icon

Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?

rokkisu
13. nov 2012

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.

rokkisu
autor
6. jún 2013

Dobrý deň.Mne tetániu vysetroval neurológ, do zápästia mi vpichli injekciu s tekutinou, merali mi sucasne i tlak, potom ki dal myslim na krk, ci hrud snimace(ako ked robia EKG) a vsetky udaje sa vypisovali do pocitaca. pri vysetreni som lezala. Lekar mi kazal prudko dychat. ked som tak urobila, stacili 3 prudke nadychy a ostalo mi zle. tym mi to v podtstate hned potvrdil. No 85r. lekar...a to taki este liecia???? Ked si nie ste ista s vysetrenim u jedneho lekara, skuste druheho a spravite si aspon lepsi nazor na vec. Drzte sa

mortyra
11. júl 2013

Ahoj ludia takze aj mne diagnostikovalo tetaniu dnes som bola na emg vyšetrenie a ani netrvalo dlho a mala som vysledky do 1-minutky 🙂 zacalo mi to v praci ked som dostala krce do ruky (pôrodnicka ruka) sklbanie v oku,vsade uz sa citim ako struna s gitary brala som samozrejme magne a frontin a nic nepomohlo tak mi nasadila neurologicka nieco silnejsie a tak potrebujem vediet 😝 ci mate niekto skusenosti co by to urobilo so mnou ak sa chcem dat tetovat 😀 ci by som mu tam v tetovacom studiu nezacala poskakovat na stole ako ryba na suchu 🙂 dakujem za odpovede 😀

mortyra
11. júl 2013

@miskakyska tak toto mam pravidelne ta bolest niekedy si musim lahnut aby ma to preslo ,no niekedy neprechadza a boli cely den tazko sa mi dycha trpnu ruky atd ved to urcite poznas ked sme tetaničky 😒

mortyra
11. júl 2013

@rokkisu ahoj ak mozem reagovat na ten problem ja som tetanicka a tiez mi lekarka vravela ze to je dlhodoby problem a teraz sa to ukazalo tak ked potom patram dozadu ...mala som 5rocny vstah s tyranom . 😢
ale teraz mam skveleho manzela a tak si kladiem otazku preboha preco ved nemam ani nervy ani hadky proste kludny zivot a zrazu toto tetania?

rokkisu
autor
11. júl 2013

@mortyra ano, moze byt, ze telo takto reaguje. poznam pripad, kedy jedna zena stratila deti manzela, ostala sama, prekonala velmi tazke obdobie, velku stratu. po rokoch sa zoznamila s terajsim manzelom, maju deti a asi pred dvoma rokmi prisla o stitnu zlazu. lekari jej povedali, ze je to vyburenie tela...veskerej psychiky, kedy sa z obdobia stresov a psychickeho tlaku a nepohody nepohody zrazu clovek prenesie do uplneho pokoja, kludu, preziva stastne obdobie, cloveku je proste fajn, vedie bezproblemovy zivot. jej sa to vyburilo na stitnej zlaze, ale i tetania byva priznakom. tetaniu ma clovek cely zivot, ano lekarka ma pravdu, clovek sa jej nezbavi, ale su obdobia, romy kedy je ticho ako vos pod chrastou a ked pride nejake prelom, tak sa prejavi. drzim palce!

peta055
19. júl 2013

Ahojte, čítala som si diskusiu a chcela by som sa spýtať, ako to u vás vyzerá, keď na vás príde záchvat?
Diagnostikovali mi tetániu asi pred polrokom, doteraz som nemala žiadne iné príznaky len ma bolievala hlava a tvár- na základe toho ma neurologička poslala na EMG. Absolvovala som aj iné vyšetrenia, radšej budem pokladaná za hypochondra ako by som si mala uhnať niečo chronické, ale všetko mám v poriadku. Pred asi mesiacom ma začala pobolievať ľavá noha a jednej noci som sa zobudila na to, že si necítim nohy. Neurologička mi spravila EEG, to bolo v poriadku, citlivosť nôh je tiež dobrá, skoro som jej vybila zuby, keď to skúšala 🙂 odvtedy stále cítim v lýtkach, hlavne v tom ľavom akoby tlak alebo mraučanie, postupne sa to pridalo aj do ľavej ruky, trasie sa mi, ale nie je to nič hrozné. No a včera v noci som sa prebrala z polospánku a mala som pocit, akoby sa cezo mňa prevalila vlna- mraučalo mi celé telo, stŕpli mi končantiny, hlavne tá ľavá strana, točáky, robili sa mi kruhy pred očami, mala som pocit akoby som mala mŕtvicu. Trvalo to chviľu, ale potom som dostala triašku a celkovo som mala také slabé končatiny. Celkom to prešlo asi po hodine, urobila som si také relaxačné cvičenie a snažila sa na nič nemyslieť... a potom som od vyčerpania zaspala.
Myslíte, že to bol tetanický záchvat alebo mám pátrať po niečom inom??
Ďakujem

dezkooo
15. okt 2013

@lentuska Mozes mi dat kontakt na nejakeho doktora v ramci BA ?

