icon

Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?

rokkisu
13. nov 2012

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.

zuzike123
19. okt 2015

Dievcata a mavate aj take "preskakovanie srdca"- extrasystoly? Mna to vie strasne znervoznit, vtedy sa vynervujem, stupne mi tep, trochu tlak, uz sa citim nafigu, je mi zle. Stupne stres, cela sa roztrasem, aj to vnutorne chvenie a toto je zacarovany kruh.

prekvapenie
19. okt 2015

@zuzike123 Ahoj, áno sú to také stavy. Ešte k tomu hrča v krku, bolesti chrbta, plávajúci žalúdok. Člověk si pripadá ako hypochonder ☹

adriankabalaz
19. okt 2015

@zuzike123 áno.aj ja keď nervoznujen potom 1-2 dnes som na prd.Vôbec nemám taký výdrž ako pred tým :(

mimamu
19. okt 2015

Ahojte..ja som uz tiez z toho zufala..ale na rozdiel od Vas mne nikto nepovedal,ze ide o tetaniu..zacalo mi to pred dvoma rokmi v noci..myslela som,ze mam infarkt,bolo to hrozne..na druhy den sa to zostupnovalo,skoncila som na kardiologickej ambulancii,kde ma sestricka sprdla nech cakam do radu a mam poriadne dychat.no po ekg sa to zmenilo a skoncila som na jiske s 80rocnymi ludmi s podozrenim na IM.davali mi infuzky.magnezium a lexaurin na upokojenie,co sa nedalo,kedze sme boli oddeleni len plentami a dvaja ludia v noci umreli...nakoniec srdce vylucili,lebo sa to po absolvovani holtera nepotvrdilo...boloo mi stale zle,skoncila som na psychia...so xanaxom a eliceou..mamina o rok dostala rakovinu,snazila som sa jej co najviac pomoct,bola to ta najlepsia mamicka na svete..pred Vianocami zial prehrala svoj boj...je to strasne a stale tomu nemozem uverit!!!a ja?stale to iste zvieranie hlavy,srdce pocujem az neviem kde obrovska tehla na hrudniku..neda sa dychat..ustavicna nervozita prechadza telom..vy to pochopite,pretoze to zazivate..ale doma len otazka z coho ti moze byt zle...takze uz tri roky trapenia a nepochopenia..dakujem

adriankabalaz
19. okt 2015

@mimamu Hej.ťažko pochopia ľudí.ktorý nemajú :(

adriankabalaz
19. okt 2015

@mimamu musíš začať aj psychológicke chodiť.mne to pomôže.A práve skúsim nijakú inú liečbu.Za 2 týždeň napíšem či to bolo dobre.Ze vraj veľa ľuďom to pomohlo.Tak hodín na to.

mimamu
19. okt 2015
mimamu
19. okt 2015

Chcela som ist ale psychiatricka mi povedala,ze to nie je taky stav...ze mam depresiu a som vycerpana

zuzike123
19. okt 2015

@mimamu Tetaniu ti potvrdi neurolog na testoch, vraj je toho teraz strasne vela. Tiez si pripadam chvilami zrela na psychiatriu. Zatial odolavam, ale uvidim dokedy. Mm to tiez prilis nechape. Povzbudzuje ma, aby sim bola kludna, ale nedokazem to volou ovladat. Niektore dni su ok, ale chyta ma to hlavne, ked mam moc casu premyslat, asi je to fakt aj v hlave ☹
Este kocky otazocky, mavate daktora palenie jazyka alebo v hrdle? Neviem co to suvisi s tetaniou alebo som uz uplny hypochonder.

mimamu
19. okt 2015

@zuzike123 u neurologa som bola,ale akurat mi tak poklepal po kolenach a to bolo vsetko..a predpisal antidepresiva...ale neuzivala som ich a odvtedy som tam nebola..ved keby to tak malo byt tak mi ich da aj psychiatricka...palenie hrdla ani jazyka nie,len ako keby mi nieco v hrdle zavadzalo..stale preglgate a je go tam...

miskakyska
20. okt 2015

@martulkamarhulka áno? 🙂 🙂 🙂

h0sher
20. okt 2015

kolkym z vas robili testy na plucne chlamydie western bloty resp. testy transformacie lymfocytov?
tetaniu sposobuje tento patogen, takisto aj borelioza a mycoplazma sposobuju tetaniu:

adriankabalaz
20. okt 2015

@h0sher mne nerobili.To ak chcem co mam povedať doktorovi?že aký test chcem?ktorý doktor to robí?a ako?ďakujem za odpoveď.

