Cena dioptrických okuliarov na mieru
Zdravím, viete mi povedať koľko približne stoja dioptrické okuliare na mieru? Chcem darovať priateľke poukážku na kúpu a neviem, aká je asi cena. Skôr sa už sťažovala, že cez aktuálne okuliare horšie vidí.
Ďakujem
Ja som platila za okuliare 400€, pred 3 rokmi. Rám žiadna extra značka, sklá z tých drahších vtedy (80€/ks). Kupovala som ich pred 3r.
U nás v optike platím 60-100€/1sklo + cena rámčekov a tam môže byt suma od 60 až po vlastne ani neviem koľko stoja nejaké ,,topky” možno 1000? Asi 3 týždne dozadu som bola s mužom v optike, vybral si nejake imidžovky+skla a stali ho 420 € ale ja som tam našla polaroid rámčeky za 30€ vo výpredaji a na sklíčka mali ešte 50% zľavu tak ma stal komplet 90€ čo je super cena podľa mna, hlavne keď sú to len doplnkové okuliare. (Mám ich veľa a tieto neboli typ na každodenne nosenie). Obaja mame klasické okuliare len do diaľky žiadne bi/multi fokalne.
Tu vies ist od 100 do 500€
Chod do optiky sa opytat
Ja osobne si kupujem cez internet , vcera som objednavala 2 ramy +sklocka do kazdeho ramu a so zlavou este ma to vyslo vsetko za 41€
Odmietam platit tie nehorazne sumy v optikach
@anonym_autor tak to je velmi individualne zalezi ood dioptri a typu skiel a podkodeni videnia , take multifokaly minus 7 plus 4,5 plus cylindre mna vychadzsju s ramom cez 700 e
Ja som si dala zmerat v optike a s papierom som si naklikala cez net. 180€ a druhe 80€ oboje su super
@anonym_autor záleží akú ma dioptriu, či je s cylindrom, akú značku šošoviek si vyberieš, rám. To nie je ako kúpiť chlieb. 🤷♀️ ak ma iba mínusovú dioptriu, alebo plusovú do 5, zoženieš šošovky do cca 100€ jednu. Cylindrové nad 2dioptria sú už drahšie. Skla sa už do okuliarov nedávajú, ale plastové šošovky. Mohli by mať aspoň funkciu odrážania lúčov z mobilu (je to taká Fialova štruktúra na okuliaroch). A rámik si vie vybrať tiež od 80 - do 300€. My nevieme aká je náročná. Ja nosím aj slnečné dioptricke okuliare. Tam si musím kúpiť zvlášť ramik na ne a šošovky si vyberám do nich… tie ma vyšli okolo 700€. Čo píšu dievčatá vyše o multifokánych, tie sú určené pre starších ľudí, kt.potrebuju 2x okuliare (diaľka a citanie), aby nemuseli striedať dvoje okuliare. Pri pozeraní do diaľky pozerajú hornou častou okuliarov a pri čítaní spodnou častou. V tých okuliaroch sú dve dioptrie s prechodom.
@anonym_autor Ja som teraz menil okuliare cca. pred mesiacom a stali má 199 Eur. Pôvodne mali už nevyhovujúce (vyššie dioptrie) a dcéra mi pôvodne zničila 2 dní po príchode nových. 🙂
@anonym_autor pred 2 r som daka 250e komplet okuliare. Teraz budú isto drahsie
Okuliare sú bežné od 50-500 klasické. Keď chces značkový rám, samozrejme je cena vyššia.
Cez internet by som.si ich nekúpila,nikde mi ich neupravia,skla ani netuším z čoho vyrobené a činmi nepoškodia oči. Som na okuliare odkázaná,mám cez 1,5 dioptrií,tak je to pre mňa zdravotná pomôcka. Radšej o kabelku menej ako nekvalitné okuliare.
To mad rôzne...ja lrn za skla davam cca 1000€
Tu vies ist od 100 do 500€
Chod do optiky sa opytat
Ja osobne si kupujem cez internet , vcera som objednavala 2 ramy +sklocka do kazdeho ramu a so zlavou este ma to vyslo vsetko za 41€
Odmietam platit tie nehorazne sumy v optikach
@anonym_906382 z akej stranky objednavas, prosim?
@anonym_autor Ahoj, v optike som brala pred rokom aj pred polrokom... Cena su presne nepamätám, ale určite medzi 200-300€.
Okuliare sú bežné od 50-500 klasické. Keď chces značkový rám, samozrejme je cena vyššia.
Cez internet by som.si ich nekúpila,nikde mi ich neupravia,skla ani netuším z čoho vyrobené a činmi nepoškodia oči. Som na okuliare odkázaná,mám cez 1,5 dioptrií,tak je to pre mňa zdravotná pomôcka. Radšej o kabelku menej ako nekvalitné okuliare.
@anonym_001b9e ja som uz videla xy okuliarov z optiky a skla cista katastrofa, dokonca proti svetlu boli po sklach cinske znaky a cisla, pan dal za skla okolo 300€ , optika vychyrena po meste, skla za par centov bohvie odkial, zle vybrusene, otras otras otras
Taktiez by som sa vyhla gran** Opti***, skla cista fuserina cele zle , parkrat som si odtial zobrala ram a skla som sla robit inde, robili to aj samotne zamestnankyne 🤔
@anonym_f5a76c lensmartonline
V akcii som chytila ram za 0.80€ a sklicka do 20€
Brala som dvoje okuliare
Mas aj zlavove kupony mne to stiahlo nejakych 8€ este z ceny
Ale nemam astigmatizmus len cislo dioptrie
@anonym_f5a76c mam odtial uz asi 6 okuliarov kedze ich mam aj ako modny doplnok
Bola som s nimi aj na ocnom, vsetko premerali a vsetko sedelo presne podla predpisu
Aspon 500€,podľa toho koľko platí môj muz za okuliare
@anonym_f5a76c mam odtial uz asi 6 okuliarov kedze ich mam aj ako modny doplnok
Bola som s nimi aj na ocnom, vsetko premerali a vsetko sedelo presne podla predpisu
@anonym_906382 super. Ďakujem za tip.
@anonym_906382 super. Ďakujem za tip.
@anonym_f5a76c ja som davala teraz zlavovy kod LILKA a stiahlo mi 7€ aj nejake drobne este z objednavky
@anonym_autor mna vysli minuly rok konecna suma 100 eur.kvalitna optika na vychode SR. Ramy mi vela ludi chvali,skla mam dioptricke "minusky"
Aspon 500€,podľa toho koľko platí môj muz za okuliare
@minenkaa staci vybrat kvalitnu a zaroven cenovo vyhodnu optiku a mas ich za tretinovu cenu oproti tomu co pises...nie je pravda ze kvalitne stoji aspon 500
@anonym_001b9e ja som uz videla xy okuliarov z optiky a skla cista katastrofa, dokonca proti svetlu boli po sklach cinske znaky a cisla, pan dal za skla okolo 300€ , optika vychyrena po meste, skla za par centov bohvie odkial, zle vybrusene, otras otras otras
Taktiez by som sa vyhla gran** Opti***, skla cista fuserina cele zle , parkrat som si odtial zobrala ram a skla som sla robit inde, robili to aj samotne zamestnankyne 🤔
@taktotedanie v skle nie sú čínske znaky,sú to gravury,kt.si bežné dávajú firmy kvôli centrovaniu,napr.multifikaly,či pracovne okuliare,či napr.Carl Zeiss si necháva značku v rohu skiel vždy. Keď to zákazník nechce,vtedy sa píše speci obj,že bez znaciek. Sú viditeľné iba v určitom uhle.
Firmy objednávajú skla s certifikátom. Rovnako rámy. Bohužiaľ,áno,čím lacnejšie rámy,tým sitovejsi lacný plast,či kov. Zase až toľko dodávateľov na sklá nie je,aby si mohli optiky vyberať "čínske" skla a "necinske" skla.
Zase by som tak optiky nezaznavala,ani väčšie,ani menšie.
Potom nám stačí si všetko objednať cez net,nacentricane každým samostatne doma. Načo sú nám študovanie optici. Dokonca sa doma aj vysetrime,veď testy sú kadejaké s možno aj lepšie ako niektorí očnú lekári,keď za minútu opisu výsledok z refraktimetrom a potom sa nedivme,že ľudia nevidia. Ale pán doktor na vine nikdy nie je,vždy je optika. Však áno😄
Lekár si chybu neprizná,hodí to na nekvalitné čínske skla.