radacak
1. nov 2013

@machovalucka Aj ja som bola na pohotovosti raz vecer koli takym satvom busenie a na druhy den uz aj bolest na hrudi a a tak☹

emsyk
3. nov 2013

Ahojte,velakrat som citala pribehy,osudy ludi trpiacim na tetaniu.U kazdeho su priznaky,ci stavy,liecba ak nie tie iste, tak maju velmi vela spolocneho.Ja zijem s tetaniu uz 15 rokov.Zaciatky boli najprv stresujuce,velmi som sa bala,nevedela som co robit.Presla som mnohymi aj velmi neprijemnymi vysetreniami,vyskusala vela lekarov, liecitelov.Vsade to skoncilo vetou. ..Naucte sa s tym zit...A ak nieco aj pomohlo stlmit kolapsove a u mna uz aj krcovite stavy,bolo to len na kratky cas a potom, akoby si moje telo na vsetko zvyklo a choroba postupovala.Urcite mi mnohi date za pravdu,ze aj viaceri z Vas sa stretli z nepochopenim, ci slovami,ze to si len namyslate,ze to su bezne veci v dnesnom hektickom zivote.Po rokoch trapenia som nasla okrem magnezia a inych vitaminov, co uzivam roky a neda sa bez nich jednoducho prekonat tie silne stavy, aj prirodne produkty, ktore mi az zazracne pomohli a zo styroch az piatich kolapsov spojenych uz s neprijemnym trpnutim a krcovitymi stavmi sa kolaps este prihlasi mozno raz dvakrat za mesiac.Uzivam ich uz asi pol roka, s tym ze popri tetanii mam i mnoho dalsich chorob,postupne som zacinala slabsimi az som teraz uz na megadavkach.Nedovolim si tu propagovat,ci robit velke waau na spolocnost, co mi ich ponukla,no neda mi,aby som sa nepodelila o skutocnost,ze i na tuto zakernu chorobu sa najde liek,liek ci prirodny produkt.Ano nakoniec je to skutocne tak, lekari povedia naucte sa s tym zit,a ja som si povedala tak priroda mi hadam pomoze.Pokial budete chciet napiste mi na emi3@azet.sk,velmi rada Vam poradim,ci odporucim,ako a co by komu bolo najlepsie,lebo urcite tak ako i ja, hadam kazdeho trapi i nieco ine, preto je dolezite zacat spravnym produktom i davkovanim.Mne to pomohlo,tetania je choroba,ktora obmedzuje cloveka v kazdom smere no a v mojom pripade,aj keby nebolo manzela co uz vie ako ma prebrat aj otazka prezitia.Budem rada,ked niekomu tento moj prispevok pomoze.Nepisala som na zaciatku liecby,ale az teraz ked konecne po dlhorocnom trapeni citim ulavu a pomaly mozem uvazovat ako a kedy sa zaradit do normalneho zivota.Som matka,mam rodinu,deti, je to pre mna velky dar,ci uz aj zazrak, ze som nasla liek na neliecitelne.Pekny vecer.

bubac
14. nov 2013

Zdravím, mám 20 rokov a v júni som skončil strednú školu. Asi 4 mesiace pred maturitou som makal naozaj na milión percent. Chcel všetkým dokázať, že mám na to, lebo všetci ma podceňovali. Naozaj som bol v škole flákač a na známkach mi nejako extra nezáležalo. Nakoniec sa mi podarilo zmaturovať naozaj až nad moje očakávania. Škola skončila a začali prázdniny. Bol som na dovolenke s dvoma najlepšími kamarátmi a po dovolenke som sa s jedným pohádal, nebavíme sa. Po asi mesiaci na to som dostal strašné úzkostné stavy a depresie. Býval som doma sám a všetci kamaráti boli po dovolenkách. Asi týždeň na to došli naši domov a keď som sa im žaloval dostal som tetanický záchvat. Milóntri vyšetrení som mal (však to určite poznáte). Nakoniec mi ju diagnostikovali, mám tu hyperventilačnú. Myslím si, že aj tieto okolnosti mi ju privolali, ale chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosť s týmto:
Stále som bol v jednom kolobehu kamoši, škola, brigáda, párty a potom neskôr už len: škola, škola, škola ... A zrazu som už polroka doma (neviem zohnať prácu účtovníka) a nudím sa a naozaj nič nerobím, ale úplne že nič, ani nechodím z domu pomaly. Len občas posilka a sem - tam si sadnúť na kofolku. Má niekto skúsenosť s tým, že hlavným príznakom začiatku tohoto ochorenia bolo to, že človek jednoducho ostane doma a cíti sa zrazu taký zbytočný a unudený? Ďakujem. majte sa! 🙂

nikolal
29. nov 2013

Ahojte tetanistky, chcem sa opytat ci moze byt pricinou tetanie aj porucha zraku, Byvam v Snine a u nas sa test robi takym ako tlakomerom, ci je pozitivny alebo negativny. Chcela by som vediet aku formu tetanie mam, kde to robia? Dakujem.

