icon

Bolesť vystreľujúca do krku

3. sep 2022

Vystreluje mi bolest do pravej strany krku taka akokeby bodava bolest v casti kde sa akokeby mera tep neviete co to moze sposobovat ja niekedy ma zabolí aj pri pohybe hlavy do práva a ľavá.

andreja13
6. jún 2023

@1didiana1 A z coho to mas? Aj vies? Z dlhodobeho pisania na pocitaci to nemozes mat? No tieto veci veru nezvyknu same od seba prestat. Ja ho beriem uz dlhsiu dobu a hlavne ho treba brat poctivo, iba vtedy uvidis vysledky.

tyaja5
7. jún 2023

@andreja13 tak teoreticky to moze byt aj syndrom karpalneho tunela, priznaky su pri nom uplne rovnake.

1didiana1
8. jún 2023

coze?ja a karpalny tunel? no to nemyslite vazne, to by mi teda ani nenapadlo, ani som si nic o tom velmi nechcela citat, lebo ved clovek sa dozvie o sebe, ze ma aj to, co realne mat nemoze. ale o tomto mi hovoril dedko, ze to sa vacsinou tyka starsich ludi, no nie? tak som to mala odjakziva takto zafixovane. ci sa mylim?

mladenca
9. jún 2023

@1didiana1 Akoze asi celkom nechapem, preco by sa to nemohlo tykat aj teba 😀 Preco by to zrovna teba malo obist? Vobec to tak nie je, ze by sa to dialo len starsim ludom. Moze to mat aj 20 rocna, ktokolvek, kto ma proste ruky vkuse v jednej a tej istej polohe.

henrietkatr
20. jún 2023

@mladenca ale akoze tiez som toto zachytila, ze to postihuje vacsinou starsich ludi, ale tak ako pri vsetkom, tak aj tu existuju vynimky evidentne 🙂

sweetyna
23. jún 2023

a karpalny tunel je teda vyslovene len z toho, ze clovek pracuje za pocitacom? z nicoho ineho to proste nema sancu vzniknut alebo ako to je? lebo ja za pc velmi nevysedavam, ale zapastie ma pobolieva.

nelinka888
27. jún 2023

@sweetyna Nemusí byť iba to príčina, aj môj ocino to má a pracuje manuálne. Ale tak dobrá správa je, že sa to liečiť dá, sú rozhodne aj horšie veci. Toto sa zase nepovažuje za takú katastrofu 🙂 Ono to zvykne bolieť, to je jasné, ale dá sa to vydržať. Tiež som to mala. Každého to však bolí inak.

lobic
28. jún 2023

@nelinka888 mala si to ako dlho? neviem preco som si myslela, ze je to nevyliecitelne. alebo teda ze sa to moze minimalne vratit naspat.

nelinka888
28. jún 2023

@lobic Cca nejaké tri týždne. Ale tak mňa boleli obe zápästia na striedačku 😀 Jasné, že sa to dá vyliečiť. Niekedy sa až na operáciu s tým musí ísť, ale tak veľakrát to ani nie je nutné.

zlomika
3. júl 2023

@nelinka888 tri tyzdne su pohodka, poznam cloveka, ktory uz tymto trpi viac ako polroka 🙂 ale na operaciu sa nechysta ani nic na to neberie, evidentne sa s tym da zit 😀 no mne by sa teda nedalo. kto chce kam, pomozme mu tam.

kliatana
4. júl 2023

@zlomika a tak ved ocividne to nema az take vazne 🙂 neviem sice ako velmi to boli ani ked je to vazne, tak nemozem posudzovat 🙂

moonka1
4. júl 2023

@kliatana ver mi, ze karpalny tunel vie dost ukrutne boliet 🙂 to su take bolesti, ktore ta totalne obmedzuju, ak robis na pocitaci, tak smola, v tej jednej polohe proste nedokazes s tymto vydrzat. a nepomaha ani ked si tie ruky uvolnis ci kruzis zapastiami. proste absolutne nic.

balaskovae
6. júl 2023

@moonka1 a ty osobne si to teda mala? 🙂 ked to opisujes tak dost realne, ze asi s tym mas fakt skusenost.

timetotime
6. júl 2023

tak to moze mat ozaj ktokolvek 🙂 inak docitala som sa, ze aj cukrovkari mozu mat dobre nasliapnute na syndrom karpalneho tunela. akoze jasne, nie je to pravidlo, ale to riziko je tam proste vyssie.

moonka1
11. júl 2023

@timetotime ano mala. bolelo ma to asi mesiac zhruba. ale tak nastastie som sa toho zbavila, ani na operacii som nebola, za co som fakt vdacna. operacii sa dost desim vseobecne, myslim, ze kazdy jeden clovek to ma dost podobne 😀 akoze ono to mozno nie je nejaky narocny zakrok a v nemocnici nezostavas dlho, ale aj tak. proste som si nemohla dovolit tam byt.