@minenkaa staci vybrat kvalitnu a zaroven cenovo vyhodnu optiku a mas ich za tretinovu cenu oproti tomu co pises...nie je pravda ze kvalitne stoji aspon 500
@anonym_ace1e9 kde píšem,že kvalitne je drahé ,môj muž ma napríklad rám len za 130€ ,len skla čo nosí sú veľmi drahé
@taktotedanie v skle nie sú čínske znaky,sú to gravury,kt.si bežné dávajú firmy kvôli centrovaniu,napr.multifikaly,či pracovne okuliare,či napr.Carl Zeiss si necháva značku v rohu skiel vždy. Keď to zákazník nechce,vtedy sa píše speci obj,že bez znaciek. Sú viditeľné iba v určitom uhle.
Firmy objednávajú skla s certifikátom. Rovnako rámy. Bohužiaľ,áno,čím lacnejšie rámy,tým sitovejsi lacný plast,či kov. Zase až toľko dodávateľov na sklá nie je,aby si mohli optiky vyberať "čínske" skla a "necinske" skla.
Zase by som tak optiky nezaznavala,ani väčšie,ani menšie.
Potom nám stačí si všetko objednať cez net,nacentricane každým samostatne doma. Načo sú nám študovanie optici. Dokonca sa doma aj vysetrime,veď testy sú kadejaké s možno aj lepšie ako niektorí očnú lekári,keď za minútu opisu výsledok z refraktimetrom a potom sa nedivme,že ľudia nevidia. Ale pán doktor na vine nikdy nie je,vždy je optika. Však áno😄
Lekár si chybu neprizná,hodí to na nekvalitné čínske skla.
@anonym_001b9e to nebolo centrovanie, dostal vyjadrenie z firmy aj z nezavisleho centra , ze bohuzial toto bol lacny smejd a vsetko mu vyreklamovali pretoze ano aj oni sa uhanali presne tym co si napisala a nechceli mu to vymenit az ked sa do toho obul poriadne tak zrazu mu dali za pravdu
Pochybujem, ze lekar opise to co je na refraktometri kedze realnu refrakciu clovek ziska az v cykloplegii a okuliare na citanie ti refraktometer nevypluje na papieriku takze toto tiez nieje pravda co pises
V optikach akoze sorry byvam vo velkomeste a poznam 1 optika vystudovaneho aj ten ide do dochodku ostatni su len predajcovia s 2 dnovym skolenim kdesi v tatrach dakujem pekne
@anonym_ace1e9 jedno moje sklo stálo 200eur minulý rok,a to nebolo ani multifokálne,len mínusové,takže 2x200 je 400 a to ešte rámy k tomu...
@anonym_autor Pred mesiacom som si dávala robiť multifokaly. Mám 48,takže názore,čo tu bol,že sú pre starších ľudí,je odveci. Stali ma presne 1107€. Rám 400€,je titánový,taliansky,skla 358€ každé. Mám druhé najdrahšie skla,čo ponúkali. Cez internet by som neobjednávali,veď v optike ta zamerajú ,vycentruju ich a aj ten rám si treba vyskúšať,ako sedí na šírku tvare a na nos.
@anonym_autor Pred mesiacom som si dávala robiť multifokaly. Mám 48,takže názore,čo tu bol,že sú pre starších ľudí,je odveci. Stali ma presne 1107€. Rám 400€,je titánový,taliansky,skla 358€ každé. Mám druhé najdrahšie skla,čo ponúkali. Cez internet by som neobjednávali,veď v optike ta zamerajú ,vycentruju ich a aj ten rám si treba vyskúšať,ako sedí na šírku tvare a na nos.
@miricka77 multifokaly a ked ma niekto cylinder ani ja by som neobjednala
Ale nemam nic z toho len obyc dioptrie takze ano riskla som a ok
@anonym_autor záleží aké má aj dioptrie, jedno sklo stojí pri mojich okuliaroch 100 euro, a rámy sa pohybujú rôzne .
@anonym_ace1e9 jedno moje sklo stálo 200eur minulý rok,a to nebolo ani multifokálne,len mínusové,takže 2x200 je 400 a to ešte rámy k tomu...
@rozculena niekto sa na tebe riadne nabalil..
Ja som platila za Ray ban po zľave 400 eur. A druhé mám také bez značky, ale sú dioptrické a na ne sa magnetom napajaju slnečné polarizacne sklá. A tie stáli 200 s 30% zľavou.

Ceny sa líšia od 150-1000 eur, záleží aký chce rám, či chce multifokalne sklá.....