Vaše skúsenosti s Bupi

konik_testuje27.4.2020

Budeme testovať tri výrobky od Žabky Bupi, umývaciu penu, umývací gél a vlhčené utierky. Bupi je značka, ktorá dáva veľký pozor na to, aby jej výrobky boli bez parabénov, bez parafínu, bez alergénov, bez farbív a alkoholu a s obsahom prírodných látok. Preto ich odporúča Slovenská pediatrická spoločnosť.

Prečítajte si skúsenosti a recenzie našich používateliek 🙂

---

Viac o týchto produktoch tu: http://www.bupi.sk/

---

Bupi žabka sa na koníka vrátila. Recenzie a dojmy mamičiek si môžete prečítať tu: https://i.modrykonik.sk/recenzie_bupi_kids

Značka Bupi myslí aj na mamičky a vytvorila pre ne jemnú kozmetiku na každodennú starostlivosť. Testerky pre vás napísali recenzie a tu si ich môžete prečítať: https://i.modrykonik.sk/recenzie_bupi_mami

Veselé a hravé novinky Bupi KIDS potešli všetkých škôlkarov. Ako sa kozmetika pozdávala mamičkám? Dozviete sa tu: https://i.modrykonik.sk/recenzie_novinky_bupi_kids

Naše testovanie s Bupi

#test_bupi

V prvom rade sa chcem veľmi poďakovať za možnosť testovať Vaše výrobky. Keď som deťom oznámila, že sa nám podarilo vyhrať testovanie, nevedeli sa dočkať balíčka 🙂

Ako to začalo 😀

Pred náš dom dorazil Ujo kuríer 🙂 odovzdal nám veľkú kartónovú škatuľku v ktorej sa nachádzalo krásna a veselá taštička.

Po jej otvorení nás tam čakalo veľké prekvapenie 🙂 . V taštičke sa nachádzalo veľké balenie umývacieho gélu a umývacej peny, veľké 64ks balenie vlhčených utierok, plyšová žabka a podložka pod mydlo. Našťastie krpci si to bez problémov rozdelili a nenasledovala hádka o hračku. Malý prvé dni spával s podložkou pod mydlo 😀 .

Samozrejme darčeky si krpci vybrali z tašky sami. Ako som chytila darčekovú tašku do ruky, zistila som, že sa nám v nej rozlial umývací gél a poškodil aj nálepku na auto.

Testovanie:

Deti sa nevedeli dočkať, kedy bude večer, aby sa mohli ísť konečne kúpať 🙂

Testovanie umývacej peny:

Veľmi jednoducho sa dala otvoriť. Pumpička funguje jednoducho a ide ľahúčko, dávkovanie zvládli aj obe detičky. Konzistencia peny je super. Na umytie dieťatka aj staršieho jej naozaj nie je treba veľa.. dcérku som umyla s 3mi dávkami peny. Vonia veľmi príjemne, a na dieťatku veľmi dobre "pení". Jednoducho sa dá z pokožky zmyť.

Testovanie umývacieho gélu:

Neviem prečo, ale mala som veľký problém so spojazdnením pumpičky. Pokúšala som a o to ja a aj manžel a ani netuším akým spôsobom sa nám podarilo ju spojazdniť. Umývací gél má príjemnú levanduľovú vôňu skôr takú prírodnú, nie je v ňom cítiť žiadnu umelinu. Na prvý pohľad je gél trošku tekutejší, ale po nanášaní na pokožku veľmi dobre pení, takže ho tiež nie je treba veľké množstvo na umytie dieťatka ako by sa zo začiatku zdalo.

