icon

Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?

rokkisu
13. nov 2012

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.

junova
8. mar 2016

@adriankabalaz Ja si občas poplacem kvôli tomu. Ale potom si poviem, že kvôli deťom musím bojovať a raz to odíde. Treba pozitívne myslenie. Teraz ma syn budí každú pol hodinu lebo ho niečo boli. A ja som kľudná.

adriankabalaz
8. mar 2016

@junova áno aj ja myslím pozitívne,ale mám niekedy s toho depku.A potom pre ide,ťažšie dní tak vráti..Nech už dobre počasie,slniečko nám pomôže 🙂

junova
8. mar 2016

@adriankabalaz Presne tak, príde teplo, slnko a bude nám super. Každý človek má občas dobré a zlé dni. Len my ich možno trochu horšie prežívame. Vždy si poviem, že sú aj horšie choroby ako rakovina a som kludnejsia. Chodím aj ku psychologicke a tá mi dáva nádej, že to prekonam.

zuzike123
9. mar 2016

@junova
@adriankabalaz Zima je dost zla na tieto nase stavy, depky. Prave sa prechadzam vonku so psom a svieti slniecko, citim prival energie, vsetko vyzera pozitivnejsie, hadam sa to v lete zlepsi.

adriankabalaz
9. mar 2016

Ja dneska citim dobre.Ideme tiež von 🙂a vonku je krásne.Nabijam moje baterky 🙂

myriada
15. mar 2016

Zapojte baby, ako sa máte? Ja mám dnes nejaký naprd deň, teda hlavne poobedie. Malá dnes prišla taká neposlusna zo škôlky, nespala. Tak som musela na ňu kričať , no a to sa mi asi pekne vypomstilo. Od 18,00 mi je blbo, už som mala 3 výkyvy čo mi tlak vyletel, triaška, časté mocenie, kŕče v bruchu. Predychanie do sacku pomohlo len na chvíľu a znovu to isté. Pred chvíľou som si dala nakoniec Frontin, lebo už som chystala riadnu nervozitu a stres z toho. Baby ja mám vždy také výčitky keď si pomôžem takouto tabletkou, aj keď si ich nedávam veľa 😔

myriada
15. mar 2016

Že zapojte 😀 chcela som vám napísať ahojte 😊

adriankabalaz
15. mar 2016

@myriada nazačiatku aj som mala,ale už keď sem tam dám nemám.Radšej dám ako by som bola sibnuta nervózna .:]

myriada
16. mar 2016

Babule ani neviem či som sa Vás na to pýtala, či máte kvôli tetánii aj tráviace problémy, nie každodenné. Ja mávam občas pocit akoby ťažkého žalúdka alebo netrávenia, sem tam mám krče do žalúdka, niekedy čriev, hnačku...gastro vyšetrenia mám o.k.

zuzike123
16. mar 2016

@myriada Veru mam, obcas ma boli zaludok, strasne skrvkanie v bruchu, nafukovanie, bolesti brucha. Nic vazne nezistili, takze to uzavreli ako funkcna dyspepticka porucha ☹ Mam pocit, ze to patri k nasim nervom a stresom.

myriada
16. mar 2016

@zuzike123 a keď máš tie tetanické stavy, stane sa, že máš aj hnačku? lebo ja už neviem z čím to dať do súvisu, keď trávenie mám v poriadku

majkuska
16. mar 2016

Ja mam takisto traviace tazkosti

myriada
16. mar 2016

@majkuska áno? aké?

majkuska
16. mar 2016

Hrozne ma nafukuje zle travi obcas hnacky pocity na zvracanie

myriada
16. mar 2016

@majkuska myslíš že to má súvis s tetániou?

zuzike123
17. mar 2016

@myriada Okrem hnacky vsetko mozne. Mozno by bolo vhodne navstivit gastroenterologa, nech sa ti na to pozrie. Ked si precitas nieco o "fukncej dyspeptickej poruche", mozno tam uvidis aj svoje problemy a ze to vznika zo stresov,z jedla, lekari nic nenajdu, takze to kludne moze suvisiet aj s nasou tetaniou ☹ To bude aj moj problem.

myriada
17. mar 2016

@zuzike123 práveže u gastroenterologa som bola tam je všetko o.k., urobil mi všetky možné vyšetrenia

zuzike123
17. mar 2016

@myriada Potom to zval na tetaniu. Blbe je, ze sa s tym asi neda nic robit. Mna zas 3.den boli zaludok, rano sa budim, ze mi je ok a cez den sa to zhorsi, hadam to raz prejde.

majkuska
17. mar 2016

@myriada vies co ja uz ani neviem. Uz som z tych diagnoz chora, ale ked sa nad tym zamyslim tak asi moze mat suvis. Nervy mame po celom tele. Jedno s druhym poprepajane. Ja uz som mala kadejake stavy koli tetanii aj arytmiu, aj tlaky v hlave trpnutie tvare, ruk ako pri mozgovej, stavy ako pri infarkte, nehovorim o lapanani po dychu a kopec inych veci

zuzike123
18. mar 2016

@majkuska Presne si to vystihla, vsetko som mala aj ja, teraz sa citim lepsie a dufam, ze sa mi to uz nevrati.

