chlapčenské" farby a vzory nehráme 😄
Inak ja osobne som priam alergická na rôznych avengerov, star wars a podobne nezmysly na oblečení pre mladšie ako 5-6 ročné deti, toto je veľmi milý detský motív 🙂 farebne ozaj skôr pre chlapčeka, ja by som to zas osobne dievčatku neobliekla.. 🤣
Za mňa v pohode 🙂 ja neviem kedy sa ľudia naučia ze chlapci nemusia byť v len v modrom a zelenom a musia mať na sebe futbalovú loptu ci autíčko 🤣
Úplne v pohode,takému malému dieťaťu je to jedno. A to samusi človek veľmi zapozerať,že tam vidí vôbec detaily,no a tak hádam nikto nebude skúmať outfit malého dieťaťa.
Toto riesia len dospeli, detom je to najprv jedno, potom preberu nazor od rodicov.
Ja by som to chlapcovi obliekala uplne v pohode. Doma aj mimo domu. Dolezitejsie by bolo pre mna, ci je mu to pohodlne.
Inak, moj nosil ruzovu siltovku s potlacou jednorozcov. Vsade. Pretoze v jeho 4 r sa mu neskutocne pacila. Prislo mi odveci mu ju zabavit len preto, ze niekto usudil, ze je dievcenska. A cuduj sa svete, vyrastol z neho normalny chalan.. 😂😂
Súprava je čisto dievčenská ale na doma by som to asi neriešila 🙂 Vonku by ma vytáčali poznámky typu "aké rozkošné dievčatko" 😁
Ano, obliekla by som. Doma urcite. Syn nosieval aj "dievcenskejsie" veci a prezil to bez akejkolvek ujmy.
Rovnako ja som ako dieta mala celu garderobu po starsom bratovi a som tu. Nijako mi to neublizilo, neinklinovala som nikdy k zmene pohlavia a neodrazilo sa to ani na mojej sexualnej orientacii 🙂
Uplne ok pre chlapca a hlavne v tomto veku
nerozlisujem dievcenske a chlapcenske, je to len spolocensky konstrukt bez akejkolvek racio opory.
@barbora0308 ano, ja dievcatku zelene. Kde je problem
@barbora0308 Teoreticky by som obliekla. Prakticky nie. Cierna/tmava farba je kvalitny chemicky koktejl. Ked sa dieta zapoti, tak sa vsetko uvolnuje.
@beronsche moj si minuly rok vybral ruzovooranzove tricko s flitrovym duhovym srdcom. tiez mal 4r vtedy. aj ho nosil von aj do skolky, ale potom ho zacali hnevat otazky o rok starsich dievcat v skolke na ihrisku, ze ci je chlapec alebo dievca. (inak nakratko ostrihany, uplny chalan.) mam pocit, ze okolo tych 4-5r to decka zacinaju "vnimat" (teda preberat tu spolocensku normu od rodicov), dovtedy nikto nic. a je to skoda podla mna, ved su to len farby.
Doma úplne v pohode 🙂 Presne, veď čo je na tom, že sú tam kvety? O nič nejde, je to len oblečenie. Veď teraz už aj pubertiaci nosia dokonca fialovú, takže v tom nevidím absolútne žiadny problém.
Panebože... problém typický pre homofóbne Slovensko, v mnohých oblastiach myslenia zamrznuté v 19. storočí
@barbora0308 áno obliekla, za mňa je to taký neutrál.
PS: V nedávnej minulosti bolo vnímanie farieb pre deti úplne iné napr: ružová farba pre chlapcov...
Ružová farba sa nestratila medzi mužmi ani v 18. storočí a bola výsadou bohatých a vplyvných šľachticov: „Ak sa vrátime do 18. storočia, chlapci a dievčatá z vyšších tried nosili jednotne ružovú a modrú farbu,“ povedala Valerie Steele, riaditeľka múzea Fashion Institute of Technology v New Yorku.27. 8. 2023
https://www.dnes24.sk/pride-vam-ruzova-na-muzoc...
@laurita285 🤣🤣🤣
@barbora0308 na doma si myslím ze je jedno co ma na sebe ale na von by som mu dala chlapčenské
mne sa to páči aj na chlapcovi
Na prvy pohlad by som povedala, ze je to dievcenske. Ale keby das bodycko a k tomu ine teplaciky alebo tie gatuse a k tomu nejake ine bodycko alebo tricko,t ak to by mohlo byt asi skor. Ale tak je to na tebe a ako zaznelo, dieta to nevnima, jemu je to jedno 🙂
najdes pol na pol, Ja by som to ako supravu neobliekla ani chlapcovi ani dievcatku, pride mi to trosku pyzamkove. Ale osobitne bez problemov.
@barbora0308 za mna univerzalne!
Na doma.
Prekvapuje ma, kolko zien tu ma stale tak hlboko zazite stereotypy z minulosti. Ruzove kvetinky pre dievca, modre auticka pre chlapcov. Celkom smutne…
K otazke, paci sa mi ten komplet, dala by som dietatu bez ohladu na pohlavie.
Ja by som to môjmu chlapcovi nedala 🙂
@barbora0308 nie, podľa mňa je to vyslovene dievčenské, veď aj tie nohavice sú legíny nie?? Ako možno na doma keby mi to ktosi dá, tak hej, ale medzi ľudí isto nie.
@danica2711 Neviem, čo s tým má nejaká tzv homofóbia.
Ja napr lgbt veľmi nemusím v zmysle v akom sa to celé hra na normálne..lebo je to kus choré.
Ale oblečenie neriešim. Dcére dávam aj modré s autíčkami, syn chodil tiež v kvietkoch, keď sa mu niečo páčilo - to predsa nemá so sexuálnou orientáciou nič spoločné, aspoň nie u detí. Miešaš hrušky s jablkami.

@barbora0308 nie