icon

Ako sa dá vyrovnať so samotou ?

12. jan 2020

Ako sa dá vyrovnať zo samotou??

Strana
z2
autor
13. jan 2020

@marca12
@saskia_98
@betulinka1 tak pripadam ako ufnukaný ale to niesom. len už neviem ako dalej v tejto situacii. Keď večer zaspavam stym pocitom že prečo sam musím vstavať ráno. a to všetko preto že vidim ostatných spolu. nič ma nebaví. cca 5 rokov som sam ale tieto pocity su od minuleho leta.

sunny8
13. jan 2020

Ak chces napíš správu. Dosť často viem odhadnúť kde je problém 😊

autor
13. jan 2020

@sunny8 aký problém. Že sa neviem zmieriť s tým že som sám?? Že sa cítim byť navyše na tomto svete? Mať ten pocit ked cítiš že na teba čaká niekto doma?? Len nad tým rozmýšľam a neviem nájsť odpoveď. Samota bolí.

molllinka
13. jan 2020

Samota nie je pre cloveka prirodzena ani prospesna, sme spolocenske tvory takze plne chapem tvoje pocity. Vztah zo zufalosti vsak neprinesie nic dobre. Ak mas na to cas a prostriedky, zaobstaraj si nechceneho osamoteneho psika z utulku, pre neho budes stred vesmiru 🙂.

sunny8
13. jan 2020

Proste byť sám je niekedy prirodzene a prospešné pre každého človeka z času na čas aj keď ten čas trvá dlho. Je to čas byť sám so sebou budovať sa bojovať so svojimi negatívnymi stránkami a upevňovať pozitívne. A keď človek bude pripravený príde aj vzťah. Netreba to siliť. Príde to v správnom čase. Netreba to ani brať tak tragicky. Samota je len pocit .. niekto okolo seba nemá nikoho a necíti sa byť sám. Iný má okolo seba milión ľudí a necíti sa byť vnímaný tými ľuďmi. A cíti sa reálne sám. Ber to ako nejaký test. Ja som si takým niečím prešla minulý rok. Dlho predlho som odmietala ľudí pustiť k sebe. Aj oni ma jedného času obchádzali. Keď sa mi to usporiadalo v hlave tak prišli aj správni ľudia do môjho života 🙂

marca12
13. jan 2020

Ja ta chapem,tiez som bola taka smutna,ked som bola po rozchode a citila som sa sama. Vsetci naokolo sa zenili,vydavali,rodilo deti a ja som zacinala odznova a ver tomu,ze zena to tazsie znasa. Bola som ufnukana a az casom som zacala byt stastna a uzivala si samotu. Ale citam,ze ty si uz 5 rokov sam. Tak to sa ani necudujem,ze sa tak citis. Neviem ti poradit,co robit,lebo cim je clovekbstatsie,tym tazsie si hlada partnera. Preco by si mal byt navyse? Ber to z tej pozitivnej stranky. Ke krasne byt vo vztahu,ale casto aj bolestive,nezhody,hadky. Kazdy je na tomto svete pre nieco. To nemas ani rodinu,surodencov,rodicov? Zmyslom zivota je rodina,nemusi by zmyslom zivota iba partner. Ja som stastna,ked viem,ze sa moje okolie ma dobre.

marca12
13. jan 2020

Ak mas dost casu aj dunco pomoze. Na psa by si mozno aj nejaku zenu zbalil 😀 a psik ti da tolko lasky,co ziadna zena noe,je oddany,milujuci a vzdy sa bude na teba tesit

juliet86
13. jan 2020

znies ze by sa ti hodilkvalitny psycholog. a pes aspon do docasky.

lula313
14. jan 2020

Potrebujes najst nejakú náplň alebo zmysel života. Keď si takýto ufnukany, tak jasne, že moc ľudia nemajú záujem sa s tebou stretávať. Píšeš, že zvazujes psa, zober si nejakeho do dočasnej opatery, možno starého, zraneného, s ktorým budeš mat robotu(chodit na veterinu, komunikovat s utulkom, stretávať sa so zaujemcami, nech máš nejakú aktivitu, ktorá tá bude poháňať vpred a budeš mat z nej dobrý pocit a pocit prospešnosti). Ja som pred rokmi začala pomahat psom a stretla som pri tom aj super kamosku, s ktorou sme si veľmi blízke a je mi ako sestra. okrem dobrého pocitu, pocitu realizácie, mi to dalo aj zmysel dovtedy plytkého života. Existuje napr aj cestovateľska zoznamka na fb. Individuálni ľudia sa daju dokopy a idu autom precestovať nejakú krajinu a náklady sa sharuju.. mozes chodit aj do posilky, lozit, do jazykovky, na počítačový kurz.. dnes je toľko možnosti, netreba sa lutovat, nabrať v sebe silu a snažiť sa o zmenu..

