icon

Ako zvládnuť vyčerpanie po dlhej chrípke?

21. dec 2024

Ahojte, aj nás postihla tento rok táto strašná chrípka. Najprv najmladšia dcéra, ktorej sa to už 2x vrátilo, ta už je nateraz ako tak ôk, od nej som to chytila minulý víkend ja, v týždni aj starší syn. Mňa to zložilo úplne, mala som úplne všetky príznaky, bolesti, horúčky, kašeľ. Bola som aj u lekárky. Crp potvrdilo vírus, atb mi dala pre prípad, že by sa to zhoršilo. Neberiem ich. Som ale stále úplne odrovnana, krúti sa mi hlava, od včera ma ešte začalo aj preháňať, pritom jem diétne. Nemôžem spávať, začali sa mi objavovať úzkosti, nepríjemné stavy, som z toho nešťastná. Viem, že je to ešte krátka doba po tak náročnej chrípke, ale dodajte mi trocha nádeje, kedy sa vám to začalo zlepšovať. Včera už môj muž vybuchol, stará sa nemôžem povedať, ale podľa mňa robí veci, co my ženy robíme úplne bežné. Nákup, varenie, nič extra. Robí to aj normálne, ale s tým ze vždy je tak 60/70% na mne a zvyšok pomôže. Teraz je na ňom 100% lebo ja nevládzem nič. Keď si predstavim, že ide štedrý večer nemám chuť na to ani pomyslieť. Ešte príde aj dcéra s budúcim zatom a všetci len očakávajú aká bude super večera, ako všetko bude úžasné. Na jedia sa a zasa si všetci pôjdu po svojom. Nikoho nezaujíma, že ja nevládzem. Včera som hodinu plakala, a už som sa úplne opustila. Co budu toto za vianoce? Ako bojujete s tou chrípkou? Úplne sa to na mňa tento rok zosypalo. Prosím píšte len pozitívne, negatívnych veci už mám aj tak dosť.

ina2405
21. dec 2024

Nikto neútočil, ale napísali sme ti, ako to zvládnuť. Musíš sa cítiť veľmi slabá, to mi je ľúto. Choroba je nafigu. Ale nebudem ťa ľutovať, že robíš zo seba zbytočne chudinku chorú nevládnu v kuchyni. Máš tam na to ľudí. Lieč sa a drž sa.

dadis
21. dec 2024

@lenocka137 Osobne si myslim, ze si ich uzivala zbytocne. :/ mas klasicke prejavy virozy/chripky

mikadooo
21. dec 2024

Ja by som to proste zrušila, som k.o., prosím spravte si vlastný program, nemám nič nachystané, zotavujem sa. Ak nás dcéra s budúcim zaťom pozvú k nim, veľmi to ocením(e), ak nie, chápem(e) a nič sa nedeje. +Sorry, že na poslednú chvíľu. Nerozumiem prečo sa takto bičuješ a plačeš do vankúša... To nevieš na rovinu povedať ako sa veci majú?

mogaa
21. dec 2024

Tak stav sa ti zhoršil napriek tomu neberieš ATB....čo k tomu dodať.....

pralinka86
21. dec 2024

A vlastne uvedomujes, si ze tieto stavy si sami sposobujeme, nalozit na seba viac nez unesieme... A potom nastane vybuch. Ved to su len jedny sviatky... Ale zdravie mame na cely zivot

fiafia
21. dec 2024

My sme tiež tento týždeň ko, dcéra ma do toho hrozný kasel tak neviem kedy sme si dobre pospali. Môj muž vyzerá,ze prišla jeho posledná hodina a najlepšia kamoška je postel 😂 nemám napecene, nemám upratané, nemam dorobenu vyzdobu dokonca ani darčeky všetky. Nerucam sa bude ako bude. Tu to aspoň vidno kto robí Vianoce, bez koho by nebol domov. My matky ak lahneme chudáci chlapi to neprežiju ( cest vinimkam)

autor
21. dec 2024

@mogaa kde píšem, že sa mi zhoršil stav?

autor
21. dec 2024

@mikadooo nepozvu. Už to nejdem rozoberať, ale ďakujem. Nejako to zvládnem.

bosorkabb
21. dec 2024

Dcéra je na tom podobne už viac ako týždeň. Všetky deti v okolí podobne.
Na Vianoce nikam nejdeme ani nikto k nám.
Sme predsa chorý tak logicky každý chápe a nikto sa sem netrepe.
Máme všetko čo na Vianoce treba.