Vlhčené utierky:

Po otvorení vlhčených utierok ma prekvapilo, že nie sú moc mokré, ak sme zvyknutý pri iných značkách. Po odskúšaní som však zistila, že to nie je žiadna vada. Je to skôr ich obrovská výhoda. Po použití neostáva na rukách pocit mokra ani ten zvláštny lepivý pocit ako pri iných vlhčených utierkach. Obrovské plus bolo u mňa aj to, že sú bez parfému, takže som sa nebála ich použiť aj na tváričku a dokonca dokázali perfektne očistiť aj zaschnutý džem okolo úst 🙂 Utierky sú dostatočne pevné, netrhajú sa a pri vyberaní z obalu sa pekne vytiahne len jedna utierka a nasledujúca ostane pekne v obale.

Jediné mínus, ktoré mám ku utierkam je, že obal po niekoľkých použitiach už tak dobre nelepí a musím dávať pozor, aby neostali otvorené.

Ešte raz sa chcem veľmi pekne poďakovať za to, že ste nás vybrali, dúfam že moja recenzia niekomu pomôže pri výbere vhodnej kozmetiky pre dieťatko. Ja viem, že určite budem tieto výrobky kupovať. Nakoľko veľmi dobre pôsobia na pokožku synčeka, ktorý ju má veľmi citlivú. Doteraz sme pri používaní kozmetiky bupi nemali žiadny problém s pokožkou, čoho som sa pred testovaním obávala, ako zareaguje, nakoľko jeho pokožka neznesie zmenu kozmetiky.

Pridávam aj foto dokumentáciu, s fotkami pri kúpaní šetrím z pochopiteľných dôvodov. 🙂

Prišla stuhou previazaná škatuľka, a v nej bola BUPI zásielka. Teda ako sme testovali s Maximiliánom 🙂

BUPI je overená klasika, dlhodobo držiaca si miesto na našom trhu. Je skvelé vedieť, že je to slovenský produkt so svojou histórioua overenou skúsenosťou viacerých generácií. Veď ja sama som BUPI mydielkové dieťa 🙂 S Maximiliánkom (15 mesiacov) sme otestovali BUPI ULTRA SOFT vlhčené utierky a BUPI umývaciu penu s alantoinom. Oba produkty u nás prešli na jedničku. Ale poďme postupne.


VLHČENÉ UTIERKY BABY ULTRA SOFT S PANTENOLOM

Maximiliánkov test:

-    Dizajn sa mu páčil, vlhčené utierky si nosil po byte a na BUPI žabku sa veselo usmieval

-    Otestoval otváranie lepiacej časti

-    Ochutnal ich, ako správny gurmán 🙂

Maminkin test:

-    Dostatočná veľkosť jednotlivých utierok , príjemná textúra a pocit na dotyk

-    Nie sú ani priliš suché, ani príliš mokré

-    Nepretrhnú sa pri manipulácii, utieraní nimi

-    Sú bez parfumu, utretá pokožka po nich nezapácha, ani nie je voňaná. Skúšala som aj na Maximiliánkovi, aj na sebe

-    pH neutrálne, bez alkoholu a farbív

-    Oceňujem veľké ekonomické balenie, u nás sa ujali aj ako prvá pomoc v aute.


UMÝVACIA PENA + REGENERAČNÝ ALANTOIN

Maximiliánkov test:

-    Ochutnal ako správne zvedavý šrobajz, ale nemal tendenciu chutnať ďalej. Nebojím sa mu to nastreknúť na rúčky

-    Nádoba ma pekný dizajn s BUPI žabkou

-    Po týždni používania vie, že pena je súčasť kúpeľa a umývania rúk

 Maminkin test:

-    Príjemná vôňa, ktorá nie je vtieravá a pokožka zostáva hebká

-    Pena pokožku nevysušuje, je príjemne penivá, čo je hravé nielen pre detváky. Ja sama som z toho mala  pôžitok, miesto tekutého mydla.

-    Je to ideálna alternatíva k tuhému mydielku. Maximilián vie, že po príchode domov ide rovno do kúpeľ ne,  ukazuje na nádobku peny a čaká, kedy si môže umyť ruky. Je to podľa mňa skvelý tréning na každodennú hygienu. Umývanie rúk a starostlivosť o seba môže byť zábava, nielen nutná povinnosť.

