icon

Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

autor
13. sep 2023

@abbey1 naozaj nevidíš rozdiel? Tak akože kabát H&M a pepco tak to kus rozdiel je, aj tričká. Alebo taký Mayoral a kik, neporovnateľne. Neriešim značky, to som písala na prvej starne, ja riešim tých značkových rodičov a vyžmolkované deti, a keď je niečo z toho pepca tak to až kričí že je to odtiaľ, presne pre tie žmolky aj na možno novom. Ale nakupuj si kde chceš. Koho nie košeľa, neberie na seba, nie snáď ? Z tých reakcii podráždených úplne kričí, že vy ste tie pepco mamky, ale nevadí, veď buďte. Môj príspevok bol ajtak o inom, nie o značkách.

diewcatqoo
13. sep 2023

Ja mam stastny zivot, lebo mi je uplne u prdele, kto co nosi oblecene 😉

autor
13. sep 2023

@mameha7 áno to pozorujem už na reakciách

bessie12
13. sep 2023

Neznášam takych povrchných ľudí ako si ty. Začni sa starať o seba a do druhých kto co si kde kupuje 😤 ja si objednávam aj z obchodov ako je Shein ci Temu, ale nakupujem aj v New Yorker, H&M a iné. Do prace veci mam z Action a Shein. Načo mam vyhadzovať vela peňazí za oblečenie, ked sa to časom aj tak znici.
A navyše, keď som bola dieťa, tak mamina mi kupovala veci z čínskych obchodov. Žiadne značkové veci som nemala a ani mi to nič nehovorí.

almia
Autor odpoveď zmazal
danica2711
13. sep 2023

keď boli moje deti malé, vôbec neriešili, či sa majú kamarátiť s dieťaťom, čo je "škaredo" oblečené, nerobil to v ich kolektíve nikto, zvlášť chalanom to bolo srdečne jedno. Tak sa správajú len deti, ktoré to doma počujú od svojich mamičiek, ktoré ich vychovávajú k rovnakej povrchnosti, akou disponujú samé. Tie deti sa možno lepšie učia a doma viac poslúchajú ako to tvoje vyobliekané

almia
13. sep 2023

Nevšímaj si ostatné..že sa povysujes..boze veď normálna otazka...všimla som si to aj ja...áno ako som spomínala vyššie asi skôr neminajú na kraviny...( ako oblecko podľa dakoho.vsak zdedí po staršej) potom to aj tak vyzerá!

samimami777
13. sep 2023

Nie, deti v škôlke sa nesúdia medzi sebou podľa toho aký štítok majú na tričku to ich neskôr takýmito povrchnými "hodnotami" nainfikuje ich okolie a predovšetkým rodičia , nadarmo sa hovorí že dieťa je obraz ich rodičov takže ak je povrchné, nuž je vidieť odkiaľ autorka. Radšej uč dieťa trochu skromnosti a buď lepším vzorom , aby ste sa nepovyšovali nad iných a mali v živote lepšie hodnoty ako súdenie druhých podľa oblečenia. Nadarmo budeš pekne oblečená ak máš škaredú povahu

elenka.k
13. sep 2023

no to chcem vidieť, ako niektorá maminka pošle sa na ihrisko hrať svoje dieťa v značkovom triku, nohaviciach .... zašpinia sa trika rovnako z KIK ako aj z Lindexu.

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka keby sa naše deti hrali len s kamarátmi, ktorí sú dobre oblečení, resp. by si ich podľa toho vyberali, tak ja osobne im dám takú cez hubu, že by ich tento kastovný systém hneď prešiel😠 a to majú handry väčšinou drahé (rozhodne nie HM a podobné shity) a vždy ladiace. Tvoje deti možno nechodia ako ošklbané sliepky, za to ty sliepka si... A poriadna👍

elenka.k
13. sep 2023

@tiezjedna 😀

petronelag
13. sep 2023

@samimami777 Je to tak, menšie deti nesledujú značky a treba im obliekať hlavne oblečenie, aby sa mohli volne pohybovať, behať, aby tam mali príp. nejaký obrázok, ktorý sa im páči.
Ale ak to bude dieťa doma počúvať, že musí mať také a také veci - tak sa tomu môže prispôsobiť, ale to mu bude skôr na škodu.

