Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?
Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.
Prosím Vás a ta tetánia aj niekedy prejde celkom, alebo tie stavy budu pretrvávať neustale
@jackienko345 ťažko povedať, neviem či to vie vôbec lekár, asi je to veľmi individuálne
ahojte, chcela by som založiť skupinu Tetánia, potrebujem spolumoderátora. Kto sa na to so mnou podujme?
@jackienko345 tetania sa neda vyliecit, ale potlacit symptomy liekmi
Ja si myslim ze sa da vyliecit, ale nie liekmi, ako prisla, tak musi odist, nejako sme sa k tomu stavu dopracovali, tak by v tom bol cert aby nezmizla.
Dievcata tetanicky kolko z vas pravidelne sportovalo pred prejavenim sa tetanie? V akom stave mate telesnu schranku? Pruznost, ohybnost svalov?
@luxus10 ja som sportovala predtym a zacinam sportovat aj teraz, ale neviem ci som reprezentativna vzorka, lebo si nemyslim, ze mam tetaniu, aj ked mi dali tuto diagnozu na neurologii, neverim tomu, lebo nemam take stavy, ako tu baby popisuju.
@rokkisu Je fajn sa tu popýtať na skúsenosti, no v prvom rade treba počúvať rady odborníka. Klasifikovať všetky produkty magnézia, ktoré sa dajú kúpiť v lekárni ako "chemické látky" ktoré sú pre naše telo nedostupné je úplne laický názor. Zodpovedný farmaceut sa k tomu vie vyjadriť fundovane: lekarenpridivadle@gmail.com
ja poznam cisto organicke magnezko, ktore teda s chemiou nema nic spolocne...
@pasikavamacka nemusis mat take stavy , ako popisuju dievcata, dolezite je, ze o tetanii vies, a vhodnym pristupom mozes sama svoj stav vylepsit, ovplyvnit...
aky sport pestujes? a ako reaguju tvoje svaly? mavas krce, zasklby?
@luxus10 nemavam krce, ani zasklby. obcas tik v oku 🙂 cvicim crossfit, dviham vahy. moje svaly reaguju v pohode, akurat mam horsiu regeneraciu a po sporte som par dni unavenejsia, co je normalne, lebo moj imunitny system je zatazeny infekciou, tak nemozem podavat vykony ako pred chorobou. cvicim iba na 50%. potom robim aj jogu. to odporucam pre tych, ktori nie su zvyknuti na pohyb.
mam ebv+boreliozu a tieto svine u mna sposobili tetaniu. tetanicke prejavy velmi nemam, resp. ked sa citim zle, viem, ze vo mne zase vycinanu virusy a bakterie ☹ vtedy sa mi toci hlava, som slaba, unavena, mam mozgovu hmlu, krce v zaludku, sem-tam aj teplotu.
@pasikavamacka co je to ebv?
@pasikavamacka mononukleoza, uhm....a dlho ju uz mas...?
@luxus10 Ebstein Barr virus moze sposobit mononukleozu, u mna nesposobil, len latentne ma nicil. je to koinfekcia tej boreliozy, zrejme som ich dostala v jednom balicku od nejakeho saveho hmyzu. EBV som mala aktivny od decembra, postupne klesal, teraz je hranicny. boreliozu stale mam a zacinam sa liecit antibiotikami, lekarom trvalo 4 mesiace, kym ma diagnostikovali. aj to som musela ist k sukromnej lekarke, lebo statni nevedeli co so mnou. chceli mi dat AD na tetaniu, pricom som mala virozu 😅
az nakoniec neurologicka uznala, ze u mna ta viroza sposobila tetaniu, lebo pre telo je aj infekcia stres
toto sem pisem preto, ak by niekto bol podobny pripad ako ja. aby sa hned nenechal odbit lekarmi, ze je to psychikou a brat antidepresiva, ked za tym moze byt nieco uplne ine, co treba liecit, inak znici telo
drzim van vsetkym palce baby! kazda jedna z nas je specificky pripad. urcite aj sportujte a hybte sa. budete mat odolnejsie telo aj psychiku. kazda podla svojich moznosti 🙂
@pasikavamacka lekari vedia ze borelie napadaju a poskodzuju nervovy system cloveka, tam netreba stres... mas aj zvysene pecenove testy?
