icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

ajka88
14. dec 2016

@jeannna
@rock7
ahojte, čítam len to čo sa ma týka, aj to som asi všetko neprečítala.. v oktobri som mala veľkú hrču na lavej strane.. prvé vyšetrenie na sone u endokrinologicky a hned ma posielala na operaciu, vybrat celú šž.. podľa krvi som ok, štítna funguje tak ako má.. odmietla som operáciu a išla aj do lubochne.. tam sa tiež viac prikláňala dr k vybratiu celej šž, lebo vraj to môže ale nemusí byť zhubné a že nie je veštica a bla bla.. ale ja už tú hrču nemám.. teraz je všetko ok, cítim sa dobre, som stále presvedčená, že keď funguje, nemá ísť von.. čo si myslíte o tom vy? ďakujem za každý názor.. v januári idem ešte k jednej endokrinologičke na kontrolu, nech to len sledujeme, lebo s mojou spádovou som sa nepohodla, keďže som operáciu odmietla..

lorka
14. dec 2016

@ajka88 ahoj, citam tento tvoj posledny prispevok a chcem sa opytat- ti hrca zmizla len tak sama od seba? Nic su pre to nerobila?

alienka73
14. dec 2016

@ajka88 aj mna zaujima ako ti zmizla ta hrca aj ked to tvoje asi nebol uzlik... a este ma zaujima ako si sa dostala k inej endokrinologicke? Ja by som sla na konzultaciu aj niekam inam , kamoska ma znamu ale odkazala mi, ze ma nemoze zobrat lebo to nema ako vykazat... ☹ Chcela som len pocut iny nazor.

ajka88
14. dec 2016

@lorka ja som mala asi najstresujúcejší mesiac v živote.. vtedy sa mi tá hrča urobila.. cysty mám možno už dlhšie, mám ich viac podľa sona, ale táto na ľavej strane mi total navrela.. cca po troch týždňoch sa mi to vstrebalo.. dokina povedala, že to môže znova navrieť (napustiť sa tou tekutinou alebo čo to vlastne je v tej cyste).. šž reaguje na stres, všetko sa cez ňu prežíva.. liečiteľka mi povedala, že keď sa naučím ovládať a nestresovať, aj šž bude v pohode.. tak sa snažím celkovo zmeniť prístup k stresovým situáciám a zatiaľ som oki 🙂 ja som skôr alternatívny typ človeka, nie hneď radikálne riešiť veci ako naši doktori, čo im vadí, to chcú dať hneď preč a neskúmať príčiny vzniku problému.. takže v podstate pre to robím stále.. mením samú seba a svoj prístup k životu a snažím sa ovládať 🙂

ajka88
14. dec 2016

@alienka73 neviem, či je to tým ako som už písala lorke, ale snažím sa nestresovať.. viem, že sa to ľahko hovorí, ale fakt sa s tým snažím bojovať..šž je odrazom tvojej psychiky.. žiadny dr mi zatiaľ nepovedal, prečo tie cysty vznikli..a mam aj uzliky.. mam toho viac.. mensie aj vacsie.. našla osm na nete, že to môže byť aj z prekonanej virusovej infekcie.. pred dvoma rokmi som sa náhodou dostala k jednej endokrinologicke, ktorá mi už vtedy našla strumu.. dala mi euthyrox 25 a povedla, ze o dva mesiace kontrola.. ak to neustúpi, tak urobi punkciu a pohoda.. ja som brala tie lieky asi tyzden, lenze zacala som sa z nich dusit, nevedela som prehltat, tak som ich vysadila a kaslala som na to.. dobehlo ma to tento rok.. ale uz viem, že jest tieto lieky nebude asi dobry napad, kedze mam šž v poriadku.. ked sa mi objavil tento problem, isla som k endokrinologicke tu u nas, ktora hned navrhla operaciu.. odmietla som a mamina vybavila lubochnu.. tam tiez vravia vybrat.. tak som sa objednala s malou dusickou k tej dokine, co som bola pred dvoma rokmi a dufam, ze pristupi na moju verziu, sledovanie a ziadna operacia.. neviem preco by som hned mala mysliet na rakovinu a negativne somariny, ktorymi nas krmia doktori.. babenky, drzim vam palce, stale studujem a hladam rôzne možnosti, len aby som sa vyhla operacii.. nasla som aj doktora v cechach, ktory lieci cysty punkciou a nasledne tam vpichne alkohol a niektorym pacientom cysty zmizli.. ak nebude ine riesenie, neviem ako ale dostanem sa k nemu a pojdem touto cestou.. rezat sa urcite nedam..

