icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
9. jan 2017

@ariadna08 ja som tiez pribrala,môžno to záleží aj od toho,aké ad uzivame,ja som dosť pribrala,tiež ma každý komentuje,ale je pravda,ze mam rada sladkosti a ak dobré jedlo a môj muž je labužník,stale niečo dobré pripraví,no nedaj si,ale kupila som si stacionarny bicykel,tak to skusim

esselte
9. jan 2017

@janefonda ja sa tiež tým upokojujem,ze mi nie je teraz zle,ale mam nervy aj z vahy,ale myslim,ze vela robia lieky,hoci lekárka tvrdi,ze sa z nich nepribera,ja som drzala aj dietu a neschudla som.ani kilo

1andrea111
9. jan 2017

zdravím dievčatá, tak ja som sa dala na chudnutie, beriem naďalej AD, aj keď v malej dávke, tiež som si myslela že som z liekov pribrala, ale keď nad tým uvažujem spätne, myslím že to neboli lieky. Bol to hlavne nedostatok spánku, nesprávne stravovanie. A keď som lieky výrazne znížila, neschudla som. Momentálne bude druhý týždeň čo sa snažím chudnúť. Inšpiráciou mi bola relácia - na nete sú časti - ste to co jite. Dala som si vypracovať od odborníka jedálniček, ktorého sa viac-menej držím. No a začala som tiež pod dohľadom toho odborníka cvičiť. Chcela by som schudnúť 7kg, zatiaľ sa mi za tie dva týždne podarili 2kg. Nie je to až také náročné a rozhodne sa cítim oveľa, oveľa lepšie. Uvidíme ako to pôjde ďalej.

bulica
9. jan 2017

Ozaj baby a chcela som sa opýtať, že či ste mali dakedy také akoby sucho v nose, doteraz som to nemala, ale posledné 3-4 dni som si všimla, že mám akoby suchý nos a niekedy pocit štípania v nose pri nádychu, neviem či to môže byť prejav PP a úzkosti. Mne sa tie fyzické prejavy nejak striedajú. Jeden odíde a druhý príde. Už sa v tom neviem vysomáriť. 😂

janefonda
9. jan 2017

@esselte tak ja mam na svojich nocnych liekoch pisane, ze sa pribera a dr ma na to aj upozornil. Ked som prisla prvy krat k dr. hovorim mu ze som schudla nedokazem sa najest a na to mi povedal, ze po tychto liekoch budem mat opacny problem.
Ale viem aj to, ze robim chybu, pretoze jem aj po siestej, co som dlhe roky nerobila, ale teraz mi chuti. Takze sa zasa musim kus vzchopit a vzdat sa jedla neskoro vecer.

bambulka05
9. jan 2017

@eliska13 tvoj komentar ze sa da schudnut aj pocas uzivania ma velmi potesil. Vies aj ja som ten typ ze nemozem vsetko pripisovat liekom ked sa to vsetko spustilo som nemohla nic jest lebo mi bolo hned zle a potom som bola taka rada ked sa mi stav upravil ze mozem ze som len papala co mi prislo na chut a neobmedzovala sa. Ale najhorsie je to so sladkym. Lebo ja ked som unavena alebo psychicky vystavena mam chut na sladke. Asi budem musiet prehodnotit svoj jedalnicek a zacinam uvazovat aj nad tym ze si zaplatim osobneho trenera. Len dufam ze mi to pomoze.

bambulka05
9. jan 2017

@1andrea111 a jedalnicek si si dala vypracovat cez net?

esselte
9. jan 2017

@janefonda presne aj ja robím tú chybu,jem aj večer,hoci len málo a sladkosti,keď som držala dietu,normálne sa mi vracali uzkosti,tocenie hlavya tlaky na hrudi,myslela som,že si to namyslam,ale potom som sa docitala,že pri užívaní niektorých druhov ad,sa nema držať dieta,lebo lieky sa potrebuju spracovavat aj pri jedle a potom som si spomenula na to,že miaj lekárka vravela,užívať po jedle,alebo potom zajest,takže niečo na tom bude,potom pomôže už len cvičenie

janefonda
9. jan 2017

@esselte ja som sa nerozhodla pre dietu, skor som prehodnotila co ano a co nie. Ani doteraz sme nezili nezdravo, ja nevyprazam, mäso mi odkedy beriem ad nechuti ale ziada sa mi sladke. A tak musim vymysliet zdrave sladke jedla, ktore mi nebudu skodit. No a to jedenie po siestej je u mna velmi podstatne. Musim sa toho vzdat.