@pasikavamacka ja mám tiež pocit že je za tým nejaký fyzický zdravotný problém a tetania je toho dôsledok. Mne dali užívať frontin, je ti benzodiazepin jednoducho svinstvo ktoré vytvára závislosť, mám si dávať jednu večer. Dnes akurát čakám na odbery na endokrinologii uvidíme či mi niečo zistia. Ty si mala aké prejavy akože tetanie resp. tvojich zdravotných problémov.
@luxus10 mali by vediet, lenze mna presviedcali, ze borelie nemam, lebo testy vysli (falosne) negativne, pricom som mala vsetky priznaky, vratane erytemy. toto sa bezne deje ostatnym pacientom, testy stoja za prd makovy. pecenpve testy som mala OK
@myriada uff toho je na celu A4 😅 zaludocne problemy, napinanie na vracanie, nechutenstvo, hnacky, krce v zaludku, pocit na odpadnutie, triaska, zimnica, zavraty, trpnutie ruk, svalova slabost koncatin, kolapsove stavy, bolest hlavy, rozmazane videnie, zapalene oci, pocit svrbenia a stipania na roznych castiach tela, nespavost inokedy prilisna spavost, busenie srdca, bolest a trpnutie krcnej chrbtice, bolesti chrbta a svalov, bolest v podbrusku, chudnutie 8kg, mozgova hmla, neschopnost koncentracie, zhorsena pamat, neznesitelna unava. toto vsetko pripisovali tetanii, az kym som nezacala mat zvysenu teplotu, ktoru som mala 2 mesiace v kuse. to uz nezapadalo do diagnozy tetanie
@pasikavamacka pocuj, a ako mienia lekari postupovat pri ebv, co ti povedali? maju v sucasnej dobe nejaku znamu medicinsku metodu, ako sa natrvalo zbavit virusu a nie le ho stlacit pod meratelnu uroven, a on si dalej veselo robi sarapatu?
lebo balterie su svine, oni sa radi schovavaju v loziskach, preto ich nemozno hocikedy zistit, aj ked v tele realne su, ale virus prenika do kazdej bunky tela....
@luxus10 lekari nepostupovali nijako pri EBV, ze mam cakat, ze to prejde. takze som si musela sama spravit maly doktorat a citat si o tom. zvysujem si imunitu ako sa len da, skusala som vela pripravkov, aloe vera, chaparal, colostrum, monolaurin, L-lyzin, Q10, to vsetko vo velkych davkach, vilcacora, cordyceps, samozrejme vitaminy a mineraly, vylucila som cukor, lepok, jem salaty na obed aj na veceru,tony ovocia. postupne som sa z toho vyhrabala, EBV je uz iba hranicny, dufam, ze pojde do remisie. buduci tyzden zacnem ATB kuru na borelie.
@luxus10 mas osobnu skusenost s ebv ci borel.?
@pasikavamacka mam dlhorocne s niecim podobnym, este mi prezrad, ako dlho sa beru atb na boreliu?
@luxus10 este neviem na ako dlho mi odporuci liecbu, v pondelok tam idem. v chronickom stadiu minimalne 1 rok,ako som pocula od ostatnych, kt. sa liecia. zavisi od toho, ako velmi je uz infekcia rozsirena v tele
@pasikavamacka a tetániu ti niečím liečili?
@myriada brala som horcik 2x denne, teraz uz len raz denne a Q10. momentalne sa nezaoberam liecbou tetanie, lebo je to len jeden z priznakov boreliozy a nie pricina mojich tazkosti. musim liecit borelie antibiotikami. zial sucasna medicina lieci iba symptomy a nepratra po pricine, cest vynimkam. boreliozou je nakazenych v skutocnosti viac ludi nez si myslime. zapricinuje to globalne oteplovanie, hmyz sa veselo rozmnozuje a dlhsie zije. osveta je v tomto smere biedna 😢 ja som o tom nevedela nic vtedy v oktobri, ked som mala flak na bruchu. ak by som dostala ATB hned, teraz som zdrava. a 50% ludi nema ani flak

Inak baby, toto som objavila http://www.kompava.sk/p/doplnok-vyzivy-tryptofa...
Hľadám po internete ako prirodzene bez akejkoľvek svinskej chémie doplniť serotonín do našich "hlavičiek" 🙂
Jedným zo zdrojov je L Tryptofan
je prirodzene obsiahnutý v banánoch, avokáde, paradajkách, slivkách, orechoch, vajíčkach
ďalšia vec je skupina vitamínov B
Tento produkt čo som našla je kombinácia Tryptofanu a vitamínov skupiny B
Čo na to hovoríte? Ale užívate to niektorá?