icon

Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

culienka
14. sep 2023

@thoughtfulweirdo ja tiež nerozoznám ani značky moc nepoznám 🤣. Obdivujem ľudí čo si vedia pekné veci pozháňať, nakúpiť. Jedna moja kamarátka vždy také pekne veci v sekáči pozhanala a ja keď som šla nič tam uz nebolo 🤭.

tianna
14. sep 2023

Nuž pri tvojom prístupe sa ani nečudujem že sa tvoj syn hanbí.. 😉 ja tiež kupujem starším deťom aj veci v Pepcu. Úprimne? Kvalitou veľa tričiek lepších ako H&M.. periem, dávam do sušičky a veci sú stále pekné. Najmladšiemu drobcovi zas väčšinou Lindex a H&M a teda nebadam nejaký extra rozdiel v kvalite, len jemu tieto značky lepšie sedia strihovo. Jedine teda v teplákoch, no starší mi ich zničia tak či onak veľmi rýchlo, teda nevidím zmysel kupovať nejaké iné. Veď syna radšej k tomu aby si viac všímal akí sú ľudia vnútorne a nie riešil či majú značkové alebo neznackove veci..

katuskamala1
15. sep 2023

@culienka ci si ty na chalupe alebo ja na dvore na dedine alebo u suseda,co ma statok a syn tam "pracuje" mas za jedno.

Prisla sem na prazdniny neter z mesta,zdrzala sa tu o tyzdne dlhsie a velmi stastna bola,lebo tu v dedine NIK neriesil nikdy co ma oblecene,nik nerieail ani raz za mesiac modu ako taku,doplnky,ako je upravema a pod. Co to urobilo s jej psYchikou,s jej spravanim a sebavedoim,ako upratala hodnoty a kamaratov,by ste neverili... a toto je priklad zo ziviota,kam to az moze zajst,a co urobit s mladou slecnou v puberte,ked sa riesi vzhlad miesto jej vnutra...

nikyball
15. sep 2023

Toto už je choré, čo matky robia. Akože neviem v čom je zrovna HM lepšie ako Pepco 🤣🤣🤣 presne cez takýchto rodičov ako si ty,čo riešia ešte aj oblecenie vzniká šikana, ako je to popísané vo vedľajšej téme. A náhodou by niekto prišiel ešte v lepšom tak by ťa išlo rozdrapit od hnevu.
A tie sedlane čo toto riešia,väčšinou doma žerú rožky, paštéty a parky len aby mohli kúpiť ,,značkové HM" tričko 🤣

autor
15. sep 2023

@tianna Neučím ho značkám, sám vníma, že na telesnej má neviem kto Adidas , tak pýta tiež. Ale ja tiež nekupujem podľa značky, ale podľa materiálu a či sa mu to páči.

Môj sused je riaditeľ v banke, žena ekonómka, majú 2 synov. Netvrdim, že sú milionári, ale nemajú sa zle. Nekúpili by deťom nič, radšej koleno by si nechali prevŕtať, než by deťom kúpili niečo 🙈😂, deti nosia veci po sesternici, alebo po dospelých chlapcoch v rodine ( veci ake sa nosili keď ja som bola dieťa ) rodičia samé extra značky a chlapec v ružovom kočíku ( Ok babo sa nehanbi, nerieši ) ale oni tak aj do škôlky pošlú dieťa, v tričku po sesterke. A to si všímajú aj deti. Nad týmto som sa pozastavila a o takýchto ľuďoch som písala diskusiu. Netvrdím, že dieťa by malo chodiť v obleku, ale mali by sa určite snažiť rodičia aspoň slušne, pekne ho obliecť, tak aby sa nemuselo hanbiť pred inými deťmi.
Naozaj pochybujem, že napríklad ty , alebo maminy čo tu tvrdia, že deti neriešia oblečenie, by pustili podobne oblečené svoje deti do škôlok/škôl.

tianna
15. sep 2023

Tak to je už zas naozaj extrém..

kristiii
15. sep 2023

Keby si písala o takýchto ľuďoch, tak by sa diskusia vyvíjala úplne iným smerom. Lenže do úvodného príspevku si napísala niečo celkom iné a teraz už len vymýšľaš ako si to myslela inak. Písala si o zmolkovom, podľa teba nemodernom a lacnom oblečení, nie o chlapcoch vo veciach po sesterniciach. To by si napísala, že tvoj syn by sa hanbil ísť na ihrisko v ružových teplákoch, ty si ale napísala, že by sa hanbil ísť v starsich teplákoch. Tak už sa na to vykašli.