-    Ekonomické veľké balenie. Ideálne pre väčšie rodiny. Menšie rodiny ocenia dlhšiu trvanlivosť (a možno aj nie, keď si budú nadšení peniť ruky o sto dvesto 🙂 )


Kde vidím priestor na zlepšenie?

Ani to nenazvem negatívom, pretože to negatívne vo svojej podstate nie je. Je to možnosť zlepšiť niečo. Teda, je to minimálne môj pohľad.

Vlhčené utierky sú balené vo veľkých baleniach 64ks/bal. Je to super do domácnosti, auta, do herne, škôlky.  Ale príliš objemné a ťažké do baby tašky, ktorú nosím často so sebou a neraz na pleci. Ocenila by som kompaktnejšie balenie, nazvem to príručné balenie do maminej kabelky. To isté platí pre penu. Je skvelá do domácej kúpeľne. Ale v prípade cestovania na výlet alebo prázdniny je 500ml objem príliš veľký, nepraktický. Tiež by som ocenila 80-100ml balenie s možnosťou opätovnej náplne.  Pri pene ešte zostanem. Možno je to kusová záležitosť, ale pumpička sa ťažsie stláča. Treba zatlačiť v správnom uhle, inak nejde. Je to veľké PLUS pre aktívne peniace detváky :D , ale keď som nutne potrebovala ( v jednej ruke držiac Maximiliána)  dávku peny, šlo to obtiažnejšie.


Suma sumárum,  sčítané, podčiarknuté : BUPI bude stálicou v našej domácnosti. Nielen medzi detergentami, ale ako domáca kozmetika. Presvedčila ma. Aj ako mamu, osobu s kožnými alergiami, no aj ako hravú ženskú s dušou dieťaťa. Samozrejme aj Maximiliánka 🙂 Jednoducho ...

                                               ...             O.D.P.O.R.Ú.Č.A.M.E.



#bupi_test 

#test_bupi

Test BUPI

#test_bupi

Zdravím všetkých, ktorých zaujíma recenzia na výrobky zn. BUPI, ktorú som mala možnosť vďaka nášmu koníkovi vyskúšať a podeliť sa s vami o skúsenosť s niektorými výrobkami.

Testujem:

  1. UMÝVACIU PENU
  2. UMÝVACÍ GÉL S LEVANDUĽOU
  3. VLHČENÉ OBRÚSKY ULTRA SOFT 64 ks 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Myslím, že meno tejto značky je známe asi každému, u mňa sa spája s detstvom a reklamou, kde na jej konci zaznie slogan „Bupi si vás kúúúúúpi.“ Bez mučenia priznávam, že práve tento slogan ma vždy od kúpi nejakého výrobku Bupi doteraz úspešne odrádzal, ja totiž nemám rada, keď si ma ktokoľvek „kupuje“. No zvedavosť vyhrala, skúsila som svoje šťastie v testovaní a keďže bolo asi fakt už veľmi unavené (však po troch materských kto by nebol???),  som dostala info, že Bupi si ma síce nekúpilo, no i tak k nám zavíta.


Kuriér (podotýkam, celkom sympoš – už len kvôli tomu sa oplatí testovať  🙂) priniesol balíček a za asistencie mojich dvoch najmladších sme sa pustili do rozbaľovania. Vedela som, že tam bude umývacia pena, levanduľový umývací gél a vlhčené obrúsky. Boli tam.  Plus darčeky v podobe plyšovej žabky, mydleničky a nálepky na auto. Moje deti sú však asi experti, keďže z toho všetkého moju najmladšiu najviac zaujala bublinková fólia a jej staršieho brášku pumpičky na vrchu fľašiek. 



Samozrejme, hneď v ten deň sme sa pustili do testovania (pretože som tajne dúfala, že levanduľa zaberie hneď v tú noc), no a aby som to nezdržiavala, tu sú naše postrehy a skúsenosti.    

