icon

Ako zvládnuť starostlivosť o dvojmesačné bábätko, keď som chorá?

27. aug 2025

Mame doma babatko a ja som dost vazne ochorela.Prve dva dni sucho v ustach,ja ze unava tak ani rusko ani nic na ustach,dnes to vypuklo,bolest hrdla a nadcha,sopel,kychanie.
Bojim sa o to male stvorenie,ktore je odkazane len na mna.
Muz v praci a ja sa musim starat o male.
To by mi nevadilo,nie som unavena ale co ten osobny kontakt...
Vetram ako sa da,uz som si aj rusko dala od rana no vobec neviem,co robit ked som takato chora.
Vobec nic nerozpravam,dam ju na sebe odgrgnut a sup do hniezda a ona place,narieka.
Dudlik jej podavam z kilometra,naciahnem ruku a tak,proste snazim sa byt co najdalej.
AKO ste to riesili vy ak ste ochoreli?Uplne som poondiata strachom a este do toho jej neustaly plac...tak rada by som ju utisila no radsej sa jej nechytam.
Je tam drobna,take tintitko a ja s tymi bakteriami😰
Mam antibiotika od dnes no kym zaberu(nekojim)..chudiatko snad bude v poriadku😨

Strana
z2
anonym_1be735
27. aug 2025

Na zaciatku citam ze si vazne chora ja ze minimalne mas posledne stadium rakoviny. Dieta potrebuje mat naplnene zakladne potreby ako jedlo a sucha plienka. Nedramatizuj zbytocne ved dieta ma aj otca a naozaj robis zbytocnu paniku. Zober posledne zvysky rozumu do hrsti, zarob decku umele mlieko a ty dodrziavaj liecebny rezim. Nie si tintitko s bakteriami ale normalne chora vycerpana mama ako budes po zbytok tvojho zivota.

sisska96
27. aug 2025

Musiš sa s tým zmieriť že choroby stále budú

zelva123
27. aug 2025

@anonym_autor necháš dieta plakat samé v hniezde? Aj ja som bola chorá, v čase ked som porodila bol rozšírený covid, muž bol chorý, doktor ta vyšetriť ani nechcel len cez telefón. Nikdy som sa od malej nevzdalovala, potrebovala mamu, či zdravú ci chorú, stala som pri nej a ked plakala mne sa chcelo plakat 2x toľko co som bola unavená, vysilena, chora. Ale potrebovala mamu, tak som bola blízko. Vôbec by som to neriešila. Není to cudzie decko aby si k nej chodila z kilometra, venuj sa jej tak ako ta potrebuje.

anonym_a74030
27. aug 2025

Bože si vážne chorá 🤦‍♀️

selena_luna
27. aug 2025

Snaz sa priamo nedychat na babo, dodrzuj hygienu a tiez vela koj, vo svojom mlieku mas vela protilatok, ktore babatku pomozu. Nestresuj sa, babatko zvladne choroby, maj nachystanu odsavacku na npstek, fyzio roztok do nosteka aj paralen cipky pre babatka ( nurofen az od 3 mesiaca)

pribinak
27. aug 2025

Muž si nemôže zobrať volno ani na pár dni? Čo je riaditeľ zemegule?

marianarem
27. aug 2025

@anonym_autor Nos rusko a dezinfikuj si ruky, inde bacily velmi nemas, kludne ju mozes zobrat k sebe.

anonym_99a092
27. aug 2025

@anonym_autor ahoj aj ja som sa velmi bala az som panikarila ked som bola chora a mala mala 2mesiace , casto som vetrala dezinfikovala a nastatsie sa nenakazila

nevenka
27. aug 2025

Ked som mala covid, mala som respirator. A ked sme ju krstili, mala 2 mesiace a 2 rocny mal tazky covid. Behala som od jedbeho k druhwmu. Mala neochorela. Proste toto jw zivot. Tak si zober respik a ta sa malej venuj.

autor
27. aug 2025
@anonym_1be735

Na zaciatku citam ze si vazne chora ja ze minimalne mas posledne stadium rakoviny. Dieta potrebuje mat naplnene zakladne potreby ako jedlo a sucha plienka. Nedramatizuj zbytocne ved dieta ma aj otca a naozaj robis zbytocnu paniku. Zober posledne zvysky rozumu do hrsti, zarob decku umele mlieko a ty dodrziavaj liecebny rezim. Nie si tintitko s bakteriami ale normalne chora vycerpana mama ako budes po zbytok tvojho zivota.

