Abstinenčné príznaky po fajčení
Ahojte. Asi pred mesiacom a pol som prestala naraz fajčiť po 20 rokoch. Cítim sa ale teraz veľmi zle. Točí sa mi v hlave, cítim úzkosť a nervozitu až v rukách a nohách, niekedy nemôžem ani zaspať. Môže to byť tým, že som prestala fajčiť? Máte niekto skúsenosti s absťákmi?
@janula2511 no ja uz nefajcim asi pol roka,,a tiez mam take tazkosty,,neviem cim to je,,
Ahojte, fajčila som asi krabičku denne 15rokov a teraz to bude štvrtý mesiac, čo som prestala, ...resp. som vymenila klasickú cigu za elektronickú..zo začiatku som ťahala hádam stále, s nikotínom 20...teraz už mám obsah nikotínu 8 a potiahnem si párkrát v kancelárií pri káve, doma večer, keď je už kľud...no a teraz sa chystám, že si kúpim náplň s obsahom nikotínu 0...tak uvidím, či to už bude ok :D. Čo sa týka abstinenčných príznakov, tak tie som nemala vôbec žiadne, akurát som pribrala🙄 a to asi ani nie preto, že by som začala drasticky viac jesť, ale metabolizmus sa mi akosi zmenil. Aj keď sa mi zdá, že už sa začína dávať znovu do normálu...takže čo som ušetrila na cigaretách, môžem chodiť od rána do večera do fitkaa, ešte stále budem mať peniaze navyše 😀
Ahojte ja nefajčím 5 ty deň.Aj mňa bolia pľúca, hlava,nemam náladu cítim tlak na hrudi, nespavosť....😞.Beriem c vitamin 1000mg/deň a magne B6. Vie mi niekto povedať kedy tieto ataky pominú?Držim palce každému kto si odvyka a odvykol od cigariet!🍀👏👍
@livia18 môj muž 7mesiacov nefajči a prvé také 3mesiace mal takéto,ako píšes.a plus nervozita.a ešte doteraz kašle.ide sa zadusit.a to už 7mesiac nefajci.to najhoršie ešte len pride.ale prvé 3mesiace sú najhoršie.
@janula2511 ďakujem za odpoveď...ako vidim mam ešte dlhú cestu pred sebou.no aspoň že som už začala po nej kráčať dúfam že to zvladnem a vidržím do konca.manželovi blahoželam že to dokazal👍
@grasielitka držim palce!ja nefajčím 7 deň.aj ja mam chúťky...a nespim presne ako ty...musime to dajak zvladnuť.ja som si v byte pozalepovala cetliky a na ne som napisala vselijake povzbudenia a chvály...tak kam idem tam si čitam a to mi dodava silu aby som sa nevzdala😉drž sa!
Držím vám palce dievčatá, ja som neni ešte ani na ceste ale čítam vás a čerpám silu 🙂
Kočky ja nefajčím od augusta, predtým cca 10-20 denne. Odkedy som zahasila poslednú, ani som na to nepomyslela. Možno je to tým, že som vtedy bola na operácii. Ktovie, čo do mňa pri anestézii dali 😀 možno mi vymyli pamäť na chuť cigarety.
Cauko nefajcim 4 dni vobec mam taky tlak na hrudi vecer sa budim a som stale nervozny ale najviac ma trapy ten tlak co mam na hrudi privadza ma to pomalicky do sialenstva je to normalne ? mam normalne strach .. prosim o radu zufalooo dakujem :(
@robikarobo neboj aj ja som ho mala a aj mam, ale už nie je taký silný... + ma bolela hlava...nespim poriadne ešte stale.ale musíme vydržať.treba piť veľa tekutín,ja beriem aj c vitamin a magne b6 / ukľudňuje/,mne pomáha hlboký nadych keď je ten tlak na hrudi neznesiteľný...a neustale sa zamestnam, aby som to tak nevnímala.Tvoje pľúca sa čistia-nič lepšie si pre ne nemohol spraviť neboj sa každym dňom to bude lepšie.držim palce!👍
Kočky...ha nefajcim rok,ale začiatok bol krutý...tocenie,závraty,triaška,bolesti hlavy, kolapsove šťavy,zatinanie zubov, úzkosť v krku pri prehltani...až koľkokrát som sa na nohách neudržala a museli mi volať záchranku alebo ma vziať na pohotovosť...
Ale zvládla som to ...všetkým vám držím palce,aby ste to nezvládli a určite pokračovali v boji...zvládnete to...
Ja to bez cigarety zvkadnem mna len trapi ten tlak na hrudi uz som z toho riadne psychycky zdeptany .. ked aom v praci a pracujem necitim nic a ked nerobim nic tak to pocitujem je to doat neprijemne a mam zle myslienky ze umieram alebo take blbosti ...
@robikarobo to je panika...v práci si zamestnaná a nemáš čas na myšlienky,ale doma máš kľud a viac času na seba...klavne nepanikar a nevšímajú si ich...ten tlak prejde...pi buď veľa magneziovej vody,alebo si daj magnezium šumivé...pri týchto stavoch treba veľa prijímať tekutín...
@robikarobo Aj ja som to prezivala, a este z toho nie som uplne vonku. Ja som prestala s cigaretmi zaciatkom decembra, a bolo to krute. Hlavne prve dva mesiace, cigarety mi vôbec nechybali, tak mi bolo zle, aj psychicky aj fyzicky. Potom sa to zacalo zlepsovat, fyzicky som uz dobre, ale este stale ma kde-tu prepadne ten strach ☹ Ja vsak verim, ze uz to bude fajn, ide jar,lepsie pocasie, dostaneme sa z toho a mozeme byt na seba hrdi, ze to zvládame. Ja potom, co som pretrpela, sa k tomu uz v zivote nechcem vratit. A viem, ze to tak bude.
Dakujem vam 🙂 ja som pracoval u plucneho lekara a ten mi rozpraval o fajciaroch a tym ma presvedcil ihned som cigarety dal kamaratovy . Bez cigarety sa vydrzat da v pohode len ten tlak na hrudi a este fest sa zadychčujem a z toho tlaku na hrudi uz mi preskakuje uz , bol aj cas ze som sa chcel vratit k cigam len aby to prestalo hahaha ale neurobil som to haha
Ja mam sem tam tiež taky pocit že to už nevidržim...ale napokon sa premôžem je to čudne ak si zvykneš pri kave zapaliť,poobede si dať cigu..pred spanim..atď a zrazu nie.chýba mi to bol to taký relax...chvíľka pre seba.ale neľutujem a vydržim dufam že to zvladnem! A môžem sa spytať aky mal nazor pľúcny?len aby mi to dodalo silu bojovať ďalej.Ten pocit v hrudi mam ešte stale a od vtedy som poriadne nespala ani jednu noc a bolesť hlavy ani nespomínam.😔
ahojte pokusila som sa prestat fajcit po vyse roku viem nieje to vela ale moje telo si za ten cas na nikotin asi velmi zvyklo este pred 4 mesiacmi som nemala najmensi problem prestat ale teraz uz mam velky zostala som totizto na cigaretach tak velmi zavysla ze som teraz nefajcila pol dna a mala som krce v celom tele kedykolvek mi odtrpla bud ruka alebo noha totalne depresie podrazdena som bola bolela ma hlava nevedela som spat ked som si lahla zacali ma boliet pluca a tazsie sa mi dychat mam aj nikotinove zuvacky 4mg a vobec so necitila ulavu ked som si ju dala myslim ze ak sa neico nezmeni tak neprestanem nikdy lebo uz som natom asi nejaky mesiac tak ze aj ked si zapalim jednu nestaci mi to potrebujem hned druhu lebo mi ten nikotin z tej jednej cigarety nestaci zatial sa pohybujem denne okolo 11-12 cigariet s myslim ze to stale bude stupat ak neprestanem lebo viem ze ked nie teraz ked fajcim len rok a uz som natom takto tak nikdy myslim ze by bolo pre mna lahsie prestat keby som vazne chcela lenze vsetky zle dovody ako je hlavne moje zdravie a ide to aj do penazi tak je mi to proste ukradnute nemam zaidny racionalny dovod pre seba aj ked by som chcela prestat...este sa pokusim len neviem ako lebo ten nikotin musi nahradit nieco a ked mi uz nepomahaju ani 4mg nikotinky co su dost silne lebo mi doporcili 2 mg tak vazne neviem 😕
@michaela2000 tu spravnu motivaciu si musi kazdy najst sam. V hlave. To je jedine co zaberie.
Fajcila som 40+ a prestala som v momente kedy sme sa dohodli ze chceme deti. Ziadne od zajtra, ked dofajcim krabicku, od prveho....nie......hned
Drzim ti palce 👍
@robikarobo ty musis byt kamarat roka 👍😂😂😂😂😂😂😂
@livia18 ja som slabá a nevydržala som dlhšie ako mesiac nefajčiť. Chodila som ako mátoha a nevedela som sa vôbec nakopnúť. celé noci som nespávala a tá boles´t na plúcach ma prekonali. teraz mi je super. nefajčím ako predtým, ale 10-15 za deň dám :(
Ahoj . Sú to abstinencne priznajy.Ja sim mala tiez také problemy potom ako som prestala fajcit.Po 15 rokoch a denne 1 krabičke. Prvy mesiac bol v pohode prepadla ma strasna chut na cigaretu ale prekonala som to.A po mesiaci tocenie hlavy bola som unavena.Doktor mi vravel ze su to abstnecne priznaky a poradil mi ze ked to bude velmi zle aby som si kupila naplaste alebo zuvacky s najnizsim obsahom nikotinu.Ale nekupila som si zdalo sa mi to uz zbytocne.Prekonaz to.Drzim palce.Ja som to po 3 mesiacoch vzdala.Prvy problem a hned moje zlyhanie ale uz aspon tolko nefajcim a zase rozmyslam ze sa nato dam. 😉
@090379 19 rokov som fajcil aj 40 -80 denne uz 12 rokov nefajcim,neznasam ani ten cig. smrad a nevstupim ani do krcmy kde sa fajci,ked clovek fajci tak sa neciti ako smrdi ale ked prestane a vojde do takej zasmradenej krcmy hoci len na 5 minut a potom pride domov do vyvonaneho bytu tak len vtedy citit ten smrad,, abstaky boli asi pol roka potom to preslo,teraz je uz vyborne❤
Ja som mala absťak úplne hrozný, mne bolo až fyzicky zle, bolesť celého tela.
Nezvládla som to a opäť začala fajčiť. Rok na to som už zo zúfalstva šla na biorezonanciu. Neverila som tomu ani za mal, ale za vyskúšanie človek nič nedá. Prestala som okamžite fajčiť a uz sedem rokov som nemala ani raz chuť na cigu.
Ani pri alkohole, ani keď veľká nna niekto fajčí.
Fajčila som 16 rokov, najmenej škatuľku denne. Strašne tuhá fajčiarka som bola

Ahojte.Ja sa držím 8 dní a tiež ma trápi nespavosť a kašel.Bolia ma plúca a v noci pozerám od pol 3 do stropu 😕 Niekedy mám velkú chuť si zapáliť,ale myslím, že 16 rokov po krabičke denne stačilo. Držím všetkým, ktorý sa rozhodli prestať palčeky.