myriada
18. mar 2016

@majkuska
@zuzike123 baby a beriete nejakú liečbu? pravidelne? alebo...

pasikavamacka
18. mar 2016

ahojte, citam vas ohladne tetanie, ktoru mi diagnostikovali na EMG vysetreni. tetaniu mi sposobilo oslabenie tela EBV virusom. Nemala som nikdy zachvat, len latentne tazkosti ako tocenie hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnost, napinanie na vracanie a trpnutie pravej ruky. Beriem Mg 2x denne, AD a ine hovadiny som odmietla, nepotrebujem svoje oslabene telo este napchavat toxinmi. Nastastie priznaky tetanie uz nemam, horsie boli stavy, ktore sposobil EBV virus, ale uz sa z toho dostavam. Stale vsak mam zaludocne problemy a nechce sa mi verit, ze tetania ich moze sposobit. Myslite ze hej?
Bola som na gastro-vysetreni v decembri a vtedy bolo vsetko ok (az na chronicku gastritidu, vraj vtedy inaktivnu). Dost som znepokojena z lekarov, lebo aj tu gastritidu musia sposobovat nejake mikroby, ktore akosi nikto neriesi...Mam strasne krce v zaludku, nesuvisi to s jedlom, mavam aj po jedle, aj nalacno v noci. Stravujem sa velmi zdravo, takze z jedla to isto nie je. Nejem mliecne vyrobky. Celiakiu nemam. Ja uz neviem co jest, aj dnes ma boli zaludok v noci som mala neznesitelne krce hodinu, po hodine to prejde. ma niekto s tym skusenost? mam sem-tam aj hnacky, ale nastastie teraz pomenej

zuzike123
18. mar 2016

@myriada Zacala som ako vacsina Lexaurinom a Neurolom, ale zacala som mat silne bolesti ruky a trpnutia hlavy, chytala ma depka, okrem uzkosti aj placlivost, tak som sa odhodlala ist k psychoske a beriem antidepresiva. malu davku, ale velmi to pomaha aj na tetaniu, takmer uplne mi presli uzkostne a panicke stavy, aj to v tom lieku pisu. Takze za mna, ak potrebujes suvislejsiu pomoc, neboj sa AD, hoci to znie hrozne, dokazu pomoct. A psychoska mi vravi, ze po pol roku sa dohodneme, ci vysadim alebo ako, takze urcite to nechem brat cely zivot, len kym sa neskludnim a nedam uplne dokopy. Mala som taketo nase stavy aj v praci, ked som bola sama s detmi, bolo to zleeee... A teraz, paradny obrat.

zuzike123
18. mar 2016

@pasikavamacka Ked pozries starsie prispevky z tohto tyzdna, bola tu o tom rec. Ak ti nic nenasli, mozes to mat z tetanie. Alebo sa ti objavilo nieco ine. nemas helikobaktera? Pozri si priznaky" funkcnej dyspeptickej poruchy", mozno sa tam najdes. Tiez mi nic nezistili a takto to uzavreli.
Nemozes mat bolesti zaludka z liekov alebo ze prehltas pri jedle vela vzduchu? Tiez mam posledne dni tento problem, takze neporadim, len ti poviem, ze s tym nie si sama ☹

pasikavamacka
18. mar 2016

@zuzike123 helikobaktera som nemala v decembri, jedine ze by sa odvtedy objav. Asi budem musiet ist znova na hadicku :/
Lieky nemam ziadne, iba vyzivove doplnky a mineraly. Nemyslim, ze tie by sposobili hodinove krce. To bude asi ine. Pozriem tu dyspepticku poruchu. Ja este podozrievam u seba candidu alebo mi ebv napadol aj zaludocnu sliznicu. Mozem len hadat, lebo gastroenterolog vyluci HP a osratne ho nezaujima

zuzike123
18. mar 2016

@pasikavamacka To ti verim. Candidu tusim urcuje obvodak z krvi, ci nie? Sa mi mari, ze mi to robil.

majkuska
18. mar 2016

@myriada ja beriem uz mesiac a pol timonil retard plus uzivam magnezko. Ale kazal mi ho brat aspon 2 az 3 mesiace. Ale ja iz ho musim vysadit strasne som sa zavodnila z neho za lesiac + 4 kg

majkuska
18. mar 2016

Mesiac som chcela napisat

pasikavamacka
18. mar 2016

@zuzike123 je to mozne, mna este netestovali na candidu, ale obvodna uz dostane koprivku, ked ma uvidi, tak tam radsej ani nechodim kvoli tomu 😀 (bola som tam skoro kazdy den, tolko som mala symptomov, uz nevedela co so mnou)
moja dilema je asi vyriesena- zrejme nesposobila tetania zaludocne problemy, lebo uz mam aj mierne zvysenu teplotu. skor to vidim na zapaleny pankreas alebo nieco take 😔
co bolo u vas baby spustacom tetanie? stres alebo myslite ze aj ina vnutorna pricina (ako u mna virus)?
niekedy rozmyslam, ze ked je zle travenie, zle sa vstrebavaju ziviny a mineraly a to moze byt tiez spustacom tetanie.

mima4
18. mar 2016

@pasikavamacka nemas intoleranciu na nejaku potravinu?
mne velmi pomohol test detective food, da sa kupit aj na nete...

intoleranciu si mohla aj ziskat