@anonym_1be735 prosim??A ty si myslis ze ju necham hladnu?Kazde tri hodiny jej zarabam,to ta ako napadlo...ved nevyhnutne veci SAMOZREJME robim....nechapem ako ta moze napadnut ze jej nedam papat.Vies citat?Pisem ze mam strach ale nie ze sa nestaram

autor
27. aug 2025
@anonym_99a092

@anonym_autor ahoj aj ja som sa velmi bala az som panikarila ked som bola chora a mala mala 2mesiace , casto som vetrala dezinfikovala a nastatsie sa nenakazila

@anonym_99a092 uz mi tu pisu ze nie som normalna.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
petronellla87
27. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ano my sme tiez mali brutál chrípku všetci doma, iba bábätko nie. Pripisovala som to kojeniu, vraj ked si chorá tak v mlieku sa ti začnú tvoriť protilátky som niekde čítala

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
27. aug 2025
@anonym_1be735

@anonym_1be735 pisala som ze malicka je tintitko a ja pri nej s tymi bakteriami...nie ze ja som tintitko a hej,som chora a z mojho pohladu je to vazne ked ma boli neznesitelne hrdlo,rezanie v hrdle.Ty ked si takto chora tak asi nie si vazne,to ale ja posudit neviem...dakujem za povzbudenie

lucia147852
27. aug 2025

No úplne normálne sme fungovali. To čo robíš, jej škodí viac. Ona potrebuje byt pri tebe. Teraz si predstáv, že mas ešte staršie dieťa, ktoré je už v kolektíve a nosí domov choroby. To by si s týmto prístupom bola na psychiatrii.

autor
27. aug 2025
@lucia147852

No úplne normálne sme fungovali. To čo robíš, jej škodí viac. Ona potrebuje byt pri tebe. Teraz si predstáv, že mas ešte staršie dieťa, ktoré je už v kolektíve a nosí domov choroby. To by si s týmto prístupom bola na psychiatrii.

@lucia147852 som pri nej ale snazim sa ten kontakt minimalizovat,ze nie uplne na nej nalepena...preto som tu a pytam si radu ako to mali ine mamy,ked ochoreli pri tak malom babatku,co robili,ci sa nebali si babo vziat na seba a byt tak s nim

autor
27. aug 2025
@marianarem

@anonym_autor Nos rusko a dezinfikuj si ruky, inde bacily velmi nemas, kludne ju mozes zobrat k sebe.

@marianarem dakujem🙂

anonym_108f5e
27. aug 2025

@anonym_autor Vitaj v klube. Všetky sne si tým prešli aj deti nám zo školy ,škôlky nosili kadejaké pliagy.
Ale odľahlo mi,lebo som sa bála,že nejako inak si chorá.

lulu0123
27. aug 2025

Akurat som si ruky vzdy po smrkani umyla,inak som bola bez ruska a fungovali sme normalne.Dojcila som ju.Neochorela vobec.

anonym_09215c
27. aug 2025

@anonym_autor nestresuj aj tak si bola infekčná už predtým.Skoda, že nekojis dala by si jej protilátky, ale tak len veriť, že neochorie.Skor by si to mala poriadne vylezať s respitatorom jej neublížis aj, keď ju ponosis.Aj muž môže od teba ochorieť.Ja som kojila a sopel smrkala deti sú silné neboj sa.

jvasenka
27. aug 2025
@anonym_autor

@lucia147852 som pri nej ale snazim sa ten kontakt minimalizovat,ze nie uplne na nej nalepena...preto som tu a pytam si radu ako to mali ine mamy,ked ochoreli pri tak malom babatku,co robili,ci sa nebali si babo vziat na seba a byt tak s nim

@anonym_autor 🫠 prepáč ale rezanie hrdla fakt vážne… mňa rezalo hrdlo tak že mi bolo naozaj do plaču, nič som nemohla kvôli kojeniu, muž, staršie dieťa choré a normálne sme s babom (2m) boli.. pusy na hlavu max na líce, zvýšená hygiena čo sa týka rúk, nekýchat naňho ..ja som s babom dokonca spala na posteli pekne pri sebe a vsetko ok.. vážnejšie je ako to prežívaš ako tvoja choroba (a sú aj vážnejšie choroby)

anonym_e76ea1
27. aug 2025

Normálne som bola pri dieťati a dokonca som ani rúško nemala 🤷‍♀️ neviem si predstaviť behať po byte s rúškom na papuli....a dieťa sa nikdy nenakazilo...dokonca aj teraz keď som chorá a moje už väčšie dieťa chce, aby som spala pri ňom, tak si k nemu ľahnem a spím. Taktiež keď je moje dieťa choré, tak mu nezalepím ústa a neodstrkujem ho od seba, lebo je choré. Ale ležím s ním v posteli, mojkám ho a aj za cenu, že sa nakazím...a čuduj sa svetu, moje dieťa sa nikdy odomňa nenakazilo a ani ja som sa nikdy nenakazila od neho. Amen.