andreota
19. dec 2013

Nanotechnologia a zneuzitie v medicine, a ked sa nechate pichnut vacsinou vo vacsom stredisku? icaact.org/articles-robert-naeslund-mind-control-articles-new-york-times.html#.UrM4LeZ5mSM

siska3
26. dec 2013

@rokkisu ahoj spominala si tu na fore cviky ktore ti pomahaju zvladat tetaniu, mozes nam tetanikom poradit ake cviky to su? Budeme ti vdacne, tiez s touto pliagou bojujem, ale nie vzdy uspesne

siska3
26. dec 2013

@zemruska ahoj, chcela by som ta poprosit, mohla by si mi napisat ake homeopatikum beres pri tetanickom zachvate? Ak mozes porad nam🙂dakujem

zemruska
26. dec 2013

@siska3 ked mam zachvat slabsi poradim si sama doma magneziom 500 mg 1-2 tbl ticho a lahnut si pod deku pustit antistress hudbu. Niekdy doplnim neurol 0,5 mg pol tbl. Ked je zachvat silny a tieto veci nezaberaju pomoze navsteva pohotovosti kde mi pustia infuzku s magneziom a apaurinom- ( nieco ako xanax,diazepam) a dychanie do papieroveho vrecka,treba robit pomaly mat zakryty nos a pusu a tak dychat

hanka1978
16. jan 2014

Viete mi poradiť ktorý odborný lekár robí test Emg na tetániu?Volala som neurologovi a vraj on to nerobí.Dakujem

sofiniki
18. feb 2014

keby že len to :(

sofiniki
18. feb 2014

@miskakyska
keby že len to :(

kajabb
19. apr 2014

Ahojte baby, od vlani som tiež tetanička. Mne sa to spustilo po injekcii Agolutinu, čo je hormonálna injekcia na báze estrogénov. Záchvat bol mimoriadne silný, stŕpli mi dýchacie svaly, neviem ako dlho som ležala bez dychu, ale už som bola v bielej hmle, akoby som sa vznášla niekam preč. Späť ma vrátilo len pomyslenie na malú, ako sa vystraší keď ráno nájde mŕtvu mamu a bude tam s ňou dva dni, kým sa vráti ocko 😔 .
Potom kolotoč lekárov, všetci od toho dávali ruky preč. Zo šiestich piati sa ma pýtali, načo som vlastne za nimi prišla. Medzi nimi neurologička, pri ktorej som priamo v ambulacii dostala záchvat. Akurát nakričala do mňa nech dýcham poriadne, lebo si to zhoršujem a môžem si za to sama 😠 . Bez PN, všetci mi akurát pichli magnézko a rýchlo ma vystrnadili z ambulancie.
Ťahala som naplno domácnosť, dieťa, prácu. Do toho každodenné záchvaty, totálne vyčerpanie. V aute ma to chytilo niekoľko krát. Na štvorprúdovke na moste v 100 mi stŕpli nohy aj ruky. Je tam zákruta, predo mnou autá, za mnou autá, a ja som neudržala volant, nemohla som brzdiť. Len som si vyberala miesto, kde zletím z mosta, aby som okrem seba nezabila nikoho iného. Našťastie záchvat nebol taký silný, aby som odpadla úplne.
Syndrómom chronickej únavy trpím už roky. Plus ďalšie príznaky - padanie vlasov, postupná strata krátkodobej pamäte, trasúce sa ruky. Tŕpnutie šije, tváre, vlastne celej hlavy. Hocikedy iskrenie pred očami. Vysoký tep. Bolesť za hrudnou kosťou, ťažko sa dýcha. Hlavne som od detstva trpela hroznými bolesťami pri menzese, za deň som schudla aj dve veľkosti, 6 kg. Vtedy som prechádzala tetanickými záchvatmi bez toho, aby som o tom vedela. Boli to hrozné kŕče. Keď som si myslela, že konečne odpadnem od bolesti, aspoň by som nič necítila, trošičku sa to zmiernilo a hneď nato sa kŕče vystupňovali. Tabletky som vyzvracala. Tak som si to prešla pekne pri vedomí. Pomohlo dýchanie do sáčka, aspoň trochu. Od 13 doteraz sa nikto tým nezaoberal, mám 43.

kajabb
19. apr 2014

Takže mi došlo, ak si nepomôžem sama, nepomôže mi nikto. Bola som od začiatku v tom, že tetánia, teda tŕpnutie, je len symptóm niečoho závažnejšieho. Potvrdili mi to názory lekárov, keď som začala hľadať na internete. Nikto nevie, čo skutočne vyvoláva toto ochorenie.
U mňa akútne záchvaty ustali, keď som sa začala čistiť. Jedna teória (je to teória Dr.Clarkovej) hovorí, že za každé ochorenie môže zanesenie tela toxínmi od rôznych patogénov. Mravenčenie, tras, krútenie hlavy, všetko zostalo, len bolo oveľa miernejšie. Hlavne som sa cítila lepšie, tak že som mohla fungovať v dennom živote. Okrem iného som mala v tele parazita, ktorého mi pred rokmi zaniesol kliešť. Vyšetrenia na parazity sa normálne nerobia, takže mnoho ľudí to v tele má ani o tom nevie. Samozrejme, hoci je to malé škodí to, ale lekár to vyšetruje, až keď telo kolabuje. Je toho strašne veľa druhov a poisťovne to stojí peniaze, takže lekárov tlačia, aby neriešili, kým to nie je akútne. Popritom sa to dá úspešne liečiť bylinami. Ide len o diagnostiku a o to, aby ľudia o tom vedeli, že sa tým treba zaoberať.
Keď som odstránila toto, začala som riešiť kandidózu. To má takisto veľmi veľa ľudí, doktori sa tým ani nezaoberajú, také je to bežné. A klasickou medicínou tažko riešiteľné. Ale dá sa.
Píšem to kvôli tomu, že tým trpí veľa ľudí ani o tom nevie, tak ako ja. Ale zaťažuje to telo, vyčerpáva imunitu a tým zhoršuje tetániu.