alienka73
14. dec 2016

@ajka88 vdaka za odpoved. Inak ako pises o tej virusovej infekcii tak ja som v sobotu mala crevnu virozu( chytila som od deti , ktore to doniesli zo skoly) a v pondelok som bola na sone kde mi zistila dr. ze sa mi uzlik zvacsil.. ktovie ci nie kvoli tomu virusu co som prekonala....

jeannna
15. dec 2016

@ajka88 Ja svojho endokrinológa nasieram uz dobrych 10 rokov. Tiez som toho nazoru, ze ked funguje normalne, nemusi ist von.

katy31
15. dec 2016

@ajka88 Ja som nemala ziadny problem, stitnu uplne v poriadku, krvne testy tiez, nic viditelne, nic hmatatelne, proste ziadny problem...a na stitke zhubny papilarny karcinom...12x8 mm.... uzol, ktory mi nahodne nasli pri porode sonom v ramci internych predoperacnych vysetreni ....tiez som odkladala punkciu, som si myslela, ze je to ok,ked to nerastlo...a aha... uz som po operacii a cakam na jod.... a vdaka sonke a matachi som to zvladla bez problemov.... tak sa porad aj s inymi a zvaz tu operaciu este raz....uz si mala robenu punkciu? Stresu mam aj ja, ale darmo si povies, budem v pohode, vo vnutri to ostava....drzim palce..🙂

katy31
15. dec 2016

@ajka88 a to som si este do poslednej chvile myslela, ze som medicinsky omyl, moja obvodna spadla z noh, ked to pocula.... zdravy, normalne fungujuci, silny clovek.... a toto....Vsetci anjeli pri mne museli stat, ked mi ta pani doktorka robila interne na sekciu, bola to endokrinologicka a to sono mi spravila len tak, naviac... nemusela, lebo sa to nerobi...a vobec by som o tom nevedela.... chodila by som s uzlom dalej po svete.... ktovie, dokedy....🙂

alienka73
16. dec 2016

@katy31 prosim ta a tebe na sone zistili ze je to zhubne? ci punkciou?

ajka88
16. dec 2016

@katy31 este mi nerobili punkciu.. uvidím,čo povie táto dokina v januári.. onkomarkery mám v poriadku podla krvy.. ked zistia, ze je tam nieco nie v poriadku, tak budem rozmyslat.. dovtedy nemám čo riešiť.. ako aj jeannna.. ak mi urobí punkciu a všetko bude v poriadku.. budeme to len sledovať.. a ani nemienim premýšlat nad tým, že je tam niečo zlé.. načo sa zbytočne dopredu stresovať.. nerobí to dobrotu.. a teraz si už ok? všetko v poriadku? drzím palce 🙂

katy31
18. dec 2016

@alienka73 punkciou... na sone mi len nasla malicky uzlik... este mi vravela, ze to bude v pohode, ze je to malicke, ze to nemusi nic znamenat... a vidis.... chvalabohu, ze je uz von...

katy31
18. dec 2016

@ajka88 aj ja som mala vsetky krvne vysledky dobre.... aj stitna pracovala uplne bez problemov.... tiez som punkciu odkladala, pol roka to sledovali a ja som odmietala punkciu, nerastlo to vobec.... az na treti krat mi to doki ukazal na sone, vravel, ze prenho je to podozrivy uzlik, lebo nie je hladky... ze aj keby som mala punkciu dobru, by si.to dal vybrat....a potom zacala mala plakat na chodbe, to ma presvedcilo, dat si urobit punkciu.... Teraz som ok, operacia uplne bez problemov a vdaka babab tu z temy aj bez strachu....ved mi v podstate zachranili zivot....a teraz som ok, aspon sa tak citim, akurat po liekoch velmi priberam, ale to jic, ked uz budem moct, budem cvicit a behat ako pred tym a shodim....este kojim.... malicka ma 6,5 mesiaca...tak drzim palce..snad budes ok

alienka73
18. dec 2016

@katy31 ako prebieha punkcia? ako dlho to trva je to bolestive? mala by mi to robit dr ktora robi dost pomaly aj sono,neviem teda porovnat no je to neprijemne ked mi tlaci tym sonom tak sa obavam ako dlho bude trvat pri nej punkcia...