janka_banka
9. jan 2017

Dievčatá keď máte dostať menzes ako to zvládate? Ja hrozne ☹ ... bolesti hlavy, točáky, grcanie a k tomu ešte aj oslabená psychika ... ja takto chodím do práce, ale je to des, len revať sa mi chce, ako mi je a ozaj mám niekedy pocit, že zomieram ... ☹

esselte
9. jan 2017

@janefonda ja by som pre sladké vrazdila,to je hrozné,nikdy som na sladké nemala takú chuť,ako teraz,teda,keď som začala brať ad,mám chuť ajna sladké jedlá,tak ako pises mäso velminie,skôr palacinky,a to večerné jedenie,musim si kupovať niečo,co smiem,ale horšie je,ze neviem,co je zdrave,ani cerealie uz nie su,co boli

iva160
9. jan 2017

Uzivali ste niektora ad Coaxil a ake mate stym skusenosti..dakujem

ivcam2
9. jan 2017

@janka_banka prave riesim to iste. Uz som to dlho necitila, ale raz za cas sa to ozve. Nemam vsetky tvoje priznaky ale je to podobne.

ivcam2
9. jan 2017

Bany ak mate chut na sladke vymixujte dva banany, 1 avokado a za lyzicku horkeho kakaa. Je to udajne raw puding ale riadna fajnota.

bambulka05
9. jan 2017

@ivcam2 jej mnam to moze byt dobre. Urcite vyskusam. Dakujem.

bambulka05
9. jan 2017

@janka_banka jani ja to mam takto isto. Som cely vikend prelezala. Som bola aj rada ze som dostala menzes v sobotu aspon som sa do pondelka ako tak spamatala lebo cez vikend som sa citila hrozne. Este algifen som si davala a novalgin od hlavy aby som prezila. A potom aby nas nechytala aj depka ved byt stale s nejakymi bolestami. To je na nervy.

janefonda
9. jan 2017

Baby vsetky pisete,ze vam byva zle skor rano. A mne zasa vzdy k večeru. Aj teraz cely den super a teraz bum, nejaká nervozita akoby. Tak neviem či to mám zo zajtrajsku, čaká nás pokračovanie v prerabke.ale prečo ta nervozita? Uz nech byvame v novom a všetko to bude len spomienka.

esselte
9. jan 2017

@janefonda určite je to z toho,že ta niečo čaká,myslíš na to a to vyvola úzkosť

esselte
9. jan 2017

@bambulka05 prestaň,my budeme ako bomby,ak budeme také dobroty jesť,ja to len čítam va už mám na to chuť,to je hrozné

lenieta25
9. jan 2017

Baby idem sa Vás opýtať ake vitamíny alebo čaje uživate? Poraďte niečo, ďakujem

lentilka1234567890
9. jan 2017

@lenieta25 ja pijem medovkovy čaj a magne b

lentilka1234567890
9. jan 2017

@iva160 teraz beriem tianeptin mylan ( coaxil)

simka1454
9. jan 2017

@lentilka1234567890 mne dali v lekárni lyxit vraj je to tianeptin dúfam že mi dali správny liek

lentilka1234567890
9. jan 2017

@simka1454 neviem to nepoznám😕

lentilka1234567890
9. jan 2017

@simka1454 si spokojná s tým liekom?

esselte
10. jan 2017

@lenieta25 ja som pila čaj melaton,brala som aj magnezium,ale mne magnezium znižoval veľmi tlak,ale každý sme iný,melatonje podľa mňa vynikajúci čaj

ivka1302
10. jan 2017

Babulky😘🌺🌺🌺❤️❤️😘Som rada ked citam ze vam je poniektorym uz lepsie ja som vcera prisla z nemocky polyp odstraneny ziadne problemy aj narkozu so zvladla uplne super😘🌺🌺😊🌺❤️Vraj na SK vela nasnezilo tu u nas su krasne dni stale slniecko bolo tiez zima ale vobec nam nenasnezilo co je v lyziarskom stredisku dost dolezite ❤️😘🌺🌺zatial na zjazdovkach bielo aj lyzovacka je super v dedine ale vsetko suche a ciste❤️😘🌺🌺Drzim vam palce nech vsetko zvladate aj v sychravy den 😘🌺🌺🌺😊🌺🌸❤️

janefonda
10. jan 2017

@ivka1302 super, ze si to zvladla bez problemov.
U nas sneží dnes od rána, väcsinou sa to k nam nedostane, lebo kopce zadrzia mračná a nasneží tam. Teším sa na deti, ked pridu zo skoly, pojdeme sa vyblaznit von.

ivka1302
10. jan 2017

@janefonda Jeej ty zijes v Rakusku ze?😊🌺🌺🌺Vraj aj tam snezilo ale asi menej. U nas takato sezona este nebola ale zese sa fain jazdi na aute po suchej a bezpecnej ceste🌺😘🤗🤗🌸🌸❤️

janefonda
10. jan 2017

@ivka1302 ano zijem, mame tu riadnu zimu,ale az taku aka je na sk nie. Mne staci aj tych -16...
Na kopcoch je dost snehu, ale lyzovanie v takej zime nie je pre mna. Este ze sme boli lyzovat ked bolo este prijemne.
Hej to verim, nemam rada sneh na cestach. Jedine co je fajn, ze tu cestari nespia a praca im ide pekne od ruky.😉