Anorexia u muža

natalka1313
27. sep 2021

Ahojte,chcem sa spýtať či má niekto z vás s tým skúsenosti. Manžel normálny chlap 44 rokov 176cm bežne vážil okolo 95kg.
Ma problémy v práci, nonstop je nespokojný tam ,doma, všetko je podľa neho zle a za posledné 4 mesiace sa každé ráno váži schudol už 17kg. Je zlý protivný všetko len musí byť po jrho. Kazde ráno s mu robila desiatu už ani tú nechce....arogantne mi odpovie že nepotrebujem. Sme spolu 15 rokov. Nehovorím ze to bolo vždy ideálne ale myslím že trpí mentálnou anorexiou.

nepotrebujem

anjelicek26
27. sep 2021

Pri 176cm tych 78 kil este nie je ziadna drama, ale v podstate normalna vaha. To, ze ma depresie, celkovu nespokojnost niekde na hranici s vyhorenim a premieta sa to aj do telesneho vzhladu, je uz vec ina. Skuste si spolu sadnut a porozpravat sa, co treba zmenit...ci treba psychologa, kde by sa "vykecal", ci potrebuje zmeny v zivote - ci by nepomohla ina praca, ci by nepomohlo stahovanie, zmena zivotnej situacie, trebars zahranicie... ci by nepomohli konicky, ci by nepomohlo to ci hento...prinut ho v prvom rade definovat problem..lebo nejaky tam je.

ella_price
27. sep 2021

Muž má v sebe problém, ktorý treba riešiť. Príznaky, ktoré opisuješ sedia na úzkostnú aj depresívnu poruchu. Človek je podráždený, citlivý na dotyky, zvuky a ďalšie pre teba bežné veci. Bude to ťažké, ale ak ho máš naozaj rada, spolu to zvládnete. Len to chce prejsť tú cestu, kým bude ako tak v poriadku. Držím palce.

luccija
27. sep 2021

@natalka1313 skôr ho pošli k obvodnej po ukludnujuce lieky.Ked má úzkosť je nervózny chudne rýchlo.

ella_price
27. sep 2021

@luccija No skôr by si mal prejsť sedenia u psychológa a ten potom určí, či má ísť psychiatrovi a liečiť sa tam, alebo budú stačiť len nejaké terapie.

majamat
27. sep 2021

zrejme by potreboval vysetrenie. minimlane psychologa. mozno aj psychiatra. podla mna nema vyslovene anorexiu, aj ked neprijmanie potravy sa takto nazyva bezne aj v psychiatrii, no u neho bude zrejem pricina inde. jeho clekove spravanie naznacuje, ze zrejme neikde je chyba, ze s neicim bojuje.

no asi to bude tazke, pokial si problem nepriznava, nemusi chciet spolupracovat.

luccija
27. sep 2021

@ella_price áno to by bol ideál, ale ako poznám chlapov nikdy si nič nepripustia oni nie sú blázni, aby sa chodili niekde vykecat🙂
@natalka1313 schudol veľa, spáva dobre?ak by sa ukludnil liekmi nebude mať taký stres a viac chuti do jedla.A kľudne môže mať miernu depresiu

ella_price
27. sep 2021

@luccija No to áno. Oni si nikdy nepriznajú, že majú problém. S chlapmi je to vždy ťažšie v takýchto veciach 😕

majamat
27. sep 2021

@luccija a teda uz vobec si nepriznaju psychicke problemy, este tie telesne mozno,a le psychicke? to nie

mima172
27. sep 2021

Podľa toho, čo píšeš podľa mňa nejde o anorexiu ale o chudnutie zo stresu, psychickej nepohody. Zjavne to zasahuje do kvality vášho vzťahu, toto by chcelo odbornú pomoc. Veľmi držím palce.

natalka1313
autor
27. sep 2021

@mima172 neviem baby fakt....myslím že je to z práce stále chce od tiaľ odísť ale nevie sa rozhýbať....sem tam mi povedal že ho šef ponižuje a tlači naňho.....chcem mu pomôcť ale je to ťažké....lebo vybíja si to na mne .....dáva mi najavo že každý môj názor je nanič....on nič nepotrebuje od nikoho.....keď ho len tak pohladím tak ako píšete vyššie úplne mu to vadí.....až mu je to nepríjemné a najhoršie je že sa vôbec s nami doma nerozpráva

natalka1313
autor
27. sep 2021

@natalka1313 a stále si sleduje váhu....každý druhý deň ide na biku 50km.....úplne je upnutý podľa mňa nato že ja neviem niečo si asi chce dokázať.....myslím že ho trochu aj mrzí že mna povýšili v práci a zdvihli plat.....no nedávam mu to najavo.....práve naopak povzbudzujem ho ale ako by to bolo kontraproduktívne

januarova
9. apr 2022

@natalka1313 ako si na tom s manželom? Zlepšilo sa niečo?

petruldo
9. apr 2022

@januarova neodpovie ti, je neaktívna, teda tu poriadne dávno nebola