ajka88
18. dec 2016

@katy31 som rada, že si v poriadku.. a vybrali ti celú štítnu, hej? dakujem, vermí že to bude a je všetko ok 🙂

katy31
18. dec 2016

@alienka73 nie, je to ako odber krvi, pichnú ti ihlu ako pri odbere a vytiahnu vzorku, nie je to také hrozné, skôr nepríjemný tlak... ja teda ani odbery krvi nemusím a prežila som to... ona si to tým sonom nastaví a potom raz dva odpichne, neboj.... ved nie si prvá, ktorej to robí.... 🙂

katy31
18. dec 2016

@ajka88 no dúfam, že som, keď pôjdem vo februári na jód, tam by mi mali skontrolovať všetky ostatné časti tela.. tak dúfam, že to bude dobré... vybrali mi celú štítnu žlazu.... ani neviem, ako som na tej sále zaspala a po operácii to bolo ako pri angíne, fakt nič hrozné... neboj... potom sa ozvi, ako si sa rozhodla.... držím palce

ajka88
19. dec 2016

@katy31 dakuje..ak urobi punkciu a bude vsetko ok urcite nepojdem na operaciu..len ak to bude nutne..co dufam nebude..dakujem pekne..aj ty daj vediet ako po tom jode..ale urcite vsetko ok..verim tomh 🙂

alienka73
19. dec 2016

@ajka88 dame si potom vediet , aj mna to caka v januari.... pekne sviatky 🙂

katy31
21. dec 2016

@ajka88 určite nebude.. budeš ok 🙂

alienka73
22. dec 2016

Dievcata a brali ste niektora ako alternativnu liecbu pred operaciou napr aloe vera gel? Ma s tym niekto skusenost ci to pomaha? Jeden nazor co sa tyka uzlikov na stitnej pricom hormony a funkcia je v poriadku mi napisala jedna dr ze ci to nie je alergia na lepok kedze je vsetko v poriadku len uzliky na stitnej.... Nema niekto skusenost?

ajka88
22. dec 2016

@alienka73 mám ho doma.. mám si s ním natierať krk? alebo čo? chcem skúsiť ešte jednu pani v dunajskej strede.. poradili mi ju na facebooku, pomáha jednej kočke so šítnou už pár rokov a dala ju do poriadku.. krásne sviatky kočky vám prajem, hlavne nech sme zdravé a môžeme sa tešiť s našimi deťúrencami alebo na naše deťúrence 🙂 @katy31, že?

alienka73
22. dec 2016

@ajka88 , nie myslela som skor, ci ho niekto nepil... Ja som mala aloe doma tiez ale pred otehotnenim, nestihla som ho vela vypit lebo po 2tt co som ho pila, som zistila, ze som tehotna tak som s tym skoncila.Ja len ci niekto nevie, ci pomaha...Daj vediet ci si nieco poriesila u tej pani. Krasne sviatky vsetkym...snad ten dalsi rok bude zdravsi pre nas....🙂.

iveta1612
3. jan 2017

@jankalis dobry den. prosim vas kde ste sa dali operovat a mali ste po operacii aj nejake doliecenie ci uz len lieky? mojej babke tiez nasli uplnou nahodou zhubny nalez a posielaju ju na operaciu. rozhodujeme sa kde je to najlepsie.

jankalis
3. jan 2017

@iveta1612 v ruzomberku a bola som spokojna...a potom sa este ide na liecbz radiojodom,to som bola v martine,ale viem ze sa chodi aj do Bratislavy....

katy31
4. jan 2017

@jankalis ahoj, ty si uz bola na liecbu radiojodom? A vsetko v poriadku?

alienka73
4. jan 2017

Dievcata , na Nove bolo nieco o liecbe stitnej zlazy nejakou metodou bez operacie, , robi sa to vraj uz v dvoch mestach v CR, nahodou ste to niekto nevideli ? Nenasla som na nete nic o tom a neviem pustit archiv tej relacie, bolo to vcera rano v "Snidani s Novou".

ajka88
5. jan 2017

@alienka73 a nie náhodou spôsobom, že urobia punkciu a potom do tých cýst napustia alkohol? ja viem, že sa to robí len v jednom meste v čr, robí to jeden mudr a našla som to na nete.. ale už to neviem nikde nájsť.. ale písali tam viaceré ženy, že im cysty uplne zmizli a sú s tým doktorom veľmi spokojné..

adka84
25. jan 2017

ahojte, aj mna caka vyoperovanie celej stitnej zlazy. v novembri mi vyoperovali akoze "cystu" na zadnej str. krku a vysledky histologie, zial, ukazali, ze to bola metastaza papilar. karcinomu st.zl. nebola niektora z vas operovana v onk.ustave sv. Alzbety? chcela by som vediet, ako dlho trva hospitalizacia?

alienka73
25. jan 2017

@adka84 akoze ti "vyoperovali "cystu? Nerobili ti len punkciu?