Sú chlapčenské legíny vhodné do školy?
Dávali ste deťom? Je to ok aj v škole?
V škôlke bežne sme využívali, boli ideálne na prechod aj na zimu do triedy a pohodlné, dávali ste niekto aj v škole?
@anjelicek26 myslím, že máš skreslené predstavy, ako fungujú u nás družiny. Jasne, že sa hrajú na koberci. Syn nosí do školy rifle na gumu v páse a za 3/4 roka ich stihne prederaviť na kolenách 🙈😂 akurát na leto, že z nich urobíme kraťasy. Tak to bolo v prvom, aj v druhom ročníku.
@anjelicek26 no nas chalan chodil zo skoly horsi ako zo skolky, vazne. Po 2 roztrhnutych slusnych gatiach som to vzdala. Mal slusne teplaky. Ked dievca moze chodit v satach a leginach, moze aj chalan. Dcera je napriklad pri tele a narvat na nu pancuchy je umenie, vsetko uzke, tak nosila leginy, aj to som jej musela sit, hlavne na zimu.
@ritalein u nas su v druzine bud dnu (ulohy) alebo kniznica (citaju) alebo musia byt vonku.. nic medzi tym vlastne... len ked leje su dnu a hraju sa, co tak casto zasa nebyva, trochu dazd totiz nase ucitelky za problem vyhnat vsetkych von nevidia 😅 Ano mozno mam skreslene predstavy o druzine 😂 Ale je uplne jedno, ci dojde s roztrhanymi leginami ci roztrhanymi nohavicami, nie? Ale aspon rano, ked dosiel do skoly, vyzeral slusne. Pre mna je to forma respektu voci skole, ze tam nejdu v hocicom ako doma na dvor.
@anjelicek26 jasné, ja by som syna v normálny školský deň ani nepustila v teplákoch. A legíny by si už ani sám nechcel obliecť. Preto mu kupujem rifle na gumu, tie sú predsa pohodlnejšie.
Legíny sú absolútne nevhodné do školy, je to vlastne spodné prádlo. V živote som tak nikoho v škole nevidela. Chúďa dieťa, dnes je to v školách ťažké a ešte legínami im pridávať
@ritalein jj moji tiez take nosia, len oni skor sirsie strihy. Pohodlnne to je urcite ved celkovo teraz moda same paraschute a baggy, tam nema co kde ako tlacit 😅
U nás sa v družine prezliekajú do teplákov, tak tam by mohol byť len v legínach.
Aspon vieme odkial ide vsetko to porovnavanie a posmievanie u deti…. Od mamiciek, ktorym pride uplne nevhodne aby deti nosili leginy??? Akoze co je na tom take nevhodne?🙈tak ja som asi z nejakej diery lebo tu nosia leginy vsetci na prvom stupni, nie je to nic cudne.
Coze?Skolka je skolka.Ku skole patri uz ina uroven obliekania a nasa ucitelka sa k tomu deti snazi viest,slusne,jemne ale jasne uz od 1.dna.Teplaky a leginy bez saticiek su pre mna no go.Nie je to ihrisko,ani obyvacka,ale skola
A inak leginy pre chlapca???To co je za blbost,chudak.
@maminkadeticiek akoze rifle to mi je uz len uroven😂😂😂
@mofa toto je velmi hlupy komentar podla mna, ze toto je "porovnavanie a posmievanie". Ty chodis do prace v teplakoch? V tenkych ciernych leginach ? Asi tiez nie...toto je podobne... vhodne oblecenie na vhodnu prilezitost... nikto sa smiat nebude, ale pomysli si svoje, ze co to toho chalana napadlo... mama pokupi xy legin a chalan jej po tyzdni dvoch skoly povie, ze mami toto nikto do skoly nenosi... a "dosli".
@mofa Ale chod do certa s debulnymi komentarmi.Co si ma dat nohavice s pukmi?Na debiliny skoda fakt vobec reagovat.
@anjelicek26 no jasne, ze nie. Vsak vy uz tie svoje deti k tomu vediete, ze leginy nie a pre chlapca uz vobec nie. To som si myslela, ze sme sa uz niekam posunuli z 80tych rokov ked vsetci nosili tesilaky lebo to bolo akoze slusne…neporovnavaj pracu so skolou. Ja napriklad nerobim v office aby som musela byt nacancana.
@maminkadeticiek no ty chod do certa. Ja neviem co ste za sedlacky. Ved ked uz neviete nakupovat aspon poguglite nejake cool chlapcenske outfity nech sa vam otvoria oci. Kriste🤦🏻
@mofa No tak potom to je jasne,aka matka,taka Katka.Obliekaj si svoje deti ako chces.
Kedy už konečne príde doba keď bude záležať na tom, že človek je v čistom a pohodlnom oblečení, kľudne aj v moderných teplákoch a nie sedieť v škole v nepohodlných rifliach.