kajabb
19. apr 2014

Skutočnou príčinou tetánie sú podľa môjho pozorovania neurotoxíny. Ešte chcem povedať, že nie som zdravotnícky pracovník, všetko čo tu píšem sú moje zistenia, keď som musela riešiť svoj zdravotný stav.
Hlavné neurotoxíny sú v poradí podľa škodlivosti: olovo, ortuť, kadmium, hliník. Ešte pred pár mesiacmi by som ja sama neverila, že sa s nimi môžem niekde stretnúť v našom civilizovanom svete. Skutočnosť je iná. Olovo sa bežne pridávalo farieb na nátery od 50. rokov až do nedávnej minulosti. Takže sme kľudne mohli stráviť svoje detstvo medzi olovom. Na elektrické káble sa používal hliník. Všetky paneláky majú hliníkové káble, časom sa hliník odparuje, čo vyvoláva skraty. Ak renovujete byt v paneláku, každý elektrikár vám doporučí najprv vymeniť káble na elektriku.
Ortuť tvorí minimálne 60% každej tmavej plomby v puse. 1g ortute je pre človeka smrteľný, čo predstavuje množstvo cca 6 plomb podľa veľkosti. Zubári tvrdia, že v amalgáne je pevne viazaná. Zaujímavé je, že časom celý zub aj tkanivo okolo tmavne. Prečo asi? Mne tmavé miesta zmizli po očiste od ťažkých kovov. Aj počas tehotenstva sa matka očistí. V nedávnej nemeckej štúdii sa zistilo, že plod intoxikovanej matky obsahoval až o 20% ortute viac. Pre prírodu je cennejšia matka. Mimochodom, v Rusku je amalgám zakázaný už 20 rokov, v USA to riešia teraz.
Kadmium sa bežne používa vo výpočtovej technike. Napr. v drôtikoch na klávesnici. Klávesnica časom, zrhuba po 8 rokoch prestáva byť funkčná, pretože sa z nej odparí kadmium. Preto sa klávesnice často menia. A my nad nimi celé dni sedíme...
Tieto neurotoxíny sa šíria v tele po nervoch až do mozgu. Majú navzájom synergický efekt, tzn. stupňujú a zhoršujú účinky navzájom. Telo sa prirodzene čistí, ale môže to robiť iba do určitej miery. Tak aby nepoškodilo orgány - pečeň, obličky, tráviaci trakt, pokožku. Preto čistenie musí prebiehať pomaly. Napr. od ortute sa človek prirodzene zbaví na cca 3/4 zhruba po 70 rokoch od intoxikácie. Ak je zaťaženie vyššie a telo nestačí toxíny vylučovať, bráni sa tak, že ich ukladá odtrhnutím iónu do pevných väzieb v tkanivách. V mozgu, šiji a pleciach atď. Mnohí starší ľudia majú úplne stvrdnutú šiju, a nielen starší. To je príznak, že tam už majú bohaté úložisko. Aj pri tetanickom záchvate okrem iného silne tŕpne šija, ja to cítim výrazne.
Tým, že sa šíria nervami ich poškodzujú. Ja som sa zamerala prioritne na ortuť, keďže u mňa je jej zaťaženie najväčšie. Každý atóm ortute zničí 3 nervové bunky. Doslova vybuchnú. Telo sa snaží škody napraviť, ale naša intoxikácia pokračuje. Je to pomalý proces v malých množstvách, preto je dosť zákerný. Ono to je ťažko merateľné. Ak je toho naraz veľa, otrava je akútna, telo tým naraz zaplaví všetky orgány a je to merateľné aj v krvi. Ale ak nás to trávi v malých dávkach, stále dookola, telo pracuje úplne inak. Lekári majú však diagnostické metódy rovnaké. Nič nezistia. Možno až po pitve.
Takto oslabený nervový systém samozrejme nemôže pracovať ako by mal. Vstrebávanie vápnika či magnézia je zákonite nízke. Riešiť to megadávkami minerálov je správne, ale krátkodobé riešenie. Treba súčasne riešiť budovanie nervového systému a odstráneniť príčinu - neurotoxíny. Netreba na to ani špeciálne, predražené pirule, dá sa to bežne dostupnými potravinami a dolpnkami. Ale treba rešpektovať lekárske protokoly. Lebo je to hra s otvoreným ohňom, viem o čom hovorím. Plus treba zmeniť stravovací, pitný a spánkový režim. Je to beh na dlhú trať, treba robiť citlivo a opatrne. Ak treba odporučím link alebo poradím, ak bude v mojich silách.
Jediné skutočné riešenie je detox od ťažkých kovov, aspoň mňa skúsenosť presvedčila. Už po pár týždňoch sa človek cíti lepšie ako kedykoľvek predtým. Viac sily, slobody. Úžasný pocit. 😵 😵

kacena4
20. apr 2014

@kajabb ahoj mozes poradit!!!

