icon

Ako sa rýchlo vyliečiť z choroby celej rodiny?

1. feb 2025

Už to trvá týždeň čo to začalo.Najprv hrdlo,nemala som hlas,nevedela som jesť,cítila sa slabá, horúčky, triaška od zimy.Po pár dňoch bolo lepšie.A teraz ráno kašlem neviem sa vykašľať,stále ma trasie od zimy.Krk ma bolí celá pravá strana,kŕče mám v bruchu.Ja už neviem čo toto môže byť,čo ešte mám si kúpiť aby som sa z tohto dostala.Aj muž začalo ho hrdlo bolieť ledva má hlas.Nemozme si ani ľahnúť.Mame 3 ročné dieťa.
Ako to zvládate keď ste obaja naraz chorý s mužom?Ako sa dostať čo najskôr z choroby?Dieťa nemá nám kto postrážiť.

Strana
z3
renatka100
1. feb 2025

Ja ked citim, ze mi zacina choroba okamzite si nasadim modafen, to sa ale uz na rozvinutu chorobu neodporuca, ale mam ho vzdy doma pre takyto pripad. Proste zena nema cas na chorobu pri malych detoch 😩. Ak uz aj kasles tak to je mozno aj na atb - to mam doma summamed - 3 dnovi vzdy pomoze, drzim palce a skore vyliecenie.

deti95060810
1. feb 2025

@renatka100 odkiaľ zoberieš antibio. summamed...

autor
1. feb 2025

@renatka100 A doktorka moja nezdvíha žeby mi niečo predpísala.Este aj vnútornú horúčku mám lebo celé ústa mám vyhadzane vyzerám ako kačica.A odkedy to celé začalo na jazyku necítim si chute.Ani neviem z čoho to je.

vanilkovazmrzka
1. feb 2025

Zazvor med a citron a cesnak 🫣 a to nie som ziadna eko bio psychopatka ale vzdy ked citim ze sa nieco blizi, par litrov silneho zazvoroveho caju to v drvivej vacsine pripadov zachranilo. Po tyzdni akutnej choroby to asi taky instantny zazrak nespravi ale urcite neuskodi

autor
1. feb 2025

@vanilkovazmrzka Nemám nič také doma a ani nevládzem vbehnúť do obchodu.

lucka_ke
1. feb 2025

voľnopredajné Theraflu, spray do hrdla, cmúľacie pastilky...

guudy
1. feb 2025

Ked sme obaja chori, tak ten, co je na tom lepsie riesi donasku potravin a jedla, pohra sa s dietatom atd. Davajte si paralen na striedacku s nurofenom, ulavi aj od bolesti. A poriadne sa doliecte.

nevenka
1. feb 2025

No vsak si chora, z coho to je, predsa z virozy. Mozno uz sa pridruzilo aj to, ze ked telo nezvlada, tak sa premnozia bakterie a treba ATB. Ale to musis k lekarovi, najlepsie, ked vysetri. Nemas chut - moze to byt od chripky, covidu, cez ine respiracne virozy.
Mne co zabera, ze zmierni priznaky, urychli hojenie - hned si nasadit Lactoferin, 6 toboliek denne, a sprej do hrdla Strepsils, morska voda, preplachovat nos. Ale zazrak, ze za 2 dni som fit, to nie. A ako to riesenie s detmi je zaujimave, kedze ich mame 4 a chori sme vacsinou vsetci naraz. Nuz, zabava....🤪

janinah
1. feb 2025

Prepáčte,ale to fakt su ludia takí neschopní.? Až jedno dieťa a až viroza....
však užívam patrične lieky podla príznakov,leží ten z rodičov,ktorý je aktuálne na tom horšie,jedlo donáška a jednoducho celu situáciu pretrpieť a vydržať,chrípka trvá 10-14 dní,takže zdesené príspevky chorých o tom,že sú chorí už až týžden sú trochu nepatrične...vela zdravia

lapersefona
1. feb 2025

Nos rusko alebo respirator

Kupit si oreganovy olej v kapsuliach, uzivat acc long,

subartic
1. feb 2025

My keď sme chorí , čo býva naozaj málokedy ale u nás zaberá cibuľa prekladaná medom a citronom , nechám vypotiť a pijeme túto šťavu je to super na kašel drsný , suchý ( hrncový ). Do toho varím litre tatranského čaju ( ale teraz čaj a nie alkohol ) a na začiatok dávam hlavne deťom colostrum . Antibiotika sa u nás berú veľmi zreidkavo , naposledy najmladší syn v 2023 keď mal šarlach . Okrem covidu čo sme mali v októbri 2024 a pár klasických soplov nič.

stanulienkat
1. feb 2025

Neviem prečo sa čudujete. e chrípkové obdobie. Všade je sama viróza. Opísala si úplne typické príznaky chrípky. Kľudne to môže trvať minimálne dva týždne a na to sa antibiotiká určite nedávajú, aj keď máš teploty. Dávaj si lieky podľa príznakov- na kašeľ, do nosa, na teplotu. Ste na to dvaja dospelí, prestriedate sa. Určite ťa ešte v živote niečo takéto postretne a vela krat. Doktorka ti nedá nič iné ako to, čo som opísala. To ti poradia aj v lekárni.

katica06
1. feb 2025

Tak skús donášku, veď reťazce to robí. Povarím 10min bobkový list a zázvor po uvarení pridám med a citrón. Nepoznám účinnejšie na prevenciu a rozbiehajúcu chorobu

autor
1. feb 2025

@janinah Možno som neschopná keď som chorá a ty to zvládaš všetko ľavou zadnou,hold aj pre náš neschopných slnko svieti.A predstav si nemám kedy si to vylezat keď cez týždeň do práce a cez víkend dieťa doma tak nedá sa kedy ležať.

autor
1. feb 2025

@subartic My tiež nebyvame chorý ozaj len že teraz nás to chytilo oboch naraz a pýtam si radu.Ale ako vidím niektorým to vyššie vadí.

autor
1. feb 2025

@stanulienkat Ďakujem,poslem muža do lekárne nech nakúpi zásoby keď sa bude cítiť lepšie.Ja som rada že žijem.A nemáme nič doma žiadne lieky kedze nebyvame chorý.

janinah
1. feb 2025

S virozou do prace???? Blahozelam...kolegovia,ludia v mhd a pod.chudaci sa potesili...
Radsej uz nic nepisem,lebo mna podobni " hrdinovia" roznasajuci virusy a bacily neskutocne vytacaju...
Takze nie si neschopna,ty si schopna....vsetkeho
O komplikaciach trebars takej endokarditide si uz pocula?

martinka13
1. feb 2025

My keď sme boli s manželom odpálení, dieťa odviezol do škôlky ten v lepšom stave ( samozrejme sme sa všade pohybovali len v rúšku. Zo škôlky k babke, večer domov len prespať

majlo1234
1. feb 2025

Byt chory s dietatom je pre mna deviaty kruh pekla, o tom potom. Ale je taky vtip, ze liecena chripka trva tyzden a neliecena tiez tyzden. Tak sa netrap, co najviac oddychuj, a za chvilu ste fit. A najlepsie mi zabera pri zaciatkoch choroby kloktat a preplachovat nos

autor
1. feb 2025

@janinah Nie každý si môže dovoliť ostať doma na PN a pokaziť si výplatu.

autor
1. feb 2025

@martinka13 Do škôlky to sa ešte dá odviezť,naložím dieťa do auta a ideme.Babky nemáme k dispozícii že by došli postrážiť a pomôcť.

juliet86
1. feb 2025

no my ked sme chori neschopni tak zial dieta je vela na,obrazovkach... ale to je naozaj len v case chorob... inak sa mu aktivne venujeme

janinah
1. feb 2025

Ale ze ineho so slabou imunitou nakazis a odpalis do postele aj na tri tyzdne je uz nepodstatne...hlavne,ze ty nemas pokazenu vyplatu...ten druhy vdaka tebe ju pokazenu mat moze...
Tak asi az taka chora nebudes,ak vladzes ist do roboty a nieco tam aj porobit....ale potom sa necuduj,ze budes chora aj mesiac...
Sebectvo a nezodpovednost..a potom sa cudujeme,ze pre chorobnost sa zatvaraju skoly a vypdava personal v podstte vsade

autor
1. feb 2025

@juliet86 Dneska aj ja som už zapla televízor žiaľ ináč sa nedalo.

autor
1. feb 2025

@janinah To není sebectvo,bohužiaľ málokto si môže dovoliť ostať doma počas choroby.V práci sme malý kolektív nosím rúško a cestujem svojim autom,tak nikoho nenakazim ak sa o to tak bojíš.

0_0
Autor odpoveď zmazal
monillia
1. feb 2025

Pokaziť si výplatu wtf, tak si zober dovolenku, ak vladzes chodiť do práce a roznášat virus, tak sa hravo a bez problémov dokážeš postarať o seba ,dieťa aj manžela

januska12323
1. feb 2025

Áno je to sebecké voči všetkým vrátanie tvojho vlastného tela. Hovor si čo chceš. Chorí ľudia majú sedieť doma na riti a liečiť sa alebo sa nesťažovať ako im je strašne zle.

heln
1. feb 2025

v prvom rade uvarim silny vyvar z kurata, alebo hovadzieho so zeleninou, ja si tym vyvarom zalejem rozpuceny cesnak, na noc si dam paralen, jem surovu cibulu, ak ma bolia uzliny natriem octanovou mastou, ked nic nemam na bolave hrdlo kloktam sol rozpustenu vo vode, pijem caje mate, roibos, salvia, repik... mata, materinka su dobre na dychanie... ked je velmi zle beriem den dovolenky/priepustku a aspon ten jeden den vylezim.

nevenka
1. feb 2025

Chyba, zakladne lieky treba doma mat, to mam vzdy a vzdy ich nosim so sebou, aj ked ideme k nasim na vikend. Od teploty, od kasla, hlavne pre deti.

Strana
z3