Bolesť na hrudi a dušnosť pri fyzickej námahe
Ahojte s čoho to môže byť?Napr.bezim do kopca za malým a napr dnes sa mi to stalo že som nevládala ,skoro mi zdrhol a keď som sa zastavila tak som cítila strašnú bolesť na hrudi a dušnosť,akoby aj pálenie až do hrdla,neviem to opísať.Toto sa mi stáva keď idem k zubárke a tá je na 7 poschodí (mám fóbiu z výťahov), normálne nevládzem, mám 33 schôdzou problém nemám a ani nadváhu
Za mňa astma ... osobná skúsenosť.
@dzulli1980 aj keď z dýchaním nemám problém a ani nekaslem?Len problém mám keď idem po schodoch alebo do kopca
To čo sa mi stalo dnes bolo prví raz lebo som bežala do kopca,bola to bolesť,keď idem po schodoch pomaly tak si robím prestávky ,vtedy kašlem nevládzem a ju e až na zvracanie
@kavicka12 Tiež som to tak mala.
môže byť aj srdiečko (podobné príznaky má angina pectoris) ... určite k dr.
Nebola si nedávno chorá?
@kristina2412 pred 2 týždňami len nádchu
@kavicka12 mala som niečo podobné, pri chôdzi po schodoch som sa viackrát musela zastaviť a vydýchať, nešlo mi do hlavy, prečo nevládzem vyjsť po schodoch na jedenkrát bez prestávky (predtým to problém nebol)...diagnóza lymfóm (radšej nech je to nejaká banalita, než toto príšerné ochorenie)...
Bolest na hrudi pri aktivite treba ist cim skor ku kardiologovi. Aj keby ta obvodna poslat nechcela, urcite tam chod aj sukromne. To je vzdy prva otazka mojho dr. “Mate bolesti na hrudi pri fyzickej namahe?” .. samozrejme, moze to byt aj iny problem, napr. moja dcera mala a sice jej nevysla astma, velmi velmi mierna, dr jej dala na pneumologii taky specialny liek, co by mal vyloecit/doliecit vsetko v dychacich cestach hoc ozaj v testoch na kardiu ani tam nic evidentne nevyslo. No a po tom lieku to preslo. Tak drzim palce
@liv1 tak zatiaľ ma nikde neposlala dr.akurat som mala zase nízke železo a trocha vyšší tlak tak som dostala denník do ktorého si mám zapisovať tlak ,zatiaľ 2 dní cez deň ho mám ok no na večer sa mi zvýši na 143 ,93,104,aj včera aj dnes.Takto si mám. Kontrolovať 2 týždne a podľa toho má pošle na EKG,vraj ta dušnost a bolesť je normálna pokiaľ ju nemám aj doma pri bežných činnostiach

k dr.