Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?
Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.
@adriankabalaz Super, obcas by sa dobry fyzioterapeut aj mne zisiel. Trapi ma chrbat ☹
@zuzike123 on robí v komárne.Kde bývaš?
@adriankabalaz Trošku daleko od BA 🙂
@zuzike123 no to by ti aj tak oplatilo ísť do komárna.1hod cesta.
No super dneška doobede na prd.Bola som na nakúpi,a zrazu,úplne cítim slabá,všetko zlé.Ale teším,celkom fajn som kontrolovala.Len som začala myslieť,že nič sa nedeje len tetania.A začala som hovoriť veď to za chvíľku preide.Ďalej som nakupovala.Som štastna!!!
konečne som nechytila paniku,nevolala som manželovi ze ma prísť zamnov lebo zomieram.
@zuzike123 môže byť aj z liekov, ideš na hadicu? Brr
Ja som pred 3tt prekonala ťažký záchvat, skončila na pohotovosti, už teraz to viem nejako držať v norme, ale neprechádza to vôbec, stále mám motáky ☹ ale tak teším sa že to nie je nič vážnejšie lebo ako píše
@adriankabalaz človek má pocit že to sú jeho posledné chvíle
@elly111 presne tak.:(ale pomaly zistím ze uz toľko krát bolo zlé a stále žijem..tak aj tento prežijem 🙂
Ahojte.ako sa máte dneška??ja všelijako...mam ročné 3krát menzes,a práve mám.Plus počasie zmena..Joj všetko je zlé,boli chrbát,potim,zima,všade kade tlačí.Uz neviem či revat alebo kričať.Tak mam uz plne zuby 😭
@adriankabalaz Ani nehovor, jeden nerv mi vystreluje do ruky, dalsi do nohy, k tomu sa obcas srdce zblazni, uz som si vecer nieco "slahla" nech mam aspon na chvilu klud. A ako mi bolo dobre, zaspala som ako babo 🙂 Kazdy den sa budim, ze vsak uz dnes bude dobry den a vzdy sa to do vecera pokazi ☹
ahojte baby poradte aj mne, už viac ako pred rokom mi zistili hyperventilačnú tetániu, záchvaty 3 krát do týždňa ked som si večer v kľude ľahla ku telke, vždy to skončili privolaním rýchlej zdravotnej služby a niečo mi pichli, raz som bola aj hospitalizovaná ale žiadne iné vyšetrenia mi nerobili len som mala infúzky. bola som aj na MR mozgu kde podľa mojej neurologičky nič nemám. asi po troch mesiacoch užívania frontinu mi to zmizlo tie záchvaty ale začala som hmlisto vidieť na pravé oko, vyšetrenia u očnej v poriadku, to mi tiež po čase zmizlo a sem tam sa to vráti taký biely chumáčik v kútiku oka, môže to byť tiež príznak tetánie? a taktiež bolesti a tlak v hlave tak týžden v kuse a potom zas nič, minulý týždeň zas to oko a trpnutie dlane ľavej ruky až ku lakťu už som si myslela že idem dostať infarkt, zovrelo mi hrdlo, zle som videla, tlak do hlavy, pera mi trpla a tá ľavá ruka tiež pomohol mi len frontin a dýchanie do sáčka len tá ruka neprestáva trpnuť a aj horšie vidím a zabúdam, navštíviť znova doktorku? test na tetániu mi nerobili len podľa príznakov mi ju určili. dá sa to nejakým vyšetrením presne určiť? pichá ma aj na ľavej strane pri prsníku na hrudi a tá dlaň stále trpne.bojím sa
@zuzkaxx4 prosím Vás predtým ako Vám diagnostikovali sklerozu multiplex aké ste mali ťažkosti?
a berieš magne b6?ja mam tiež tlaky v hlave ale to asi z počasia majú to viacerí. dá sa určiť EMG test
@22petruska Ahoj, prave sa zmietam v rovnakej neistote. Mam diagnostikovanu hyperventilacnu tetaniu a neurologicka ma poslala na MR s podozrenim na sklerozu multiplex ☹ Idem az za 2 tyzdne, dovtedy sa asi zblaznim. Tiez ma bolievala a trpla lava ruka, ale je to coraz horsie. Chvilami sa utesujem, ze to moze byt z chrbtice, ale neviem... Uz mam problem aj s lavou nohou, obcas bolest hlavy, tlaky, teplo do hlavy. Tlaky na hrudi a busenie srdca ani nevravim. Inak hyperventilacku mi diagnostikovali na specialnom neurol.vysetreni. Nafukli manzetu na ruke, strpla mi ruka, ale dalo sa. Po 5 minutach zlozili a ze zhlboka dychat. A vtedy to zacalo. Brutal brnenie v tej ruke, totalny krc, zovretie dlane.
@zuzike123 no ja sa o svojej neurologičke nejdem vyjadrovať, moje vyšetrenie spočívalo v pobúchaní kladivkom po kolenách a lakťoch a prešla mi prstom po chrbtici a bolo všetko... takže neviem ako by som sa dopracovala na to speciálne neurologické vyšetrenie. už len nejaká platená neurologia už aj nad tým premýšľam. no ja by som sa asi zbláznila za tie dva týždne neistoty, držím palce aby vyšli len pozitívne výsledky, na akú MR ideš len hlavy? dnes mi je zas nafigu ale začala som magnezium dávať tak možno trochu prejde a zajtra idem na masáž chrbtice že ak tá ruka je z chrbtice už som aj pred týždňom bola na masáži pre silní bolesti hlavy a bolesti ustúpili a záchvaty začali tak neviem čo je lepšie
@22petruska Idem na MR mozog+C miecha. Tak uvidim... Ja som si to dala tiez potvrdit v sukromnej ambulancii, ani neviem ci by mi to inde spravili. Keby si chcela v BA, dam ti kontakt 🙂 Tiez pevne verim, ze to mam len priskripnute nervy, vsetci ma o tom presviedcaju, ale im sa to lahko povie. Nezostava nic ine, len cakat. A masaz zavidim, tiez by sa zisla 🙂
@zuzike123 dakujem ale ja som z Oravy, ja už všetko skúšam a verí, že to tiež mám len nejaké priškripnuté nervy na chrbtici. držím palce a potom napíš ako si dopadla 🙂
Dievčence v poslednej době hrôza. Hrozne ma bolí vrchná časť chrbta, teplo do hlavy, búšenie srdca a plávanie žalúdka. Už mám toho dosť. aj mg užívam, sem tam lexaurin. Musím ísť na vyšetrenie chrbta, včera ma z toho strašne bolela hlava.
Cez deň sa to dá vydržať, ale v noci sa budím a nemôžem spať. Vnútorné chvenie je hrozné.
dobrý deň " spolutrpiteľky" ☹. Ja sa tiež nemám s čím chváliť. V kuse ma bolí ľavý spánok a dnes mi začal trpnuť nos. Som z toho nervózna. ohľadne chrbta môžem poradiť rašelinové masáže. mne to pomáha

@zuzike123 fizioterapeuta,má strašne veľa diplomy,a skúsenosti.A som zatiaľ extra spokojná.Uz 2 týždne mam spodny časť pery strupnute.A za min prestal,mala som zaseknuty nervy.