Takže náš prvý kúpeľ 🙂



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Bupi umývacia pena


Všeobecne:

Pre mňa osobne absolútna novinka, netušila som, že existuje aj umývacia pena a preto som bola na ňu nesmierne zvedavá.


CENA:

od 3,65 € do 5,00 € (informácie z Heuréky)

OBAL:

Fľaša má objem 500ml, záručná doba 12 mesiacov, skladovanie od +5 do +25 st. Celzia. Jej výška je cca 22 cm a obvod v najširšej (spodnej) časti je cca 24 cm (ak niekto potrebuje vedieť, či sa mu na poličku zmestí).  Obal bledomodrý s bielou pumpičkou, na etikete obrázok kúpajúcej sa žabky, jasne napísaný názov, značka, dôraz na pridanú zložku regeneračného alantoínu. Nápisy v slovenskom jazyku, preto pre mňa trošku nepochopiteľné, prečo pod názvom „Umývacia pena“ je aj český preklad „Mycí pěna“), hoci zvyšný text je len čisto v slovenčine.

POUŽITIE:

Je určená na umývanie tela i vláskov s pridaným regeneračným alantoínom, čo je prirodzená zložka ľudského organizmu urýchľujúca regeneráciu buniek, má výrazné hojivé a regeneračné účinky, zjemňuje a upokojuje pokožku, zmierňuje je podráždenie , pôsobí protizápalovo a mierne dezinfekčne.  Podľa výrobcu sa môže používať každodenne.  Po kontakte s očami neštípe (toto vyskúšané priamo nemáme, ale počas kúpaní neboli žiadne plače, takže predpokladám, že naozaj je k očkám citlivá). Stlačením pumpičky sa pena ľahko nanáša buď na ruku či na umývaciu hubku, z môjho pohľadu výborný spôsob, nakoľko druhá ruka je voľná a môže robiť čokoľvek.

ZLOŽENIE:

Podľa etikety:

  • pre chemika: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodyum Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Allantoin, Parfume, Citric Acid, Tetrasodium Etidronate, 2-Bromo-2-Nitropropane – 1,3-Diol
  • pre laika: parfum bez alergénov, dermatologicky testované, 0% parafínov, parabénov, sulfátov, éterických olejov, alkoholu a farbív.


Konzistencia príjemná, jemná, penovitá, po nanesení na suchu pokožku vytvára film podobný krému, ktorý sa do cca 10 sekúnd sám absorbuje do pokožky, no zostáva mierne lepkavý – každopádne potrebuje vodu.  Farba biela. Pena ľahulinká, ani necítiť, že ju na rukách máte. Vôňa príjemná, vytvára predstavu kúpeľa a bábätka.

Foto konzistencie:



VHODNÝ VEK:

0+ (moje testovanie prebehlo na ľuďoch vo veku 8m, 28m, 17r, 39r, 40r – bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov)

VÝROBCA:

Palma a.s., Račianska 76, 836 04 Bratislava, Slovakia (žiaden poľský výrobok, super, že?)

ZHODNOTENIE:

Výrobok prešiel našim testovaním na výbornú, jediné malinké mínus – český preklad (z môjho pohľadu zbytočný). Prípadné orálne použitie nie je závadné, moje deti ho prežili bez výrazných vedľajších účinkov. 

V R E L O   DO P O R U Č U J E M !!!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 


Bupi umývací gél s levanduľou


Všeobecne:

Moja najväčšia nádej, tri nespavé deti a vidina aspoň trojhodinového súvislého nočného spánku.

