Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?
Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.
Ahojte,ja neviem co je to tetania,a hanbim sa za to,,,nikdy mi nic nebolo,,,vsetci ma poznaju,ze vsetko zvladam,vsetko vybavim😊 Mavala som sem tam v noci krce v lytkach,obcas som mala krc v prste na nohe,inokedy mi mykalo ocne viecko.Nevsimala som si to,pripisovala som unavenym noham.Az raz v lete som sa uprostred noci zobudila s tym,ze mi trpnu ruky,nemohla som dychat,bala som sa,ze odpadnem,,,Na dalsi dem rano bolo vsetko vporiadku,a poobede z nicoho nic trpnutie koncatin,trpnutia hlavy,ktote zacalo od krku a sirilo sa celym zahlavym a neskutocny tlak,do toho hyperventilacia.mala som robene ct aj s kontrstom vsetko ok.od vtedy ked ma nieco zaboli,zlaknem sa a zacina mravencenie,stuhnutost sije,a zavrat...a po tom akoby vypadok pamate.tesim sa zo zivota a nie som cvok...ale mam skoro stale stres
@monickapetkova tak sa toho neboj 😊 začni brat magnézium a mysli na to, že nič vážne z toho nikdy nebude.. A hlavne nepíš sem, tu sú extrémne prípady nie tétanie ale ľudí, ktorí potrebujú iný druh liečby 😉 nestresuj, je to zbytočné. Držím palce
@monickapetkova zaciatky su nanic kym si clovek zvykne...da sa to zmiernit magnezkom alebo teda uz co predpise lekarka (mne lepsie ako obycakne magnezko po.ohol magnerot) a po nejakom case sa to upokojilo ale je pravda ze sa treba vyhybat spustacom - u mna to bol stres a caste migreny. Par rokov to bolo ok a teraz v 6.mesiaci tehu mi to znova vypalilo ale verim ze po porode sa to znova ukludni. Hlavne skus byt co najviac vklude a to magnezko tiez odporucam 🙂
Kočky, mávate pri tetánii bolesť tváre a šije?
@nelie ja to už mám asi tak 3 roky a pol mala som zo začiatku každý boží deň záchvaty Panické a potom aj tetanicke dokopi až extremi každý deň za deň aj dva krát každý týždeň bola umna sanitka minimálne 2 až 3 razí lebo som mala už nenormálne zachvaty že som myslela že umrem časom sa to zlepší nooo ono je to už raz tak toje choroba ktorá sa vracia späť keď je človek psychicky vyčerpaný už veľmi vystresovaný vtedy to príde späť zato sa treba vyhýbať stresu čo je v dnešnej dobe veľmi tazke
@rokkisu aj mne pomáha teplá voda no dobre je na to aj cvičenie počas cvičenia sa u žien zvyšuje produkcia estrogénu čo spôsobuje že má človek lepšiu náladu teda dobrú naladu a dobre je nato aj keď sa niečomu začneš venovať čo ťa baví pri čom odreagujes vipnes a načo sa zameras a nebudeš myslieť vtedy na nič iné napríklad ja neviem každý máme dáke záľuby napr.tvorit dačo chodiť dakde dacomu sa naplno venovať čo ti pomôže odbúrať stres a jednak ťa to bude ukludnovat svojim spôsobom naplnat😉
Baby, upravte si stravu. Pred par rokmi som studovala co sa dalo o tejto "zabavke", lebo lekari to vyliecit nevedia. Nasla som vela stran co so stravou, a zivotnym stylom.
Ak bude mat niekto zaujem, skusim vyhrabat. Zatial v skratke:
Jest co najmenej: vsetko co lubi candida. Cukor a sladkosti a bielu muku. Alkohol, caj z cajovnika, kavu - treba si vyskusat, kazdy ma svoju hranicu. Masove vyrobky s rychlosolou.
Co jest: Vsetky kapustovite. Cibulovite. Vela cesnaku. Strukoviny hlavne sosovicu.
Vyhybat sa: novym autam, novym kobercom, novemu nabytku - vyparuje sa z toho mnozstvo chemikalii. Napojom v PET flasiach. Prchavym latkam ako riedidlo, lepidlo, benzin.
Mne najviac pomohlo dodrziavat stravu, vitamin C co to da (30 g denne u mna), oriesky vsetkych druhov, vela zeleniny, kysla kapusta, bryndza a pod.
Najvacsia zmena bola ked som si nechala vymenit amalgamy za biele blomby. Snazila som sa dodrzat protokol s chlorellou. Odvtedy som uz nemusela uzivat magnezium, iba vynimocne. Stacilo dodrzat stravu prevazne dobru.
