icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

gondyo
10. máj 2017

@lowinqa
ja mám komplet vyoperovanú štítnu žľazu aj uzliny mi vybrali,niekolko týždňov som bola bez liekov,aby zistili,či tam nie je nejaké tkanivo št.žľazy až potom po odberoch mi dali konečne euthyrox ...bolo to hrozné,syn mal 8 mesiacov keď ma operovali a nemohla som ho ani zobrať na ruky,muž bol na pn so mnou pár mesiacov,vážila som 74 kg,potom som asi po roku začala chudnúť,ale bolo to aj tým,že som sa prestala večer napchávat...schudla som na asi 54 kg,ľudia ma ani nepoznali,nikdy som nebola štíhla ale zase ani bacuľka,no každý kto ma stretol pozeral na mna s nemým úžasom...neviem či chceš niečo konkrétne vedieť,ak môžem byť nápomocná tak samozrejme rada poradím

lowinqa
10. máj 2017

@laurika25 to by som bola rada :D možno ani nie dlho par taždnov mopžno 2 a už sa budu dať robiť nejake cviky 🙂

lowinqa
10. máj 2017

@gondyo no zaujimalo by ma či ste cvičili a či vam kila išli dole rýchlo alebo to trvalo dlho.? Ja sa stravujem celkom primerane si myslim v noci sa nenapchavam pijem veľa vody a proste všetko tak akurat nič neprehánam, možno že to je len moj pohlad a nejaky vyživovy poradca by sa chytal za hlavu že či som normalna ako jem . :D :D :D to neviem ale mám pocit, že mne pomože iba drezúra makanie potenie sa a proste bič na mňa :D ale sama to nedam nie som veľky fanúšik cvičenia :/ rychlo sa vzdám a preto ani nie su žiadne výsledky, mna držia kilá ako kliešte a na váhu ani nejdem lebo dostanem depku, občas sa odvážim odvážiť a potom to ľutujem :( :/ :D

laurika25
10. máj 2017

@gondyo tak to je fajn, ze ti sli kila dole a cvicila si nieco, ci len strava? A smazila si sa chudnut hnednpo opke, alebo az po roku? Preco ti vlastne stitku vybrali? Este som nepocula, ze by sa cakalo, ci este zu zvysky v tele? A davku mas aku?

gondyo
10. máj 2017

áno,zisťujú,či tam ešte niečo vylučuje hormony,pri komplet vybratí sa to takto robí...ani som sa nesústredila na chudnutie,mala som malé dieťa tak som behala za ním...ale trochu mi šla váha dole keď už mi nasadili euthyrox,doteraz beriem 125mg,viem,že mi prestalo zrazu chutiť sladké,jedla som inak čo prišlo,len nie večer,to už som si dávala pozor,ale po dlhom čase po operácii som sa začala cítiť v pohode...

laurika25
10. máj 2017

@gondyo. A co si mala so stitkou, ked ti ju vybrali? Brala si aj pred operaciu lieky? A ako dlho si po opke?

gondyo
11. máj 2017

operovali ma v auguste 2013,samozrejme,brala som lieky aj pred operáciou,keď som otehotnela hneď mi zvyšovali dávku,celé tehotenstvo som bola vlastne predávkovaná,ale cítila som sa lepšie ako kedykoľvek predtým...

laurika25
11. máj 2017

@gondyo ty si mala G-B , brala si thyrozol? A teraz sa citis lepsie? Citis zmenumpred liecbou a po opke?

gondyo
11. máj 2017

autoimunitná thyreoditída,také množstvo protilátok,že ma to skoro zabilo...samozrejme,že sa cítim neporovnateľne lepšie...

laurika25
11. máj 2017

@gondyo mam to iste. Kde ta operovali? A protilatky hned klesli po vybrati stitky?

gondyo
11. máj 2017

operovali ma v ružomberku vo vojenskej nemocnici,protilátky mi vlastne klesli hneď ako som mala normálnu liečbu a potom ešte viac po operácii,ale ešte stále ich mám

laurika25
11. máj 2017

@gondyo nepamatas kolko si mala?
A nemala si problemy s ocami, ked si mala protilatky a stale este mas? To uz neriesia?

gondyo
11. máj 2017

na začiatku som mala takmer 200násobok protilátok,myslím že oči sledujú skôr pri zvýšenej činnosti št.žľazy,tam je to horšie, mne oči nesledovali...

laurika25
11. máj 2017

@gondyo ale thyreotida je zvysenanfunkcia grawes based, ci nie? Co si brala pred opkou, thyrozol , ci eutyrox?