CENA:

od 3,68 € do 5,40 € (informácie z Heuréky)


OBAL:

Fľaša má objem 500ml, záručná doba 12 mesiacov, skladovanie od +5 do +25 st. Celzia. Jej výška je cca 22 cm a obvod v najširšej (spodnej) časti je cca 24 cm (ak niekto potrebuje vedieť, či sa mu na poličku zmestí).  Obal bledomodrý s bielou pumpičkou, na etikete obrázok kúpajúcej sa žabky, jasne napísaný názov, značka, dôraz na pridanú zložku „upokojujúca levanduľa“.  Nápisy v slovenskom jazyku, preto pre mňa trošku nepochopiteľné, prečo pod názvom „Umývací gél“ je aj český preklad „Mycí gel“), hoci zvyšný text je len čisto v slovenčine.

POUŽITIE:

Je určený na večerný kúpeľ, vďaka pridanému  levanduľového extraktu sľubuje príjemný a upokojujúci kúpeľ a následný dobrý spánok. Stlačením pumpičky sa gél ľahko nanáša buď na ruku či na umývaciu hubku, z môjho pohľadu výborný spôsob, nakoľko druhá ruka je voľná a môže robiť čokoľvek.  Nám však sľúbený efekt dobrého spánku nepriniesla :/

ZLOŽENIE:

Podľa etikety:

  • pre chemika: Aqua, Ammonium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betain, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate,  Lavandula Officinalis, Parfum,  Citric Acid, Tetrasodium Etidronate, 2-Bromo-2-Nitropropane – 1,3-Diol
  • pre laika: parfum bez alergénov, dermatologicky testované, pokožku dieťaťa nedráždi a neštípe, 0% parafínov, parabénov, sulfátov, éterických olejov, alkoholu a farbív


Konzistencia príjemná, jemná, gélovitá, farba priesvitná, jemne do slabunkožlta. Gél však rýchlo steká, je vodovejší, do cca 5 sekúnd ho už v dlani neudržíte. Po nanesení na suchu pokožku vytvára film podobný krému bielej farby.  Vôňa príjemná, sprvu nevýrazná, jej intenzita sa zvýši až po dôkladnom napenení. Nevtieravá, nie príliš silná, ja osobne by som preferovala aj silnejšiu.  Po pridaní do kúpeľa vytvára bohatú penu, ale vtedy mi až tak intenzívne nevonia, skôr po kontakte s pokožkou a riadnom napenení priamo na nej.

Foto konzistencie: 



VHODNÝ VEK:

0+ (moje testovanie prebehlo na ľuďoch vo veku 8m, 28m, 17r, 39r, 40r – bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov)

VÝROBCA:

Palma a.s., Račianska 76, 836 04 Bratislava, Slovakia (žiaden poľský výrobok, super, že?)

ZHODNOTENIE:

Výrobok prešiel našim testovaním na výbornú, jediné malinké mínus – český preklad (z môjho pohľadu zbytočný).  Levanduľa je ako storená na večerné kúpanie, konzistenia i používanie gélu bez problémov. Spací účinok sa síce nedostavil, ale ani nijako neuškodil. Po jeho orálnom použití neboli žiadne tráviace problémy  (moje deti penu občas zjedia). 

D O P O R U Č U J E M !!!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Bupi BABY vlhčené utierky Ultra soft


Všeobecne:

Veľká nedôvera, nakoľko som už dlhé roky verná inej značke a aj napriek občasnému skúšaniu iných, vždy som sa vrátila k tej „našej“.

CENA:

od 1,59 € do 1,99 € (informácie z Heuréky)


OBAL:

Modrý s bielymi kvietkami a opäť s veget žabkou. Nápis výrazný, ako aj na ostatných výrobkoch, aj tu vám ako prvé udrie do očí značka – BUPI. Na obale vyznačené množstvo, pridané zložky (v našom prípade pantenol), hlavná charakteristika.  Otvárajú sa pomocou priesvitného lepiaceho prúžku, veľmi rýchlo však lepiť prestáva, my sme mali preto utierky v plastovej krabičke – inak by do týždňa – dvoch isto vyschli. Skladovanie pri teplote od +5 do +25 stupňov Celzia, po otvorení záruka 3 mesiace.   Aj pri tomto výrobku je názov preložený aj do českého jazyka (na priesvitnom lepiacom pásiku), v dolnej časti je názov preložený aj do poľštiny a maďarčiny, ostatné informácie v slovenskom jazyku (na prednej časti).