h0sher
20. okt 2015

najkvalitnejsie testy sa robia cez nemecko: stoja dost prachov: ale mne zachranili zivot ako sa hovori:
kvalitny labak na SVK je v KE: MEDY oni su referencna hodnota=zaruka kvalitneho vysledku,odk ktoreho sa da odrazit
testy preplaca v pohode poistovna,cez OL=obvodny lekar, resp. hocijaky ochotny lekar na jeho peciatku...... inac testy nie su drahe
ELISA test je nepriekazny,nezachyti tolko antigenov ako specificke a nespeficke antigeny u western blotu
najkvalitnejsi test je LTT=test transformacie lymfocytov= robi ho BCA= boreliose centrum ausgburg, krv sa da odobrat u Durovskej v BA,priamo u sestricky: ceny su vysoke,ale je to zaruka TOP kvality, na svete to robia iba v IGENEX=USA

h0sher
20. okt 2015

takisto tieto patogeny sposobuju rozne poruchy rytmov srdiecka, tras ruk,proste by som vedel vymenovat cez 50 symptomov,ktore ludia popisuju spojene s chlamydiou,boreliou,mykoplazmou

h0sher
20. okt 2015

@mimamu typicka plucna chlamydia ☹ presne toto robi

adriankabalaz
20. okt 2015

@h0sher a tebe robili aj test na tetaniu?aký si mal silné a čo všetko si ty mal?

zuzikkaa
21. okt 2015

Baby mávate aj také stavy ze zhorsena pamäť alebo ked chcem nieco povedať ,mám to na mysli ale ked to chcem vysloviť tak ako by mi to zrazu "vypadlo"alebo mi vypadne nejaké slovo... A chvíľami som dosť nesustredena ☹ ☹ som napr 2 mes uplne ok a potom par dni tieto stavy. Obťažuje ma to lebo pracujem ako čašníčka....

adriankabalaz
21. okt 2015

Baby dneška som bola na rehabilitáciu chrbticu.Pani povedala ze aj chrbtica robí také veci.Uvidíme.

zuzike123
22. okt 2015

@h0sher mne robili na chlamydie a mykoplazmy pred 3 tyzdnami a vyslo negat.

tetanka
22. okt 2015

@zuzikkaa máme to všetci - to je vekom 🙂

problemovy
3. nov 2015

Dobry den viem ze nie som mamicka ale tiez mam problem taky ze casto sa mi toci hlava ze sa mi zahmlie pred ocami a musim sa opriet o stenu aby som nespadol a naposledy mi strpla spodna pera a dokonca sa mi trochu triasli nohy ked som sa snazil udrzat na nohach...toto je take najlepsie forum no a lepsie som nenasiel a mojim rodicom je to zrejme jedno a neviem co mi je a nechcem chodit ku doktorovi kym si nie som isty ze je to nutne

adriankabalaz
3. nov 2015

@problemovy ahoj.tak na začiatku skús magnezium,a calcium.Možno ti pomôže.Ak nie tak musíš ísť neurogicke.

tetanka
4. nov 2015

@h0sher dobrý deň, ja som z Košíc a neviem či som správne pochopila, že tieto esty sa robia aj v Košiciach, alebo len v BA? Môžem vás poprosiť, určite aj v mene nás viacerých aby ste podrobnejšie popísal priebeh testov? Ďakujem

zuzikkaa
4. nov 2015

Dnes v noci stavy akoby mi horúcou ihlou pichali po rukách. Mávate?? Vcera trošku stresujuci telefonát,,žeby tým? 😢

prekvapenie
4. nov 2015

Ja som mala před dvomi dňami, krče v žalúdku, 3 x vracanie, vnútorné chvenie zimnica, presne tieto příznaky mám ja. Nič iné vtedy nepomáha, iba hlboké pomalé dýchanie do sáčika aj pol hodinu, lexaurin a magnézium ☹ . Ten deň som toho mala veľa a na druhý deň pohreb v rodine, takže .....

zuzike123
4. nov 2015

Tak ludkovia, ma vlastnu ziadost som sa dostala na sono srdca a čuduj sa svete, prolaps mitralnej chlopne, ktory moze sposobovat arytmiu a busenie. Od vcera sa citim byt mensim hypochondrom 😉 Tak ak mate podobne pocity pochadzajuce od srdca, skuste sono.

adriankabalaz
4. nov 2015

Baby práve idem na napravovanie chrbáta.Ze vraj mam vyskoceny rebrá preto mam dusenie a strpnutie ústa.Jaaaaj.bojím :(

zuzike123
4. nov 2015

@adriankabalaz To robi doktor, ci?