Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Zdravim vas som tu nova hroska sem este chodi?
Ahojte je tu niekto kto berie alventu?
@figa777 ahoj ja beriem Alventu,už dost dlho rano 150 mg aj na obed 150 mg...
@figa777 ahoj, ja tiež beriem Alventu, ráno 75mg, kľudne sa pýtaj ....
Neviem ako sa to tu pise ked to chcem tebe poslat asi som to pisala ip
Ja beriem 75mg rano a obed 37.5mg mali ste z nej bolest oci ako tlak v hlave a sumenie
@janka_banka uz som pomali nato prisla
@slavkasobanska ahoj ake si mala zo zaciatku prejavy ja ju beriem 7 tyzdnou
Baby ste tu?
@figa777 no začiatky su tažke,..ale po 7 týždnov by ti malo byt už lepšie...mne len na začiatku bolo tak blbo..bola som ako opita a motalo ma..,a bolo mi tak divne v hlave..a to maš len rano???
@slavkasobanska mozno mam slabu davku lebo mi to dviha postupne rano mam unavy a vecer mavam take tlaky v hlave a ociach
@figa777 tlaky v hlave som mala aj ja,,,ale oči nie,.mne bolo najhoršie rano..vraj ranne pesima...ale už je to oki,..
@slavkasobanska a kolko ju uz beries
@figa777 juj už strašne dlho,..začala som 37,5..a už som na 150mg,..ani neviem ale su to už nejake roky. V nemocnici ma v novembri prestavovali na novu liečbu,ale nebolo mi dobre ,tak som sa vratila k Alvente,..ja som s nou spokojna...unava može byt,ja ked som mala silnu davku tak som bola ako opita a spala by som iba...
Zajtra zavolam doktorke co mi povie zatial ma nic nepotesi a teba?
@slavkasobanska pisala som
@figa777 tak mam uskosti niekedy,ale chodim na terapie k psychologičke,myslim že som dobre nastavena na lieky,už je to len v hlave-poriadok urobit,ale ja sa liečim už 9 rokov na depresie.
@slavkasobanska ja prvy krat
@figa777 no tak začiatky su tažke,..najlepšie všetko konzultovat s lekarkou,ja som to tak stale robila ,ked mi nebolo dobre a vždy mi pomohla,bud upravila lieky,hladali sme aby to bolo dobre..
Týždeň mám zvýšenú dávku AD a odvtedy mám tlak na hrudi je to normálne?
@janka_banka
Ahoj ake si mala zaciatky
tieto sviatky ma dosť vyčerpali stále som akási nekludná nesvoja stále mi je do plaču som sa velmi rozcitlivela, stále mám len myšlienky ako som prežila ten minulý rok,keď som vlastne aj zistila čo mi je,ten pocit hanby že som skončila u psychiatra a stále beriem lieky stále tá hnusná úzkosť pretrváva a stále myšlienky ako budem ďalej fungovať či sa toho niekedy zbavím ešte k tomu chodím aj na rehabilitácie s krížami aj to ma vyčerpáva lebo bojujem so strachom keď tam idem,zajtra mám aj kontrolu u psych. a nerada tam chodím aj z toho mávam strach a stále dokola len blbé myšlienky a pritom sa snažím aj doma niečo tvoriť aby som zamestnala myseľ no velmi sa mi nedarí
@simka1454 mila simka, sviatky su zaberakom aj pre druhych menej citlivych ludi ako sme my. Toto maj na pamati, aj dovolenky su narocne. Vsetko chce cas, uzdravovanie ide pomaly, kolko sa to na nas nabalovalo, tolko sa to aj bude odbalovat. Mne sa PP spustila presne na Vianoce 2011. Myslela som si ze je vsetkemu peknemu koniec. Ze uz si nikdy neuzijem sviatky, akakolvek vec suvisiaca s Vianocami mi ozivovala tazke spomienky( hlavne svetielka, vona kapustnice, koledy...). Rokmi spomienky vybledli a ja sa velmi tesim, aj ked viem , ze prave na sviatky musim byt opatrna a na seba milsia ako kedykolvek predtym. Beriem uz len uplne malicku davku AD vyse roka a je to fajn. Tiez mi dlho trvalo sa stym zmierit, ze beriem lieky od psychiatra, teraz sa na tom smejem, ved ma vykupili z najhorsieho a vratili do zivota. Co bude dalej neviem, upravujem davku podla vnutorneho pocitu a po porade s lekarom. A kto vie, co bude dalej? Mne pomohlo sustredit sa na male ciele a polavit v narocnosti na seba. A este sa vela odmenujem a rozmaznavam, staci aj uplnymi drobnostami. Uvidis vsetko bude dobre, daj tomu cas.
@lentilka1234567890 tetania sa prejavuje napr.trpnutim ruk, noh, trochu sa to podoba aj na pp mnohymi priznakmi, nechce sa mi to tu vsetko vypisovat, ale nic prijemne to nie je ☺...tiez som brala prvy krat ad v roku 2013 al.2014 pocas VS, ale vtedy len 3 mesiace a 2 roky som mala pokoj

@fivulinka nie v r.2013 som už mala Ad ale iba chvilku bola som po VŠ štátnice atď stresové obdobie. Čo je to tetania vlastne?