luccija
13. sep 2023

Hrozne čo Ťa trápi.Tak ich zastav a opýtaj sa čo sa nehanbia?Mayoral je drahší, keď má rodina 2 deti za cenu 2 mikin Mayoral má 4 HM, alebo 8 z Tesca.
Ja som jeden čas ulietavala na drahších veciach, keď dcera podrastla a úplne zbytočne toľko peňazí v handrach a mala som pár x na sebe

luccija
13. sep 2023

A malé deti chcú to, čo má kamarátka v škôlke klasické tričká, šaty s obrázkami, keď som mala malé dieťa ešte nebolo Pepco škoda...

gaja78
13. sep 2023

Moje deti tiez neriesia oblecenie, ani som nepostrehla ziadne reakcie medzi spoluziakmi, ze by sa preto separovali jeden od druheho. Mne sa skor nepaci, ked rodicia oblecu dieta na nejaku udalost, napr. na vystupenie, alebo slavnost a pod. do vytahanych teplakov. Vtedy mi ich je luto, ze stoja na podiu medzi vyobliekanymi detmi a az to bije do oci. Ale neriesim to, je to kazdeho vec.

jana_eyre_2
13. sep 2023

Kks ľudia niektorí fakt nemáte asi čo robiť a nemáte do čoho pichnúť, že si všímate takéto blbosti.. toto je už niekoľka téma o obliekaní, kde vidím ako povrchní ľudia dokážu byť.. desivé..

kristiii
13. sep 2023

@luccija presne tak. Jediné razy, čo si spomínam, že syn došiel zo školy a spomínal oblečenie bolo, keď mi musel s radosťou oznámiť, že Paťo má rovnaké tričko/mikinu/bundu...očividne máme s Paťovou mamou rovnaký vkus 🤣.

almia
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
13. sep 2023

mňa zase udivuje, koľko povrchných ľudí je okolo nás. ľudia môžu ľahko zmeniť obchod, ale keď už raz v hlave nič nemáš ......

autor
13. sep 2023

@danica2711 ja si všímam, že to deti riešia, môj sa kamaráti s deťmi, bez ohľadu na to, čo majú na sebe. Určite by som neodsudzovala žiadne dieťa na základe oblečenia. Ani dospelého. Moja téma bola o rodičoch, či im to nie je ľúto. Kto na to nemá, chápem. Moja téma bola o rodičoch, čo chodia extra a deti škaredo. Ja sa nepokladám za dokonalú, nie som povýšenecká, ako ste niektoré tu ku mne. 🫤Oblečenie aj hračky pravidelne darujeme, tomu kto potrebuje. Nevysmievame sa nikomu. Neviem kde ste toto vyčítali. Nooo neviem či to predychaš, ale aj sa učí naj z triedy zatiaľ 🤷🏼‍♀️.

almia
Autor odpoveď zmazal
jane1987
13. sep 2023

Tu je len jedno na zamyslenie.....ze tvoj 7 rocny syn sa hanbi chodit v obnosenych teplakoch na ihrisko....
Mne osobne je srdecne jedno, aku znacku ma oblecenu syn, pokial to nie je umele ako igelitka. Obleceny chodi v cistom, sprava sa normalne a neriesi, ci ma zmolok na teplakoch na ihrisku, pretoze na ihrisko sa chodi hrat a vyblaznit a nie ,,strielat" zo seba modnu ikonu.

maryetta
13. sep 2023

Od narodenia davam detom hlavne to co je prijemny material. A v com im je pohodlne. Nie co je nejake krasne pekne a dieta je nespokojne lebo tu ho tlaci. Toto je hrube a toto je neviem ake….
Mam tri deti. Nieco maju nove. Niektore veci nosi uz tretie dieta a vzdy to vyzera ako nove….
Zaklad je aby boli v cistom a nie potrhanom. Nic viac ani menej.