@xxxkatka Strukoviny teda asi mozes a cibuloviny a kapustoviny tiez. To by mohlo pomoct.
Predpokladam, ze uz uzivas biotin, niacin, GABA, vit. C D E K A B komplex vsetko v "megadavkach", koloidne mineraly a stopove prvky, chlorellu, spirulinu a iny zeleny gebrajz. A na histamin quercetin, bromelain, Methylsulfonylmethane. A enzymy traviace a serrapeptazu.
@skjatqo urcite neuzivam vsetko co si vymenovala. Uzivam to, co odtolerujem. Strukoviny pri HIT nie. Cibulu a kapustu v obmedzenom mnozstve. Cesnak vobec, mam vybraty zlcnik a odvtedy je cesnak pre mna out. Tym, ze som bezmliecna, bezlepkova, HIT a potrav. intolerancie ja velmi vyberam vitaminy (lebo bud obsahuju psenicu, lepok, kukuricu, laktozu alebo nieco co mi vadi pri HIT), aby som ich zniesla. Ale mam C,D,B, magnezko a vapnik. Traviace vobec, nesedia mi. A zas nerada by som jedla vitaminov a enzymov viac ako stravy 😀
@xxxkatka vitaminy vo vybornej kvalite kupujem na iherb.com
Pozri znacky ako Now Foods a Dr Best. Pri kazdom pisu aj ci obsahuju lepok, mliecne a tak.
Pozri si biotin. Zaceluje derave crevo aby si potom nemala alergicke reakcie na potraviny.
Dr Best Digestive ezymes odporucam vyskusat. Potrebujes poriadne rozlozit potavu ktoru zjes. Tiez si urob skusku ci mas dost HCl v zaludku.
Ja som vo faze liecenia pojedla vela roznych doplnkov a cajov a bylinnych kvapiek. Trvalo to pol roka kym som sa z toho vyhrabala. Brain fog, krce, fascikulacie, stavy stojim cumim nevnimam, emocne katastrofy, svalova slabost, neschopnost pohybu. Nepotrebujem magnezko. Mozem jest prakticky hocico ak zachovam spravny pomer kvalitnej stravy.
Davkovanie: ine davky su na prezitie ako ze nedostanes skorbut. Vacsie davky su pre zdravych ludi. Megadavky su na vyliecenie. Niacin som uzivala napriklad 2 gramy. Ale da sa kludne aj viac. Podla potreby. Fantasticke antidepresivum. Samozrejme vo flush free forme.
@anjelik14111 a tetaniu si mala už aj pred tehotenstvom diagnostikovanu
Baby, tetania sa da liecit aj v tehotenstve, homeopaticky, len to treba riesit priamo s homeopatom. Zistit pricinu (psychicku) a tu liecit. Precitajte si napr. clanok tu, pani mala uzkosti a tetaniu. https://www.slovenskypacient.sk/ako-prekonat-uz...
@lucylka25 ono to tak dobre znie zistiť psychickú príčinu, ale často to je x veci spolu.Stres v práci, doma, vlastná nespokojnosť či dráždivejsi nervový system niektorí ľudia sú na to náchylnejší.ale je pravda, že nikdy nebolo toľko ľudí čo mali tetania, paniku, úzkosti je to všetko týmto živ.stylom:(
Ľudia majú zlú stravu a veľký nedostatok mg v strave aj preto prichádza k týmto stavom
Meditovať, joga, či polezat si v tichu, prechádzky v lese, niečo čo je len "Vaše" knizka, pes, strikovanie, pečenie čokoľvek a hlavne nezľaknite sa, keď to príde, lebo z toho strachu sa ešte pohorší a potom človek očakáva kedy to zase príde, a ono to príde, lebo ste v strese bludný kruh
@eliska13 ja viem, všetky je to príčiny su dôležité, ale dá sa z toho dostať. Treba na sebe pracovať, skúšať viac terapii a vybrať si, komu čo sadne. Ja pracujem ako homeopat a tetaniu riešim často. Rozdrazdeny nervový systém má v dnešnej dobe každý druhý človek a keď sa k tomu pridá stres a dalších x faktorov, konci to v rôznych psychických a fyzických problémoch. Ale dá sa to, verte mi, nemusí to byt začarovaný kruh. Držím palce!

@kajabb Ahoj mozem poprosit aj ja link? Dakujem ... vcera mi neurologicka diagnostikovala tetaniu - 3 tyzdne mam zachvaty, da sa povedat kazdy den a je to horsie a horsie - 4x ma brala sanitka, dali magnezno, diazepan ... teraz mam predpidany frontin