kajabb
20. apr 2014

@kacena4 ahojko, veľmi rada poradím. Je to v podstate séria jednoduchých krokov. Treba začať postupne, lebo je toho viac.
Najdôležitejší:
treba sa mať rada 😵 😵 😵
mám tým na mysli, že keď napr.som večer unavená, idem si ľahnúť. Vodovodné kohútiky alebo riad môžem vyleštiť ráno, určite neutečú 😉 Sme choré, naše telo robí čo môže, aby sa z toho dostalo, treba mu to uľahčiť, nie komplikovať
* ku spánku: telo potrebuje cca 7-9 hodín nepretržitého spánku. Je to individuálne. Vtedy je dobre, keď sa ráno prebudíme sami a oddýchnutí. Dôvod: práve počas spánku telo tvrdo pracuje na detoxe, rekonštrukcii poškodených tkanív, imunite a x ďalších vecí, napr. chudne sa počas spánku, nie pri fyzickej námahe. Takže to počítanie spálených joulov je na figu, ak sa človek poriadne nevyspí. Ide naopak do režimu ukladania tuku. Ale to len ako pikoška, málokto o tom vie. Mne sa to zatiaľ nedarí, tisíc povinností 😖, ale pracujem na tom 😉

kajabb
20. apr 2014

Ďalší:
zavodniť
tzn.vypiť denne dostatok tekutín. Ja pijem teraz 2,5 - 3 l denne, v lete 3 - 3,5 l. Vyzerá to veľa, ale kto raz začne, nebude vedieť prestať. Viac určite nie, lebo sa vyplavia minerály. Skôr tých 2,5 l denne pre začiatok. Ja ráno nalačno vypijem ten cca 1 l - čajíku, vodičky, minerálov rozrobených vo vode atď. Neráta sa káva, čierny čaj, koly a iné farebné cukrové vody! Tie odvodňujú. Najlepšia je prevarená vlažná vodička (studené spomaľuje trávenie), keď sa pridá pár kvapiek citróna zároveň čistí obličky a to potrebujeme.
Tiež čajíky, max. 3 šálky denne. Doobeda cigóriu, kávu z čakanky lekárskej, ale bez jačmenného sladu a určite bez cukru (obsahuje inulín, prebiotickú vlákninu na podporu črevnej mikroflóry). Fľašu magnézie (obsahuje magnézko v koloidnej tj.prirodzenej forme. Mne tie umelé minerály nerobia dobre. Niekde som čítala, že telo z takejto tabletkovej formy dokáže prijať max.30%, ostatné musí prácne odbúrať ako odpad. Dokonca koloid pomáha odburávať ten istý umelý minerál. No mne tabletky stáli v žalúdku, som si prišla ako sliepka u starkej na záhrade, tie zobali kamienky aby im lepšie trávilo 😖 . S minerálkou nemám žiadny problém). Dokopy teda vypijem zhruba tie 3 l denne.

