icon

Skúsenosti s menštruačnými plavkami pre mladé dievča?

julca777
3. aug 2024

Ahojte žienky, chcela by som sa vás opýtať, že či nemá niektorá z vás skúsenosť s menštruačnými plavkami. Mám 15 ročnú dcéru (ide jej 16. rok), menštruuje od 13 a stále nemá pravidelnú menštruáciu a tak sme nemohli naplánovať dovolenku...Za chvíľu ideme na dovolenku a má PMS, bolí ju podbruško atď..., takže to pravdepodobne vyjde na dovolenku. Zväčša jej trvá menzes 6 dní a tak by ho mala prakticky celú dovolenku. Bojí sa zaviesť tampón, má strach ze si ho nedá dosť hlboko a pretečie a bude ju to bolieť alebo že sa jej utrhne šnúrka alebo si prepichne panenskú blanu, jednoducho si nechce a nedokáže nič zaviesť do seba. Má menštruačné plavky, ale čítala som, že je to skôr ako poistka, napríklad keď ju má dostať a práve sa bude kúpať tak že jej to trocha zachytí alebo keď jej pretečie tampón alebo tak nejak. Nechcem jej dávať žiadne tabletky, nakoľko jej nechcem v mladom veku rozhadzat cyklus a ani keď bude staršia jej to nechcem dávať, lebo podľa mňa nie je správne a zdravé takto nejako umelo zasahovať do organizmu.... Čítala som niečo o citrónoch, ale na niekoho to má opačný efekt alebo to nezaberá, takže to nejdem teraz riskovať. Takže by som sa chcela spýtať, že či nemáte skúsenosti s menštruačnými plavkami. Viem, že sú aj tampóny s aplikátorom, ale ten tiež treba zaviesť do určitej hĺbky, bohužiaľ to nefunguje len tak, že sa to priloží zvrchu a aplikátor to dá na správne miesto 🙂

Strana
z2
julca777
autor
12. aug 2024

@riyadh aj moja chcela skúsiť aj skúšala, ale nešlo to.....

riyadh
12. aug 2024

@julca777 moja fakt tie najmensie mini uplne male, najmensie a bola je stym ok

luliu
12. aug 2024

@julca777 dcéra si dáva tampón ak treba od cca 12 rokov, keď sa chce kúpať. Menštruačné plavky sú na veľmi slabé krvácanie na konci. Určite nie sú vhodné na klasickú menštruáciu

julca777
autor
12. aug 2024

@riyadh však moja skúšala tie mini ale akoby sa jej tam nezmestili a zdali sa jej veľké...

luliu
12. aug 2024

@julca777 kúpila si jej tampóny s aplikatorom? Napr. Tampax - tie sú super

julca777
autor
12. aug 2024

@luliu okej, skúsim...dakujem 🙂

maminatimka
6. dec 2024

@kataka10 kolko stali v zlave?

kataka10
25. dec 2024
mipu
13. júl 2025
@irama29

@julca777 a ešte doplním,preto som kupovala Perties a nie lacnejšie značky,lebo Perties sú aj na silnejšie krvácanie a nič neprepustia..Mala ich vyskúšané známa a potvrdilo sa nám to,dcéra mala MS 4 dni z dovolenky a cely tento čas sa kúpala v mori,dala spodok menštruačných plaviek,vrch bežných plaviek a aj to vyzeralo ako komplet a v pohode sa kúpala..

@irama29 prosím ta, ktoré presne mala. Lebo potrebujeme tiež na začiatok t

Strana
z2