Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@esselte mna najviac trápi ten tlak na hrudi preto som nervózna a mám aj úzkosť a vôbec neviem či to súvisí so zvýšenou dávkou alebo je to "len" úzkosť. ( Zvýšila som si 24. decembra) Na kontrolu môžem ísť len v pondelok..😭😭
Aj menzes mi mešká už týždeň už neviem čo so sebou
@figa777 tiež ten istý problém mám
@lentilka1234567890 ten tlak na hrudi sa moze prejavovat uzkost
@figa777
Pri každom navýšení sa zase pár dní pohorší.Ak si myslíš, že potrebuješ navýšiť tak tak sprav a nežiaduci účinok potlacis benzod. .
Ak je tvoj stav znesitelny vydrz pri každom nevyspati majú ľudia tlak v hlave oči červené🙂my všetko veľmi prezivame, ak sa nebudis noc čo noc a prebdies od 03 do rána nenavysovala by som
@figa777 ale to trvá už viac ako týždeň je to normálne?
@figa777 ja beriem lieky už 10 rokov a všeličo som preskákala.Mne psychologička zakázala čítať fóra o úzkosti a depresii, lebo človek sa zneisti štýlom fíha ona berie taký istý liek ako ja jej už je dobre a mne nie, prečo, a bude mi lepšie?.A tak stále dokola.Kazda z nás čo sme tu písali min.rok sa má dobre tomu sa teším.Jankabanka prešla veľký kus cesty si pamätám jej staré príspevky, detto ta čo písala tie dlhé príspevky teraz má nenapadne nick
My máme zvláštny dar si všetko hneď zosomatizovat na seba.Ked som sa cítila zle a čítala som to tu a niekto napísal, že na hrču v krku a búšenie srdca vedela som si to privolať🙂
Chce to čas baby aj Vám bude dobre ja viem, že každé pohoršenie si vlastným strachom ešte viac zhoršuje.Aj zdraví ľudia nie sú každý deň happy a bez hlúpych myšlienok.
pre @eliska13

@eliska13 presne ako pises aj moja doktorka povedala netreba to citat ze tam sa toho popise najlepsie vsetko preberat s nou kazdej z nas sa inac prejavuje depresia uzkost.zo zaciatku ked som nevedela co mi je tak som tiez vsetko citala skumala a najviac mi robilo zle ked niekto pisal ze to nezabera a ked som sa rozpravala s dr.tak hned vedela ze citam na nete a to ma deprimovalo.ja som sa tu prihlasila chcela som vediet o tych tlakov lebo nikde sa to nespominalo a ked ste mi poradili som bola spokojnejsia

@figa777 áno, na podporu je to dobré tiež mi dobre padlo sa tu vykecat, lebo ľudia okolo mňa, ktorí to nezažili a nemajú úzkosť z budúcnosti, nevedia čo to je mať panicky záchvat ma nepochopia.Odtial potiaľ treba selektovat čo je dobré a čo nie.A lieky jeden rovnaký zaucinkuje na 2 ľudí rozdielne.Ale aj tak to tu čítam a som rada za toto forum.
@lentilka1234567890 preco si nepomozes tym benzakom a trpís? ved na to ich mame..
Baby, dnešok je nejaký zvláštny. Možno je to zmenou počasia,naozaj neviem, ale ja som neskutočne unavená. Je pravda,ze som sama na deti, ale to v podstate celé prazdniny. Dnes to na mňa asi dolahlo. A slzy sa mi same tlačia do očí... to čo akože. Žiadny zjavný dôvod na plač nemám.
Idem si dat autogenny trening nech sa uvolnim. Mozno na mna posobi, ze zajtra cestujem domov s deťmi. Ja tie dlhe cesty nemusím...vidim to na kinedril....
@lentilka1234567890 ak máš tlak na hrudi,tak skus dychanie do brucha,relaxačné cvičenie nájdeš aj na internete,trvá asi 15 minút,musíš mať pritom úplný kľud,myslim,že sa volá Cesta k uvoľneniu,ale sú aj iné,nepripisuj všetko liekom,musíš pracovať aj na svojom tele a duši,musíš sa naučiť úzkosť prekonať vôľou
@umabell dneska som si dala už
@fivulinka na prvych som bola asi tri roky potom mi umrel ujo a bum zase ma to dostalo, zmenila mi lieky , potom asi tak zase po troch rokoch sme mali problemy a bum bola som zase v tom a zase mi zmenila lieky ja som mala taku divnu lekarku predtým vzdy ked sa pohoršilo napichala ma injekciami pridala nejake ad a benzace a bola som vybavena.. tato lekarka co mam teraz je uplne ina nechcela mi zo zaciatku ani len zvysit povedala ze to musím zvladnut sama... a zvladla som,,,, sice z apomoci aj riva ale zvladla.... neviem preco mi tam predtým menila lieky ved to boli si myslim len take chvilkove zlyhania... netusím...ja som jej doverovala keby mi dala aj styri druhy by som sa napchavala... truba
@fivulinka ano pravdu mas, cestovanie je môj veľký problém. Pritom na kratke vzdialenosti nemám žiadnu reakciu. Sama soferujem uplne v pohode. Ale dlhe cesty a ešte v zime to je pre mňa hrozne náročné.Nakoniec sme cestu posunuli az na sobotu, nech si deti uziju zajtra ešte sánkovanie.
Teraz je mi už lepšie, deti išli spať a ja môžem kus oddychovať pri hackovani.
@simka1454 u teba to môže byť liekmi, ale ja mam svoje už tri mesiace. Asi som naozaj nervozna z cesty.

@esselte lebo pred 2dnami som volala dr.ze mam tlak v hlave oci cervene a zle som spala tak kazala zdvihnut davku ale na druhy den som sa zacala dobre citit aj tie tlaky ustupovali tak som nevedela ci mam zdvihnut ale zdvihla a bolo mi blbo tak dnes ostaneem na starej davke ked som uz citila zlepsenie