kajabb
20. apr 2014

Ďalší:
vyčistiť odpadové cesty
super dôležité! Telo sa čistí 3 hlavnými cestami: nosom soplíkmi, črievkom + mechúrom a pokožkou. Celé to smerujeme k tomu, aby sa pokožka do procesu zapojila čo najmenej. Lebo si vykoledujeme ťažké ekzémy, opuchy, pľuzgiere, zapálené vyrážky atď. Mňa vlani nikto nepripravil, to neprajem nikomu ako som vyzerala. ET strihnutý s Mortishou je nič proti tomu. Opuch, že som jedno oko vôbec neotvorila, vytekala mi žltá lymfa, ekzematická červená pokožka dopraskaná až do krvi, totálny rozpad pokožky, na pohľad ako fajná čerstvá hovädzinka. Brrr, ešte teraz ma striasa. Chodila som tak 3 mesiace, nakoniec som aj tak skončila na kortikoidoch, ale tým mi zase vyšla námaha navnivoč. Inak teraz už viem, že je to Herxheimer-Jahrischova reakcia, typická pri silne alergickej reakcii (len pozn. samozrejme, že nejde o alergiu na nič konkrétne a u mňa už vôbec nešlo. Ide o toto: ak sú preťažené či upchaté prirodzené čistiace cesty, telo má v zálohe ešte pokožku, ktorú použije ako náhradný čistiaci orgán, môžeme povedať, že napr.ďalšiu obličku. Škodliviny a toxíny sa potom vylučujú lymfou. Čo pokožku v podstate spaľuje, preto to vyzerá ako popálenina, svrbí, páli atď. Teda ani alergia z môjho pohľadu nie je nič iné, len silné čistenie tela, keď nemôže použiť prirodzené cesty. Treba celkovo zmeniť pohľad na alergie, ale to je už iná debata.)
Kvôli tomuto treba čistiť črievko: správnou stravou (o tom inde) + každý deň vypiť 1 polievkovú lyžicu psyllia rozrobeného vo vode. Je to vlastne druh skorocelu, 100% vláknina. Dostať ho v lekárni, škatuľa za cca 4€. Sú dva druhy obyčajné alebo Plus, čo je s probiotikami a inulínom. Každému podľa chuti, mne vyhovuje obyčajné.
* vláknina pôsobí v črievku ako kefka, odstráni, naviaže a odvedie nasadané nečistoty. Sú to nestráviteľné alebo ťažko stráviteľné zbytky potravy, napr. ja neviem, mastné čipsy alebo u mňa horká čokoláda a množstvo iných vecí. Ukladajú sa dookola po obvode čreva, čím vzniká taký prstenec. Zdá sa nám, že je všetko OK, lebo chodíme pravidelne na stolicu, ale napriek tomu máme problémy s nafukovaním, plynatosťou, zapálené vyrážky atď. To spôsobujú zlé baktérie, napr.kandidy, ktoré žijú z takéhoto odpadu.
Obličky čistíme už v rámci pitného režimu (vlažná prevarená voda s citrónom). Stravou - cvikla (je aj silne detoxikačná, účinok proti rakovine), uhorka, všetky zelené šaláty (kyselina listová je nevyhnutná na tvorbu enzýmov), petržlen (vňať aj koreň super na obličky), paradajka, potočnica, teraz je čerstvá špargľa (obsahuje aminokyselinu asparagín, okrem toho, že odburáva opuchy, tiež syntetizuje bielkoviny - nevyhnutné pri detoxe ťažkých kovov)
Pečeň so žlčníkom, najúčinnejšie sú aktuálna púpava (čistí celá rastlina aj s koreňom, ale je horká. Super je šalát podľa Trebenovej - 5-6 bylí, kľudne aj s kvetom pripraviť do zeleného šalátu, alebo aj samostane. Cukrovkári 10 ks. Ako 14 dňová kúra. Chutí ako horké druhy šalátov). Tiež pestrec mariánsky, sylibum. Má neutrálnu chuť. Pije sa čaj, ja používam olej.
Nosové dutiny. Podľa mňa doposiaľ neobjavený zázračný spôsob. Najmä pre tetanikov. Najúčinnejší spôsob, ako si vyčistiť hlavu a celú hornú polovicu tela. Škodliviny, toxíny, patogény a iná háveď sa pomocou hlienov - soplíkov dostane rýchlou cestou von. Sniakaním. Nešla by som do rôznych nosových sprejov, nech majú akúkoľvek lákavú reklamu. Zhodou okolností vo februári v rádiu jedna pani doktorka hovorila čo ja tuším už dávno. Do tých sprejov okrem napr.morskej vody zamiešajú aj chémiu. Ono to v prvých minútach naozaj vyvolá pocit úľavy, ale chémia v konečnom dôsledku sliznicu presuší, takže vzniká závislosť od týchto prejíkov. Čím sa zabezpečí ich trvalý odbyt 😠
Super sú výplachy napr. slaným roztokom, Vincentkou. V lekárni dostať také kupky pre jednoduchšie použitie, vyzerá to ako roh z nosorožca 😅 Ale úplne naj, a to robím ja, je ľahnúť si, zakloniť hlavu dolu z postele a z 5 ml striekačky (bez ihly samozrejme 😉) streknúť polovicu čajíku do jednej a polovicu do druhej nosovej dierky. Čajík je výluh z anízu (asi 20 semienok) a prasličky (prasličku od splnu 2 týždne, potom 2 týždne len aníz a znova dookola), lúhuje sa 30 min., dá sa pripraviť kľudne večer, zakryť a ráno ohriať na teplotu tela v teplej vode. Tým vyčistíme nielen nos, ale aj čelové dutiny. Chvíľu nechať pôsobiť a potom silno vysniakať do umývadla. Oči a nos jemne a dôkladne opláchnuť vlažnou vodou, nakoniec studenou. Ja opakujem 3×. Robiť ráno, nikdy večer. Hlieny nesmú zatekať do hrdla, keď vstávame pritlačíme koreň jazyka o hrdlo. Všetko musí ísť von, o to ide. Dosť to štípe, ale čo už. Ja na tom fičím akurát teraz rok. To sa budeš čudovať, koľko sajrajtu z teba pôjde. Hlavne po rozrušení, keď som sa dobre vyrevala, išli až čierne šúplaty. Predpokladám že ortuť alebo kadmium. Preto tetanici dostávajú záchvaty keď sú rozrušení. Žiadna hystéria! 😠 Ale fyziologický proces, keď telo uvoľňuje ťažké kovy.

