Ako zvládnuť krátku anesteziu bez komplikácií?
Caka ma cca 15 min anestezia . Ako ste to zvládali? Nebolo vam zle po prebudení ? Napr od hladu , smädu alebo z anestezy ? Z Toho mam neuveriteľný strach no moj strach je stale silnejší ako podstúpiť zakrok.
to bude len niečo slabé, asi vyšetrenie že? lebo pri operáciach sa dáva omnoho silnejšia.
Ak ti dobre "zamiešajú" tak to bude ok.
v pohode nic mi nebolo, uz teraz nie su take anestezy ako niekedy ze clovek grcal
Posedela som si potom polhodinu v kresle a sla domov, uplne akoby som ani nemala anestezu
@anonym_a5cd97 To je blbost. Zavisi od toho, ako to clovek zvlada, je to presne ako s ATB ci inymi liekmi.
@anonym_autor povodne malo ist u mna o 20 minut uspatia, napokon z toho bolo 50, komplikacie. nie z anestezy, ale v operovanej casti. prebrala som sa v pohode. aj som bola OK. sla som domov. potom, asi o 3 hodiny, mi prislo zle, ale napokon som nezvracala. znovu som zaspala a po prebudeni (dalsie 3 h.) som uz bola v poriadku a najedla som sa. ale po operacii som nic nejedla, len som pila cistu vodu.
a este podotknem, kedze som pacient aj v oblasti gastro, dali mi pred uspatim aj akysi liek, ktory minimalizoval to, ze budem po prebudeni zvracat. verim,ze aj toto pomohlo.
to bude len niečo slabé, asi vyšetrenie že? lebo pri operáciach sa dáva omnoho silnejšia.
Ak ti dobre "zamiešajú" tak to bude ok.
@anonym_8b9deb vobec nemusi ist o slabu anestezu ani vysetrenie. pokojne moze ist o jednoduchy chirurgicky zakrok. kedy telo musi byt absolutne otravene, aby sa nepohlo ani milimeter. su take zakroky a je ich dost.
Mala som viac narkóz, po dlhých mi bolo zle ale to je aj samozrejmé ale po krátkych mi nič nebolo
mala som viac tychto kratkych a nechali ma oddychovat po prebudeni, vsetko bolo ok este mi aj dali potom keksik nech nieco zjem. Drzim paste
@anonym_autor Stale ma fascinuje, ako moze byt strach z nevolnosti vacsi ako strach z choroby, pre ktory to mas podstupit. Nikdy si nevracala, nikdy Ti nebolo zle?
Dcera mala tri operacie, dve kratke, jednu 5 hodinovu. Vracala po kazdej narkoze. Ja som mala dva zakroky, nebolo mi zle ani po jednom, zato mi poriadne sekli krk pri jednom zakroku, mala som problem par dni s krcnou chrbticou.
Predychat, pripravit sa vnutorne, bude dobre. Ak je to potrebne, treba to spravit. Poradim vziat si so sebou cukriky na hrdlo, mozes ho mat podrazdene z intubovania.
Drzim palce, das to.
Nic mi nebolo, aj syncek bol v 30minutovej a nic.
@anonym_autor nic bez problemov
Pre boha klud ved to je nic ze 15min . Vela x som bola uspata a ok
Mňa motalo asi pol dňa. Ale nevracala som.
Mam za sebou viac operacii aj niekolko hodinovych. Aj narocnych a ziaden problem. Nemusis mat strach anesteziolog je dolezitejsi ako ten co bude robit zakrok. Nemusis sa vobec nicoho bat. Prave naopak nebudes citit ziadnu bolest. To je skvele.
Mam za sebou viac operacii aj niekolko hodinovych. Aj narocnych a ziaden problem. Nemusis mat strach anesteziolog je dolezitejsi ako ten co bude robit zakrok. Nemusis sa vobec nicoho bat. Prave naopak nebudes citit ziadnu bolest. To je skvele.
@anonym_7cd82a viem😓 len mam strach ako mi bude ako to budem zvládať . Aj doba pred tym to nejedenie nepitie nič . Človeku tiez neni dobre ked tolko neje nepije . Ale ďakujem za povzbudivé slova . Toto je gynekologicky zakrok cca 15 min.
@anonym_autor výborne som sa vyspala 😀 Neboj sa, nič mi nebolo. Ani mojej "spolubývajúcej" na izbe.
