Ako zvládnuť obavy z odberu krvi?
Ahojte, je mi to trapne ale caka ma odber krvi a velmi sa bojim ze mi bude zle. 🫣 zvykne mi prist nevolno a k tejto dr idem prvy krat. 🫣 su nejake finty na to? 😉 aby mi nebolo zle?
napit sa, rozmslat pri tom na nieco ine a hlavne sa nepozerat, zatvorit oci.
Normálne Dr. o tom povedz, nie je to hanba ... mám kolegyňu, ktorá musí pri odbere ležať, inak by odpadla.
Zober si do kabelky vodu a horkú čokoládu. Po odbere sed a zajedz nech ti zdvihne cukor
Ak ti je počas, nepozerať na odber, rozprávať sa so sestričkou, predtým piť veľa vody. A nepozeraj do zeme.
Ak ti je po odbere, nestávajú hneď, poseď aj 5 minút a kľudne potom ešte ďalších 5 v čakárni. A ideálne si dať niečo sladké po ňom alebo mne najviac zaberá Cola a potom sa hneď najesť.
A povedz to sestričke, že ti býva zle, je to časté, zvyknú sa na to rovno pýtať, aby boli pripravené alebo aby ti pomohli.
Držím palce 😊
Ved sestricka a obzvlast nova co ta nepozna, sa zvykne pytat ci ti nebyva zle, mna sa castokrat pytaju, tak povedz ze ano a ona ta uz usmerni.
Normálne povedz, bežne ma tak ľudia sami upozornili,alebo som sa pýtala,keď šlo o niekoho nového,koho som ešte nespoznala 🙂.
Vtedy som brala krv poležiačky,nikdy nebol žiadny veľký problém.
Ďakujem všetkym 😀 raz mi sestricka ked mi isla brat krv v robote na preventivke povedala ze to preto mi je zle lebo myslim na to ze mi bude zle 🫣
Povedz že chceš pri odbere ležať. Moja doktorka berie každému pacientovi krv vždy len po ležiačky. Menej sa ti bude točiť hlava pri ležaní.
Pi vela vody predtym a upozorni ich na to, ze v lahu. Ja s tym mam tiez problem, ale tu v Rakusku chodim do labaku a tam cely den nic ine nerobia. Ta pani tam bola posledne super, ze od rana som 180ta osoba pre nu, ani som nevedela, ze je po. Ziadne komentare na slabe zily, proste so mnou kecala a zrazu bim a hotovo bez odpadnutia
aj aj vždy pri odbere ležim kôli epilepsi
Buď povedz,že chceš ležať alebo sa na to nepozeraj,ja nemôžem injekcie ani vidieť,lebo mi je na odpadnutie,ale keď sa na to nepozerám,tak je to ok 🙂

Veľa predtým pi, čistú vodu. A doktorku upozorni, že ti býva zle. My v takom prípade odoberáme krv v ľahu. Držím palce. A veľmi pomáha s pacientom sa rozprávať, rozptýliť. Tak sa aj ty snaž popri odbere o niečom hovoriť. Zamestnáš hlavu. 💪