andreja13
12. júl 2023

@moonka1 Nie je to narocne, ani to netrva dlho, ale predsalen je to operacia, kazdy sa na operacny stol proste nehrnie 🙂

janett_332
12. júl 2023

ale tak lekari aj tak tu operaciu odporucaju asi az vtedy, ked sa ine spravit neda 🙂 ale zvycajne je tam tych moznosti viac, ja si tiez neviem predstavit, ze by som sla na operaciu kvoli bolesti zapastia.

matkaleskova
13. júl 2023

@janett_332 Tak nemozes vediet ako velmi to boli 🙂 Ak to mas vo vysokom stadiu, ze tou rukou vies sotva pohnut bez toho, aby si netrpela od bolesti, tak to uz je ina rec 🙂
Mna zas teraz trapi krk, tento rok uz druhykrat, co ma to boli, cela lava bocna strana. Neviem, ci som prechladla alebo co, aj ked v lete mi to pride take dost nepravdepodobne 😀 A pri otvorenom okne som nespala, takze neviem.

balaskovae
13. júl 2023

no mohla si prechladnut a ani o tom nevies 🙂

mladenca
13. júl 2023

@balaskovae No inak taketo veci mna vedia drzat aj zo dva tyzdne, co ja teda osobne nechapem. Predtym som vobec s tymto problem nemala a teraz aj krize kedykolvek ma sekne. Akoze nie tak katastrofalne, ze neviem chodit alebo co, ale take nieco ako privrznuty nerv, neviem ako inak to mam pomenovat 😀 Ale to je istotne tym otvorenym oknom, som si toho vedoma, lenze ja v takom teple nedokazem spat pri zatvorenom okne, to idem zdochnut 😀 ☹

tyaja5
17. júl 2023

@mladenca no veru, ja si bez otvoreneho okna neviem predstavit spat 😀 ale ono sa to nezda, aj ked je vonku velmi teplo aj v noci, ofuknut ta moze ani nevies ako. no to uz radsej ten ventilator alebo co, nestoji to za to, kto casto trpi tymito problemami s krizami, tak vie a fakt to nie je sranda.

1didiana1
17. júl 2023

@tyaja5 aj na to nieco realne zabera ci sa to da len nejako potlacit?

pannama1
18. júl 2023

@1didiana1 no potlacat to vies analgetikami si myslim, ale to tvoj problem rozhodne nevyriesi, jedine ak na chvilu 🙂

1didiana1
20. júl 2023

@pannama1 no ved to ani nechcem, skor som myslela tak akoze z dlhodobejsieho hladiska, nie nakratko utisit bolest 🙂

tyaja5
21. júl 2023

@1didiana1 a ty toto mavas tiez, ci ako? lebo podla mna to akoze u mladeho cloveka nie je velmi bezne, ja osobne som sa s tym doteraz nestretla, ze by niekoho zvyklo takto seknut v krizoch, vacsinou sa to deje podla mna starsim, moj otec si tymto prechadzal uplne bezne a zrazu aj ja.

henrietkatr
26. júl 2023

@tyaja5 no podla mna to nie je zase nic vynimocne. caste sedenie v praci, prides domov, sadnes si ci lahnes, vacsina ludi uz oddychuje dokonca aj pri svojich konickoch 😀 no a toto vsetko ma za nasledok aj to seknutie krizov. vela ludi tymto trpi inak.

martinellacka
27. júl 2023

@henrietkatr Tak nie nadarmo sa vravi, ze pohyb je proste dolezity 🙂 Hybat sa treba neustale jednoducho. Nemozes byt zdravy, ked nerobis nijaku fyzicku aktivitu, to je predsa jasna vec.

sweetyna
27. júl 2023

pise sa tu vyssie o bolesti vystrelujucej do krku. to moze znacit nieco vaznejsie alebo sa zbytocne bojim, ked take nieco mam?

telusikk
28. júl 2023

@sweetyna nemusí to hneď znamenať nič vážne, hlavne si netreba googliť symptómy, tomuto sa ja už snažím vyvarovať, prosím pekne 😂 už som sa poučila. každopádne, myslím si, že si len prechladla, prípadne angína? nič iné ti nie je? nemáš nejaké ďalšie príznaky?

nelinka888
28. júl 2023

Mňa zvykla takto bolieť hlava aj zátylok na striedačku, väčšinou sa tento problém týka chrbtice, to som si akože istá. S tým môžu neraz prísť zároveň aj iné veci ako napríklad mravčenie či necitlivosť prstov. To takisto vôbec nie je ojedinelá záležitosť u ľudí v dnešnej dobe.