POUŽITIE:

Utierky sú určené na použitie na tvári, rúk, intímnych partií dieťatka. My sme ich skúšali hlavne pri prebaľovaní.

ZLOŽENIE:

 Podľa etikety:

  • pre chemika:  Aqua, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Coco-Glucoside, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Benzoic Acid, Octyldodecanol, Dehydroacetic Acid, Citrid Acid
  • pre laika: pH neutrálne, bez alkoholu a farbív, bez parfumu, pantenol, dermatologicky testované, ošetruje a regeneruje podráždenú detskú pokožku

Po otvorení a pri prvom použití som utierkam dala šancu. Prvý dojem – úplne iná štruktúra a iná vlhkosť, než na akú som zvyknutá. Z obalu sa vyberali dobre, ale mala som pocit, že neočistili pokožku pri prebaľovaní tak, ako by som očakávala. Po malej potrebe to bolo celkom fajn, minula som 1-2 utierky, pri veľkej to bolo o dosť náročnejšie – bežne okolo 5ks padlo za obeť a aj tak som nemala pocit, že by pokožka bola dostatočne čistá. Prišli mi málo vlhké a mne osobne to vadilo. U nás prebaľujeme tak, že po následnom vyčistení vlhčenými utierkami ešte pokožku vysušíme bambusovou plienočkou, tú som síce teraz použiť nemusela, ale minula som viac vlhčených utierok ako míňam bežne.

Čo sa týka štruktúry a elasticity – pridávam foto našich „klasických“ a BUPI pre porovnanie:

Štruktúra:

Utierky P... (tkanie hustejšie, so vzorom vlniviek a kvietkov, menej presvitá):

 Utierky BUPI (tkanie redšie, akoby šachovnicové, presvitá viac):

Rozmery utierok:

P...: tvar nepravidelný - 17 cm x 18 cm

BUPI: obdĺždnik 15 cm x 21 cm


Elasticita:

Dopadli narovnako, prekvapenie, pretože som rátala s tým, že utierky P sa natiahnu viac (ale prečo som si to myslela, už ani neviem :D )

Následne som ich natiahla po šírke a výsledok...

Pre mňa trošku šok, ale po minúte uvažovania som dospelu k záveru, že napriek hustejšiemu tkaniu výrazne vyššia vlhkosť  u utierok P... spôsobila následné roztrhnutie. Zároveň dodávam, že za celé roky sa mi utierky P... nikdy pri bežnom používaní neroztrhli. 

VHODNÝ VEK:

0+ (moje testovanie prebehlo na ľuďoch vo veku 8m, 28m, 17r, 39r, 40r – bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov)

VÝROBCA:

Palma a.s., Račianska 76, 836 04 Bratislava, Slovakia (žiaden poľský výrobok, super, že?)

ZHODNOTENIE:

Výrobok prešiel. Mňa osobne nejako zvlášť neoslovil, ale ani nám neublížil - riťule v poho, ale nič extra.  

D O P O R U Č U J E M  pre milovníkov suchších utierok, NEDOPORUČUJEM pre vlhkáčov !!!


NA ZÁVER veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí mi umožnili zúčastniť sa takejto milej aktivitky, nielenže spríjemnila naše dni, ale dala nám možnosť vybočiť z našich koľají a oboznámiť sa s výrobkami, ktoré doteraz u nás miesto nemali. Hoci nás neokúzlili všetky, minimálne dve z nich u nás svoje miesto mať budú i naďalej. 

Ďakujem aj Vivi!!! 🙂

A aj všetkým, ktorí sa prebrodili mojimi písmenkami až na koniec môjho článočku. 

Prajem krásny deň! (alebo večer, noc, ráno, ...)