autor
27. aug 2025
@jvasenka

@anonym_autor 🫠 prepáč ale rezanie hrdla fakt vážne… mňa rezalo hrdlo tak že mi bolo naozaj do plaču, nič som nemohla kvôli kojeniu, muž, staršie dieťa choré a normálne sme s babom (2m) boli.. pusy na hlavu max na líce, zvýšená hygiena čo sa týka rúk, nekýchat naňho ..ja som s babom dokonca spala na posteli pekne pri sebe a vsetko ok.. vážnejšie je ako to prežívaš ako tvoja choroba (a sú aj vážnejšie choroby)

@jvasenka ach jaj...to slovo vazne som myslela v kontexte ze naozaj.Nie ze umieram😷

autor
27. aug 2025
@jvasenka

@jvasenka u vas sa nepouziva slovicko vazne l-v preklade naozaj??No vazne je to tak?nie????U nikoho tu s diskutujucich? ...ja som skutocne nemyslela na vaznu chorobu...ani som si to necitala po sebe,az teraz lebo neak moc sa to tu prebera,vobec ani netusim ze som pouzila slovicko vazne.Skoda,lebo skoro kazda sa tu chyta iba toho.

mamaaja82
27. aug 2025

Robis paniku uplne zbytocne,umyvaj castejsie ruky a zi.Dieta maj pri sebe ked bude chciet,s takymto pristupom sa o chvilu zblaznis.Raz ochories ty,raz dieta,raz muz,to je zivot.

autor
27. aug 2025
@anonym_e76ea1

Normálne som bola pri dieťati a dokonca som ani rúško nemala 🤷‍♀️ neviem si predstaviť behať po byte s rúškom na papuli....a dieťa sa nikdy nenakazilo...dokonca aj teraz keď som chorá a moje už väčšie dieťa chce, aby som spala pri ňom, tak si k nemu ľahnem a spím. Taktiež keď je moje dieťa choré, tak mu nezalepím ústa a neodstrkujem ho od seba, lebo je choré. Ale ležím s ním v posteli, mojkám ho a aj za cenu, že sa nakazím...a čuduj sa svetu, moje dieťa sa nikdy odomňa nenakazilo a ani ja som sa nikdy nenakazila od neho. Amen.

@anonym_e76ea1 vsak keby je moje dieta chore tak s nim tiez spim a som na nom prilepena AJ ZA CENU ZE SA NAKAZIM.Lenze tu je to opacne...Ja som chcela skusenosti mamiciek s babatkami,ako to zvladli ked ochoreli.Ale tu sa tak necitlivo odpoveda ze to neak proste musim zvladnut aj bez MK...Amen

autor
27. aug 2025
@mamaaja82

Robis paniku uplne zbytocne,umyvaj castejsie ruky a zi.Dieta maj pri sebe ked bude chciet,s takymto pristupom sa o chvilu zblaznis.Raz ochories ty,raz dieta,raz muz,to je zivot.

@mamaaja82 hej ale nie taketo male babatko,take malicke tintitko...ked priberie a trosku vyrastie,zosilnie,bude to ine

anonym_e76ea1
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e76ea1 vsak keby je moje dieta chore tak s nim tiez spim a som na nom prilepena AJ ZA CENU ZE SA NAKAZIM.Lenze tu je to opacne...Ja som chcela skusenosti mamiciek s babatkami,ako to zvladli ked ochoreli.Ale tu sa tak necitlivo odpoveda ze to neak proste musim zvladnut aj bez MK...Amen

@anonym_autor ale veď ja som ti odpovedala, že som nemala ani rúško a normálne som fungovala...tak som dieta nebozkávala na ruky (ktoré si pchá do úst) a ani na tvár, umývala si ruky, dokonca ked plakalo, mojkala a hladkala a aj na hruď si dieťa prikladala. Proste klasika ako keď som zdravá, len s tými bozkami som to nepreháňala a dieťa aj spalo so mnou v posteli aj keď som bola chorá...neochorelo....a ako som spomínala, určite som.po byte nechodila s rúškom na ústach.

mamaaja82
27. aug 2025
@anonym_autor

@mamaaja82 hej ale nie taketo male babatko,take malicke tintitko...ked priberie a trosku vyrastie,zosilnie,bude to ine

@anonym_autor prehanas,naozaj.

Strana
z2