lowinqa
15. máj 2017

No žienky, dnes som mala kontrolu po dlhom čase u mojej endo. Odbery boli v pohode normálne, lieky mám nastavené dobre, lenže uZ ked som tam bola tak som povedala o mojom priberani, že mi nic nepomáha ani diéty, ktoré sú aj tak na prd ani cvičenie a tak . Takže sa rozhodla že mi zoberie ešte odbery niečo s gynekologickým problrmom- testosterón a tak lebo vraj aj tam môže byť problém tak,e asi odva týždne idem na odber, podľa toho kedy mi prídu tie moje slávne ženské dni. Urobím čokoľvek len nech príde na to ako schudnúť alebo aspoň prestať priberať!.

renatagallova
15. máj 2017

Ahojte baby prosím poraďte som zhrozená čo tu čítam a vraví mi to každý .Som po operácii štítnej žľazy robili mi ju teraz v apríli , vraj keď mi ju vyoperovali mám nábeh na priberanie je to individuálne alebo záleží od metabolizmu človeka?Teraz mám váhu približne 57kg.Prosim každá rada pomôže ďakujem 🤔🤔

verynice192
27. máj 2017

Neboj sa som tyzden po operacii celej stitnej zlazy vobec to nie je tak bolestive ako to popisuju lepsie spim spomalil sa tep a ukludnilo srdce robili to vblave super lekari a sestricky velmi pristupny v nemocnici sv.alzbety Ariel

renatagallova
29. máj 2017

@verynice192 áno aj mne sa upravilo srdiečko a hlavne pulz mávala som 130,140 a teraz mám 95,90.Len ma ešte hnevá nedostatok vápnika hormóny si robia čo chcú, ľudia ozaj píšu kadečo a človek je potom zmätený aký máš na to názor ty?je to pravda že môžeme pribrať?🤔

jankalis
30. máj 2017

baby je tu niekto zo Ziliny?Alebo MT,RK...okolie Ziliny...k akemu endokrinologovi chodite,s kym ste spokojne.Dakujem moc.

verynice192
1. jún 2017

@renatagallova neboj sa vapnik si doplnis injekciami alebo tabletkami a ci priberieme to bude zalezat aj na nas nebudeme sa prejedat a bude to ok ja idem v piatok na kontrolu potom budem mudrejsia co mi povedia zatial nenam strach len cakam na vysledok aby to nebolo pozit

renatagallova
1. jún 2017

@verynice192 neboj budem ti držať palce aj na nohách aj rukách,ja som mala v poriadku vraj mi vyberali aj dáke uzliky ale tie som mala tiež v poriadku.Stravu si tiež dávam v malých porciách kým ma nadstavia na normal.Drzkaj sa zajtra.

laurika25
1. jún 2017

@verynice192 ty si ako dlho po operacii?

gondyo
2. jún 2017

odporúčam v RK mudr.Pura,bol predtým v NEDU v Ľubochni,teraz má svoju ambulanciu,je to nezmluvný lekár,takže si hradíte komplet vyšetrenie aj laboratorny rozbor...

susannamk
2. jún 2017

Znížená funkcia štítnej žľazy trápi aj mňa a veľmi pekne ďakujem za rady, ktoré ste tu opísali, i keď nad operáciou ešte nepremýšľam. Najdôležitejší krok je podľa mňa vstať a ísť za lekárom, lebo len on môže urobiť poriadne testy človeku a zistiť, kde a s čím je problém, po prípade aký je závažný. I keď som sa celkom dlho odhodlávala, kým som zašla k lekárovi, ale pomáha mi osveta a v máji bol medzinárodný týždeň štítnej žľazy, vyskakovalo na mňa z každej strany, že suché vlasy, lámavé nechty, únava môžu súvisieť so štítnou žľazou... tak som zašla k svojmu obvodnému lekárovi a potvrdil to. Čiže treba posielať kamošky k lekárom, nech im to vyvrátia alebo potvrdia, aby sa im to nezhoršovalo.

verynice192
3. jún 2017

@renatagallova dik výsledky dopadli dobre už budem čakať na nastavenie v pondelok uvidím snáď to dopadne dobre hovorí sa že zlá zelina prežije😉a nebudeme papkat takéto dobroty🍰ale iba takéto🥕🍏🍅to sa mi hovorí len kto to vydrží😭

verynice192
3. jún 2017

@renatagallova dva týždne

jankalis
4. jún 2017

@gondyo a nie je on uz v BB teraz?

gondyo
4. jún 2017

áno má ambulanciu aj v BB,myslím,že tam je stredy štvrtky a ostatné dni v RK,len neviem či berie nových pacientov aj v BB...

laurika25
4. jún 2017

@gondyo ja som bola za nim2 dni pred operaciou, moja endo ma brala len ako dalsi kus, da sa povedat a on nemal problem ma zobrat, sestricka velmi mila a dr. Pura velky odbornik, vsetko vysvetil( a zistil aj to, co moja za pol roka nie) a je to hlavne clovek s velkym Č... max. spokojnost🙂

laurika25
4. jún 2017

@gondyo ci ta zoberoe ako noveho pacienta, to neviem, ale poradi ti urcite vo vsetkom, ked bude mat menej pacientov a cas.