autor
14. jan 2020

Ja Vám verím že to zvieratko pomáha ale človeka nepochopí. Rodinu mám. Ano otec alkoholik a si neváži ze ma partnerku doma. Brat bratranec sesternica majú svoje rodiny a žijú si svoj spoločenský život. A práve to ked aj vidím ich život tak ma to vráti do reálneho stavu. Preto si myslím ze človek osudom skúsený ma ukoncenu misiu v tomto svete. Naplnil svoje poslanie. Pes ta zabavi ,pekne sa pozrie na teba ,zasteka z radosti až ta to pohladi na srdci. Je to na tu chvíľku radosť z jeho radostí. Ale teba to rozveseliť vie na tú chvíľku. Pomôcť ti nevie. U psychologa som bol po smrti svojej mamy a to je už 11 rokov. On mi len tvrdil ze si mam najst partnerku a zalozit si rodinu. Bude dobre.

autor
14. jan 2020

Nebolo dobre. Skôr väčšie sklamania.

giuli
14. jan 2020

A pokusal si sa najst ju?Pises ,ze pred 11r.,kwdy zomrels tvoja mama ,si vyhladal pomoc psych....,takže, ak som to pochopila partnerku si odvtedy nemal?Alebo ,ked aj nejaka bola ,neodisla ,neskoncilo sa to pre tvoje depresivne spravanie?Pozeras na zivot velmi cierno, ,,nefnukaj nad rozluatym mliekom,ale sam sprav nieco,co ta nastartuje....a to musis chciet....no z tvojich slov mi pripada,ze ani nechces...,lebo si si zvykol byt sam....

autor
14. jan 2020

@giuli ja som sam cca 5 rokov. Ale stav sa mi vratil po rozchode. Niekto to bere ako fnukanie. Kto neprejde cez taky stav nepochopí. Ja si hladam stale ale nedarí sa. Len sklamania su z toho. Zoznamky sú len o klamstvach. Už neverím.

tncka
14. jan 2020

Ja ked toto citam,mam z teba depku. Ako sa vsetko neda... Pozri,si zdravy dospely muz. Tak sa vzchop! Chod do posilky,sauny,plavaren,lyzovat,turistika,dovolenka,hocikam. Vecer prechadzka je tiez blby napad,nikoho nestretnes a iba to prehlbi tvoj smutok. Nevrav mi ze nemas nikoho znameho trebars kamosku,kolegynu,co ma slobodnu kamosku...Musi byt niekto na tomto svete aj pre teba,len ho treba najst

betulinka1
14. jan 2020

Nepripadas mi ako ufnukany, skor sklamany. Vela z nas zije bez partnera, ja tiez ale ide o to ako k tomu pristupujeme. Nejde tu len o pozitivne myslenie, ide o to spoznavat sam seba, hladat odpovede, napriklad pre teba, preco si sa sklamal. Co sa opakuje a preco. Niektore veci treba prijat ako su a niektore treba riesit. Odpoved najdes ale len v sebe. Ked si to vyriesis, su rozne metody a ludia, ktori ti pomozu, tak najdes lasku v sebe a mozes ju prijat aj od inej osoby bez sklamania.

autor
14. jan 2020

No sklamania pár mám za sebou. A tie skľamania privedú tento stav. "do blata ľahko vojdeš ale von už ťažšie" Myseľ nie je tak lahké oklamať. Myseľ funguje ako replay. Čo sa ti stalo v živote tak sa ti to len točí v mysli a tak len rozmyšlaš. Keby máš niekoho vedľa seba komu možeš zavolať alebo je po tvojom boku tak sa to lepšie dá prekonať. Zasa za niekým stále chodiť len aby som mal spoločnosť s ktorou si pokecáš tak to nie. aby na mňa potom ukazoval že som tam stále. Vtieranie nieje pre mňa.

