Arytmia u bábätka v 38. týždni

majca88
23. apr 2017

Ahojte mamičky. Pred deviatimi dňami nám na monitore našli arytmiu, ktorá sa objavuje a mizne. Robili nám kardio vyšetrenie, ktoré ešte v utorok zopakujú, no aj keby boli dobré výsledky, lekári si ma chcú nechať v nemocnici až do pôrodu. Najskorej chceli robiť akútnu sekciu, no podľa prvého kardio vyšetrenia to nebolo nakoniec nutné.
Mali ste niektorá podobné problémy so srdiečkom u bábätka? Čo ste absolvovali po pôrode a ako to ovplyvnilo vaše bábätko?
Kľudne aj do správy mi napíšte, ak by bola odpoveď veľmi osobná.
Ďakujem.

janicka2315
23. apr 2017

Moja mala ozvy stale okolo 170..najprv ma nechali v nemocnici chceli robit cisarsky..kazdy den som chodila 4-5 krat na monitor a potom ma pustili stym ze pre moju to bol normal..porod som mala prirodzeny,rychly a vsetko dopadlo ok

pininka
24. apr 2017

Ja to iste ako spomina Janicka, nasa mala stale okolo 170,180 tep, sa ma pytali ci ja niesom v strese, a ja ze nie, ale ja mam sama velmi vysoky tep, takze to ma asi po mne. Moj doktor to vie, takze to bral normalne, ze sa nemam stresovat. Aj tak som mala planovany cisarak, potiahli sme super az do 39tt.

majca88
autor
24. apr 2017

Ďakujem dievčatá. My máme všelijako. Skorej ich trápi, že nám frekvencie skáču zo 160 na 60 a niekedy aj nižšie. Že sa to môže upraviť samo, ale že múdrejší budeme až po porode. Najradšej by som bola, ak by sa mala narodila a urobili jej vyšetrenie.

pininka
24. apr 2017

@majca88 tak to su velke skoky, to urcite treba sledovat.

andrejka1974
25. apr 2017

@majca88 pri mojej dcerke ma casto kontrolovali pred porodom nebolo to az take zavazne, ale pre istotu som si zvolila porod na kramaroch v bratislave, keby bolo nutne zasiahnut je tam najlepsia kardiologia nastastie vsetko bolo ok a malej sa to porodom zlepsilo ani jej nemuseli volat kardiologa bola uplne ok

indiankaindi
25. apr 2017

@majca88 my sme mali rovnaký problém, tiež to začalo takto pred pôrodom, ale okrem sledovania sa nič nedialo. Po pôrode na to zrejme zabudli, nikto si to nevšimol a až keď som sa spýtala, ako je na tom s tou arytmiou, tak dcéru vyšetrili a zistili, že ju stále má. Dali ju na monitor do inkubátora a napichli ju na niečo, ale ešte v ten deň do večera to odoznelo. Pre istotu ju nechali na monitore ešte 2 dni, ale už sa arytmia neobjavila, tak mohla byť v normálnej postieľke. Po vyšetrení na kardio jej zistili malú dieročku - dnes to má už takmer každé dieťa. Časom sa to zacelilo a už je to v poriadku. Väčšinou arytmia po pôrode ustane sama, ale pre istotu na to upozorni pred pôrodom alebo tesne po ňom, aby na to nezabudli ako u mňa. Držím palce. A hlavne sa ty udržiavaj v pohode (viem, že to vyznieva ironicky), aby sa dieťatko nerozrušovalo do pôrodu, resp. čo najmenej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre