Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
@miriama40 ďakujem za podporu. Vankomycin som dostala fľaštičky ktoré si musím rozrobit s vodou a dávkovať. Je to ako na infuzku len to pijem. Som zvedavá teda ako to zaberie lebo som poslednú dobu mala strašne bolesti v ramene a dnes mi lektorka v škole povedala ze to mohlo byt aj z toho čreva ze to je prepojené. Študujem zdravotnú tak asi sa trochu vyzná. Uvidíme.
Ešte sa chcem opýtať na užívanie Smecty počas liečby . Nikto to tu v predchádzajúcich komentovať nespomenul …. užívali ste Smectu ? Je to vôbec odporúčané ? Ďakujem
@rellka17
Mne normix davali v nemocnici 2 dni plus entizol. Ale tuto liecbu mi nasadili skor nez boli vysledky stolice. Po vysledkoch som uz dostavala len entizol. Vraj sa v zahrici normixom uz cdiff. nelieci, ani metronidazolom (entizol) ale rovno vanco prave kvoli castym recidivam po entizole. Ja som bola po mesiaci z nemocnice znova preliecena entizolom. Tvralo takmer rok kym som sa z toho uplne dostala. Ako som ale spominala nejem mliecne produkty okrem tvrdeho syra a masla. Nerobia mi dobre kyslomliecne vyrobky.
@rellka17
Pri cdiff je dolezite neuzivat ziadne volnopredajne lieky, ktore zastavia hnacku, ziadna Smecta, Tasectan ani Enditril. Myslim ze v starsich prispevkoch to uz niekto spominal. Tieto lieky viazu vodu a brania stolici ist von, co je pri cdiff nebezpecne nakolko bakterie produkuju toxiny a tie musia von. Hrozi potom zapal creva. Dalsia komplikacia je toxicke megacolon ale to uz je to posledne.
Ahojte kočky, držím vám všetkým palce, nech tu mrchu pošlete do kelu! Manžel leží v nemocnici a je tam podozrenie, aj keď toxíny sa neukázali, len prítomnosť antigenom - neviem či som to správne napísala. No ale, rada by som sa vás spýtať, ako ste dezinfikovali doma všetko. Kupelna, wc, práčku , posteľné atď. Ďakujem. Veľa info na nete teda nie je. Svokor pracuje v nemocnici a zvestoval veľmi " dobru" správu, že to ani maľovaním zo stien neodíde. Tak už trochu stresujem.
@adrianap83 treba použiť sporocidne dezinfekčné prostriedky - na podklade chlóru , peroxidu .
Toto by aj mna zaujimalo. Lebo mne lekarka povedala, ze cdiff znova dostanem len ak budem uzivat atb. Zaujimalo ma, ak by som dostala hnacku z nejakeho ineho dovodu nez cdiff, ci sa mi rozmnozia aj clostridie a odpovedala, ze iba pri atb. Priznam sa, ulavilo sa mi velmi, lebo som vsetko casto umyvala, bielila a velmi ma zatazovala myslienka, ze neviem, ci sa cdiff vrati aj z nicoho nic. Na zahranicnom webe istej nadacie, ktoru zalozili myslim, ze deti pani, ktora zomrela na cdiff bola diskusia o ockovani proti covid 19 v case pandemie. Viac ludi ochorelo po zaockovani znova na cdiff a nebrali atb. Stale toto nie je preskilumane, cize nie je to studia ale skusenosti zufalych ludi, mne to stacilo aby som sa nezaockovala.
Dievčatá takéto som našla. Len dávam tip, ak by niekomu pomohlo
https://www.medi-tex.sk/dezinfekcia-povrchov/mi...
@chichua
Zaujima ma, ako ste to vzali, ze musite brat atb a ci ste mali obavy z opatovnej infekcie cdiff? Bolo nutne ich uzivat? Brali ste pocal liecby nejake probiotika pripadne enterol? A ci Vas obvodny lekar alebo ten kto Vam atb predpisal vedel o Vasej diagnoze cdiff? Ja mam stale v hlave slova lekarky, ze atb len na smrtelnej posteli.
V niektorych statoch v USA viem, ze ludia, kt.prekonali cdiff nosia naramky, ktore oznacuju prekonanie infekcie cdiff pre pripad, ze clovek nie je v stave tuto informaciu oznamit lekarom. A teda zvazit liecbu s atb. To len tak pre zaujimavost. Nieco take ako ludia s epilepsiou ich nosia.
@miriama40 Tu sa to berie na ľahkú váhu. Mám pocit, že to lekári vôbec nevnímajú ako závažné ochorenie, resp. ho podceňujú. Ja som pred rokom a pol mala trhanú osmičku, veľmi ťažký, zdĺhavý zákrok, s veľmi zlým hojením. 3 x mi predpísali antibiotiká s výstrahou, že keď ich nebudem brať, tak si privodím život ohrozujúci stav. Vzhľadom na odmietnutie užívania ATB ma pravidelne monitorovali, ale keďže nikdy nebolo CRP vyššie, tak som ich nebrala. 3 mesiace som mala suché lôžko, dodnes mám bolesti (určite mi poškodil nerv) a X-krát mi povedali, že keby beriem ATB, tak také problémy nemám. Pochybujem, pretože to bol náročný zákrok, zrejme aj nie veľmi profesionálny. Ostali tam úlomky zubu, ktoré postupne vychádzali z otvorenej rany. Mala som teploty, bolesti, 3 x som sedela nad otvorenou krabičkou ATB, volala som na Kramáre, kde ma odbili, že veď po 6 rokoch to už telo zvládne. A ak nie tak ma hospitalizujú, že sa to dá liečiť. Som rada, že som ATB neužívala, cdiff by sa vrátila. Moje črevo rozhodí aj bežné prechladnutie. Takže u mňa naozaj, len keď už to bude život ohrozujúce. Dnes vám predpíšu ATB pri bežnom prechladnutí.
