icon

Ako zvládnuť krátku anesteziu bez komplikácií?

Včera o 13:12

Caka ma cca 15 min anestezia . Ako ste to zvládali? Nebolo vam zle po prebudení ? Napr od hladu , smädu alebo z anestezy ? Z Toho mam neuveriteľný strach no moj strach je stale silnejší ako podstúpiť zakrok.

Strana
z2
anonym_a5cd97
Včera o 13:12

v pohode nic mi nebolo, uz teraz nie su take anestezy ako niekedy ze clovek grcal
Posedela som si potom polhodinu v kresle a sla domov, uplne akoby som ani nemala anestezu

anonym_8b9deb
Včera o 13:15

to bude len niečo slabé, asi vyšetrenie že? lebo pri operáciach sa dáva omnoho silnejšia.
Ak ti dobre "zamiešajú" tak to bude ok.

adri266
Včera o 13:15
@anonym_a5cd97

v pohode nic mi nebolo, uz teraz nie su take anestezy ako niekedy ze clovek grcal
Posedela som si potom polhodinu v kresle a sla domov, uplne akoby som ani nemala anestezu

@anonym_a5cd97 To je blbost. Zavisi od toho, ako to clovek zvlada, je to presne ako s ATB ci inymi liekmi.

anonym_6aea57
Včera o 13:17

@anonym_autor povodne malo ist u mna o 20 minut uspatia, napokon z toho bolo 50, komplikacie. nie z anestezy, ale v operovanej casti. prebrala som sa v pohode. aj som bola OK. sla som domov. potom, asi o 3 hodiny, mi prislo zle, ale napokon som nezvracala. znovu som zaspala a po prebudeni (dalsie 3 h.) som uz bola v poriadku a najedla som sa. ale po operacii som nic nejedla, len som pila cistu vodu.
a este podotknem, kedze som pacient aj v oblasti gastro, dali mi pred uspatim aj akysi liek, ktory minimalizoval to, ze budem po prebudeni zvracat. verim,ze aj toto pomohlo.

anonym_6aea57
Včera o 13:18
@anonym_8b9deb

to bude len niečo slabé, asi vyšetrenie že? lebo pri operáciach sa dáva omnoho silnejšia.
Ak ti dobre "zamiešajú" tak to bude ok.

@anonym_8b9deb vobec nemusi ist o slabu anestezu ani vysetrenie. pokojne moze ist o jednoduchy chirurgicky zakrok. kedy telo musi byt absolutne otravene, aby sa nepohlo ani milimeter. su take zakroky a je ich dost.

stellarstar
Včera o 13:19

Mala som viac narkóz, po dlhých mi bolo zle ale to je aj samozrejmé ale po krátkych mi nič nebolo

anonym_1fc627
Včera o 13:21

mala som viac tychto kratkych a nechali ma oddychovat po prebudeni, vsetko bolo ok este mi aj dali potom keksik nech nieco zjem. Drzim paste

adri266
Včera o 13:33

@anonym_autor Stale ma fascinuje, ako moze byt strach z nevolnosti vacsi ako strach z choroby, pre ktory to mas podstupit. Nikdy si nevracala, nikdy Ti nebolo zle?

Dcera mala tri operacie, dve kratke, jednu 5 hodinovu. Vracala po kazdej narkoze. Ja som mala dva zakroky, nebolo mi zle ani po jednom, zato mi poriadne sekli krk pri jednom zakroku, mala som problem par dni s krcnou chrbticou.

Predychat, pripravit sa vnutorne, bude dobre. Ak je to potrebne, treba to spravit. Poradim vziat si so sebou cukriky na hrdlo, mozes ho mat podrazdene z intubovania.

Drzim palce, das to.

ariannazara
Včera o 13:39

Nic mi nebolo, aj syncek bol v 30minutovej a nic.

anonym_0d3294
Včera o 14:05

@anonym_autor nic bez problemov

ivik4
Včera o 14:12

Pre boha klud ved to je nic ze 15min . Vela x som bola uspata a ok

unicornlady
Včera o 14:29

Mňa motalo asi pol dňa. Ale nevracala som.

anonym_7cd82a
Včera o 14:32

Mam za sebou viac operacii aj niekolko hodinovych. Aj narocnych a ziaden problem. Nemusis mat strach anesteziolog je dolezitejsi ako ten co bude robit zakrok. Nemusis sa vobec nicoho bat. Prave naopak nebudes citit ziadnu bolest. To je skvele.

autor
Včera o 14:38
@anonym_7cd82a

Mam za sebou viac operacii aj niekolko hodinovych. Aj narocnych a ziaden problem. Nemusis mat strach anesteziolog je dolezitejsi ako ten co bude robit zakrok. Nemusis sa vobec nicoho bat. Prave naopak nebudes citit ziadnu bolest. To je skvele.