sashenka222
13. sep 2023

Škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka? Ja keby mojmu skolkarovi teraz zatvorim oci, a spytam sa ho, akej farby ma tricko, tak by ani nevedel 😄 takze myslim si, ze nejake tricko z pepca mu nepokazi den 🤔

sense
13. sep 2023

Tak ja som ešte žiadne dieťa v ozmolksnych starých deravých veciach nevidela ísť do. Školy a teda na značky nepozerám. Ja nakupujem zvyčajne v HM a C&a lebo ten mam najbližšie a dcéra si tam vie vybrať. Ale vieš co babka jej už poslala aj tepláky z pepca ci z lidla ci odkiaľ. Vydržali jej toľko isto co aj z HM, nakoľko to všetkého vyrastie skôr ako zničí.
A ešte k značkám, partnerova mama jej kúpila bundu z Guess za 100 e a teda za sezónu z nej vyrástla a manžety na rukávoch sa zozmolkovali a to ani nebola oprata. Kdezto z C&a za 40 e vyzerala aj po 3-4opratiach ako nova

autor
13. sep 2023

@bessie12 tvoja odpoveď vypovedá jednoznačne viac o tebe než o mne, a nie kvôli tomu kde nakupuješ, ale kvôli tej agresii a osočovaniu. Ak ti tak vadí môj príspevok, načo vôbec reaguješ a čítaš ho? Potom sa riaď svojou radou, a staraj sa aj ty o seba, keď ťa tak odkáže vytočiť jeden príspevok.

kristiii
13. sep 2023

Tak ale to oblečenie, ktoré takí rodičia nosia, ak je také extra, tak ho majú v skrini už možno aj 5 rokov. Neznamená to, že si toto extra oblečenie kupujú každých pár mesiacov ako treba deťom. Skôr podľa mňa rozmýšľajú ekonomicky a ak tie ich deti majú obnosenejsie veci, ktoré sú také možno preto, že ich po niekom zdedili, tak aj ekologicky. Je predsa len iné investovať tresknem 100 eur za kvalitnú bundu pre mňa ako pre dospelú, ak ju vynosim 5-10 rokov a iné pre dieťa na jednu sezónu. A hlavne ak sa bavíme o veciach na ihrisko, keďže si spomínala, že tvoj syn by nešiel v starších teplákoch na ihrisko. Kam inam sú teda takéto tepláky vhodné? Do koša?

fiirsttiime
13. sep 2023

Mozno to iste si myslia o tvojom synovi 😉

mima172
13. sep 2023

Autorka a vieš prečo sa tvoj syn hanbí ísť na ihrisko v starších teplákoch? Lebo dieťa je zrkadlom svojich rodičov. Tieto choré vzorce mu zjavne vštepuješ ty.
Mne naopak príde smutné, keď si rodičia robia z detí vešiaky na módne značky a potom ochkaju, keď chce ísť dieťa do piesku v tých drahých handrách.
Mojej dcére nakupujem veľa z druhej ruky, v Pepcu, Kik, F&F a podobne. Dôležité je to, že oblečenie je čisté bez dier, fľakov a nie akej značky je.
Normálne je mi smutno... Nečudo, že sa deti jeden druhému posmievajú, predbiehajú sa v tom kto čo má, smejú sa tomu, kto niečo nemá atď, keď majú doma tak povrchné vzory.

bessie12
13. sep 2023

To nie je žiadne osočovanie, ale konštatovanie toho co si o takých ľudí ako si ty myslím. Vytočiť ma tvoj alebo iny príspevok?? Nebuď smiešna. A áno, ja sa o seba starám. A preto nepotrebujem riešiť cudzích ludi ako ty kto co kde robí či nakupuje. Začni to aj ty robiť a tvoj život bude hneď krajší a lepší 😉