kajabb
20. apr 2014

Ďalší:
doplniť minerály
najideálnejšie stravou, ale dnes už sú potraviny také chudobné na dôležité zložky, že mám silné pochybnosti, či sa to vôbec dá bez doplnkov výživy. Ale aj tu sa snažím ísť na vec prirodzenou formou. Užívam zelené riasy (konkrétne momentálne chlorellu. Ale začala by som spirulinou – obsahuje viac ako 4000 vitálnych látok vo vysokej koncentrácii, zásadotvorná, vitalizujúca, zlepšuje imunitný systém, regeneruje) . Tie sú zároveň súčasťou detoxikačného protokolu od ťažkých kovov. O tom neskôr, lebo k takémuto detoxu by som nešla skôr ako za polroka prípravy organizmu (to zahrňuje aj užívanie rias). Inak si človek koleduje o problémy.
Ja užívam Schindlerove minerály, teraz som zmenila na Francúzky íl (super vec, viaže toxíny a odvádza ich z tela. Vie dokonca odstrániť zvyškové žiarenie po ožarovaní nádorov).
Stále hľadám čo najširší komplex vitamínov a minerálov v prirodzenej forme. Zatiaľ som našla jeden od českého výrobcu, ale nasypali tam cukor, čo mi vôbec nevyhovuje. Ak by niekto vedel poradiť, budem rada. Tetanici by sa mali hlavne zamerať na draslik(kalium, potasium), vapnik(kalcium), horcik(magnezium) a v mensich mnozstvach zinok, zelezo,med atď. Je to na zváženie, lebo napr. horčík a vápnik si konkurujú pri vstrebávaní. Tzn. že by nemali byť užívané naraz 😒 . Ale to by som riešila pitím Magnézie v inom čase ako multivitamín.
* toto sa v tele deje pri tetánii (podľa RND, klobúk dole pred jeho vedomosťami) Inak, z toho jasne vyplýva, že tetánia je symptóm, pričína tŕpnutia tkvie inde:
Sval bez nervovych signalov strpne. Nervy nie su z kovu a nervove signaly potrebuju vodice, elektolyty, kedze ludsky system je zalozeny na vode.
Elektrolyty obsahuju aniony(kyselinove skupiny) a kationy(kovove iony)
Aniony v tele su hlavne uhlicitany, preto dostatocna koncentracia CO2 v krvi je potrebna.
Rychle dychanie(hyperventilacia) orabuje predcasne telo o potrebnu hladinu CO2, cim zastavi nervove signaly.
Podobne nizke hladiny kationov(kovovych ionov)vedu k strate prenosu nervovych signalov a tetanii(trpnutiu).
Medzi kationy patria,sodik(natrium), draslik(kalium, potasium), vapnik(kalcium), horcik(magnezium) a v mensich mnozstvach zinok, zelezo,med atd.
Kazdy z tychto kovov v ionickej forme je potrebny na prenos niektorych nervovych signalov.
Teda nedostatok ktorehokolvek moze priniest tetaniu.
Preto som zdoraznoval branie vsetkych mineralov, nielen magnezia.
Sodika mame obvykle dost, ale ostatne su otazne.Zalezi velmi od stravy a travenia, ci ich mame dost.
Ked nie,treba ich vsetky doplnit, ak nevieme nedostatok odstranit ani radikalne zmenenou dietou.
Mineralovy doplnok, ktory ich obsahuje by mal mat vsetky spomenute a to maju hlavne doplnky na kosti
Na spravnu absorbciu mineralov treba brat aj ine latky, vitaminy D, K,nejaky zeleny zdroj, napr spirulinu na potrebne materialy na zabudovanie mineralov do tela.
Skodlive zrychlene dychanie(hyperventilacia) sa da kontrolovat dychacimi cviceniami(hlavne thai chi a yoga)a latkami ukludnujucimi (st John"s Wort, 5-HTP, B-vitaminy, SAM-e,ktore neuspavaju, pripadne utlmovadlami ako chmel, valerian,pastierska kapsicka atd, ktore maju mierny uspavaci ucinok, takze su vhodne hlavne na noc.
Zvysenie CO2 v krvi sa da dosiahnut vydychovanim a dychanim spat z papieroveho vrecka.Ak to nespravis vcas, pri zaciatku zachvatu, tak dostanes z toho hysteriu a mozes skoncit v nemocnici.
http://www.zdravie.sk/forum/340129/tetania-zmie...

