Arytmia v 30r. - poraďte!
Ahoj,mam 30r a vcera som mala prvykrat v zivote arytmiu. Citila som ako mi nepravidelne bije srdce.sla som na pohotovosť.odtial na interne.dr mi dala nejaku tabletku,infúziu,odber krvi. Ekg bolo zle,po tejto liecbe sa to vratilo do Normalu. Na kardio som objednana az o vyse mesiac! S tymze ked sa to zopakuje,mam si vziat pol tabletky viac na vys.krv.tlak na kt.sa liecim.ked neprejde,pohotovosť. Moja otazka znie...ako mam fungovat? Ak sa mi to stane do tyzdna 2-3x, mam byt vkuse na pohotovosť? Mate niektora rady? Ja som zufala,mam strach,musim sa starat o 2 detí.manzel pomaha ako vie,ale zena a mama jeproste nenahraditelna. Ako sttmzit,co robit/nerobit? Dakujem
@pusinka263 Holter už v tvojom prípade nie je taký dôležity, davame ho vtedy ked pacient niečo cíti a nevie sa čo, popripade odpadáva a nevie sa prečo. Za tych 24 hod.nemusíš mat absolutne nič, väčši vyznam by malo natočiť ekg pri pocite búšenia, resp nevolnosti, dušnosti. V tvojom pripade jasne zachytili fibriláciu a tú budú riešit. Dali ti plne postačujúcu liečbu - vasocardin. Mal by zabrániť vzniku ďalšich záchvatov, čiže buď bez obáv že teraz ju budes mat 2xdo týždna. Je to nepravdepodobne. Skôr ide o to, aby si mohla v buducnosti fungovat bez liečby.
@pusinka263 pani v kardiocentre co som sa s nou rozpravala pri mojej hospitalizacii vravela ze na zakrok kvoli arytmii cakala 2roky. Takze mesiac na vysetrenie si pockat je este v norme
@lubicana takze rozumiem dobre?ten vasocardin nemam doma,podali mi ho raz na interej pohotovosti.to staci nato aby sa mi to nestalo v blizkej buducnosti?
@pusinka263 nie ako Ti môže pomôcť to, čo Ti dali jednorázovo.Zaplat si na vl.ziadost vysetrenie niekde v sukr.centre, ak si neista a nechceš čakať.len budeš z toho zbytočne nervózna.
@eliska13 Uf, žeby to robila aj tetánia? No neviem, to 1x čítam-počujem... tá moja hyperventilačka je iná "kamoška"... dáva mi zabrať a ♥ arytmia ma teraz straší veľakrát za deň, keď sedím alebo si idem cez deň ľahnúť, aj v noci keď idem spať... ♥ búcha a búcha a vynecháva...
@betinka_kvetinka už trochu staršia diskusia ale skúsim, niečo sa vyriešilo s tou tvojou arytmiou? Mne sa to tiež začalo, hlavne v noci keď už v pokoji ležím, začne preskakovať a vynechávať srdce, na kardio mi dali betaloc , mám brať pol tabletky ale aj tak mi veľmi znižuje tlak,

@katharines áno, beriem po zákroku, ešte do budem brať do októbra. Aj nizku dávku betalocu.