@anonym_7cd82a viem😓 len mam strach ako mi bude ako to budem zvládať . Aj doba pred tym to nejedenie nepitie nič . Človeku tiez neni dobre ked tolko neje nepije . Ale ďakujem za povzbudivé slova . Toto je gynekologicky zakrok cca 15 min.
@anonym_autor porovnaj 15 minut s mojimi hodinami. 3 az 6 hodin. Zaspis lebo dostanes infuziu budes sa citit prijemne a zaspis ako doma v posteli. A zobudis sa na izbe alebo po zakroku bez ziadnej bolesti.
Asi tu ide o interrupciu. A neboj sa, zvládneš to, nebude ti zle. Držím palce.
@anonym_6c4dbe aj mne to napadlo ze upt. Nie som na to vôbec pyšná ale čo sa týka anestézie prebrala som sa a do 10 min ma poslali domov. Nezvracala som a nebolo mi zle ani nič
@anonym_autor boha ved tych par hodín bez jedla a pitia vydržíš či nie? Ved neumreš hladom 🙈
Bola som na kyretazi z dovodu MA. Necelu hodinu po zakroku som odchadzala domov. Uplne v pohode (ak neratam psychicke rozpolozenie), cestou som este bola v obchode. Prisla som domov a musela som sa starat o dieta, ktore malo crevnu chripku.
Zalezi od corganizmu. Niekomu nieje nic, niekto zvracia, boli ho hlava. Mne gned museli pichnut od bolesti hlavy a do narkozy mi dali proti alebo potom presne neviem proti zvracaniu. Ale, to som ich doprefu upoxornila...
@anonym_autor individualne a zalezi od veku a stavu. V 20tich som mala 4hodinovu anestezu a nebolo mi po nej zle, po 30tke som mala polhodinovu a bolo mi velmi ale ze velmi zle
@anonym_6c4dbe to si si kde precitala ze ide o interupciu?? Gynekologickych zakrokov je velmi vela, napriklad aj pri snahe o dieta sa tomu niektore nevyhneme
@anonym_6c4dbe nemusí môže ísť aj o konizáciu
@anonym_6c4dbe aj mne to napadlo ze upt. Nie som na to vôbec pyšná ale čo sa týka anestézie prebrala som sa a do 10 min ma poslali domov. Nezvracala som a nebolo mi zle ani nič
@anonym_2799cd ani mne nič nebolo, ráno som došla, a o 13tej som išla domov.
@anonym_6c4dbe nemusí môže ísť aj o konizáciu
@stellarstar áno, je to možné. Preto som písala ze asi.
dcera to zvladla v 3,5r, tak to snad zvladnes aj ty. nebolo jej zle, eln bola nerozna, ale skor z toho,c o sa okolo nej dialo, bola este malicka. dcera kamosky mala anestazu podobne v rovnakom veku.
@anonym_6c4dbe to si si kde precitala ze ide o interupciu?? Gynekologickych zakrokov je velmi vela, napriklad aj pri snahe o dieta sa tomu niektore nevyhneme
@jakoma podla pouzitia takych istych slov/vyrazov aj ja si myslim ze ide o tu istu babu ktora tu v inej diskusii teraz riesi to ze bude 15 minut pod narkozou kvoli upt a tiez ze nemoze jest/pit predtym
Mne je po narkóze vyslovene dobre, cítim sa šťastne ako bežne nie. Mala som len viackrát kratšiu.
Mne je po narkóze vyslovene dobre, cítim sa šťastne ako bežne nie. Mala som len viackrát kratšiu.
@anonym_autor ja som okrem pôrodu nebola v nemocnici a mala som tiež obrovský strach z uspatia.Musela som ísť na gynekologickú kyretaz.Nie je to príjemné, ale keď treba tak treba.Ano, vadil mi hlad a smäd ja mám nízky tlak a, keď sa ráno nenajem je mi zle.jedno mal tým pravdu, že za 15min sa dobre vyspim, ale zopakovať si to nemusim
@anonym_996635 asi ti dali ukludnovak😉

v pohode nic mi nebolo, uz teraz nie su take anestezy ako niekedy ze clovek grcal
Posedela som si potom polhodinu v kresle a sla domov, uplne akoby som ani nemala anestezu