ticko
Autor odpoveď zmazal
ckatka
17. jan 2020

K tomuto ti napíšem len jednu vec.
Nikto ta šťastným nespraví. Šťastným sa musíš urobiť ty sám. A svoje šťastie potom zdieľať s niekym iným.
Nikto nechce tráviť čas s človekom, z ktorého srší smútok, sklamanie či depresia. Daj sa do poriadku a využi čas samoty na sebarozvoj. Zažila som kopec zlého kopec sklamaní aj večerov osamote, dní, kedy fakt nemáš komu zavolať ani na kofolu...pocit ze nikomu na tebe nezáleží a všetci ta majú v paži. A vieš čo?
Nech.
Lebo ja som ta, co sa o seba postara. Ja som ta, co rozhoduje ako sa bude cítiť. Ja som ta, ktorá sa miluje najviac na svete.
A po pochopení tohto všetkého som konečne bola pripravená svoju lásku rozdávať aj mužovi a synovi.
Držím ti palce, nech pochopíš, ako funguje zákon príťažlivosti.

marca12
18. jan 2020

Ide z tvojich slov hrozna depresia. A o tom psovi nemas pravdu. Nie nadarmo sa hovori,ze pes je najlepsi priatel cloveka. Pes ti rozumie a obavam sa,ze aj on by z teba dostal depresie 😀 nemozes si hladat partnerku s cielom,ze naplni tvoj zivot a urobi ta stastnym. Neviem ako ti to vysvetlit,aby si ma spravne pochopil. Ty sam musis byt stastny,vnutorne spokojny. Je to nesmierne tazke dosiahnut taky stav,ale nke nemozne. Ak nie si vnutorne dobre,tak ta vzdy polozi cokolvek,co sa stane. Ved aj hadky s partnerkou si musel prezivat tazko. Zacni citat knihy na dusevny rozvoj,daj sa na nejaky kolektivny sport. Z teba musi priam zufalo srsat,ze chces zenu a prave to tie zeny odradza.

marca12
18. jan 2020

Lebo chces,lebo ta bavi lutovat sa,vrtat sa v minulosti. Vyuzi metodu STOP. Ked pridu zle myslienky,povedz si stop a mysli na nieco ine. Zakazdym,ked budes mysliet,rozoberat svoj zivot,povedz stop a mysli na nieco pekne. Musis zmenit muslenie. Krasny zivot ti preteka pomedzi prsty a nevazis si nicoho. Kazdy ma trapenie,svoje sklamania a predsa ideme dalej,nebudeme sa lutovat. Keby som ti mala opisat moj zivot plny trapenia a to mame skutocne problemy,kde ide o zivot,zdravie a mnoho ineho a ty tu fnukas nadtym,ze si sam? Vies sa rano postavit z postele? Vies po svojich nohach prist do prace? Vies z tej prace odist a mas volny cas? Mas kde hlavu sklonit vecer? Mas toho ovela viac a ty tu fnukas. Starosti su na to,aby nas posilnili a poucili sme sa,nieco sa naucili,zalezi len na nas,z akeho konca to zoberieme. Tak sa uz konecne prebud. 5 rokov fnukania je dost. Vyber si,ci budes lenivy a budes fnukat alebo sa konecne vzchopis a nakopnes. Na vsetko treba chtic.lenivostou nic nedokazes. Velmi ti drzim palce,aby sa ti to podarilo a ver,ze ked to budes najmenej cakat,najdes niekoho.

autor
18. jan 2020

@marca12 Sa snažím aj po večeroch meditovať. Začal som po minútach. Začal som aj doma počúvať rýchlejšiu hudbu a popri ešte aj zamestnávať si myseľ s niečím zábavným. Aktívnejšie žiť. Ťažko to ide ale musím sa premahat. Je ťažké.

marca12
18. jan 2020

Super,presne ako pises,zo zaciatku je to tazke,ale casom si navyknes a zistis,ze ti to prospelo a uz to robis prirodzene a s radostou a nemusis sa nutit do nicoho.

autor
18. jan 2020

@marca12 ani pri tv mi nieje dobre. Fakt radšej niečo ine. Čítal som aj na nete. Pri meditácii si človek spravi rovnováhu mysle. Nech je uz jar. Bude lepšie.

iren88
18. jan 2020

je pravda, že toto mrzké obdobie, počasie sa tiež na psychike človeka podpisuje dosť, dobré je nájsť si fakt koníčky, niečo aktívne, popri tom meditovať, chodiť medzi ľudí, keď je človek doma, tak to je len horšie

Strana
z2