@inka04
To ma mrzi, ze ste mali taketo problemy so zubami, tiez som si prezila a a preto som presla k sukromnemu s dobrym menom, ktory moju diagnozu berie na vedomie, zuby mozu narobit velmi zleho v organizme.
Prekvapuje ma, ze na Kramaroch Vas takto odbili, mate na mysli infekcne oddelenie? Aj po 10 ci 20 rokoch sa pravedepodobne cdiff vrati po uzivani abt, zostavaji v tele a "cakaju" na svoju prilezitost. Ja som nedavno volala na klostridiovu linku na Kramare (jedna kocka tu napisala tel.cislo), hovorila som s velmi milou doktorkou (to cislo ma ona a este jedna doktorka), ktora ma vypocula a poradila (robia fekalnu transplantaciu). Povedala mi, ak niekedy budem musiet uzivat atb, ze oni to vacsinou prekryju vankom, ze bud nech pridem alebo mi poslu postou vankomycin, ze nech zavolam. Mozno sme volali na dve rozne miesta.
A ano, tu sa atb predpisuju ako cukriky. Malokto vie, co mozu sposobit.
@miriama40 obavy som mala obrovské, ale som si povedala, že 6 rokov je už dlhá doba na to, aby to znovu prepuklo. Dr vedela, že som mala c. Diff.podla nej sa to nemohlo vrátiť. Dokonca pred 5 rokmi som mala atb predpísané aj na infekčnom, že v pohode môžem.. Ale nebrala som ich vtedy.. No a "teraz" som brala silné probiotika, len po mesiaci od doužívania atb som uz ich prestala brat a vtedy sa mi to vrátilo... Takže možno ak by som brala dlhšie probiotika, tak to ustojim....
@adrianap83 ahoj,asi už neskoro ti radiť s dezinfekciou,my sme v práci používali ziarič,všetko prádlo,textil preč,zdvihnúť matrac,pustiť ziarič,pootacat matrac,zas pustiť a doma ak máš horské slnko,zavrieť do izby,na wc, kúpeľky.Spóry sú vo vzduchu voľne,nieže sa zachytia a sedia tam.Bežné dezinfekcie z drogerky nepomôžu,naj je chloramid
Ja som ziadnu dezinfekciu nepouzivala. Klasicky domestos a po pouziti wc poriadne umyt ruky.
@kubkovamama ahoj, ďakujem za radu, no ja som práveže čítala, že to ani chlór- že to je na nich ako voda a ani ziarič nefunguje. Preto som z toho bola kus vy...Véd v nemocniciach žiaria, by si s tým poradili. No ale vyžiarili sme aj tak tiež poriadne. Proste všetko, čo sa dalo....snáď už bude dobre. Ešte mrknem chloramid. Ďakujem. Držím palce aj vám!
@adrianap83 je to derivát chlóru,je to najčastejšie používané v zdravotníctve. Alebo Perform, čistia sa s tým napr.aj inkubátory a je účinný na spóry, ale asi to ťažko kúpiš. Chloramid/ Chloramin T kúpiš aj v drogerke
@kubkovamama ďakujem veľmi pekne , pozháňam
V zahranici pouzivaju pripravok Clorox na bielenie a dezinfekciu od cdiff. Tu ho neviem zohnat, na wc pouzivam domestos thick bleach (biela flasa). Clorox je v podstate bieliaci prostriedok, moze sa pouzit akykolvek iny. V USA je taky popularny a drahsi nez ine porovnatelne bieliace pripravky. Na povrchy doma pouzivam iba Sanytol. Asi skusim tie obrusky mikrozid, ktore spominala @adrianap83.
@rellka17 ja som mala po normixe recidivu. Brala som aj normix hned po vanko, ale ani som ho nedobrala a cdiff boli spat.
@chichua 🫣😟takze sa ti to pri prvom pokuse s Atb po siestich rokoch po mesiaci od liecby vratilo? 😢😢😢😮😮A ako dlhi trvala nova liecba? Bola si opat v nemocnici?

@andruska7
Toto je beh na dlhe trate. Dokonca aj pri vanko mozete este dlho pocitovat tazkosti, dolezite je aby sa v tele neprodukovali toxiny. Nesmiete ale mat po dobrati krv a hnis v stolici a hnacky, to by znamenalo ze vanko nezabral. Ja by som este bola trpezliva a dobrala vanko. Potom by som sledovala ako sa citim, hlavne upravte stravu, pridajte enterol. Uvidite potom, ak by boli tazkosti isla by som k lekarovi znova.Ak sa mozem opytat, kde Vam dali nakapsulovany vankomycin? Kolko viem dava sa len žilou v nemocnici. Ja by som bola doma nakolko neviete kedy Vas chyti potreba ist na wc. U mna to prebiehalo ze som mala totalny kolaps a skoncila som v nemocnici na infuziach. Este dlho potom som mala nizky tlak. Nepodcenujte tuto chorobu. Ja dodnes mam az paniku a uzkost, ked si pomyslim na to vsetko