icon

Ako zmeniť všeobecného lekára: postupy a rady

risoriskoveronka
9. feb 2025

Dobrý večer. Vie mi niekto poradiť aký je postup pri zmene všeobecného lekára?musím najprv ísť k svojmu pôvodnému doktorovi a potom k novému či ako neviem ako postupovať. Ďakujem

nelca84
9. feb 2025

@risoriskoveronka podpises zmluvu s novym a on si od stareho vyziada kartu sam

markusrasford
9. feb 2025

@risoriskoveronka najprv si zajednaj nového. Podpis zmluvu. Zájdi za predchádzajúcim vypytaj kartu a povedz mu ze odchádzaš.

dzulli1980
9. feb 2025

Menila som koncom roka ... najprv som zavolala novému, či ma zoberie, ten mi dal taký lístok, na ktorom bolo, že ma berie a žiada od starého Dr. zdr. dokumentáciu, s tým som zašla za starým Dr., ten mi dal kartu, vyradil ma z evidencie ... pozor, zmena sa robí až 1.-vého v nasledujúcom mesiaci, čiže do konca mesiaca, v ktorom robíš zmenu, patríš k pôvodnému Dr.
@risoriskoveronka

patka06
9. feb 2025

Podpíšeš zmluvu s novým lekárom, všetko ostatné rieši on - vyžiada si tvoju zdravotnú dokumentáciu od pôvodného, tá sa nedáva do rúk pacienta
U nového lekára si evidovaná od 1. v nasledujúcom mesiaci

valikasikulova
9. feb 2025

Menila som teraz v utorok, sla som k novej ci ma vezme, že áno, dala mi papier, žiadosť o zmenu a ten som odfotila a poslala mailom starej doktorke a ta mi odpísala ze posiela dokumentáciu novej dr.....a aby som nemusela čakať do ďalšieho mesiaca tak som len mala poprosit o vyradenie spätne lebo nová si ma zapísala uz od 1.2. aj keď som tam bola 4.2. a všetko v poriadku

cukroska
9. feb 2025

@dzulli1980 Áno aj ja tak..akurát si pamätám, že som u môjho predošlého platila niečo. Ale to bolo cca 3-4 roky dozadu.

luccija
9. feb 2025

@risoriskoveronka teraz som menila lekárku U novej som podpísala dohodu a vyradenie z evidencie a ona to pošle k mojej doktorke.Kazdy ma iný system

risoriskoveronka
autor
9. feb 2025

@dzulli1980 ja som momentálne na PN môžem aj počas PN zmeniť lekára ?

evinku
9. feb 2025

@risoriskoveronka pokiaľ si na PN od všeobecného lekára tak nie... Tu zmenu môžeš urobiť, až keď ukončíš pn... Pokiaľ si na PN of iného lekára, tak môžeš vykonať prepis všeobecného lekára.

dzulli1980
9. feb 2025

@risoriskoveronka Počas PN nie.