A hej chodím do práce v teplákoch a všetci sme s tým ok.Je mi totálne jedno čo ľudia majú na sebe keď nesmrdia a majú zakryté čo zakryté mať majú.
Legíny neviem aké existujú pre chlapcov, ale u malých detí riešiť sprostosti.Sa nečudujem, že sa vzájomne šikanujú.
@medda_beda legíny sú vlastne spodky, to čo sa dáva namiesto pančuch
@anjelicek26 mne to veru syn nepovedal, on to má ako tepláky, nič nemá obtiahnuté, nič ho netlačí, má chlapcenske leginy z lindexu, aj zateplene. A keď ich raz prestane chcieť nosiť, tak v poriadku.
@luliu Normálne nosím legíny a mikinu aj ja som športovkyňa a ak si niekto myslí, že nosím spodky tak jeho problém.
Na mužoch legíny vyzerajú trochu zvláštne, ale nemôžem povedať žeby ma to pohoršovalo.Väčšinou vidím, že sú to športové legíny.
Keď som mohla vidieť mužov v tangáčoch tak mňa asi nepohorší chlapec na ZŠ v legínach ktoré určite nie sú ženské, ale radšej by som zvolila tepláky, ale nie tie rozgajdané.
@medda_beda ja vravím o chlapčenských legínach, že sú to spodky, treba čítať s porozumením
@malasandrika neviem kde žiješ, ale na copíkovych chlapcov letí viac dievčat ako si myslíš. Ale neviem, možno sú všetky tie dievčatká nenormálne už od mala aj so mnou na čele 🤷🏼♀️, lebo ja mám tiež muža s copíkom a minimálne dalších 5 copikovych oteckov chodilo po deti do tej škôlky tak neviem, asi nás tam bolo nenormálnych viac. 😅 asi záleží veľa od oblasti kde človek žije, alebo netuším čím to je. Ale zas môj chlapec je podarené šidlo, možno letia naňho dievčatká pre jeho povahu a nie pre leginky, no kto vie 🤷🏼♀️🤣
Podla mna tiez do skoly na vyucovanie leginy nepatria. Tak isto ako ani teplaky. Som poriadne prekvapena, ked citam, ze deti chodia do skoly v teplakoch.
A chlapcovi skolakovi by som leginy uz vobec neobliekla.
Dakedy sme to volali elastaky, nosili to zeny a muzi mali podobne - spodky, ale u nich to bolo spodne pradlo, nie vrchna vrstva.
škola je pre deti niečo ako pre dospelých práca. V živote som nebola v práci v legínach alebo teplákoch!!! Myslím ,že do školy už legíny ani tepláky vôbec nepatria! Ja mám tiež synčeka ktorý je velmi štíhly, ale legíny by som mu nikdy neobliekla.. však to patrí do dievčenského oblečenia.Nezoženščujme si chlapcov.Nerozumiem tomu keď niekto oblieka chlapca dievčensky, robí mu chvostíky, nosí ružovú….Chlapec je chlapcom a má sa obliekať chlapčensky… sú rôzne značky ktoré robia aj slim pohodlné a mäkké nohavice, treba len vyskúšať.
ja mám síce dcéru ale do školy ani škôlky v legínach nešla nikdy. V škôlke mala na prezlečenie na dvor, v škole ich má na telesnú. Nohavice mala na sebe možno 20 krát za celých skoro 9 rokov. Nosí sukne a šaty.
chalanovi by som do školy legíny nedala, v dnešnej dobe sa dajú kúpiť pekné a pohodlné nohavice. Potom sa nečudujme, že do národného divadla chodia v rifliach alebo teplákoch.
Odporúčam prečítať si školský poriadok. Vo väčšine škôl nie su povolené tepláky, takže legíny u chlapca budú obdobné. Môj syn ich nosí len ako spodky keď je zima. Do škôlky ešte ok, ale fakt by si ho poslala do školy v legínach? 😶
@snehovica áno, aj ružovú syn nosil, bola to jeho obľúbená farba do 5 rokov, keď mu v škôlke povedali, že je dievčenská. No svet sa v prdel obracia, že?
Kto to určuje, akú farbu chlapci môžu a nemôžu nosiť? Zaujímavé, že dievčatá môžu nosiť aj všetky farby, aj všetky druhy oblečenia, to je v poriadku.
Odporúčam k tomu článok https://blog.sme.sk/evameszarosova/spolocnost/o...

Autorka bez urážky, ale na “copíkových chlapcov v obtiahnutých legínach” určite neletí žiadne normálne dievča a jeho mame to musí byť minimálne vtipné … takže si nenahováraj, akého modela máš doma … samozrejme, že nikto normálny sa neposmieva, aj keby dieťa chodilo v pyžame, ale trochu súdnosti by nezaškodilo