@anonym_7cd82a viem😓 len mam strach ako mi bude ako to budem zvládať . Aj doba pred tym to nejedenie nepitie nič . Človeku tiez neni dobre ked tolko neje nepije . Ale ďakujem za povzbudivé slova . Toto je gynekologicky zakrok cca 15 min.

michaela329
Včera o 14:40

@anonym_autor výborne som sa vyspala 😀 Neboj sa, nič mi nebolo. Ani mojej "spolubývajúcej" na izbe.

anonym_7cd82a
Včera o 14:41
@anonym_autor

@anonym_7cd82a viem😓 len mam strach ako mi bude ako to budem zvládať . Aj doba pred tym to nejedenie nepitie nič . Človeku tiez neni dobre ked tolko neje nepije . Ale ďakujem za povzbudivé slova . Toto je gynekologicky zakrok cca 15 min.

@anonym_autor porovnaj 15 minut s mojimi hodinami. 3 az 6 hodin. Zaspis lebo dostanes infuziu budes sa citit prijemne a zaspis ako doma v posteli. A zobudis sa na izbe alebo po zakroku bez ziadnej bolesti.

anonym_6c4dbe
Včera o 14:53

Asi tu ide o interrupciu. A neboj sa, zvládneš to, nebude ti zle. Držím palce.

anonym_2799cd
Včera o 15:13
@anonym_6c4dbe

@anonym_6c4dbe aj mne to napadlo ze upt. Nie som na to vôbec pyšná ale čo sa týka anestézie prebrala som sa a do 10 min ma poslali domov. Nezvracala som a nebolo mi zle ani nič

anonym_c40c21
Včera o 15:14
@anonym_autor

@anonym_autor boha ved tych par hodín bez jedla a pitia vydržíš či nie? Ved neumreš hladom 🙈

anonym_3e51cb
Včera o 15:16

Bola som na kyretazi z dovodu MA. Necelu hodinu po zakroku som odchadzala domov. Uplne v pohode (ak neratam psychicke rozpolozenie), cestou som este bola v obchode. Prisla som domov a musela som sa starat o dieta, ktore malo crevnu chripku.

anonym_693537
Včera o 15:58

Zalezi od corganizmu. Niekomu nieje nic, niekto zvracia, boli ho hlava. Mne gned museli pichnut od bolesti hlavy a do narkozy mi dali proti alebo potom presne neviem proti zvracaniu. Ale, to som ich doprefu upoxornila...

jakoma
Včera o 16:05

@anonym_autor individualne a zalezi od veku a stavu. V 20tich som mala 4hodinovu anestezu a nebolo mi po nej zle, po 30tke som mala polhodinovu a bolo mi velmi ale ze velmi zle

jakoma
Včera o 16:08
@anonym_6c4dbe

@anonym_6c4dbe to si si kde precitala ze ide o interupciu?? Gynekologickych zakrokov je velmi vela, napriklad aj pri snahe o dieta sa tomu niektore nevyhneme

stellarstar
Včera o 16:20
@anonym_6c4dbe

@anonym_6c4dbe nemusí môže ísť aj o konizáciu

anonym_6c4dbe
Včera o 16:57
@anonym_2799cd

@anonym_6c4dbe aj mne to napadlo ze upt. Nie som na to vôbec pyšná ale čo sa týka anestézie prebrala som sa a do 10 min ma poslali domov. Nezvracala som a nebolo mi zle ani nič

@anonym_2799cd ani mne nič nebolo, ráno som došla, a o 13tej som išla domov.

anonym_6c4dbe
Včera o 16:58
@stellarstar

@anonym_6c4dbe nemusí môže ísť aj o konizáciu

@stellarstar áno, je to možné. Preto som písala ze asi.

majamat
Včera o 17:34

dcera to zvladla v 3,5r, tak to snad zvladnes aj ty. nebolo jej zle, eln bola nerozna, ale skor z toho,c o sa okolo nej dialo, bola este malicka. dcera kamosky mala anestazu podobne v rovnakom veku.

anonym_7ff6d2
Včera o 17:46
@jakoma

@anonym_6c4dbe to si si kde precitala ze ide o interupciu?? Gynekologickych zakrokov je velmi vela, napriklad aj pri snahe o dieta sa tomu niektore nevyhneme

@jakoma podla pouzitia takych istych slov/vyrazov aj ja si myslim ze ide o tu istu babu ktora tu v inej diskusii teraz riesi to ze bude 15 minut pod narkozou kvoli upt a tiez ze nemoze jest/pit predtym

anonym_996635
Včera o 19:06

Mne je po narkóze vyslovene dobre, cítim sa šťastne ako bežne nie. Mala som len viackrát kratšiu.

luccija
Včera o 22:43
@anonym_996635

Mne je po narkóze vyslovene dobre, cítim sa šťastne ako bežne nie. Mala som len viackrát kratšiu.

@anonym_autor ja som okrem pôrodu nebola v nemocnici a mala som tiež obrovský strach z uspatia.Musela som ísť na gynekologickú kyretaz.Nie je to príjemné, ale keď treba tak treba.Ano, vadil mi hlad a smäd ja mám nízky tlak a, keď sa ráno nenajem je mi zle.jedno mal tým pravdu, že za 15min sa dobre vyspim, ale zopakovať si to nemusim
@anonym_996635 asi ti dali ukludnovak😉

Strana
z2