aurora33
15. sep 2023

My doma značky neriešime. Ja si potrpim u deti najmä na kvalitne a funkčne oblečenie a obuv. Ale opakujem naozaj neriešim značky. A deti aj tak poznajú, čo je značka Adidas puma, Nike či reebok. Jednoducho v škole sa o tom urcite medzi sebou rozprávajú. A či chceme či nie, riešia to.

autor
15. sep 2023

@kristiii píšem v úvode, “kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. ” naozaj som nepísala o tom?

ajuga
15. sep 2023

Citam tuto diskusiu a uvedomila som si prave, ze vcera sme boli v centre duheho najvacsieho mesta na slovensku a moje dieta malo oblecenu mikinu, ktoru som mu kupila od rumunov z auta uprostred romskej osady 😀 bohuzial, mimoni su mimoni a darmo, ze ma doma fajnovu mikinu z lindexu (po sesternici)... ja sama som mala oblecene rifle a tricko zo sekaca. Som teraz horsi clovek? Moje dieta je menej ako to tvoje nacancane? Nie... moje dieta pozna hodnoty a tie sa absolutne nezakladaju na vyzore, obleceni a materialne ako takom... zbytocna diskusia. Potom sa cudujeme, ze deti sa s druhymi nekamaratia lebo.... otras dnesnej doby

autor
15. sep 2023

Ja neriešim tiež značky, len to pepco som stále tak vnímala 🙈 že to je zlé celé, lebo aj kamarátky nadávajú na to, ako sa im toto rozpadlo a tamto zničilo z pepca, a overal premokol. Ale ako som čítala, že viaceré máte dobré skúsenosti, len že treba hľadať dobré kúsky, tak aj ten názor na to pepco prehodnocujem.

sejjby
15. sep 2023

Napríklad môj syn nosí len pepco oblečenie, priateľ mu kúpil súpravy Jordan a nike a je mi ich ľúto mu dat lebo to aj tak zaspini😃

zuzanockamt
15. sep 2023

Primitívnejšiu a úbohejšiu diskusiu som tu ešte asi nevidela.

kristiii
15. sep 2023

Lenže drvivú väčšinu tých "módnych ikon" ty objektívne zhodnotiť nevieš, respektíve nemáš odkiaľ vedieť. Mňa si tiež mohla napríklad kedysi stretnúť v značkových mikinách so synom v tričku z pepca. Ale ťažko by si asi uhadla, že tu moju mikinu som si kúpila 7 rokov dozadu v Anglicku vo výpredaji za 5 libier (áno, tam bývali výpredaje naozaj výpredajmi, narozdiel od Slovenska) a že syn má narozdiel odo mňa nové, aj keď lacné tričko z pepca preto, že aktuálne fičal na nejakej rozprávke a to tričko si tam sám vybral.

natalia_r
15. sep 2023

@kristiii ano, autorka sa to uz len snazi zachranit, lebo tu zazila verejny linc, ale uz to zial nezachrani co komentar to perla..odsudzuje susedov, ze by si dali radsej vrtat koleno ako radsej vlastnym detom kupili, tak toto co je za veta, tomu snad ani sama neveri, dufam ze si to jej suseda precita tu na fore a najde sa v tom, aby si to s nou neskor vybavila.

martinusik91
15. sep 2023

Takýto rodičia ako ty, sú dôvodom prečo je šikana na školách. Čo tie deti vidia doma to len posúvajú ďalej.

autor
15. sep 2023

@natalia_r no k tebe sa nejdem už ani vyjadrovať, po tom všetkom čo si mi tu už napísala 😂 a nemám potrebu nič zachraňovať, len sa snažím vysvetliť a diskutovať na tému ktorá ma zaujíma. A ako to mám inak napísať?

kristiii
15. sep 2023

A ešte jeden príklad ti dám, prečo napríklad nie je dobré takto naoko hodnotiť ľudí. Veľa deťom kupujú veci nielen ich rodičia, ktorí môžu byť za vodou, ale aj starí rodičia či iní príbuzní, ktorí žijú možno z nie bohvieakého dôchodku alebo príjmu. A kúpia im síce možno lacné a nekvalitné oblečenie, ale kúpia im ho z lásky a tie deti tie veci aj s láskou nosia. To ma napadlo, lebo môj syn má napríklad dosť vecí od mojej maminy, ktorá mu ale z dôchodku ťažko kúpi adidasy či vansy, ale kúpi mu dajme tomu v tom "nekvalitnom" HM či New Yorkeri.