kajabb
20. apr 2014

Ďalší:
strava
strava je najúčinnejší liek alebo jed, podľa toho ako ju kto využíva. Treba mať na pamäti, že potrebujeme z minima vyťažiť maximum. Tzn. z malých porcií dostať čo najviac látok (napr.jeden tip: cesnak nakrájaný na tenké plátky treba nechať 8-12 min.oxidovať, čím sa z aliínu stáva alicín, presne toto telo potrebuje a nemusí ho vyrábať samé 😝 ). Menej potravy znamená menej odpadu a tým menej práce pre telo s jeho odbúravaním. Ale množstvo musí! byť také, aby pokrylo dennú potrebu účinných látok - minerálov, vitamínov, kyselín atď. Najprv strava, potom výživové doplnky. Teda suroviny čo najkvalitnejšie. Najlepšie domáce alebo z trhu od overených pestovateľov, bez umelých hnojív a postrekov. Čo je pre mnohých mimoriadne ťažká úloha, viem, tiež to riešim 🙄
Ďalej musí odkysľovať! Napr.citrusy odkysľujú, hoci majú kyslú chuť, cukor silne zakysľuje, najmä rafinovaný. Med je neutrálny, ale s mierou. Len stévia je zásaditá, okrem toho má 0 energiu, teda sa z nej nepriberá. Toto je podľa mňa cesta. Treba si na jej chuť zvykať.
Surová zelenina, najmä zo zelených listov vyrovnáva ph potravy, napr.mäsa.
Najjednoduchšie je, ak sa začne rozumnou vyváženou diétou. Viem, slovo diéta znie hrozne. Ale mám na mysli napr. Mačingovú, sú aj iné, napr.kolegyňa fičí na 17-dňovej od Dr.Morena. Ja uprednostňujem Mačingovú, lebo sú to jedlá jednoduché na prípravu, neobmedzuje v množstve, naopak, treba pridávať porcie kým sa nedoplnia minerály a hlavne učí pitný režim a správne kombinovať suroviny. Mám výhrady k zbytočnému presoleniu, použitiu výhradne oliv.oleja a chýba jej surová zelenina. Teda Mačingová áno, ale znížiť solenie a zaradiť každý deň zeleninový šalát na báze zelených listov s čerstvým panenským ľanovým olejom (teda nesmie byť horký, v Gazdovskom dvore je fajný). Alebo ktorákoľvek podobná diéta. Týmto sa porieši veľa vecí jedným ťahom.
Ešte dôležité: vylúčiť!
biely cukor a akékoľvek výrobky s ním (je to biely jed, niet čo dodať),
umelé sladidlá (niektoré vysoko karcinogénne),
margaríny (štruktúrou podobné umelej hmote, jedna z hlavných príčin cukrovky, upchávajú cievy),
kávu (silne prekysľuje, viaže tekutiny, obsahuje napr.rakovinotvorný 3,4-benpyrén. Treba znižovať postupne kvôli abstinenčným príznakom, radšej by som zaradila zelený čaj – antioxidanty, zlepšuje účinnosť inzulínu, znižuje vysoký tlak, nepiť v tehotenstve).

kajabb
20. apr 2014

Ďalší:
pohyb
výrazne odkysľuje. Prekvuje orgány, krv zásobuje kyslíkom, zrýchľuje metabolizmus, odbúrava škodliviny, zlepšuje psychickú pohodu atď. Super ísť každý deň von (austrálsky vedátori vyskúmali, že ak deti idú von a vidia oblohu min.2 hodiny denne, môžu pozerať televízor koľko chcú bez toho, aby im to ovplyvnilo zrak alebo vývoj mozgu. Zaujímavé 😕 ) Túra do hôr je detoxikačným procesom sama o sebe. Najúčinnejší je pohyb na zdravom tele 😉, teda pokiaľ má človek partnera 😅 .

kajabb
20. apr 2014

Kačenka, zdá sa toho byť veľa. Mnoho slov, ale to preto, aby sa to dalo pochopiť. Keď človek vie prečo veci robí, urobí ich správne.
V skutočnosti je to veľmi jednoduché. Väčšinou sú to veci, ktoré sme mali robiť od detstva automaticky. Ale ak treba, pokúsim sa to zjednodušiť . Z tohto celého by som si vzala:
- treba sa vyspať 7 – 8 hodín
- treba piť 2,5 – 3 l denne
- treba jesť jedlo z kvalitných surovín, zaradiť napr.Mačingovej diétu alebo podobnú
- čistiť obličky vodou s citrónom, pečeň púpavou alebo pestrecom a črievko psylliom, nos výplachom
- doplniť minerály, pre začiatok napr.spirulina, Schindlerove minerály, min.voda napr.Magnézia
- každý deň ísť von a hýbať sa, až sa človek zadýcha
Týmto sa telo dá do poriadku po viacerých stránkach. Mnohí pocítia výrazné zlepšenie a bude im to stačiť. Ale vzhľadom na diagnózu tetánie, ja by som určite išla do detoxu od ťažkých kovov (dôležitá vec: v rámci detoxu treba vymeniť amalgám za bielu plombu. Je to zdroj ortute, druhého najjedovatejšieho prvku na Zemi. Ale robí sa to pomaly, postupne. Max.jedna plomba za mesiac. Čiže aj s peniažkami sa dá hospodáriť). Ale to tak po polroku užívania chlorelly (príde na rad, keď sa doužíva spirulina. Alebo sa môžu užívať spolu. A ešte by som zaradila aj Francúzky íl). Lebo toto je prípravná fáza pre detoxom. Keď sa toto zvládne, samotný detox je malina 😎 , nič zložité. Len sa zaradia určité potraviny – cesnak, koriander, zvýši sa chlorella.
Mimochodom, baby, schudnete, budete mať štíhlu ženskú postavu, prestanú padať vlasy, prečistí sa pleť a do tváre budete krásne. To sú vedľajšie efekty, xi-xi 😀 😀

kacena4
21. apr 2014

@kajabb 1. spanok za poslednych 12 rokov som mala tolko malych babatiek ze som sa v noci nepretrzite 7-9 hodin nenaspala vela proste praca nepusti ale ked to zratam tak za noc si pospim aj 9 hodin manzel ma necha dospat idem spat o 9tej a rano vstavam o 9tej hoci v noci 2x kojim 😀 😀