lenocka137
21. dec 2024

@dadis akože úprimne sú to trojdňové, ešte k tomu 2 balenia...druhé balenie ale neotvorim, toto prvé by ešte málo pôsobiť pár dní...ale v živote mi takto nebolo ako z týchto antibiotík...

gabu_lienka
21. dec 2024

Ked maš chripku, tak skor ako po tyzdni ti lepsie nebude. Mozno aj po dvoch. este mozes dostat zapal pluc a nebude ti lepsie ani o mesiac. Nateraz by som bola rada, ze nie som v nemocnici.
A to akoze myslis uplne vazne, ze mas CHRIPKU a niekto sa k vam prace na navstevu? Normalne neverim 😅

autor
21. dec 2024

@gabu_lienka to není návšteva preboha. Dcéra tu stále býva, ide domov. Ma dva domovy, ale stale je doma tu! Keby to bola širšia rodina. Nepoviem nič. Ale je to predsa dcéra.

gabu_lienka
21. dec 2024

Napisala si, ze ma prist dcera s buducim zatom, tak to vyznelo, ze uz ziju spolu. Ok, dcera byva stale u teba, tak moze nachystat aj s tvojim muzom, aky problem? Ked som zacala citat tvoj uvodny prispevok, tak som mala dojem, ze ste s chripkou odpaleni komplet vsetci a mate deti do 2 rokov.

alex49
21. dec 2024

Máš doma dospelého muža, dospelú dcéru a skoro dospelého syna. Daj im pokyny a vianoce zvládnu. To, či sa zatko nakazí je otázne, ale neviem prečo sa stresujes, ty si chorá, tak sa poriadne lieč. Aj keby ste mali vianoce o týždeň.

autor
21. dec 2024

@gabu_lienka áno má prísť, pretože druhy domov má v Bratislave. A zať priletel na vianoce, sú spolu v Bratislave. Zas odletí. Po sviatkoch. Už to nebudem riešiť. Tu sa človek aj tak normálnej odpovede nikdy v žiadnej diskusii nedocital.

letfenixa
21. dec 2024

@alex49 a dokonca ani nemusia mať Vianoce ako sa patrí. Svet sa bude točiť ďalej.
Ja by som to nechala na zdravých dospelých členov domácnosti.

slovakboy
21. dec 2024

Ja toto nepochopím. Človek tu príde s bolesťou aby ju zdieľal a niekto ho polutoval, poradil. A dostane naložené od ľudí čo nemajú páru ako mu je, nežijú v jeho koži a často aj sami majú podobné problémy, len tu ich nahnevá niekto, kto im nastavuje zrkadlo.

Ťažká chrípka spojená s úzkosťou je nepríjemná. Okolie na teba vytvára tlak a to na pokoji nepridá. Včera na teba dopadla ťažobná a smútok z Vianoc. Mala si očakávania a tie sa zďaleka neplnia. Skús z nich poľaviť. Nájdi radosť v malom. Stíš sa. Vypni rádio a pusti si svoju hudbu vianočnú. S vecčerou bude ti musieť niekto pomôcť. Neboj sa požiadať o pomoc. A nevyčítaj si nedokonalosť.

autor
21. dec 2024

@alex49 mam doma 8 ročnú dcéru, muža co ide do prace na štedrý deň, aj pred ním aj po ňom a jedného maturanta. Nateraz.

autor
21. dec 2024

@slovakboy presne tak, dolahlo to na mňa všetko. A tu, ešte aj napíšeš nech napíšu niečo pozitívne, ale nie, tu sú preteky o co najhnusnejsi a najbolavejsi komentár. Ďakujem aspoň tebe. Viem, že poznáš úzkosti, preto viem, že ma chápeš.

vakatko
21. dec 2024

Do litra vriacej vody podrv 5cm čerstvého zázvoru a 5 klinčekov, povar 5 minút nechaj trošku ochladiť a pridaj med s citrónom. Vypi denne 3 šálky kostného vývaru, jedz surový cesnak, tymián, citrusy, pi veľa tekutín šalviový čaj, medovku a kamilky na úzkosti ... probiotiká, vitamín D...
Veľa oddychuj a vetraj, rodinka od hladu nezomrie, nech si namažú topeničky s cesnakom 🙂 Za pár dní budeš v pohode, nejedz sladké, zhorší to úzkosti a podporí zápal. Pred spánkom pohrýz a zjedz 2klinčeky sú silne antivírusové. Skoré uzdravenie prajem 🙂