leskovael
15. sep 2023

Ja som si syna módila keď bol malý. Teraz má 9,5 a rešpektujem čo chce nosiť a čo nie. Samozrejme na oslavu, alebo do mesta nejde v teplákoch a starom tričku, ale ani v mokasinach, nohaviciach a košeli (čo by sa páčilo mne), lebo to jednoducho nemá rád! No a ja som dospelá žena, ktorú baví pekne sa obliekať, takže niekedy idem ja vymódená a syn nieje zrovna ako z časopisu, lebo si zvolil sám a je spokojný.. Ale pre každého je dôležité niečo iné 😉

ahhola
15. sep 2023

😃Však skus teenagerke natiahnuť šaty s volánom a mašlu do vlasov.... Do 7.rokov možno. Včera som pár teen videla, na streche Nivy. Dosklbane kolená, mikiny na bruchu dotrhane, rozstrapkane rifle naspodu, keď nemá dieru ma oblečení, je trápna.... asi. Tie slušne zasa nenapadite... Čierne legíny, čierne tričká, jedna slečna ako z plaze, tielko po pupok, šľapky. Tie diery na rifliach začali v 90.rokoch,cize už 2generacna záležitosť, ale stale si myslia, akí sú in, aj keď to nosili už ich rodičia, dlhšie som nevidela tunely v ušiach a krúžky v nose. Ale aj na travu🍃🌿musí ostat🙃

evaachesa
15. sep 2023

Ja sa už vôbec nečudujem že dnešné deti sú nevychované, vyvyšujú sa nad iné deti a posmievajú sa im ak takéto zmýšľanie majú priamo od rodičov. 😒

jana_eyre_2
15. sep 2023

@evaachesa to nie je problém "dnešných detí" to je problém asi od vzniku ľudstva..

evaachesa
15. sep 2023

@jana_eyre_2 veru pravdu máš. 😏

blackcat8885
15. sep 2023

Nikdy by mi nenapadlo riešiť kto ako oblieka deti alebo seba preboha. To fakt? Veď tebe to môže byť jedno. Moje deti idu na ihrisko v starých teplákoch tak isto ja so psom idem v tom čo nosím doma. Bežne kupujem v sekaci alebo pepcu a všetci žijeme 😃. Našťastie v okolí nemam takých povrchných ľudí čo by to riešili

sasanka605
15. sep 2023

Ja som vcera dievku poslala do škôlky v tričku HM po bratovi s dinosaurami (pacilo sa jej). Maly bol dnes na ihrisku v Lindexovych teplákoch kde predral kolena a ja som si všimla az doma(ostatne deti si asi nevšimli lebo sa mu nikto nevysmieval). Vypínam kona a idem sa hanbiť do kúta. Toto je fakt absurdne co píše autorka.

zuzulka558
15. sep 2023

@ahhola moja ma 10 chvalabohu tieto dosklbane a podobne veci sa jej priam hnusi, sama mi to hovorí keď ich vidí,, zatial sa oblieka na taky zlatý stred, pupok holý neexistuje pre nu to sú prostitútky 🤷‍♀️ jej názor, uvidime ci sa to časom zmeni

zuzulka558
15. sep 2023

@martinusik91 presne,, raz taký 10 ročný machroval, hresil každému nadával do koko. ov a p. c kamarátom značkové oblečený,, jedine co som sa zmohla mu povedať ze nie som zvedavá ako sa tvoji rodicia k sebe chovajú a k tebe tiež, zostal ticho

martinusik91
16. sep 2023

@zuzulka558 ja som videla prvacky ktoré hodnotili jednu maminu ktorá si prišla pre dieťa. Preboha vidíš čo má na sebe? No bolo mi zle. Potom v kostole dve tretiacky. Máš peknú bundu. Ďakujem, viem že sa mi k tej bude tie topánky nehodia ale páčia sa mi... a ten ton akým sa o tom bavili. Hotové nákupné maniačky 🙈👌

zuzulka558
16. sep 2023

@martinusik91 otras ale všetko majú z domu tomu verim

lianka123
16. sep 2023

Zdravim a aj vsetkych diskutujucich. Podla mna je vyzor v urcitych situaciach dolezity/ teraz nehovorim o znackach. A co si budeme hovorit, pani ucitelky maju radsej deti, ktore su pekne oblecene.
I ked moje deti nesmu kritizovat ostatnych, to ich ucim od mala- veljy, maly, tucny, chudy, bohaty, chudobny nie je dolezite, dolezite je byt DOBRYm clovekom. Pekny den