icon

Ako zvládať histamínovú intoleranciu a tetániu?

28. nov 2024

Dobrý deň prajem obrátil som sa na modrého koníka lebo už neviem ako ďalej radšej si dám anonym lebo tu chodí aj rodina takze mám silnú histamínovú intoleranciu ktorá mi spúšťa neurogénnu tetaniu plus mám problém z hrudnou a krčnou chrbticou a moj každý deň je založený na točení hlavy bolestiach hlavy silnej každodennej únave trasie má slabo mi
A proste Nevladzem ani prakticky cely deň žiť stále mi ako keby oci utekali hmly sa mi….dietu na hit dodržiavam poctivo čo by len som si dal syr tak hneď to vyvraciam a už neviem nájsť cestu čo sa mi deje z čoho neviem kedy je to napríklad krcna kedy hit a kedy tetania je tu prosím dakto taký ktorý by mi vedel poradiť a má tie iste problémy ? Ako s čím sa mu podarilo vysporiadať ? Len by som chcel byt zas plný energie. Ďakujem za rady

taktotedanie
28. nov 2024

Ved chod postupne
Asi dietu az tak poctivo nedorziavas ked si sa priznal, ze si das aj syr a bohvie co este takze sprisni dietu a ber lieky
Na krcnu a hrudnu- vymenny listok na neurologiu/rehabilitaciu a ries to touto cestou
Na tetaniu - ak ju mas realne diagnostikovanu tak magmezium a objednaj si termin u psychiatra na dalsiu doplnkovu liecbu k tomu

autor
28. nov 2024

To som asi mesiac do zadu skúsil ten syr camembert lebo bolo písané že obsahuje najmenej histaminu a aj tak sa to hneď prejavilo. Dodržiavam poctivo podľa kníh čo som si kúpil aj som schudol 13 kil za posledné dva mesiace.
S chrbátom chodim ku súkromnému fyzio čo pracuje z mojim neurológom a ten mi robil tiež testy na tetaniu ale nevyšli pozitívne ale povedal že to je z hit ktorá ju spúšťa a že tetania sa prejavuje nie vždy na testoch ale mal som aj 5 záchvatov tetanickych už čo mi pol tela ztrpne a na ňu som chodil na infúzie z guajacuran, magnezium…plus vysoké dávky magnezia. A už pri diéte som nemal tetanicky záchvat len neviem z čoho to je furt. :(

luciar260
28. nov 2024

Ahoj tak neviem ci poradim tiez mam kadejake stavy a tiez neviem z coho , tene zistili hit z krvy? Mne sa nepotvrdilo, tiez ma trapi krcna hrudna, sem tam zavrat , neprijemne pocity na hrudi , tlak na hrudi.... v poslednej dobe som uz zufala ci to je od chrbtice alebo co... mozno psychika ....

taktotedanie
28. nov 2024

Psychiater
Tetania sa doplna liecbou odpsychiatra

oceanahory
28. nov 2024

Ja ti odporucim iba jedno, zacni sportovat, zit zdravo. Ci psychicke problemy, ci fyzicke...extremne to vie pomoct a nakopnut cloveka. Zacni pomaly, napr. nejakou rychlou chodzou a lahkymi silovymi cvikmy, kludne si zaplat nejakeho super trenera, ktory ma skusenosti a bude ti vediet poradit, ako zacat. Uplne najlepsie by bolo najst trenera a vyzivoveho poradcu v jednom, poradi aj s jedalnickom pri roznych intoleranciach.
A hlavne sa musis zmierit s tym, ze budes na sebe musiet zacat pracovat!
Ja sama mam diagnostikovanu artritidu v 31 rokoch...spociatku som sa stale vyhovarala na bolest, nepohodu, cakala som vlastne zazraky, ale nic som preto okrem chodenia po lekaroch nerobila. Chcela som to riesit vsetko liekmy, az nasledne som sa dala na zdravu zivotospravu a citim sa vynikajuco, lepsie ako pred diagnozou! Drzim palce, treba na to velke odhodlanie!

kacena4
28. nov 2024

odporucam psychiatra. neviem ci mas za sebou MRI chrbtice kde sa posudi ako na tom su platnicky a z coho sa toci hlava, su na to lieky. ale v kazdom pripade smer psychiater riesi psychosomaticke stavy

autor
28. nov 2024

@luciar260 áno z krvi asi 3-4 mesiace do zadu lebo som mal brutálne nervové problémy rok a sám som na to dosiel či to neni strava a bolo to tak. Je to určite lepšie ako to bolo ale furt to neni ono. Za rok a pol sa to pekne pokašľalo. A chrbtica je sviňucha ja mám furt problémy s nej hlavne keď som z diéty brutálne schudol a aj telo sa zmenšilo ja mám z chrbtice všeličo ale hlavne teraz má boli a stále sa mi zle s nej dýcha bol som teraz 3 dni dozadu u chiropraktika popukat ale sj tak sa to nepodarilo spojazdnit lebo stále sa mi zle dýcha.

autor
28. nov 2024

@oceanahory veľmi pekne napísané ďakujem. Ja som športoval veľa či futbal či florbal hokej na ľade som chodil hrať sa slovenský tým do zahraničí… ale potom som začal z hit mávať rýchle pulzy a veľa komorovych extrasystol pri behu alebo pri vyššej námahe a odradilo má to úplne a skončil som zo všetkým potom má kardio krmil pol roka lieky ktoré mi to ešte zhoršovali lebo obsahovali laktozu a ešte som nevedel že mám hit tak som mal stovky extrasystol za deň dnes musím povedať že jedna za mesiac a ani to! Aspoň za to som vďačný lebo má to psychicky deptalo

oceanahory
28. nov 2024

Chapem, musis to mat naozaj narocne. Ako si nastavujes jedalnicek? Napriek tomu, ze dietu dodrziavas poctivo mas tieto stavy? 🤔

autor
28. nov 2024

@oceanahory konzumujem vsetko čo môžem plus som si do nedávna dával pred každým jedlom ten enzým ale ono má to chytá aj v priebehu dňa z ničoho nič lebo aj tak sa ten histamin sám o sebe vytvára vtedy si dám enzým aj bez jedlo alebo hodím magnezium. Dostal som teraz predpísaný omarit lebo si bielim zuby u dentálnej a viac ako tri noci nevydržím mat ten strojček v ústach z gélom lebo už neviem chodiť tak toto mi predpísala keď zas začnem bieliť

oceanahory
28. nov 2024

Uff, sice mam dvoch znamych s histaminovou intoleraciou, ale o takomto extreme som este naozaj nepocula. Takze tomu vlastne ani zabranit nevies, kedze tvoja tolerancia je nulova a problemy ti sposobuje aj tvoj vlastny organizmus bez tvojho vedomia 🫤. Co na to lekari? Skusal si popripade aj nejaku alternativnu liecbu?

autor
28. nov 2024

Alergologicka povedala že to je normálne že keď to dostanem mám si dať enzým takze asi toľko 🫠