lenkalienka321
21. dec 2024

A čo tak návštevu odložiť, kým sa nebudeš cítiť lepšie? Veď prečo sa trápiť na samotné Vianoce? Radšej sa sustred na svoje zdravie a ideálne aj na duchovné prežitie Vianoc, tak to robíme my a máme Šťastné a Veselé, hoci aj bez šalátu a s trochou prachu na policke🙂

letfenixa
21. dec 2024

@slovakboy ani ja to nepochopim. Keď som chorá a slabá, tak ležím a liecim sa, a neriešim upratovanie a varenie a balenie darčekov

lenocka137
21. dec 2024

Ešte sú to do Vianoc 3 dni, dovtedy budete fit, pomaličky si spravíte to najnutnejšie 🙂

martul
21. dec 2024

Ja krava, kto ťa vychoval?! Tiež to za moc nestojí. Čo si čakala, že sa tu všetci pokakáme lebo robíš zo seba otroka a ostatní to nezvládajú bez teba? Veď ok, máš tak ako si so zariadila a naučila.

slovakboy
21. dec 2024

@vakatko

Super

sticker
sonkamirka
21. dec 2024

ahoj, na uvod ti posielam objatie🙂viem,ako sa citis...vcera som prisla z nemocnice, drapla ma krcna a bolesti hlavy, ktore mi asi vyvolala silna chripka,tak som uz dva tyzdne KO...daj ATB a prejde rychlejsie,mne pomohli...deti a muz porobia ako im nadelegujem, nevadi,ze nie tak dokladne,ako chcem...teraz lezim,hladim do stropu a obzeram pavuciny🤣no a co,ved ich povysavam na jar...ber to tak,ze teraz budu Vianoce take menej upratane,ale pridu a budu milostive a carovne...o dva dni ti bude ovela lepsie a potom zasq oddychuj a tes sa 🌲☃️🙂❄️prajem Ti vsetko dobre ...aj tym protivam,co Ta tu nepotesili...nech je vsade viac dobra a lasky❤️

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
lasona
21. dec 2024

Rozumiem ze idú vianoce a tešila si na vsetko , ale proste si chorá. Ty si ľahni a lieč sa. Teraz sú nejaké neumyte okná a všetko ostatne nepodstatne. Nepríde ti žiadna inšpekcia domov, že nemáš napecene a neupratane. Dcére by som zavolala ze si chorá, ci nevie prísť skôr a navariť. Vianočnú atmosféru si vieš urobit ľahko, aj keď si chorá. Pustiť koledy, zapnúť sviečku, pustiť aromalampu...caj do ruky a nohy hore....bud rada ze ste rodina spolu a ze ste všetci zivi. Nie každý má to šťastie. Ja som stihla umyť jedno okno a dosť. Nemám napecene nič. Ak stihnem urobím, keď nie, pohoda jahoda. Navariť jednu kapustnicu nie je nič strašné. A ty sa vykašli na vsetko, nemaj žiadne očakávania, to všetko si my ľudia tak strašne komplikujeme. Kde je merítko ze aké majú byť vianoce? Ze mame mat 10 druhov kolacov, sterilny cely byt? Navarene na cely týždeň? Vianoce sú o tom, aby sme spomalili, aby sme boli spolu. Treba sa len prispôsobiť situácii. Posielam ti veľké objatie, veľa zdravia, nech to máš čo najskôr za sebou.
Inak včera bola u mňa suseda, tej sa pred mesiacom zabil muž na aute. Ostala s dvoma malickymi deťmi. Toto sú pre mňa strašne vianoce, a nie to, čo popisujes.
Želám ti pokojne sviatky. 😘

megan777
21. dec 2024

Moja to mi je úprimne ľúto zavítala som sem lebo mám rovnaký problém už sa neviem dostať z tej chrípky 3tyzden,predtým bol starší chorý v horúčkach a ešte aj mladší 5rocny 2tyzdne chorý ,potom 5dni v škôlke a včera zase teplota, čo je toto za chrípku,predtým som bola za týždeň ok a po korone ja neviem,každopádne Ťa chcem povzbudiť a musíme byť pozitívne ,držím Ti palceky aby sme to spolu my ženy, my matky dali ,neboj dobre bude.❤️😘😍🥰♥️♥️♥️

autor
21. dec 2024

Ďakujem, ale už nepíšte o tom upratovaní, to ma trápi najmenej. Ani napečené ma netrápi. Rada by som len vstala a fungovala. Celkom obyčajne, ale proste nevládzem. Ale viem, a verím ze to prejde. Všetkým prajem skoré uzdravenie.