Choroba v tehotenstve

1. okt 2021

Baby mám taký problém. Pred 2 týždňami som brala antibiotiká, pretože má neskutočne bolelo hrdlo.
Som v 30tt.
Týždeň bolo dobre a opäť ma začalo bolieť, po 2 dňoch prestalo a už len kašlem. Stretla ste sa s týmto aj vy niektorá v tehotenstve? Ze ste sa vyliečili a o pár dní zas to isté?

tinka_1807
1. okt 2021

Po antibiotikách je imunita stále veľmi oslabená, preto nie je vôbec výnimkou, že po antibiotikách môžeš opäť rýchlo ochorieť. Ak nie si nejako zásadne chorá a nemáš teplotu, tak skús prirodne sa z toho dostať. Mne na prechladnutie a kašeľ zaberal domaci cibuľový sirup, cesnačka, naparovanie, či kloktanie slanou vodou. Imunitu treba posilniť - vitamín C.
Bola som v tehu tiež chorá, ale snažila som sa čo najviac dostať z toho nejakými natur vecami. 🙂 Samozrejme, kašeľ pretrváva všeobecné dlhšie, je to normálne, len treba sledovať, či sa zlepšuje.

Držím palce a prajem skoré uzdravenie 🙂

nikpa
1. okt 2021

Počas obidvoch tehu od prvého do posledného mesiaca som opakovane bojovala s bolesťami hrdla. Vyter, vyšetrenia všetko bolo v poriadku. Vraj som to mala z oslabenej imunity kvôli tehu. A asi to tak bolo lebo po pôrodoch sa to samé vytratilo.

autor
1. okt 2021

@nikpa išla si ku doktorke alebo taktiež nejaké prírodné veci??

nikpa
1. okt 2021

Bola som normálne u obvodnej lebo už to bolo neznesiteľné, spravila mi výter, pozrela hrdlo, prehmatala. Výter vyšiel dobre, že nič čo by tam nemalo byť. Kázala mi len volake vitamíny dopĺňať, že mám asi oslabenú imunitu a to isté mi aj gynekológ povedal, že ženy počas tehu majú všelijaké takého problémy lebo bábätko si berie z tela matky živiny a vitamíny ktoré jej potom môžu chýbať. Tak som sa do pôrodu s tým trápila, cmulala som všelijaké voľnopredajné lieky na hrdlo ale bolo to slabé, tie poriadne v tehu neodporúčali. Keď som to isté mala aj počas druhého tehu, bolo mi jasné že je to kvôli tomu.

autor
1. okt 2021

@nikpa fuuuha... tak ja som chorá nebola už poriadne dlho a teraz v tehotenstve to je hrozné...
Bojím sa už ísť k obvodnej, že som opäť chorá, pretože by ma poslala určite na pľúcne a na RTG...
Na druhú stranu nechcem, aby to bolo neliečené a bolo z toho niečo horšie.. 😒

nikpa
1. okt 2021

Ja som tiež nebývala predtým chorá a ani potom, bolo to určite z tehu. Zase to neznamená, že ty máš to isté, tiež by som sa bála aby som niečo nezanedbala. Radšej ísť k lekárovi viackrát zbytočne ako niečo v tvojom stave zanedbať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre